Пажљиво дизајниран угао плафона

Пажљиво дизајниран угао плафона

Постављање плафонске плоче је коначни додир, дајући уопштено потпуност и интегритет горњих унутрашња декорација. Овај детаљ не само да простор чини естетски пријатним, већ такође омогућава сакривање техничких празнина специјално остављених у погледу термичке експанзије карактеристичне за завршне материјале. Са довољно једноставно инсталацијом, један детаљ - угловни спојеви, изазива највеће потешкоће. Уколико се не изврши правилно, не само да ће изгледати страно и неатрактивно у односу на општу позадину, већ и покварити укупан повољан утисак поправке.

 • Плафонска постоља: како правилно поставити угао прикачивања
 • Прикључне кутове са столицом
 • Узгојни углови са ознаком

Како сечити угао плафонског окна и исправно спојити плочу - погледајте видео:

Плафонска постоља: како исправно направити угао постоља?

Пре свега, рјешавање проблема је слично властите руке Правилно сечење кутова плафонска крила - могу се избјећи једноставним куповином специјалних дијелова - угловним елементом. Данас можете покупити угаоне елементе за било коју врсту конекције - и спољашње и унутрашње - на подручју једноставно убаците крајеве спољних филета (ламперија траке).

Ово је најједноставнија опција, која, с једне стране, пружа квалитетан угао спој, с друге стране - не захтева никакве озбиљне вештине и омогућава вам да инсталирате без губитка времена.

Плафонска постоља - украсна декорација собе

Плафонска постоља - украсна декорација собе

Бела стропна бела таваница са белим зидовима и плафонима

Бела стропна бела таваница са белим зидовима и плафонима

Скретање пролази тик испод плафона дуж интерфејса који се граничи са тапетама

Скретање пролази тик испод плафона дуж интерфејса који се граничи са тапетама

Међутим, није увек могуће покупити угловни елемент који би се стилски уклапао испод постојећих плоча. У том случају ћете морати сами подрезати ивице плочица, што ће осигурати гладак и чврсто уклапање филета једни према другима.

У овом случају сечење може се вршити на два начина:

 1. уз помоћ столице - посебан алат за шаблоне
 2. ручно након означавања одређеном методом

Прикључне кутове са столицом

 • Столица - столарски алат, који омогућава сечење различитих материјала, који се касније планирају монтирати заједно под правим углом.

Постоје два главна дизајна столице:

Једноставна столица - дрвена (пластична) ладица, има вертикалне отворе на зидовима, у које ће се уметнути жица. Овај дизајн вам омогућава да тачно водите вертикално обрезивање оквира под углом од 90 до 45 степени. Поред тога, погодно је радити са таквом столицом, јер је могуће држати тестере са не само вертикалним тестером, већ и са нагибом од 45 степени на платну.

Једноставна столица

Једноставна столица

Столица са окретним механизмом - алат професионалаца, омогућава вам да поправите лист тестере по жељеном углу. Ако је уобичајена столица погодна само за сечење плоча за подупирање под правим углом, онда са ротационим механизмом - за монтажу под било којим углом.

Столица са окретним механизмом

Столица са окретним механизмом

Поруџба филета за сечење:
 1. причврстите филет на локацију планиране инсталације и мере
 2. врх постоља (онај који ће се применити на плафон) да леже на дну, на дну постоља - призхаметсиа зидни стусло
 3. резати постоље, глатко и без оштрих гурања, под углом од 45 степени. Сечење треба да се уради са ножем са малим зубом (оптимално - жица за метал) или ножем. Велики зуб ће угријети материјал, посебно пену са својом порозном структуром - задњица се испоставља неједнака, са чиповима
 4. Слично томе, операција се врши са суседном плочом за плочу - само сечење се прави у другом утору испод 45 степени
 5. Нанесите плочице на место планираног лепљења и изаберите оптимални угао удара. Ако је потребно, сечиво за резање може бити кориговано оштрим ножем како би се постигао најтачнији прилаз.

Савет! Ако постоји потреба да се један филет сједи на једној страни - спољни угао, а с друге стране - унутрашњи, прво исеците сложенији елемент - унутрашњи угао.

Редослед обрезивања суседних филета за унутрашње и спољашње углове:

Обрезивање суседних филета

Обрезивање суседних филета

Савет! Најтачније сечење може се постићи истовременим сечењем два заједничка плоча. Пошто у односу на сваки други лајсни резано у огледалу, постоља се може склопити оба унутрашњим странама једни на друге и чврсто у конусног кутију, након чега једноставно држи један рез под углом од 45 степени.

Глатки и уредан угао од навлаке у кухињи

Глатки и уредан угао од навлаке у кухињи

Углови крила су украшени помоћу столице

Углови крила су украшени помоћу столице

Исеците багету са столицом

Исеците багету са столицом

Узгојни углови са ознаком

Ако нема столице, онда то није изговор за одустајање, постоји метода која вам омогућава да добијете добар резултат, морате само бити пажљиви и тачни. Пре свега, потребно је одсечити оне стране на којима ће постоље бити спојено, стриктно испод 90 степени.

Након тога, узмите подножје и примените је на зид на начин како је планирано да га монтирате. Обратите пажњу - тачно је крај одрезан чврсто притиснут на зид. Сада нацртајте линију оловком:

Нацртајте линију на којој ће постоље бити залепљено

Нацртајте линију на којој ће постоље бити залепљено

Узимамо други постоље и тачно понављамо све операције, али са друге стране:

На другој страни је постављање плочица

На другој страни је постављање плочица

Идемо на таваницу тацке раскрснице две линије - ово це бити место придрузивања окрузним плоцама. Сада означимо ову тачку на сваком од филета:

Преношење тачке пресека линија на постољу

Преношење тачке пресека линија на постољу

Линија која ће проћи од премештене тачке раскрснице до супротне ивице постоља - то је тражена линија реза. Са оштрим ножем (филе за метал), јасно, али без јаког притиска вршимо рез. Прикључимо плочу у угао, изаберемо оптималну позицију, ако је потребно - исечемо углове ножем:

Угао добијен маркирањем

Угао добијен маркирањем

Ако је угао индиректан, посао се компликује, али не много. Тачно мерите своју вриједност, поделите га на пола и добијете вриједност која је потребна за обиљежавање сечења постоља. На пример, угао је 76 степени, потребно је да резање подигнемо под углом од 38 степени. У том случају, боље је држати иницијално сечење под углом од 40 степени, а потом на прикључној станици већ је могуће прилагодити угао ножем.

Нажалост, чак и са веома прецизним и савесног понашања рада можете наћи да је угао испоставило да није баш глатко и прецизно - не могу потпуно гладак зид, угао није сасвим равна, можда је сечење материјала може донекле деформише под притиском. Према томе, угао може имати празнине дуж доводне линије, или се на лицу појављују удубљења - изгледа неугодно и неестетично.

Савет! Ово се може кориговати помоћу заптивач - само попуни удубљења и пукотина дозволи заптивач да се осуши, а затим смањити вишак ножем чворића - и поново погледати угодне оку.

Глатки углови окретања се могу исећи без помоћи столице

Глатки углови окретања се могу исећи без помоћи столице

Лепи угао у соби направљен ознаком

Лепи угао у соби направљен ознаком

Распоред ће вам помоћи да уредите постоље уредно и глатко

Распоред ће вам помоћи да уредите постоље уредно и глатко

Плафонска постоља: како направити угао леп и лаган

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 13 = 14