Mali florarium s nevjerojatnom divljom pustinjskom atmosferom na vašem stolu

Mali florarium s nevjerojatnom divljom pustinjskom atmosferom na vašem stolu

Ima drugačija imena - vrt u boci, biljni terarij, prirodni pribor, ali to je ispravnije nazvati njegov florarium. Ovo je moderan i fascinantan smjer vrtlarstva, a isto tako umjetnost ručno, i napraviti vrt u bocu s vlastitim rukama za tehnologiju koja se temelji na skretanju nije teško. Izvana, ovaj mini-staklenik izgleda vrlo neobičan, atipičan. Napravite florijum sa svojim vlastitim rukama mogu sve, najvažnije - želja i korak-po-korak upute, ideje i nadahnuća iz članka. Zalijevajte se s materijalima - i idite!

 • Što je florijum?
 • Tipične varijante florijuma 

 • Izrada kompozicije

 • Florarium s vlastitim rukama: korak po korak upute

 • Briga o biljkama

 • zaključak
Napravite florijum sa svojim vlastitim rukama mogu svi, glavnu želju - i korak po korak upute, ideje i nadahnuće iz članka dalje. Pronađite materijale i idite!

Iznenađujuće mini-vrt u unutrašnjosti kuće

Nevjerojatno nježna orhideja u kompozicijama florijuma vlastitim rukama

Nevjerojatno nježna orhideja u kompozicijama florijuma vlastitim rukama

Neobična poliedra različitih oblika - izvrsno rješenje za florijum s vlastitim rukama

Raznolikost polyhedra - izvrsno rješenje za florarium s vlastitim rukama

Nakon što je napravio nekoliko malih florarija, možete ih kombinirati u skladbe kako biste nadopunili unutrašnjost vaše kuće

Nakon što je napravio nekoliko malih florarija, možete ih kombinirati u skladbe kako biste nadopunili unutrašnjost vaše kuće

Što je florijum?

Temelj, točnije okvir kućnog mini-vrta - je prozirni kontejner od plastike ili stakla. Također možete pronaći drvene ili kombinirane spremnike.

Kombinirani florijum u obliku staklene kupole s drvenim dnom

Kombinirani florijum u obliku staklene kupole s drvenim dnom

Obratite pažnju! Florarium se razlikuje od terarijuma jer ima suženi ulazni otvor na stranu ili odozgo. Ova posebna struktura pruža podršku mikroklima u malom vrtu. Ponekad je potpuno pokriven poklopcem.

Florarium s uklonljivim poklopcem kako bi stvorili ugodnije uvjete za biljke

Florarium s uklonjenim poklopcem za stvaranje ugodnih uvjeta za biljke

Za stvaranje takvog remek-djela možete koristiti široku paletu kontejnera, i to:

 • kontejnera;
 • staklene boce;
Vrlo lijep izgled skladbi florijuma u prozirnim staklastim bočicama

Vrlo lijep izgled skladbi florijuma u prozirnim staklastim bočicama

 • banke s poklopcima;
 • boce velikog vina;
 • pravokutan akvariji, zaokružen vaze. Za ove posude potrebno je pažljivo pratiti uvjete uzgoja. Izuzeti su skice, održavati odgovarajuću temperaturu, vodu i raspršivače, ako to zahtijevaju pravila kultiviranja;
 • laboratorijske tikvice.
Florijeri s vlastitim rukama s kompozicijama succulents u tikvicama za kemijske reagense

Florijeri s vlastitim rukama s kompozicijama succulents u tikvicama za kemijske reagense

Takav poseban oblik kontejnera ima ključni zadatak: održavanje prikladne mikroklime za biljke. Zbog uskog grla moguće je stvoriti odgovarajuću razinu temperature i vlažnosti, bez obzira na vanjske čimbenike. To omogućuje rast i najzahtjevnijih biljaka. Učinak je stvoren staklenici, tako da su biljke u takvom spremniku udobne.

Na prvi pogled, prilično jednostavni florariumi koji izgledaju vrlo impresivno u unutrašnjosti

Prilično jednostavni florariumi izgledaju vrlo impresivno u unutrašnjosti

Pažnja molim te! Ako je posuda zapečaćena, mora se redovito provjetravati kako bi se spriječilo pregrijavanje i kondenzacija na zidovima.

Tipične varijante florijuma

Prije nego što se upoznate s uputama za početnike o tome kako napraviti sam biljni florakarium, vrijedi saznati više o tipičnim ekološkim strukturama, jer iz različitih razloga ne mogu se sve biljke udobno koegzistirati jedna s drugom.

divljina

Potrebni atributi pustinje - naravno kaktusi. Dopuniti sastav pustinjskog florijuma, obojen pijesak, koji će postaviti raspoloženje florijuma

Potrebni atributi pustinje - naravno, kaktusi. Dopuniti sastav pustinjskog florijuma, obojeni pijesak, koji će postaviti atmosferu

Ovaj florijar će modelirati pustinju. Dobro raste sukulenti, koji uključuju:

 • kaktusi;
 • mlječika;
 • Euphorbia;
 • Agave.
Atmosferski sastav pustinje u florijumu vlastitim rukama

Atmosferski sastav pustinje u florijumu vlastitim rukama

Tlo - sloj pijeska od najmanje 10 cm, treba dobro prosijati. Dodavanje slike pustinje može biti veliko kamenje, komad pješčenjaka. Ova je opcija prikladna za one koji nemaju vremena za njegu, vodu, kontrolirati mikroklimu. Zalijevanje takvih sastava je potrebno jer se tlo osuši, dovoljno je nekoliko puta tjedno. Temperatura za njih nije kritična, čak i ako padne ispod +15 stupnjeva, ali trebaju sunce pa je bolje staviti takav florarium na prozorčić.

drvo

Ovaj florarium će zahtijevati više snage i pažnje. Prije svega, tlo - ima složen sastav. Uključuje: zemlju lišća, treset, grubo pijesak. Sve to mora biti pažljivo pomiješano. Kao ukras možete nanositi drvenu drvenu, korijenje vrba (moraju se prethodno kuhati u vodi), kora drveća. Karakteristika ove vrste sastava je punjenje središnjeg dijela posude od biljaka.

Ponekad želite biti bliže prirodi, ali ne uvijek postoji mogućnost, osobito je problematično za ljude koji žive u velikim gradovima, pa čak i za zauzet raspored rada. Florarium modeliranje komada drva razrjeđuje rutinu rutinske rutine

Ne postoji uvijek prilika da budu bliže prirodi, a to je osobito problematično za ljude koji žive u velikim gradovima, pa čak i za zauzet raspored rada. Florarium, modeliranje komada drveta, razrijedit će rutinu svakodnevnog života

Važno! Obavezni kriterij je visoka vlažnost u rasponu od 65-85%.

Florarium s poklopcem pomaže u održavanju vlage u unutrašnjosti, ne dopuštajući tako brzo isparavanje

Florarium s poklopcem pomaže zadržati vlažnost unutra, ne dopuštajući joj da brzo isparava

Za to morate staviti piće ili kadu unutra. Također se mora redovito provjetravati. Često, tropske vlažne šume se koriste kao osnova. Glavni uvjet je kombinacija biljaka prema zahtjevima za tlo. I ne treba tražiti neke posebne čudne biljke, najjednostavnije će to učiniti.

planine

Za florijere koji oblikuju planinske skladbe vrijedi odabrati kamenje relativno velike veličine

Za florijere koji oblikuju planinske skladbe vrijedi odabrati kamenje relativno velike veličine

Ovo je imitacija planina krajolici i, naravno, vegetacije. To treba učiniti usko, ali visoko. Kao tlo - pijesak i veliki šljunak. Zemlja treba biti masna i zasićena organskom tvari. Možete koristiti različite biljke:

 • kovrčav - Ivy, ficus;
 • sukulenti - Masne žene su osobito prikladne.
Atmosferski florarium, oponašajući planinski teren

Atmosferski florarium, oponašajući planinski teren

Biljke treba zalijevati, tako da morate piti. Možete aktivno koristiti nepravilno oblikovane kamenje, s oštrim rubovima - lako se mogu oponašati izbočenja stijena i planinski vrhovi.

Također se ne bojte eksperimentirati, jer je formacija planine prilično prikladna neuobičajena ogranka obrasla mahovinom u vertikalnom florijumu

Nemojte se bojati eksperimentirati! Dizajn planine u vertikalnom florijaru neobična grana, obrasla mahovinom

mahovina

Takav florarium se može napraviti rukom s uputama (vidi video), i to neće biti teško. Uostalom, na svijetu ima više od 10 tisuća vrsta takvih biljaka i oni rastu u gotovo svim klimatskim zonama. Čisto mirisni sastavi ne, često ih nadopunjuju drugi elementi. Prije stavljanja biljke u kontejner, morate odrezati vrh bez rizoma, kako bi se omogućilo da raste sama korijenska masa.

Lijep florarium s ukrašenim sastavom kuće od mahovine bajkovitog šumskog junaka

Lijep florarium s ukrašenim sastavom kuće od mahovine bajkovitog šumskog junaka

Savjet! Prilikom odabira postrojenja za nadopunu sastava mahovine, trebate odabrati one koji ne bi preklapali mekani baršunasti sloj, već postaju organski dodatak tome.

Florijeri s kompozicijama mahovine u staklene boce

Florijeri s kompozicijama mahovine u staklene boce

Izrada kompozicije

Sa svojim rukama, florarium se može stvoriti slijedeći jednostavnu uputu s fotografijom. Sve što trebate je malo vremena i strpljenja.

Pripremamo materijale:

 • kapacitet. To može biti staklo ili plastično, sa ili bez poklopca. Izvrsna bi opcija bila akvarijum, vaza, banka;
 • tlo - odgovara odabranim biljkama;
 • drenažni sloj - šljunak, kamenje, ekspandirana gline, čak i slomljena opeka od opeke;
 • aktivirani ugljen ili drvo;
 • stvarne biljke;
 • ukrasni elementi: drvena drveta, figure za stil, kuće, itd.;
 • alati. Treba vam spatula (žlica); pincete ako su biljke vrlo male; sprej; škare, zalijevanje.
Svi materijali su vrlo pristupačni i prikupljanje ih neće vam puno raditi

Svi materijali i alati prilično su pristupačni, prikupljanje ih neće biti vrlo teško

Obratite pažnju! Bez obzira koliko su biljke minijaturne, oni na kraju odrastaju i postaju čvrsto u spremniku. Ako je primjetno da su biljke neudobne, mogu se presaditi u lonac, a florarium mora biti ispunjen novim stanovnicima.

Kao ukras za vaš florarium možete koristiti kao prirodni materijali - na primjer, školjke i iteresnye šljunak, ili kupili male stvari kao što su životinjske figurice - oni se mogu naći za svaki ukus, praktički u svakoj trgovini za obradu rukom

Kao ukras za florijum može se koristiti prirodni materijali - školjke i zanimljivi šljunak, kupili male stvari i životinjske figurice. Sve se to može naći za svaki ukus u gotovo svakoj trgovini za rukovanje

Florarium s vlastitim rukama: korak po korak upute

 1. Priprema spremnika. Bez obzira na vrstu materijala, pakiranje treba temeljito oprati. Sljedeći korak je parenje, za to bi trebalo biti začepljeno kipućom vodom, ali vrlo pažljivo, jer se može ispucati iz oštrog pada temperature. Dalje - odmašćivanje iznutra uz pomoć alkohola ili votke.

  Korak-po-korak stvaranje florijara sa sastavom succulents

  Korak-po-korak stvaranje florijara sa sastavom succulents

 2. Drenaža. Na dnu drenažnog sloja ulijeva se, nakon toga - ugljen u obliku u kojem je izvađen. Ako se radi o tabletama, onda ih treba širiti preko površine, ako je drveni ugljen, a zatim ravnomjerno raspršite na drenažnom sloju, prethodno rezanje.

  Obratite pažnju! Korištenje ugljena je važna komponenta pripreme tla, jer će apsorbirati kemikalije koje ulaze u vodu, eliminiraju nastanak plijesni i gljivica.

 3. Odozgo prema ugljenu - sastav tla, koji je odabran prema biljkama. I to bi trebalo biti mokro. Tlo se može pomiješati s ugljenom ili preliti. Da bi se dobio dodatni dekorativni efekt, dno se može prekriti slojem obojenog pijeska.

  Neobičan minijaturni florarium s vlastitim rukama iz limenke - korak po korak

  Neobičan minijaturni florarium s vlastitim rukama iz limenke. Podrobna uputa

 4. Sadnja biljaka. Razina tla, u njemu da napravi stanku za sadnju biljaka. Sami biljke moraju se izvući iz posude i korijenje očistiti od tla. Možete ga staviti pincetama ili rukama - jer će to biti prikladno. Važno je postaviti sadnju na način da lišće ne dodiruje zidove spremnika. Inače, oni će formirati kondenzat, i to će dovesti do propadanja.

  Proces stvaranja prilično velikog florijara sa šumskim sastavom

  Proces stvaranja prilično velikog florijara sa šumskim sastavom

 5. Pospite. Nakon sadnje biljke treba prskati. Ako tlo nije dovoljno vlažno, može se izlijevati iz limenke.
 6. Posljednja faza - ovo je ukrašavanje likova, zamki i drugih elemenata odabranih za sastav.

  Korak-po-korak upute za stvaranje florijuma koji simulira pustinju

  Korak-po-korak upute za stvaranje florijuma koji simulira pustinju

Briga o biljkama

Da bi florarium udovoljio očima, treba barem minimalan, ali brigu. Kakve mjere skrbi moraju poduzeti moraju ovisiti o biljkama koje se u njoj nalaze.

Mali florarium s vlastitim rukama sa sastavom planinskog područja

Mali florarium s vlastitim rukama sa sastavom planinskog područja

orhideje

 • Stavljanje takvog florijuma mora biti na dobro osvijetljenim mjestima, ali ne bi smjela biti izravna sunčeva svjetlost.
Lagani vuneni florijar sa sastavom s orhidom

Lagani vuneni florijar sa sastavom s orhidom

 • Zimi, morate se približiti prozoru.
 • Voda samo ako je zemlja potpuno suha, a zalijevanje bi trebalo biti radikalno.
 • Vaza treba čistiti suhim ručnikom iznutra.
Florarium s orhidom s uklonljivim poklopcem kako bi stvorili najudobnije uvjete za postrojenje

Florarium s orhidom s uklonljivim poklopcem kako bi stvorili najudobnije uvjete za biljke

Bonsai u florijumu

 • Dovoljno svjetlo.
Vrlo harmoničan sastav florijata s vlastitim rukama s bonsai

Vrlo harmoničan sastav florijata s vlastitim rukama s bonsai

 • Voda 1-2 puta tjedno i, što je najvažnije, nemojte pretjerivati.
 • Iz vaze trebate ukloniti lišće koji bacaju biljku. To se može učiniti pincetom.
Vrlo kratka kombinacija oblika florijumskog kapaciteta s unutarnjim sastavom bonsai u improviziranoj planinskoj buri

Laconična kombinacija oblika florijumskog kapaciteta s unutarnjim sastavom bonsai u improviziranom planinskom području

sukulenti

To su najpretenciznije biljke, a briga za njih je održavanje normalnog stanja tla. Tako je za male biljke dovoljno jedna čajna žličica vode tjedno.

Zapravo, svi florariumi su staklenici u minijaturi, u kojima se uzgajaju kućne biljke, a opća pravila njege izgledaju ovako:

 1. Pravovremeno zalijevanje u količinama koje biljka treba. A u slučaju takvog sastava bolje je napuniti nego sipati. Biljke s njihovim "dahom" čine dodatnu vlažnost, čija je razina sposobna samostalno regulirati.

  Pijesak u boji odličan je za ukrašavanje florijuma sa sočivima. Vrlo svježe skladbe dolaze u sočnim bojama

  Pijesak u boji odličan je za ukrašavanje florijuma sa sočivima. Vrlo svježe pripravke dobivaju se u sočnim bojama

 2. Dosta svjetla. U toj izravnoj sunčevoj svjetlosti je kontraindicirana, jer mogu uzrokovati opekline na lišću.
 3. Zimi, kad je sunce kratko, a dan svjetlosti je kratak, čak i najzahtjevnijih sukulenata treba približiti svjetlosti.
 4. Zidove spremnika treba obrisati kada nastaje kondenzacija.
 5. Svakako provjetrite "staklenik" nekoliko puta tjedno.

  Florijanci sa sočanima u malim limenki s slatkim sitnim ciglama

  Florijanci sa sočanima u malim limenki s slatkim sitnim ciglama

 6. Uklonite suhe lišće, koje s vremena na vrijeme odbacuje biljku.
 7. Ažurirajte kompoziciju ako je biljka već postala prevelika. Da bi se to trebalo učiniti vrlo često, valja odabrati biljke koje polako rastu. Druga mogućnost - kada presađete malo korijene korijena. To će usporiti razvoj unutar spremnika, ali ne boli biljka.
Florarium s vlastitim rukama: korak po korak upute

Korak-po-korak upute za stvaranje florarium vlastitim rukama, modeliranje pustinje sa succulents

zaključak

Takva neuobičajena metoda uzgoja biljaka zatvorenih biljaka, poput florijata, izvorno je rješenje koje može ukrasiti oboje ured, i kuća. Varijacije izvedbe u obliku i veličini su vrlo različite, što otvara veliki prostor za maštu.

Florarium sa svojim vlastitim rukama: korak po korak instrukcije o stvaranju mini-vrta succulents

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

82 + = 83