Зидна инсталација обојених перја

Зидна инсталација обојених перја

Да бисте додали стан или дом удобност, препоручљиво је размишљати о декоративном дизајну простора за ситне ствари, на пример, да направите занатство природног материјала са својим рукама. Такви детаљи ће омогућити да се предивна, али у почетку "празна" дневна соба учвршћује, топло и удобно. Прекрасни занати од природних материјала посебно су неопходни за ентеријер у стилу еко, али у било ком другом дизајнерском концепту постоји место за домаће украсе.

Садржај

 • Дрво
 • Шљунак
 • Воће и семе
 • Листови и цвијеће
 • Шкољке
 • Перје
 • Мастер цлассес на производњи

Занатство израђено од природног материјала са својим рукама: разноврсни материјали

Најчешће, занатима направљеним од природног материјала током лета и јесени, јер у овом тренутку можете пронаћи многе корисне мале ствари скоро испод ногу. Међутим, неки материјали су доступни у било које доба године, тако да ни хладна зима ни рана пролеће не би требала бити препрека креативности.

Дрво

Дрвени занати ће увек наћи вриједно мјесто у унутрашњости, а у облику могу бити изузетно другачије, јер се дрво користи у различитим варијантама:

 • Прутики и вештачке вештине - најспособније средство за стварање ручних производа. Од њих можете обављати животињске цифре, звјездице, срца и уопште све облике, што је врло узбудљиво за дјецу. Могу се украшити сухе гране и штапићи за парадајз оквир за фотографије или огледало, а такође нацртати панел, попуњавајући их одређеном силуетом. Интересантна цвета за цвеће у еколошком стилу се добија од штапова повезаних једни са другима.
Носач за фотографије и разгледнице из филијала

Носач за фотографије и разгледнице из филијала

Срце сувих дрвених штапића

Срце сувих дрвених штапића

Ваза за цвеће у еколошком стилу

Ваза за цвеће у еколошком стилу

 • Прошло дрвеће и "конопља" такође представљају широк опсег за креативност. Од ових, можете изводити веће предмете, као што су сатови, кошари или штандови за оловке. Такав рад захтева мушке руке и вештине у раду са алатима, али жене такође могу да користе спили да креирају украсне украсе. Раздвајање малих грана може се лепити заједно, стварајући разне занате. Слатки привјесци се добијају везивањем малих пљускова на конопцима до велике основе око периметра. На исти начин је потребно формализовати стару подна лампа или лустера.
Панел од кора дрвета

Панел од кора дрвета

Зид минијатурни"Домики"

Зидне минијатурне "куће"

Суспендиране полице за књиге са дрвеним полицама

Суспендиране полице за књиге са дрвеним полицама

Декоративни натпис на плочама

Декоративни натпис на плочама

Гледајте са дрвета

Гледајте са дрвета

 • Кора и бреза су комплекснији материјали у смислу стварања ремек-дела. Различито кошаре и кутије од кора од бора су увек уметничка дела, али је веома тешко научити како их направити. На кору дрвећа можете креирати минијатурне слике, допуњавајући "цртање" коре са одговарајућим детаљима.

Шљунак

Од камена различитих боја и облика добијају се одлични занати. Можете направити комфорно подлогу, поставити врућу, декоративну плочу или оригиналну статуету.

Декоративни панел камења

Декоративни панел камења

Савет! Најпопуларнија међу камењем је каменчић, јер има равне површине, због чега је врло једноставно причврстити са базом лепком.

Чак и обични сликани каменчићи изгледају врло светло и забавно, а ако и даље створите композицију од њих, добићете јединствени ентеријер. Неки дизајнери користе каменчић за украшавање вертикалних или хоризонталних површина у стану, на примјер, дијелове зидова, камина и прозора.

Камена декорација у поставци стола

Камена декорација у поставци стола

Куке за пешкири

Куке за пешкири

Унутрашњи декор с камењем

Унутрашњи декор с камењем

Занимљива идеја за декор

Занимљива идеја за декор

Воће и семе

Са рада настава у основној школи сви запамтити деце занате од природних материјала, који се користе за лежајеве, жир, љуски ораха, семена, кафа и тако даље. Заједно са децом од ових познатих за све материјале, можете креирати пристојан украсни прибор за ваш дом. Често од воћа и семена раде минијатурне фигуре или тродимензионалне слике. Ако додате различите воће у "букет" од сувих гранчица, можете адекватно замијенити божићно дрво.

Вегетабле Васе

Вегетабле Васе

Савет! Сваки прикупљени природни материјал (шљунак, шунка или дрвени штапићи) треба осушити прије стварања самосталних ремек-дела. Ако су делови мокри, живот пловила ће се знатно смањити.

Свећњаци из цитруса

Свећњаци из цитруса

Цвијет мамаца

Цвијет мамаца

Листови и цвијеће

Падени листови различитих боја и сувог цвијећа омогућавају стварање најсјајнијих букета, композиција и декоративних вијенаца. Такви јесенски занати од природног материјала комбинују добро не са обичним вазама, већ са оригиналним контејнерима: шкољком, кокосовом шкољком или шкољком. За декорацију празнични сто, такве јесенске композиције можете допуњавати само са свећама, зрелим поврћем и воћајем. Листови и маховина се користе за креирање апликација, а понекад таква лепота испада да није гријех да је замени с фотографијом савременог умјетника.

Примене лишћа и цвијећа

Примене лишћа и цвијећа

Примене лишћа и цвијећа

Примене лишћа и цвијећа

Састав листова

Састав листова

Апликација"Бабочки" из листьев

Применом "Лептири" са листова

Шкољке

Још један јединствени материјал за креирање ручно направљених предмета је шкољка. Појединачни примерци су по себи од посебног интереса у смислу декоративности, а производи од њих неће оставити никога равнодушним. Ако сте довољно срећни да сакупљате колекцију шкољки на мору, не остављајте их у врећици, већ замислите свима, издајући слику или суспензију у морском стилу.

Декор шкољки

Декор шкољки

Украсни вијенац граната

Украсни вијенац граната

Шкољке у позадини

Шкољке у позадини

Састав граната у облику срца

Састав граната у облику срца

Украсне шкољке

Украсне шкољке

Шкољке - украсна декорација свећа

Шкољке - украсна декорација свећа

Сањач

Сањач

Мобилни од шкољки

Мобилни од шкољки

Перје

Перје се обично користе као компоненте у другим рукотворинама: праве репу, фризуре или стабове дрвећа. Али можете их користити и одвојено ако их везујете у малим "букетима" и ставите их у прозирне контејнере. Такав "птичји" декор доноси свеже осећања у ентеријер.

Фонтан Ламп Схаде

Фонтан Ламп Схаде

Лампе сјенила

Лампе сјенила

Фоунтаин Валл Децор

Фоунтаин Валл Децор

Уградња перја

Уградња перја

Подна лампа украшена перјем

Подна лампа украшена перјем

Лустери обрезани перјемима

Лустери обрезани перјемима

Мастер цлассес на производњи

Лако је направити чланак из природног материјала, пошто се ово предаје у школи. Ако покушате, можете створити стварно уметничко дело. У наставку ћемо описати детаље производње неких дивних ситница.

Шарен панел

Занимљив панел може се направити из различитих природних материјала. За њега су погодни сухи листови, слама, крагне и суво цвеће. Сама парцела може бити апсолутно све. Панел је креиран на следећи начин:

 1. Прво, формирају оквир, који може деловати у облику оригиналних облика или неколико гранчица, повезаних једни са другима. Панел може бити округлог, у овом случају лоза може да делује као оквир.
 2. Основа за панел је бурлап или обичан папир. У неким случајевима можете направити мрежу сламе, која намерно оставља празне просторе на слици.
 3. Из лишћа, цвијећа и других расположивих природних материјала можете направити композицију, а у случају базе сламе занимљиво рјешење је ткање елемената у већ створену мрежу.
 4. Посљедња фаза ће бити стварање причврсних средстава (од ужета или жице), кроз које се панел може висити на зиду.
Панел од грана и трава

Панел од грана и трава

Цветни лонци из шкољке јаја

Миниатурни лонци су направљени од јаја, али ово дело захтева велику тачност због крхкости материјала:

 1. Прво, морате пробити сирово јаје и сипати сав садржај у посуду. Рубови се могу равномерно изблокирати, али се могу остати фрагментирани.
 2. Затим решавамо проблем стабилности будућег ваза. У ове сврхе, било је постоље за јаја или паковање од њих. Ако не намеравате да користите друге уређаје, можете користити глине, која се увлаче у флагеллум и везују дно будућег ваза.
 3. Након регистрације контејнера, можете га попунити код станара. Може да делује као ваза где ће мала дивља цвијећа стајати у води, а пот у којој можете биљати зеленило, маховину или малу сукуленти.
Мреже јаја

Мреже јаја

Савет! Поред цветних лонаца из љуске, добијају се одлични свећњаци. Било који занат из љуске биће прикладан током ускрсног празника.

Свећњак од пањева

Да бисте направили свећњак са мале конопље или исечени, потребно је извршити низ једноставних радњи:

 1. Било који дрвени делови треба претходно рађати импрегнацијом како би их спасили од гњева и штеточина од инсеката.
 2. Даље у центру пањ или било где у језгру (у зависности од идеје) неопходно је бушити прилично широку и плитку рупу у коју ће одговарати стандардна равна свећа. Ако немате вештину да радите са бушилицом, можете користити обичан нож, али посао ће трајати дуже.
 3. После тога, морате обрадити ивице и изрез производа са брусним папирима.
 4. За декор, мозете нацртати производ или га оставити у својој природној форми, али га лакирати резовима. Робови производа могу се повезати са бурлапом или завити у јуте.
Свећњак од пањева

Свећњак од пањева

Такође изгледа занимљиво свећњак за неколико свећа, изведених на сличан начин на дугачкој штапи. Ако размишљате о свом везу са зидом или стабилним штандом, често можете уживати у романтичним вечерима.

Ако желите да створите нешто потпуно јединствено, нешто што нико никад није учинио, пустите своју машту дивља. Понекад се најпознатија ствар појављује на тако необичан начин да се питате како би то могло доћи до нечије главе.

Занатство од природног материјала са властитим рукама (76 слика): оригинални кућни декор

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 4