To je sjajan način da ukrasite svoj dom na jedinstven način.

To je sjajan način da ukrasite svoj dom na jedinstven način.

Ako ste u potrazi za zanimljivim hobi ili zanati - Pokušajte s quillingom! Ovaj jednostavni rukopis na prvi pogled učinit će vas igrom svoje mašte, a za djecu će biti korisna aktivnost za razvoj motoričkih vještina. Ne vjeruj mi? Provjerite sami!

sadržaj:

 • Što je ovo?
 • Malo povijesti
 • Vrste proizvoda
 • Ideje za početnike
 • Primjena u unutrašnjosti
Lijepe opsežne leptire

Lijepe opsežne leptire

Što je ovo?

Zanimljivo! Ime dolazi od engleskog štapića, što u prijevodu znači "pera ptica". Ako odaberete ruski analog, ovu tehniku ​​možete nazvati papirnatom vunom ili još više izvrsno - umjetnost filigranske umjetnosti.

Bit quilling je stvaranje ravnog ili trodimenzionalnog slike i obrtništva uz pomoć iskrivljenih traka teških papira. Linije i kolibe organski su isprepleteni, stvarajući obrise cvijeća i životinja, crtanje krajolika i portreti.

Pozitivni natpis - trenutačno podizanje raspoloženja

Pozitivni natpis - trenutačno podizanje raspoloženja

Stvoreni i natpisi u ovoj tehnici izgledaju vrlo lijepi i neobični

Stvoreni i natpisi u ovoj tehnici izgledaju vrlo lijepi i neobični

Učinite vršnju, na temelju vlastite mašte ili na shemama. Prije toga, da bi se vrpce koristile, koristila se olovka, što se ogleda u nazivu umjetnosti. Sada u ove svrhe koristite igle i čačkalice, a izbor papira postao je mnogo širi. A najvažnija prednost ove umjetnosti leži u činjenici da je dostupna gotovo svima - glavnoj stvari za razumijevanje njezinih osnova.

Ova slika može ukrasiti djecu

Takva slika može ukrasiti dijete

Malo povijesti

Informacije! Ako je podrijetlo origamija Istok, onda je s quilling situacija složenija. Nekoliko izvora datira podrijetlo ove vrste rukavica I-II stoljeća. Izbor vremena nije slučajan - u 105, Kina je izumila papir.

Prema drugoj verziji, prve katoličke redovnice počele su proučavati administrativne papire u 14. i 15. stoljeću. Stvaranje medaljona i razglednica s plijenom vlastitim rukama privuklo je dame društva. Za jednostavne ljude, papir je bio preskup za dugo vremena, pa je ova tehnika bila prerogativ bogatih građana. Posebno važno mjesto za osvajanje papira zauzima mjesto među primijenjenim umjetnostima Koreje.

Moderna europska i američka tehnologija: laikoničnost i razumna količina vremena za stvaranje, ali istodobno, bezgraničan šarm

Suvremena europska i američka tehnologija: laconizam i razumna količina vremena za stvaranje, ali istovremeno, bezgraničan šarm

Duh vremena odražava se u idejama za quilling, na primjer, stvaranjem portreta poznatih osoba. Velika ideja za interijer u stilu pop art!

Duh vremena odražava se u idejama, na primjer, stvaranju portreta poznatih osoba. Velika ideja za interijer u stilu pop-umjetnosti

Što god to bilo, ali tehnika quillinga bila je obogaćena tradicijama različitih zemalja i vremena. I za razliku od prvih proizvoda napravljenih u njemu, sigurno je stiglo do nas.

Vrste proizvoda

Naravno, razlike između zapadnih i istočnih rukotvorina od guljenja vidljive su jednako kao i razlika u mentalitetu ljudi iz različitih zemalja. Dakle, europski uzorci su jednostavni, jasni i ne zahtijevaju puno vremena za izvršenje. Na Istoku su majstori mukotrpno radili na svakom zavoju i stvorili masivne, često opsežne slike, figurice i ukrase.

Ideja! Ovisno o preferencijama osobe kojoj želite predstaviti novčiće za rođendan ili neku drugu priliku, možete odabrati stil izvedbe. Ako primatelj voli japansku kulturu, skupno će i, koji se sastoji od mnogih složenih detalja trešnje, bit točno onakav kakav voli. ljubavnica moderna možete ugoditi laconic i jednostavan, ali istodobno razborit razglednica.

Povezivanjem fantazije možete privući razglednicu na gotovo bilo koji događaj, a primatelj će sigurno biti dotaknut takvom pažnjom s vaše strane

Povezivanjem fantazije možete privući razglednicu na gotovo bilo koji događaj, a primatelj će sigurno biti dotaknut takvom pažnjom s vaše strane

Ideja! Rubovi upletenih traka papira umočeni su u ljepilo 1 mm, a zatim u sjaj

Ideja! Rubovi upletenih traka papira umočeni su u ljepilo 1 mm, a zatim u sjaj

Autorov rad slikarstva

Autorov rad slikarstva

Na bilješku! Uz pomoć quilling stvoriti ne samo slike, ali i statuete, vaze, snježne pahuljice, lijesove, ukrasne šalice s tanjurićima, pa čak i šahom.

Zanimljiv i vrlo moderan izgled novinarskog novina

Zanimljiv i vrlo moderan izgled novinarskog novina

Ideja! Vrlo svijetao izgled u tehnici quillinga leptir. Možete napraviti nekoliko komada različitih boja i staviti ih na lišće unutarnjeg cvijeća.

Skup alata

Quilling je dobar jer vam nije potrebna posebna ormarića ili super komplicirani profesionalni alati. Skup alata se svodi na mali popis:

 1. Trake papira različite širine (3, 4, 6 i 10 mm);

  Savjet! Ako je moguće, nemojte šepati papir. Od kvalitete ovog materijala ovisit će ne samo o konačnom rezultatu, nego io samom procesu rada. Uostalom, poseban papir lakše se saviti i manje oštećen.

 2. Uređaj koji vam omogućuje da zavrti vrpce. To može biti igla, čačkalica ili igla zaglavljena u drvenu štapiću s velikim, ali ujednakim ušima. Posebni stroj može se naći među ostalim proizvodima za pokrivanje rukom.
 3. Pinceta. Kako bi se osiguralo da prsti ne drže detalje i kartona za vrijeme lijepljenja, morate koristiti pincete s plosnatim krajevima.
 4. Škare. Oštar i tanak stane najbolje.
 5. Ljepilo s četkom. Izvrsna PVA bijela ljepila koja se lako može naći u bilo kojoj trgovini tiskanicama. Ako u njoj nema četke, koristite čačkalicu za podmazivanje dijelova - to će izbjeći tragove na papiru.
 6. Osnova. Kartona je izvrsna kao platno. Osim toga, možete odabrati odgovarajući ton, u skladu sa slikom.
Proces kreiranja leptira uz pomoć tehnika izrade papira

Proces kreiranja leptira uz pomoć tehnika izrade papira

Savjet! Da biste stvorili remen, možete se posvetiti korištenju posebnog uređaja, rezanjem bez ikakvog dodatnog napora. Pronalaženje takvog alata možete uštedjeti puno vremena. Također korisno matrica s različitim krugovima.

Osim toga, gotovi setovi za omatanje papira mogu se naći u trgovinama specijaliziranima za quilling i ručno Meyde.

Ova umjetnost, koja ne ograničava let fantastije

Ova umjetnost, koja ne ograničava let fantastije

Ideje za početnike

Kako napraviti quilling? Ako često ne rade, nemojte se brinuti, jer nije teško shvatiti ovu umjetnost iz njezinih osnova. Uostalom, čak i jednostavni zanati izgledaju lijepo, ako je uredno.

Jednostavan posao koji se može učiniti s djetetom

Jednostavan posao koji se može učiniti s djetetom

Nakon što ste postigli određenu vještinu, možete napraviti smiješne natpise za interijere

Nakon što ste postigli neke vještine, možete napraviti smiješne interijere

Popularno među onima koji su već upoznati s tehnikom, ideja: riječi i nazivi

Popularno među onima koji su već upoznati s tehnikom, ideja: riječi i nazivi

Na bilješku! Quilling za djecu je zabavna i nagrađivana aktivnost koja doprinosi razvoju finih motoričkih sposobnosti i mašte. Još bolje, ako radite na plovilu, bit ćete zajedno. Odnosi se, dijete će se moći dokazati da se u školskim razredima ne događa uvijek.

prije stvoriti sliku, morate svladati tehniku ​​stvaranja pojedinosti. Možda najlakši način za izradu latica za cvijeće. Da biste to učinili, uzmite komad papira, uvucite ga u cijev, a zatim ga poravnajte s jedne strane. Nakon što ste napravili nekoliko takvih dijelova, možete postaviti cvijet koji će ukrasiti svaku razglednicu.

"Быстрая" идея для работы: гирлянды с плавным переходом цвета

"Brza" ideja za rad: vijenci s glatkom prijelazom boje

Ukrasimo biljku za dnevni boravak

Ukrasimo biljku za dnevni boravak

Sličnih detalja moguće je izraditi i teže ručne izrade. Na primjer, srce s bombonima. Da biste to učinili, pored već navedenih alata potrebni su vam sljedeći materijali:

 1. Yum. Poželjno je da su delikatesci okrugli, ali njegova ambalaža izlazi s obje strane izvan sadržaja.
 2. Debela bijelina kartonske baze.
 3. Boja (crvena ili ružičasta) papir.
 4. Transparentna uska ljepljiva traka.
Lijepe ručne naušnice

Lijepe ručne naušnice

  • Korak 1. Izrada kartonske osnove. Nacrtajte srce s središnjom osi od 7 cm, širine 8 cm. Unutar, trebate nacrtati krug. U tu svrhu, matrica je korisna, tako da možete koristiti i kompas. Iz gornje linije kruga morate povući centimetar dolje i staviti točku, nacrtati polukrug kroz njega. Dobiti rezultirajuću ovalnu.
  • Korak 2. Zatim slijedi priprema cijevi, kako je gore opisano. Usput, ne možete ih stisnuti. Zatim dobivamo zatvorene, okrugle spirale. Ili, naprotiv, možete zatvoriti šupljinu s dvije strane, primajući nešto što izgleda kao oko.

Savjet! Koristite jednu ili obje opcije po vlastitom nahođenju.

 • Korak 3. Postavljanje i lijepljenje dijelova. Nakon što smo na dijelove kartona uredno uredili (čvrsto, rijetko, na rubovima ili polovici), počeli ih ljepiti.
 • Korak 4. Pristupanje bombona. Na omotaču smo ljepili vrpce i pričvrstili slatkoću na stražnju stranu plovila.
Lijepa svadbena karta

Lijepa svadbena karta

Još jedna jednostavna opcija je pojedinosti u obliku srca. Da bi ih stvorio, malena traka papira na pola, nakon čega su njegovi rubovi rana (jedan sat, a drugi - protiv) i zalijepljen zajedno. Možete koristiti srca za sastav ili zasebno, kao suspenziju.

Primjena u unutrašnjosti

Proizvodi napravljeni u ovoj tehnici bit će prekrasan dodatak vašem domu. Prije svega, mogu biti slike i zidne ploče. Također uz pomoć trodimenzionalnih figura možete ukrasiti okvir za fotografije ili ogledalo.

Volumetrijska slika obojenog papira

Volumetrijska slika obojenog papira

Svijetli okvir stvoren vlastitim rukama

Svijetli okvir stvoren vlastitim rukama

Takva suvenirnica će ukrasiti interijer

Takva suvenirnica će ukrasiti interijer

S papirom možete ukrasiti neobično ukrašeni zidni kalendar

S papirom možete ukrasiti neobično ukrašeni zidni kalendar

Takva razglednica i nakon godina bit će lijepo držati u ruci

Takva razglednica i nakon godina bit će lijepo držati u ruci

Savjet! Ako volite čvrste figure, možete izvesti različite figurice - od smiješnih svinja i janjadi do rafiniranih leptira i vaza s cvijećem.

Posebna pažnja zaslužuje predbožićne ukrase u stilu quillinga - privjesaka u obliku pahuljica. Usput, uskrs možete napraviti i izvorne zanate - na primjer, zalijepite cvjetne uzorke na jaja i ukrašavajte ih vrpcama.

Uskrsna jaja s izvornim dekorom

Uskrsna jaja s izvornim dekorom

Mnogo je favorit mnogima tema kave

Mnogo je favorit mnogima tema kave

Takvo lijepo srce može biti dobar ukras na zidu

Takvo lijepo srce može biti dobar ukras na zidu

Savjet! Za ljubitelje orijentalnih tema, preporučujemo izvedbu zidnog ventilatora - ovaj ukras uklapa se u interijer u minimalistički Japanski stil.

Ideja dekorativne ploče za hodnik

Ideja dekorativne ploče za hodnik

Veliki rad u tri boje: zidna karta svijeta

Veliki rad u tri boje: zidna karta svijeta

Quilling nije ništa privlači ljubitelje ručno izrađenih, jer ova tehnika nije samo fascinantna, nego i dostupna. Pa, ukrasite proizvode s uvijenim unutrašnjim papirom bit će izvorno i zanimljivo rješenje!

Prekrasne prijelaze u boji, koje se mogu improvizirati u quillingu

Prekrasne prijelaze u boji, koje se mogu improvizirati u quillingu

Quilling: učimo stvoriti pravi remek-djela u tehnici pletenja papira

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

97 − 87 =