Lijepa spavaća soba uređena u umirujućim bojama

Lijepa spavaća soba uređena u umirujućim bojama

U većini modernih interijera, u pravilu, ne obraćajte pažnju na to Stropni ukras, pogrešno vjerujući da ga posebnim aranžmanom čini nevidljivim. Ali ako obratite pozornost na unutrašnjost palača ili katedrala, možete shvatiti da takav šik izgled nije mogao izgledati organski i kompletno bez stropa. To je svod u sobi koja je kruna stvaranja koja se čudi i dive se svuda oko sebe.

 • Prednosti stropnog dekor
 • Varijante uzoraka
 • Načini primjene ukrasnog ornamenta
Luksuzni strop s gipsanim letvicama

Luksuzni strop s gipsanim letvicama

Prednosti stropnog dekor

Svaka završna obrada, osim vizualne komponente, ima određenu prednost. raznovrstan vrste ukrasa i uzoraka jedan su od najstarijih načina ukrašavanja. Svaki crtež nosi određeno značenje, odražavajući vjersku, filozofsku ili dekorativnu poruku.

Moderni dizajneri u dizajniranju interijera često se okreću ornamentima, što je olakšano iz više razloga. Koristeći stropni dekor, možete prilagoditi zakrivljene stropove i visine. I jednom popularan ukras u obliku gips ima svojstvo rušenja, što zahtijeva dodatnu potporu u obliku suspendiranih struktura.

Dizajn blagovaonice u klasičnom stilu

Dizajn blagovaonice u klasičnom stilu

Interijer studio apartmana u secesijskom stilu

Interijer studio apartmana u secesijskom stilu

Umjetnička slika pomaže u naglašavanju visokog statusa prostora, izraziti želju za ljepotom. Zahvaljujući uzorcima, najobičnija površina stropa dobiva zanimljiv, volumetrijski i višestruki izgled. Nije uvijek moguće izgraditi složenu viseću strukturu s više razina. U takvim slučajevima, nemojte napustiti ornament, pokrivajući strop s uobičajenom bijelom bojom. Postoje mnoge mogućnosti kada se ne-idealna površina može podesiti, a postojeće nedostatke pretvorene su u "vrhunac" dizajna.

Savjet! Ne zaboravite na oblikovanje interijera. Ako pravilno odaberete ornament, svaki će orijentalni stil postati prepoznatljiviji, skladno će se dodati. Ništa manje spektakularno na stropu izgleda damasta, apstrakcije ili geometrijskih uzoraka.

Slike mogu poslužiti kao kontrastni element ili pridonijeti vizualno širenje prostora uz pomoć 3D tehnologija. Zahvaljujući ukrasima lako je nadoknaditi nedostatak osvjetljenja odabirom lagane i prozračne kompozicije.

Savjet! Nemojte stavljati uzorak na cijeli strop prostorije, mnogo je učinkovitije staviti sliku u krug, pravokutnik ili ovalni. Za dovršetak ansambla uz pomoć rasvjetnih uređaja stvarajući zanimljivu kompoziciju.

Varijacije uzoraka za strop

Do danas, postoji ogroman izbor različitih uzoraka za strop dekor. Najpopularniji su:

 • Likirane predmete, izrađene od pjene (razlikuju se po maloj težini, dostupnosti i jednostavnosti instalacije).
 • Slike od gips ploče. Najčešće su u obliku rezbarenih uzoraka ili imaju oblik žbukanje.
Mali svijetli naglasci pomažu u razrjeđivanju crno-bijele unutrašnjosti

Mali svijetli naglasci pomažu u razrjeđivanju crno-bijele unutrašnjosti

Ploče u boji s uzorkom za stropni dekor

Ploče u boji s uzorkom za stropni dekor

 • matrica, koja izgleda sjajno na ravnoj, monophonic površini, omogućujući vam da ukrasite bilo koji dio strop s crtežom, a lako se može napraviti s vlastitim rukama od običnog kartona.
 • rasvjeta - ovo je odličan način da dobijete različite obrasce. Možete koristiti spot svjetla ili rasporediti rasvjetu između glavnog stropova i napetosti.
 • Slikarski strop s posebnom bojom omogućuje rad s gotovo bilo kojom površinom, možete nanijeti obrazac na drvo, suhozidom, strop i obično akrilna boja.

Dizajneri često kombiniraju nekoliko opcija, stvarajući pravi remek-djelo. Najčešći dizajn ideje su korištenje oblikovane konstrukcije s osvjetljenjem. Dakle, osvjetljenje pomaže poboljšati vizualni efekt i privući pozornost na strop.

Savjet! Pomoću stropnog ornamenta možete obavljati zoniranje. Na primjer, odvojite funkcionalna područja kuhinje iz dnevne sobe.

Odvajanje kuhinjskog prostora slikanjem stropa

Odvajanje kuhinjskog prostora slikanjem stropa

Veličanstveni dizajn blagovaonice u stilu cheby-chic

Veličanstveni dizajn blagovaonice u stilu cheby-chic

Načini primjene ukrasnog ornamenta

Izbor uzoraka i materijala može se potpuno razlikovati, od jednostavnih crteža do složenih struktura privjesaka. No, kako bi provedba postala kvalitativna, bit će potrebno provesti pripremni rad.

 1. Prvo morate očistiti staru površinu, brisanje pozadine, bjelilo ili druga dostupna završna obrada.
 2. Nakon toga možete ići na temeljni premaz kako biste izjednačili male nedostatke, završavajući fazu rada trljajući površinu pomoću brusnog papira.
 3. Na gotovom stropu nanesite kist, i nakon što se osuši.

Najjednostavniji tipovi obrazaca, dostupni čak i za majstore bez umjetničkog talenta, jesu geometrijski uzorci. Da biste nacrtali uzorak, možete koristiti crtež na papiru ili upotrijebiti traku boja. Da biste to učinili, trebate ga popraviti na strop, nanijeti na boju, a zatim ukloniti, ostavljajući sliku umjesto vrpce.

Na bilješku! Razmatraju se složenije ukrase primjena matrice, njegov predložak trebao bi se kupiti ili proizvesti unaprijed. Učvršćivanje na strop možete prskati boju od limenke ili boje s valjkom, a zatim ga ukloniti.

Osim toga, postoji nekoliko pristupačnijih i jednostavnijih načina primjene ukrasa. Na primjer, valjak za teksturu omogućuje vam da dobijete sliku u jednom potezu. Također, građevinske trgovine nude posebnu ponudu Marke i naljepnice na ljepljivom papiru.

Savjet! Zaštitite ukras od učinaka sunčeve svjetlosti pomoći će staviti u nekoliko slojeva akrilnog laka. Tako slika ne blijedi i molim vlasnika dugi niz godina.

Obrasci i crteži za strop: 60 + mogućnosti dizajna i jednostavne dekor ideje vlastitim rukama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 − = 9