В стила на Прованс

В стила на Прованс

Всяка жена е пазител на огнището, което се стреми да създаде уютно гнездо. В модерните магазини можете да си купите много готови домашни аксесоари, но ръкоделие никога няма да излезе от модата, защото в допълнение към художествената стойност, тя носи обвинения в положителна енергия. Днес ще изучаваме една интересна идея - тъкане на кошници. Най-добрият материал е лозата, но не е толкова лесно, че е трудно да се справиш и без опит. Въпреки това, има отлична, не скъпа алтернатива - да я замените с езерни тръби!

 • Начини на тъкане
 • Подготовка на
 • От какво се нуждаем?
 • Ние правим лоза от вестника
 • Най-простата идея
 • Кръгла кошница
 • квадрат 
 • Ние го правим от кутията
 • Опции за дизайн
 • При грундиране и боядисване
 • Полезни съвети от опитни иглолистни жени
Кошче от хартия за декорация

Картон за бижута от хартия

Начини на тъкане

Започвайки с иглата, трябва да има представа за основните възможности за обвързване.

оборудване

оборудване

Видове тъкане:

 1. Layered - Представени са шкафове, които обгръщат две работни тръби, едната под тях, а другата - отгоре.

 2. Спирала - основата е направена и през нея в ясна последователност епруветките непрекъснато преминават и се подреждат от солиден ред.
  Техниката на тъкане от хартия става много популярна

  Техниката на тъкане от хартия става много популярна

  Малка кошница от импровизирани материали

  Малка кошница от импровизирани материали

 3. Въжета - Тръбите са преплетени със стълбовете и помежду си.

Подготовка на

Всяка домакиня има стари вестници или списания в къщата. Някой използва ненужни книги, но ще направим без тях, защото те са предназначени за четене и би било хубаво да развалим творчеството на някого. Определете инструментите и материалите.

Дори от прости материали можете да създавате шедьоври

Дори от прости материали можете да създавате шедьоври

От какво се нуждаем?

 • вестници или списания;
 • лепило;
 • сондажа;
Необходими материали и инструменти

Необходими материали и инструменти

 • обичайните кърпички;
 • ножици;
 • нож за рязане на хартия;
 • телбод;
 • картон или стара кутия;
 • боя или петно;
 • лак.
Красива ковчег украсена с цветя

Красива ковчег украсена с цветя

Кошница за бельо собствени ръце

Кошница за бельо собствени ръце

Ние правим лоза от вестника

Разрязваме ивиците с размери 10 х 30 см. Всяко парче трябва да се извива в тръба: за това взимаме тънка игла, поставяме я под остър ъгъл и вмъкваме върху нея парче хартия.

Съвет! Можете да го нарязвате с ножици, но е много по-удобно да използвате нож за канцеларски материали.

Успоредно с това използваме лепило, покривайки върха на детайла с него, така че да не се върти. В процеса на обръщане трябва да се обърне внимание на една важна точка: единият край трябва да бъде по-широк от другия, така че е възможно да се удължат краищата и да се оформи правилно тръбата.

Разположение на лентите

Разположение на лентите

Режещи ленти

Режещи ленти

Важно! Тръбите трябва да бъдат усукани възможно най-плътно - това гарантира трайност. Ако материалът е кухи, кошница скоро ще бъде извънредно.

Има още една по-проста версия: епруветките не се нуждаят от усукване, те се сгъват много пъти по дължината, така че се получават приликите на дебели ленти със същата ширина. Освен тях е възможно да се направи плитка - тя е отлична основа за дъното и стените. Този метод е по-лесен за завъртане, но изглежда не по-малко оригинален.

Най-простата идея

Тъкане на квадратна кошница

Тъкане на квадратна кошница

Използваме втория метод за изработване на материала чрез сгъване. Първо, правим дъното - поставяме лентите помежду си в кръстосана шарка, а когато достигнем правилния размер, фиксирайте върховете със сечерник. След това тъчете стените - правим 4 модела от една и съща височина, съпоставяйки размерите с параметрите на дъното. Също така, фиксираме краищата със сечера, премахваме допълнителните части.

Съвет! За красота лепираме горните ръбове със солидна хартиена лента. Освен това можете да направите писалка.

Сега боядисваме нашия продукт и го оставяме да изсъхне, за по-добър външен вид и сила е възможно да се покрие коша с лак.

Кръгла кошница от тубули

Дървената дръжка изглежда много интересно

Дървената дръжка изглежда много интересно

Към бележката! Кошове от обрати са много по-красиви, те са повече като лоза.

Етапи на работа:

 1. Започваме с дъното. Взимаме 10 тръби, кръстосани две двойки вертикално и три в хоризонтално положение и тъкат около кръга на единадесетия работник. Тя се удвоява, единият край е отдолу, другият е на върха, а напротив, по този начин ние тъкаме 2 реда. Когато работната тръба завърши, тя трябва да бъде удължена, - за това трябва да вмъкнете нова в предишната и можете да я направите по-нататък.
 2. След завършване на два реда, краищата на тръбите са огънати до центъра, тъкат още 4 реда, насочвайки тръбите от центъра.
 3. След това можете да вмъкнете големи дървени мъниста, да ги сложите върху вертикални тръби, след това отново да тъчете няколко реда.

  Създайте декор от хартия със собствените си ръце

  Създайте декор от хартия със собствените си ръце

 4. Ненужните краища са нарязани и прибрани вътре с игла за плетене, образувайки изкривявания.
 5. Преди да премахнете излишъка, е необходимо да оставите три тръби един срещу друг за дръжката, ако е планирано. Те са взаимосвързани и преплетени с още един обрат.
 6. След това боядисваме подготвената кошница, изсушаваме я и я лакираме. Като украшение можете да използвате decoupage техника и да приложите чертеж.

Съвет! Ако по време на тъкането на стените не можете да се справите с изобилието на изпъкнали тръби, които непрекъснато се развиват, можете да ги оправите с ленени кърпи за известно време.

Квадратни кошници от тубули

Декоративна сервизна тава

Декоративна сервизна тава

Класическият метод: изрязваме два квадрата от картон, залепени към първото парче от тръбата по целия периметър, отгоре лепираме второто парче картон, което ще гарантира надеждно фиксиране. Ние лепираме по периметъра нова тръба и тъкаме стените по прост начин на тъкане.

Важно! Всички залепени части се огъват нагоре и, ако е необходимо, фиксират ключалките и удължават по време на работа, като вмъкват работните тръби една в друга. Когато стените достигнат желаната дължина, излишните части се отстраняват и иглата се завива вътре.

Продукти от хартиени тръби в морски стил

Продукти от хартиени тръби в морски стил

Ние го правим от кутията

Основата се поема от всяка кутия с ръбове с еднаква височина. Обърнете го с главата надолу, супер-лепило на разстояние от 4-5 см, прикрепено към дъното на тръбата, създавайки прилика на стелажи. Обръщаме дъното надолу, стълбовете - тръбите са насочени към върха.

Съвет! За да не се движат, можете да ги оправите с еластична лента.

Първият ред се прави чрез проста тъкан, като се започне всяка "багажник" за следващата, след което лепираме до дъното нова тръба, преминаваща над вертикалните и под тях, редувайки последователността. Продължете процеса, докато стените на обръщанията не достигнат ръба на основната кутия. Ние фиксираме краищата с лепило, отрязваме излишъка, поставяме иглата с иглата.

Опции за дизайн

Кошница от хартия

Кошница от хартия

След като сте усвоили основите на плетенето, можете да експериментирате и да научите нови начини за тъкане и различни помощни материали. Например, преплитането на перото или използването на ефекта от вертикални кухини, с които кошницата изглежда по-проветрива. След това можете тъкани сатенени панделки и връзване на лъкове.

Идеи! В кошниците за хляб, където няма планирани дръжки, можете да шиете необичайни вложки и да промушите вътре, като завъртите ръбовете. Периметърът може да бъде украсен с дантела.

Картини за боядисване с акрилна боя

Картини за боядисване с акрилна боя

Тонизиращи хартиени тръби до цвета на естествена лоза

Тонизиращи хартиени тръби до цвета на естествена лоза

При грундиране и боядисване

Готовата кошница трябва да е грундирана с няколко слоя водоустойчива боя или лепило PVA, което ще трябва да се разреди малко с вода. Нанесете с четка с гъста купчина. След грундирането продуктът трябва да изсъхне, а само външната страна е боядисана. Боята се нанася и няколко пъти, коша се изсушава отново, след това лакира.

Съвет! Можете да използвате и петно - тогава цветът на вашето творение ще бъде възможно най-близо до естествената лоза.

Живопис на ракита

Живопис на ракита

Към бележката! Грундът може да се извърши и по различен начин - да не се оцветява крайният продукт, но веднага да се придаде цвят на тръбите и да се тъкат от готовия материал.

Тониращи заготовки

Тониращи заготовки

Много иглолистни вместо вестник използват страници с цветни лъскави списания, а след това кошът получава своето очарование една юрганка, и припомня етническия стил.

Полезни съвети от опитни иглолистни жени

В хода на работа, непредвидени моменти и общи нюанси, разбираеми професионалисти, но предизвикващи объркване и трудности за начинаещи могат да възникнат. Опитни ръководители лесно споделят препоръки.

Какво трябва да знаете:

 1. Разстоянието между стълбовете, ако е замислена малка кошница, трябва да бъде не повече от 2 см, в противен случай конструкцията ще бъде нестабилна и крехка.
 2. Когато обработвате ставите, тръбата трябва да бъде изрязана под остър ъгъл, след което трябва да капете лепилото и да ги вмъкнете в друга така, че лепилото да е вътре, а не навън.
 3. Ако случайно превинете и изкривите излизат прекалено плътни и не се огъват много добре, отказвайки да приемат необходимата форма, те могат да бъдат навлажнени от пистолет и поставени в пластмасова торбичка. След това извадете един от чантата и издърпайте кошницата един по един. В овлажнено състояние отново ще станат ковък и след изсъхване ще бъдат отново силни.
 4. Ако се нуждаете от увеличена сила, трябва да използвате лъскави трупи от хартия с плътно покритие за завъртане. Въпреки това, бъдете подготвени за това, че впоследствие тези тръби са по-трудни за оцветяване.
 5. Най-добрите тръби се получават от касовия апарат, но това не е скъпо удоволствие.

 • Понякога прости листове хартия за принтер са по-добри от вестници, защото нямат шрифт.
 • За да се свържете с работните тръби, лепилото PVA е най-подходящо. Това ще отнеме много, затова има смисъл да се купува в голям капацитет - така че ще струва по-малко.
 • По-добре е да не използвате лепило с незабавно сушене, в края на краищата, така че няма да имате време да коригирате дизайна и това няма да спести целостта при случайни деформации.
 • Ако сте рисували тръбите преди да тъкат и те станаха крехки, можете да ги поръсите с вода - това ще спаси ситуацията.
 • Грундът се прави най-добре от смес от PVA и вода плюс добавяне на малко лак там - това ще подобри устойчивостта към вода.
 • Можете да рисувате кошницата от бои в цилиндри - така тя пада равномерно.
Продукти от цветни тръби изглеждат много впечатляващи

Продукти от цветни тръби изглеждат много впечатляващи

Декоративен кош за хартия

Декоративен кош за хартия

Ръчно изработената картина от тръбите за вестник е не само творческа работа за къщата. Тя може да служи като отличен подарък за приятели и родители, а също така да стане идея за бизнеса. Професионализмът идва с опит, а може би и обикновената ръчна изработка ще донесе в последствие значителен доход, а твоята нова работа ще осигури удоволствие в допълнение към парите, което е в основата на хармонията на живота!

Кофи за тъкане от тръби за вестници: майсторски класове и съвети за иглолистни жени

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 20 = 25