A belsejében lévő fa nagyon szép és mindig releváns marad

Fa a belső térben mindig releváns marad

A fafesték egyedülálló fafeldolgozási kompozíció. Sokan tévesen úgy vélik, hogy egy anyagot lehet adni az anyagnak barna színárnyalat. De valójában egy folt a fán, színséma amely lenyűgözi a sokszínűségét, lehetővé teszi számunkra, hogy bármilyen beltéret telítettséggel és egyedülálló megjelenéssel kiegészítsünk.

Tartalom:

 • Az összetétel jellemzői
 • A színes foltok kiválasztásának szabályai
 • A folt alkalmazása
 • Folt alkalmazás
 • Színkombinációk létrehozása
 • A szakemberek titkai
A festék, a festettől eltérően, nem rejtja el a fa szerkezetét

A foltok, a festettől eltérően, nem rejtik el a fa szerkezetét

Art Nouveau a konyhában

Szecessziós stílusban a konyha belsejében

Fali dekoráció a nappali tervezésében

Fali dekoráció a nappali tervezésében

A fából készült faldíszítés egyedülállóvá teszi belsőépítészetét

A fából készült faldíszítés egyedülállóvá teszi belsőépítészetét

Az összetétel jellemzői

Világos konyhai asztal sárga festéssel borított

Világos konyhaasztal, fedett sárga folt

A modern foltok segítségével könnyedén szimulálhatja a különböző fák szikláját. Az építőiparban bemutatják a különböző árnyalatok kiválasztását. De nem csak a tökéletes megjelenés megteremtésében alkalmazzák a foltot. A termék nélkülözhetetlen fertőtlenítőszer, melynek köszönhetően a természetes fából készült termék jelentősen megmarad. A készítmény megbízhatóan védelmet nyújt a bomlás, mikroorganizmusok, gombák és rovarok ellen.

A foltok különbözőek:

 • Víz. Hatalmas keresletet élvez összetételének köszönhetően. Egy szaküzletben készre vagy porra tehet szert, amely a munka során egyszerűen vízzel keveredik. A vízfolt színpaletta lenyűgözi a sokszínűségét. Könnyen választható az egyes vágyaknak a belső térnek megfelelően. A fafelületek kezelésére szolgáló anyag előnyei a környezeti tisztaság és az emberek biztonsága, a környezet, az alkalmazhatóság, a fogyasztás költséghatékonysága, az ésszerű költségek és a különböző árnyalatok.

Az ilyen típusú kompozíció hátrányai a fa szerkezetével való kölcsönhatás, amely megnyitja az utat a nedvesség behatolásához és a hosszú szárítási időszakhoz. Távolítsuk el ezt a felesleges jelenséget úgy, hogy a felületet különleges lakkal kezeljük. Fafesték eltávolító használható bármilyen fa.

A gyönyörű szürke és színezett fa ötvözetét egy elegáns hálószobában

A gyönyörű szürke és színezett fa ötvözetét egy elegáns hálószobában

Gyönyörű konyha klasszikus stílusban, a nappalival együtt

Klasszikus konyha, a nappalival együtt

 • az alkohol, amelyet szórópisztoly segítségével kell alkalmazni. Ecsettel történő munkavégzés esetén szinte lehetetlen a sima alkalmazást elérni - ez a fő hátránya. Ezenkívül az alkoholtartalmú festéket nem gyártják különféle színekben, és az alkalmazás gyorsan szárad.
 • olaj. Ez egy olyan anyag, amelyet egy másik színpalettán gyártanak. Az olajbázisban szinte minden pigment feloldható. Nem befolyásolja a fát, egyszerűen felhúzza és lecsiszolja, gyorsan szárad.
 • Viasz akril, amely bármely színben megvásárolható. A kompozíció egyenletesen a fa felületére esik, az anyag első osztályú védője, tökéletesen megkülönbözteti a fa szerkezetét. Ilyen foltot használnak, ha szükséges távolítsa el a gomba vagy a penész.
A foltnak köszönhetően a fából készült felületek fényesek és kontrasztosak

A foltnak köszönhetően a fából készült felületek fényesek és kontrasztosak

A stílusos, szürke színű szoba hangsúlyozza személyiségét

A stílusos, szürke színű szoba hangsúlyozza személyiségét

Nem számít, milyen a bútorod - a folt segíteni fog külsőleg átalakítani a legdrágább fafajokká

De érdemes megemlíteni, hogy bármilyen kompozíciót használnak, az előadás után festési eljárások a terméket speciális lakkal kell kezelni. Segít abban, hogy a munkát végleges megjelenésként adja meg, az anyag megbízható rögzítővé válik, és lehetővé teszi, hogy hosszú évekig tökéletes megjelenést biztosítson. Egy egyedi kompozíció segítségével természetes mintát hozhat létre, hangsúlyozva a fa méltóságát.

A színes foltok kiválasztásának szabályai

A nagy választéknak köszönhetően színes és árnyékos színeket is felvehet

A nagy választéknak köszönhetően mind színben, mind árnyékban felveheti a foltot

A színezés legmegfelelőbb módja természetesen egy apró deszka felületén történő folt alkalmazása. Az a tény, hogy a különböző faanyagokon a kompozíció a maga módján nyilvánul meg.

Ha egy ilyen lehetőség nem áll rendelkezésre, a szakértők kiválasztásakor a következőket javasoljuk:

 • a hang neve. Érdemes megjegyezni, hogy a gyártó köteles a színt a nemzetközi osztályozásnak megfelelően megjelölni, de különféle fa esetében a hangzás eltérő megjelenést, telítettséget és mélységet mutat;
 • fafajta, amely feldolgozásra alkalmas. A színezés után a természetes anyag teljesen új árnyalatokat nyerhet, elnyeli a kompozíciót - ez érdemes megemlíteni;
Gyönyörű asztallap, foltos, a Rustica stílusában

Egy gyönyörű asztallap, melyet a folt felnyitott rusztikus stílusban

A folt egy olyan tonizáló folyadék, amelyet arra használnak, hogy a fa nem jellemző rá

A folt egy olyan tonizáló folyadék, amely szokatlan árnyalatot biztosít a fa számára

 • a készítmény minősége. Ugyanazok a foltok különböző gyártók saját módján úgy néznek ki, mint a természetes anyagok. Ezért ne előnyben részesítsd azokat a megkérdőjelezhető vállalkozásokat, amelyek az anyag alacsony költségét kínálják;
 • a készítmény sűrűsége. A készítmény kis sűrűségével a folt nagyon felszívódik a fán, különösen a lágy sziklákon. A feldolgozás eredményeként lehetetlen megszerezni mély és gazdag hangnem.
Ökológiai tisztaság és biztonság az emberek számára - a folt fő előnyei

Ökológiai tisztaság és biztonság az emberek számára - a folt fő előnyei

A foltnak köszönhetően a fa tovább tart

A foltnak köszönhetően a fa tovább tart

Érdemes felidézni, hogy még egy hangszínnel is, a különböző gyártók foltjai teljesen különböző árnyalatokkal rendelkezhetnek. Ha nagyszabású munkát terveznek, a szakemberek javasolják, hogy megvásárolják a készítményeket egy gyártóból. A fafolt, melynek ára elfogadható, lehetővé teszi a legszebb design kialakítását. Ezenkívül ez egy klasszikus, amely nem függ az időtől. És még évek múlva a festett fa felület gyönyörű és, legfontosabb tényleges megjelenés lesz.

A folt alkalmazása

A folt könnyen alkalmazható és alacsony fogyasztást jelent

A folt könnyen alkalmazható és alacsony fogyasztást jelent

Bármilyen hangszín anyaga kefével, tamponnal vagy szórópisztollyal alkalmazható. A színösszetétel alkalmazásának módja attól függ:

 • a feldolgozandó terület. Abban az esetben, ha kis felületet kell festeni, biztonságosan használhat tampont. Nagyobb területeken javasoljuk légpárnás vagy kefe használatát;
 • foltfajták. Például az alkohol-keverékeket csak permetezővel lehet alkalmazni. A területtől függően más típusú anyagok is alkalmazhatók.

Fontos! Általánosságban a jegyzetben szereplő vállalat-gyártó ajánlásokat fogalmaz meg a kérelemről. Szigorúan ragaszkodva a tanácsadáshoz, felülmúlhatatlan eredményeket érhet el színezés.

Az alkalmazási módot a fa felületének és a folt összetételének megfelelően választjuk ki

Az alkalmazási módot a fa felületének és a folt összetételének megfelelően választjuk ki

A falnak egy fával való befejezése nagyon szépnek tűnik

Fa faldíszítés nagyon jól néz ki

A folt felületre történő felhordásának módja a kívánt eredménytől függ:

 • Szórja be a kompozíciót egy speciális eszközzel. Ezzel a kezeléssel tökéletesen lapos, nincsenek csíkok, és a felület egyenletesen színeződik;
 • a készítmény alkalmazása rongyokkal. Ez a fajta kezelés ideális porózus fafajok számára. Ez a fajta feldolgozás után még az aljas sziklák finomabbá válnak fehérített tölgy vagy elegáns fenyő;
Stainer alkalmazás rongyokkal

Stainer alkalmazás rongyokkal

 • tamponnal vagy kis görgővel történő alkalmazást. Ezt a feldolgozási módot kis területeken használják. Ez lehetővé teszi, hogy a kompozíció mélyen behatoljon a pórusokba, és gyönyörű természeti rajzokat hozzon létre;
 • a készítmény ecsettel való alkalmazását. Ezt a módszert leggyakrabban a mindennapi életben használják. A kefe segítségével simán és szépen alkalmazható, a legfontosabb a szabályok betartása.
A folt egyik ecsettel történő alkalmazása a leggyakoribb módszer

A folt egyik ecsettel történő alkalmazása a leggyakoribb módszer

Folt alkalmazás

Kis fürdőszoba kontrasztos belseje

Kontraszt belső kis fürdőszoba

A szakemberek egyszerű tanácsadása segít a készítmény megfelelő alkalmazásában és a kívánt eredmény elérésében. Tehát a kompozíció alkalmazása lépésenkénti instrukciója így néz ki:

 1. a feldolgozandó felület előkészítése. A korábban festett fa esetén minden régi bevonatot el kell távolítani. Javasolt továbbá, hogy minden hibát csiszolópapírral távolítsanak el;
  Színezés előtt óvatosan készítse elő a felületet

  Színezés előtt óvatosan készítse elő a felületet

  Fafelület csiszolással történő feldolgozása

  Fafelület csiszolással történő feldolgozása

 2. az első réteg alkalmazása. Ezt közvetlenül a csiszolópapírral végzett kezelés után kell alkalmazni, mivel a fa tulajdonsága, hogy lezárja a pórusokat;

  A folt első rétegének alkalmazása

  A folt első rétegének alkalmazása

 3. a második réteg alkalmazása. Az újrafeldolgozás csak az első réteg szárítása után történik.

Fontos! A folt csak száraz fa esetén alkalmazható. Ha ez nem tartható fenn, a jövőben a kompozíció megreped és pontatlan megjelenést kap.

Ahhoz, hogy a festési folyamat sikeres legyen, a foltot száraz felületre kell felhordani

Ahhoz, hogy a festési folyamat sikeres legyen, a foltot száraz felületre kell felhordani

Fa folt: színek és kombinációk

Ha kevés fantáziát mutatsz, érdekes effektusokat szerezhetsz egy fa festésénél

Ha kevés fantáziát mutatsz, érdekes effektusokat szerezhetsz egy fa festésénél

A modern fafoltok segítségével a legcsodálatosabb hatásokat hozhatja létre, ha különböző hangokat kombinál. Például az előkészített felületen a hang összetétele kerül alkalmazásra "Fehérített tölgy" - vízfolt. Ez lesz az első réteg. A teljes száradás után sötétebb árnyalatot alkalmaznak, de már olajbázison. Jellemzői szerint ez a folt betölti a pórusokat és szabálytalanságokat a fa felületén. Sötétedni fognak, míg a felület többi része továbbra is világos lesz. Miután a kompozíció teljesen megszárad, a felületet speciális lakkal kezelik.

A belső tér szinte elengedhetetlen

A belső tér szinte elengedhetetlen

Gyönyörű és nagyon kényelmes konyha szecessziós stílusban

Gyönyörű és nagyon kényelmes konyha szecessziós stílusban

A folt egyedülálló anyag, amellyel elérheti a leghihetetlenebb eredményeket. De a feldolgozás legfontosabb követelménye a természetes fafajta megőrzése.

A szakemberek titkai

A kis helyiség vizuális terjeszkedéséhez a belső dekorációhoz hideg fényárnyalatokat kell választani

hogy vizuálisan bővíteni egy kis helyiséget, A belső kialakításhoz hideg fényárnyalatokat kell választani

Természetesen a hivatásos építészek és tervezők titkaik vannak a foltok alkalmazásában, amelyeknek köszönhetően lehetetlen felülmúlhatatlan eredményeket elérni:

 • Az anyagot szigorúan a fa rostjai mentén kell alkalmazni, ily módon a fa természetes mintázata a leginkább hangsúlyos;
 • a foltnak elfogadható konzisztenciájúnak kell lennie: ne legyen vastag vagy nagyon folyékony - ez lehetővé teszi, hogy egyenletesen és csíkozás nélkül is alkalmazható legyen;
 • az alkalmazott rétegeknek szükségképpen kiszáradniuk kell - ez biztosítja a festett réteg tartósságát;
 • A lakkot kétszer ne alkalmazzuk egy helyen - ez elkerüli a sötét területeket.
Látványos fából készült bárpult faragott elemekkel

Gyönyörű fa bárpult faragott elemekkel

Fa folt: színséma: hangulatos nappali az öko stílusában

Hangulatos eco-stílusú nappali

A foltok egy keresett anyag, amelyet nagyra értékeltek és gyakran a tervezők használnak, amikor kitűnő belső tereket hoznak létre. De egy kiváló minőségű eredményhez olyan kompozícióra van szüksége, amelyet helyesen kell alkalmazni. A kiválasztás során érdemes megjegyezni, hogy a minőség és az árnak meg kell egyeznie egymással. Ezért ajánlott megvásárolni a terméket megbízható gyártókból, amelyek garantálják a hatékonyságot és a tartósságot.

Fa folt: a professzionális rajz színei és titkai

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 3