Luxus kilátás a virágágyásra, köszönhetően a klasszikus kovácsolt kerítésnek

A kovácsolt kerítés kiemeli a virágágyások luxusját

Nehéz elképzelni szép ország telek virág nélkül. Annak érdekében, hogy vonzóbbá váljanak, lehetővé válik a kerítés virágágyások és ágyakkal, amelyekkel eredeti esztétikai hatásokat nyújthat. A mai napig széles körű járdaszegélyek vannak forgalomban, emellett önállóan is előállíthatók.

Tartalom:

 • A kerítés célja
 • A kerítés típusai a kertben
 • Az ágyak leggyakoribb kerítőanyagai
 • A virágágyások védelme saját kezűleg
 • Alternatív anyagok
Betonkerítés befejezése"диким" камнем

A betonkerítés befejezése "vad" kővel

Eredeti kerítés egy rozsdás fém magas ágyához

Eredeti kerítés egy rozsdás fém magas ágyához

Miniatűr virágágyások színes dobozokkal díszítettek

Miniatűr virágágyások színes dobozokkal díszítettek

A virágágyás díszes kerete díszíti az összes helyszínt

A virágágyás díszes kerítése minden helyszínt díszít

Egy egyszerű és szép kerítés természetes kőből

Egy egyszerű aranyos kerítés természetes kőből

A kerítés célja

A virágágyások és ágyak kerti kerítéseinek számos célja van, és a legfontosabb az ültetvények elkülönítése egy közös területről, amely lehetővé teszi, hogy megmentsük pályák a szárazföldi szennyeződésektől való szennyezéstől, valamint az ágyak vizuális elkülönítésétől a közös területen. A kerítés másik funkciója virágágyások esztétikai díszítése. Ezek egy olyan jellegzetesség, amely a teljes összetételt hangsúlyozza.

Ezenkívül a kerítés a virágágyás növekedésének megakadályozására szolgál, ami megnehezíti a kompozíció általános megjelenését. A speciálisan kialakított akadályok lehetővé teszik a növények gyökereinek blokkolását, és nem engedhetik meg, hogy bizonyos területeken feltérképezzenek.

A pályázat céljától és az elvégzett funkcióktól függően a kerítések díszítő elemek (7 cm magasságig) és funkcionális (10 cm-es) részek. Az első típus kizárólag a terület egyes területekre történő elosztására szolgál.

A téglák főkereszteződése a virágágyás övezetét jelöli

A téglák főkereszteződése a virágágyás övezetét jelöli

Tipp AA kerítés magassága függ a céltól, valamint a növények típusától. Megfelelően kell ellátnia védő funkcióit, és egyidejűleg meg kell nyitnia a védett színek áttekintését.

Stílusos kerítés alacsony virágágyásra

Stílusos kerítés alacsony virágágyásra

A kerítés típusai a kertben

A virágágyás kerítésének telepítése előtt meg kell határoznia az ágyak célját. Vannak zöldségfélék, éves vagy évelő virágok, valamint néhány bokor istállót. Szintén el kell dönteni a virágágyás szerkezetét. Egy szinttel lehet a helyszín teljes megkönnyebbülésével, vagy enyhén emelkedhet. Ha az emelt ágyakról beszélünk, akkor a közös helyszín földszintje fölé emelkednek.

Otthoni kerttel körülvett kert

Otthoni kerttel körülvett kert

Attól függően válassza ki a kerítés típusát. Ezek különböznek a telepítési módban:

 • levehető - a füleknek világosnak kell lenniük, csak a virágágyás használatának idejére kell beállítani, ha szükséges, máshol is használhatók;
 • helyhez kötött, a virágágyás hosszú távú használatának helyén vannak felszerelve, és erős fagyálló anyagokból készülnek, mivel nemcsak a virágágyás használata során, hanem a szezonon kívül is a célállomáson találhatók.

Az ágyak leggyakoribb kerítőanyagai

Ha kerti kerítést szeretne kerti ágyak és ágyak vásárlására, akkor eldöntheti, hogy melyik piacon van a legmegfelelőbb. Napjainkig az ágyak körzete meglehetősen magas, és mind a háztartási cikkek áruházában mind a szakosodott, mind az online áruházakban megtalálható. A piacon a leggyakoribbak a következők:

 • A virágágyásokhoz és ágyakhoz műanyag kerítések, amelyek egyetlen darabból állnak össze kerítés, kis magasságban, alakban és színben különböznek, speciális lábak vannak a talajon való felszereléshez;
 • kovácsoltvas kerítés lehet különböző magasságú, alkalmas mind a virágágyások és az egész előkert védelmére;
Egy kis virágágyás kovácsoltvas kerítés formájában

Kis virágágyás díszítése kovácsoltvas kerítés formájában

 • A vasbeton szegélyt az álló ágyak védelmére használják, alacsony, jellemzője a hőmérsékletváltozással szembeni ellenállás. Különböző formái vannak;
 • vásárolni műanyag kerítések ágyak és ágyak is lehet a szalag formájában, amelyet az alacsony ültetvények. A föld mélyébe mélyedik, és lehetővé teszi a virágok növekedésének akadályát a gyökérből. A rugalmas forma lehetővé teszi a virágágyások védelmét formájuktól függetlenül;
 • A fából készült kerítések vonzó megjelenésűek lehetnek, színük és magasságuk különbözik. Ez egy klasszikus változata a kerítésnek.
A virágágyás fa kerítésének köszönhetően hangsúlyos a falusi stílus integritásának és egységének a hatása

A virágágyás fa kerítésének köszönhetően hangsúlyos a falusi stílus integritásának és egységének a hatása

Milyen kerítések ágyak és virágágyások vásárolni, akkor dönthet a saját, mivel a jellemzők, a minőség és az előnyöket. Ha valamilyen oknál fogva nem vásárolhat, akkor saját maga készíthet.

Tipp Ha a kerítésnek nem kell védőfunkciókat ellátnia, és csak egy terület kijelölésére szolgál, akkor erre a célra növényeket lehet használni, kis sövényt létrehozva. Ebből a célból a legjobb választani a rövid, évenként és évenként bokor növények élénk színekkel.

Élő mini-kerítés egy ház virágágyására

Élő mini-kerítés egy ház virágágyására

A virágágyások védelme saját kezűleg

Szeretné, hogy a kertészeti kompozíciók egyediek legyenek anélkül, hogy sok pénzt költene a tájra? Vigyázzon a kert díszítésére. Rengeteg lehetőség és technika van, amellyel kerítéságyakat és ágyakat készíthet a saját kezével. Tekintsük a leggyakoribbakat.

Csakúgy, mint a vásárolt határok esetében, először meg kell határoznia a földszintet a virágágyásban annak érdekében, hogy kiválassza a kerítés magasságát. Ezután kiválasztjuk az anyagot a kerítés elkészítéséhez. Válaszd ki, mi áll rendelkezésre. Ez lehet fa, tégla, természetes kő vagy más anyagok.

A fából készült kerítések eltérnek az eredeti fafajta típusától:

 • szíj;
 • rönkök és gerendák;
 • szélezett tábla;
 • bárokban.
Kerti virágoskert kerti kerítés

Kerti virágoskert kerti kerítés

Tipp DAnnak érdekében, hogy a fent említett anyagok kerítései tovább tarthassanak, azokat szükségszerűen korróziógátló szerekkel kell kezelni, ami a kerítésnek jobban ellenáll a nedvességnek, a hőmérséklet változásának, és megakadályozza a gomba korai megjelenését.

A kerítésből kis méretű, szép és vonzó kerítés

Rendkívül vonzó kis méretű kerítés a kerítésből

A lencseiből a szükséges magasságot kerítheti. Minden olyan eredeti alakot kaphat, amely például különböző hosszúságú lécekből vagy különböző csatlakozási táblákból áll. Az ilyen járdaszegély a föld felszínére telepíthető, szükség esetén szétszerelhetővé és tisztíthatóvá teheti.

Naplókból és gerendákból úgynevezett palánk készül. Igaz, a nagy méretű analógtól eltérően a kis szerkezetek rönkök teteje a legjobb maradni tompa. Ebben az esetben jobb a csiszolás. Ez könnyen levágja őket mélyen a talajba, és nemcsak külső kerítést hoz létre, ami nagyszerű a földszint feletti ágyaknál, hanem egy földalatti gát a gyökérrendszerek számára.

Fa kerítés - a webhely ökológiai és természetes díszítése

Fa kerítés - a webhely természetes, környezetbarát díszítése

A szegélylemez kiváló anyag a kerítéshez. Segítségével különféle formájú virágágyások készíthetők. Különösen népszerű ma három vagy több szintû piramis-kompozíció. A fedélzeten lévő szerkezetek tökéletesen a talajban tartják a virágágyásokban, így magas ágyakat hozhat létre. A piramis felépítéséhez több virág alakú, de azonos méretű virágágyat készítenek, de különböző méretűek, és a másikra helyezik egymást úgy, hogy a növények között legyen távolság.

A virágágyás piramis formájában, saját kezűleg készült

A virágágyás piramis formájában, saját kezűleg készült

A rudak használata a kerítéshez évszázadokkal ezelőtt ismertté vált. A szövés tökéletesen illeszkedik a mai napig a modern telkek tervezése. Magának a virágágyáshoz egy fonott szegélyt hozhat létre. Ehhez kicsi csapok, sőt ágak vagy fűzfák is szükségesek. Ezek a növények ágai nagyon erősek, de nagyon jól hajolnak, ami egyszerűsíti a munkát. Annak érdekében, hogy nagyobb rugalmasságot biztosítsanak az ágaknak, azokat forró vízben át kell áztatni, és együtt kell dolgozniuk az előformák száradása előtt.

A Wattle egy elegáns kerítés, amely bármely magasságra emelhető

A Wattle egy elegáns kerítés, amely bármely magasságra emelhető

A téglák eltérő kialakításúak, magasak és jellegzetesek. Az ágyak védelmére, amelyek magassága egybeesik a talajszinttel, egy kis járdát állítanak fel. Ebben az esetben egy réteg téglát használnak a díszítéshez, amelyet bármilyen kényelmesen felszerelhetünk: függőlegesen, vízszintesen és szögben is, ami lehetővé teszi a virágágyás figurális keretének létrehozását.

Ha magas virágágyat kell keríteni, akkor a tégla több rétegbe illeszkedik. A felemelt ágyakhoz hiányzik egy rés nélküli fal. Nagyméretű kerítések 30 cm-es magasságba emelése esetén a téglafal alatt egy sekély alapot öntünk. Ez lehetővé teszi, hogy az emelt stenochke tartsa szorosan és hozzon létre egy további akadályt a gyökérrendszerhez.

Tégla kerítés a virágágyásra az öregedés hatására

Tégla kerítés a virágágyásra az öregedés hatására

A virágágyások díszítéséhez téglából lehetséges különböző technikák alkalmazása. Ehhez elő kell készíteni a felületet cementhabarcsokkal történő vakolással. Ezután készíthet mintákat a csempék maradványairól, kerámia vagy üvegáru és egyéb anyagok felhasználásával mozaik technika. Természetes tengeri kő hatását is létrehozhatja. Ehhez egy vastag gipszréteget kell felhordani, és amíg be nem fagyasztható, hozzon létre egy megfelelő megkönnyítési mintát.

A természetes kő jól néz ki tájkép design. Ezért felhasználható kerítés létrehozására is. Természetes kő segítségével különböző formákat hozhat létre. Ha több réteg anyagot kell elhelyezni, az elemeket rögzíteni kell cementhabarccsal vagy különleges ragasztóval együtt.

Ha a fenti anyagokat nem találja a gazdaságban, akkor rögtönzött eszközökkel keretet hozhat létre ágy és ágyak számára saját kezével.

Beton és díszkőből készült kerítés harmonikus kombinációja

Beton és díszkőből készült kerítés harmonikus kombinációja

Kerítés ágyak és ágyak alternatív anyagok

A rögtönzött anyagokból készített kompozícióknak sok pozitív oldala van. Először is, ez persze pénzt takarít meg, mert egy kerítés nélkül hozhat létre kerítést. A megfelelő megközelítéssel az ilyen struktúrák látványosak és eredetiek lesznek. Ugyanakkor a környezetvédelem érdekében különleges hozzájárulást nyújt Önnek anélkül, hogy a mindennapi életben elhelyezett tárgyakat a hulladéklerakóba küldené.

Ágyak és ágyak: olcsó és nagyon különleges műanyag palackok kerítése

Olcsó és nagyon különleges kerítés műanyag palackokból

Kerítések virágágyások létrehozásához használhatja:

 • műanyag vagy üveg palackok;
 • üres kannák;
 • régi ételek;
 • gumik és így tovább.
Minden szerető házában mindig van anyag az eredeti kerítés létrehozásához

Minden szerető házában mindig van anyag az eredeti kerítés létrehozásához

A virágágyások alakja és a korlát telepítésének lehetőségei saját mérlegelés alapján választhatók, fantázianetet mutatva.

Tipp Az ágyak díszítésére az ösvény mentén használható virágcserép beltéri virágokkal, mint például muskátli, begónia, callas és mások.

Ágyak és ágyak: 70+ luxus ötlet, amely átalakítja a kertet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

54 − = 51