Живописно кътче в провинцията

Живописно кътче в провинцията

Цветни лехи със собствените си ръце от импровизирани средства - добър начин за разкрасяване на сайта, което ги прави изразителен и невероятен елемент на ландшафтния дизайн. Такава алея ще стане не само живописен и атрактивен ъгъл на вилата, но и може да стане връзка, която обединява къща и градина, сгради и насаждения в хармонична и обединена картина. Красивите цветни лехи, направени с ръчно изработени от необичайни материали, ще помогнат за постигането на невероятен ефект.

съдържание

  • Декориране на самите цветни лехи: нарушаване на стандартите
  • Как да направите сама цветно легло: нов живот на стари неща
  • Цветно легло от камъни
  • Цветно легло с гуми
  • Цветни лехи и цветни лехи със собствените си ръце: свързваме фантазия
Красива градина с ежегодни цветя

Красива градина с ежегодни цветя

Декориране на самите цветни лехи: нарушаване на стандартите

Без значение колко очарователни и луксозни са цветята, цветното легло без ограда ще има донякъде недовършена външност. С ограда с цветни лехи се трансформира значително, става по-точен и представителен. В допълнение към обозначението на границата ръбът (оградата) изпълнява и други функции: например, не позволява на растенията, особено на земното покритие, да се разпространяват активно върху мястото. Друга страна изпълнява защитна функция, запазвайки крехките издънки на растенията от посегателствата на ходещите домашни любимци.

Цъфтящо цветно легло в колата

Цъфтящо цветно легло в колата

Разбира се, можете да си купите готови пластмасови, каменни, дървени, метални (ковани) огради или форми (различни вази и купи с крака и без, бъчви и др. ) Да цветни лехи, но след построяването (ремонт) на сайта е много различни елементи, парчета дърво, метал или тръби, тухли, парчета от който могат да направят доста цветни лехи, със собствените си ръце и евтино. Точно както ограда може да се използва парчета метал или шисти, са подходящи както останките на балатум.

Състав на цветята на обекта

Състав на цветята на обекта

PET опаковки за отговорните жители в условията на даване може да се превърне в истински проблем - има много малко места за отделно предаване и е доста неудобно да го носите специално в града. Изходът може да бъде създаването на цветно легло със собствени ръце, направени от пластмасови бутилки, което ще се превърне в добра ограда за цветното легло. Тази опция се препоръчва за района с изобилие от молове - пластмасата ще бъде достатъчна бариера за тях. За цветното легло има цветен външен вид, добре е да се редуват бутилки с различни цветове.

Съвет! Преди да копаете, напълнете бутилките със земята - това ще им придаде стабилност и те няма да бъдат деформирани.

Идеята за използване на сирака

Идеята за използване на сирака

Оригинална цветна градинска палитра

Оригинална цветна градинска палитра

Елегантно цветно легло в количка

Елегантно цветно легло в количка

Как да направите сама цветно легло: нов живот на стари неща

Едно цветно легло със собствени ръце от импровизирани средства е също така възможност да запълним с ново, необичайно значение неща, които се прахосват на тавана. Например, старите обувки, останали като "за по-късно", макар и понякога да се сдвояват - това е проблематично. Старият ботуш може да се използва и като декоративна саксия, просто поставете в саксията си с цветя и можете да го използвате като саксия (без да забравяте да правите в ходилата на дупката за дренаж). Kumba-обувката може да бъде поставена на прага, а нокът (да се закача) ограда, лесно е да се движите около сайта.

Светла цветна градина със стари обувки

Светла цветна градина със стари обувки

В цветното легло можете да превърнете старата клетка - необходимо е да се напълни с пръст, да се засадят ампели цветя - техните издънки ще изглеждат красиви, висящи между тънките метални пръчки на клетката.

Разцъфтяща клетка

Разцъфтяща клетка

Красива реколта на място

Красива реколта на място

Идеален за декориране на цветното легло в страната със собствени ръце различни дървесни видове. Например, неизползван лог, който може да се използва като цяло, и нарязани на парчета, за да направите мини-цветни лехи. Ние изчистваме дървения материал от кората, докато клонките и клоните могат да бъдат оставени - те ще добавят декоративност и изразителност. Като се отдръпваме от ръба 10-14 см, правим вдлъбнатините и отстраняваме средната част, а в изрязаната част правим задълбочаване. Вътре изливаме камъни (за отводняване, около 10 см), отгоре - слой от пръст и цветя. По същия начин можете да получите цветно легло от пъстърва или лога, и колкото по-дебели ще бъдат, толкова по-добре.

Състав на цветя върху дървен материал

Състав на цветя върху дървен материал

Къдрава пяна

Къдрава пяна

Цветно легло от камъни

Едно цветно легло, направено от камъни от собствените си ръце, е много трайно и не изисква постоянна грижа. Най-лесният и достъпен начин е просто да сложите камъни на леглото, което ще маркира границата му. Но често камъните се използват за получаване на многоетажни цветни лехи (за да не се бърка с Алпийски хълмове) - това е отлично за тези цели ще се впишат шисти. Самият камък, който се намира в природата на слоевете, прилича на слоеве от няколко слоя, така че 2-3-етажно цветно легло от него ще изглежда много впечатляващо.

Корпус за цветното легло от камъни

Корпус за цветното легло от камъни

Многоетажно цветно легло от големи камъни

Многоетажно цветно легло от големи камъни

Цветно легло с гуми

В гаража на всеки автомобилен ентусиаст трябва да има няколко гуми, които са служили на своите собствени. Най-просто "мързелив" опция за леглата от гумата с ръцете си - изберете място равномерно, сложи гумата, го напълни с плодородна почва и засадени цветя в нея. За да добавите към привлекателността на легло, тя може да бъде боядисана в желания цвят - avtorezina перфектно държи боята.

Цветна градинска гума с многослойна употреба

Цветна градинска гума с многослойна употреба

Но ако отделите малко усилие и добавите фантазии, можете да направите оригинална ваза. Гумата за автомобил е достатъчно пластмаса, може да бъде изрязана по вътрешната страна на металния кабел и след това да се обърне навътре - износената гума се срязва доста добре с наточен нож. И с помощта на винт видях, че е възможно да се правят декоративни разфасовки: ресни, триъгълници или венчелистчета, които предварително са проследили тебеширните маркировки. Работата е завършена чрез нанасяне на емайл или маслена боя. Достатъчно е да сложите няколко гуми един върху друг (те са доста стабилни) - и цветното легло на гумите със собствени ръце за ампел растения е готово, този "хълм" често се използва за вертикално градинарство.

Оригиналната ваза от автомобилната гума

Оригиналната ваза от автомобилната гума

Осъществяване на цветно легло от самите гуми - подробности за процеса на видеоклипа

Съвет! Създаване на цветна леха в страната със собствените си ръце, не трябва да бъде в преследването на декоративен ефект, да забравите за отводняване и напояване режим - в противен случай със същата вероятност като растенията могат да умират от суша и напукване на

Вертикално легло за леки автомобили

Вертикално легло за леки автомобили

Многоцветните гуми ще направят цветното легло по-интересно и привлекателно

Многоцветните гуми ще направят цветното легло по-интересно и привлекателно

Цветни лехи и цветни лехи със собствените си ръце: свързваме фантазия

За да създадете цветно легло близо до къщата със собствените си ръце, можете да използвате най-необичайните неща и материали, просто трябва да дадете свобода на въображението. Основното условие е правилно да изберете съотношението на елементите, така че цветното легло да е стилно, но не и фантастично, рамкиране за добре поддържана цветна градина:

  • старият стол с дълги изгубени седалки лесно се превръща в функционална стойка за малък контейнер с цветя. Такова мобилно цветно легло не може да бъде инсталирано само навсякъде в градината, но също така може да се премества по желание. За да се гарантира, че структурата е стабилна, краката на изпражненията могат да бъдат леко погребани (натиснати) в земята;
Красиво и функционално цветно легло

Красиво и функционално цветно легло

  • стар легло С железен гръб може да бъде в основата на шикозната цветна градина. Предварително боядисана в желания цвят, леглото се изкопава в земята, така че само страничните гръбчета да останат на повърхността. За засаждане можете да използвате както красиво цъфтящи, така и земно покритие декоративни и широколистни растения;
Старото южно легло - отлична основа за шикозната цветна градина

Старото южно легло - отлична основа за шикозната цветна градина

Съвет! В близост до леглото е добре да се засаждат катерене растения - стъбла, плетена метална опора, ще добави цветно легло с живописност, което също ще стане елемент от вертикалното градинарство.

  • на стара дървена нощничка, плота за маса може да се използва като стойка за саксии и чекмеджета - запълване на земята и засаждане на цветя в тях. Преди да напълнете контейнерите със земя, кутиите трябва да бъдат покрити с полиетилен или износоустойчив материал, за да бъдат защитени със здрава конструктивна сепаратор. И за да удължи живота на цялата тази дървена цветна леха, нощни шкафчета трябва да бъдат третирани със специални защитни средства - антисептици;
Цветно легло - скрин

Цветно легло - скрин

  • За да създадете оригинална мобилна цветна градина, можете да използвате стар велосипед. Отпред и отзад на багажника, както и на седалката или рамката, можете да фиксирате коша, в който да инсталирате контейнери с цветя. За да фиксирате велосипеда в изправено положение, използвайте щифт, който се забива в земята. За да добавите декоративност към стария велосипед, металните части са добре шлифовани и боядисани чрез пръскане на боята от кутията. Полученото "мобилно" цветно легло ще спести достатъчно място;
Нестандартно решение за подвижна цветна градина

Нестандартно решение за подвижна цветна градина

  • В градината, украсена в средиземноморски стил, можете да инсталирате стара лодка или лодка. Такъв импровизиран пот може да бъде напълно запълнен със слой земя и засадени миниатюрни храсти и цветя. Друга възможност е просто да инсталирате саксии с цъфтящи растения вътре в лодката, след това пейките в лодката ще се превърнат в градински пейки, заобиколен от ароматни цветя. Веднъж, когато бурното море се простира, сега се е настанило на изумрудена морава - ароматни цветя, тя ще се превърне в ефективен акцент на парцел в страната. Особено успешен е този състав да изглежда близо до езерото.
Цветно легло в лодка

Цветно легло в лодка

Съвет! За градина в средиземноморски стил, малки цветни лехи от разбити керамични вази (саксии) са добри - те могат да бъдат толкова изкопани, и просто да се поставят на земята.

Вертикално цветно легло - великолепна декорация на вилата

Вертикално цветно легло - великолепна декорация на вилата

Съкровищница

Съкровищница

Цъфтящ ъгъл на домашни растения

Цъфтящ ъгъл на домашни растения

Цветни лехи със собствени ръце от импровизирани средства (68 снимки): практични, декоративни, нестандартни

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

24 + = 32