Чаши шампанско - неизменна характеристика на всеки празник - от сватбата до Новата година

Чаши шампанско - неизменна характеристика на всеки празник

чаша за вино шампанско - незаменим атрибут на празника, защото шампанското е магическата напитка, която неизменно се свързва с празника. Без чаша шампанско не може да се направи нищо Нова година, без сватба и рядък рожден ден. Интелигентното пиене на шампанско е един вид ритуал, който изисква подходящи качества. Най-важният от тях, разбира се, е чаша. Той трябва да подчертае сложността на напитката и тържествеността на случая. Тези чаши се купуват за дълго време и се наслеждат. Ето защо изискванията за тях са високи.

 • Какво трябва да бъде чаша шампанско
 • Класическа форма на чаша
 • Оригинални форми на чаши за вино
 • Характеристики на етикета на таблицата
 • Как правилно да държите чаша
 • Чаши за шампанско за Нова Година със собствените си ръце
 • Инструкции за празнична декорация на чаша
 • Декориране на чаша захар или сол
 • Очила за шампанско със собствените си ръце за сватбата
 • Декорация на чаша дантела
 • Други опции за празнична украса
Класическата форма на очилата е високо стъкло на висок крак

Класическата форма на очилата е високо стъкло на висок крак

Художествена живопис на шампанско

Художествена живопис на шампанско

Празничен декор на чаши за шампанско в Деня на Св. Валентин

Празничен декор на чаши за шампанско в Деня на Св. Валентин

Какво трябва да бъде чаша шампанско

Чашата за тази тайнствена напитка е предназначена да запази своята лекота и безтегловност. Тя е проектирана по такъв начин, че да запази всички мехурчета на шампанското. И за това, най-стриктните изисквания се налагат на очилата. Трябва да бъде направена правилната чаша шампанско (както е на снимката) кристал или стъкло. Очите се различават по техните форми. Помислете за най-популярните от тях.

Пример за декорация на стъкла за шампанско Бохемия

Пример за декорация на стъкла за шампанско Бохемия

Класическа форма на чаша

Най-класическото разнообразие от очила е вино стъкло под формата на флейта. Това е "иконата на стила" в съответната категория. Тези очила са чудесни за традиционните събития и ще се вписват перфектно във формата на който и да е от тях. Навън тази чаша прилича на тясна купа на висок или среден крак. Тази форма позволява на мехурчетата да "играят", издигайки се от дъното към повърхността.

Въпреки това, истинските гастрономи на тази пенлива напитка едва ли ще оценят тази чаша, защото е невъзможно да се представи целият букет аромати в пълна слава. Това се дължи на малката повърхност на стъклото, която не позволява на букета да се разгъне напълно. Това обаче не е проблем за младите вина. Ако сте закупили скъпоструващо пенливо вино, отчетете други видове форми за очила, за да го представите правилно.

Оригинални форми на чаши за вино

В този случай ще бъдете спасени от лале. Тя е по-подходяща за изискани, отлежали вина. Следователно, той ще бъде оценен от феновете и ценителите на скъпо шампанско. Формата прилича на флейта, но има по-голяма купа. Последният, разширяващ се до центъра, се извисява на върха, като отварящата се пъпка на лале. Тази форма не е лишена от предимствата на флейтата: тя също така позволява да се играят мехурчета. В същото време това няма да им позволи да ви "победи" в носа: те ще се съберат в дясната част на езика. В допълнение, тази форма позволява букетът да се разкрие напълно, което го отличава от предишния.

Чаши с форма

Чаши с форма "лале" с ръчно боядисани

Чаша под формата на чинийка или чаша е най-древната от видовете винени чаши, която проследява историята си от началото на 20-ти век. Това е страхотно вариант за почивка в ретростял. Чашата има широка, но плитка купа. Тази форма на вино стъкло е силно свързана с лукс и екстравагантност. Именно от тези очила героите на "Големия Гетсби", холивудските звезди на 40-те години и участниците в известния партита Анди Уорхол.

Широки очила за шампанско

Широки очила за шампанско

Високата популярност на тази форма се дължи на факта, че в онези дни най-популярната пенлива напитка е сладки сортове шампанско. Но сега, когато предпочитаме по-сухи опции, тази форма не ни позволява да разкрием изцяло букета. Това е така, защото малката купа не позволява на мехурчетата да играят правилно. Освен това, тази форма оставя с голяма вероятност случайно да хвърлиш шампанско.

Характеристики на етикета на таблицата

По правило пиенето на шампанско включва специална, изискана атмосфера, съответстваща на тържествеността на случая. Ето защо, за да не развалям впечатлението за празнуване, спазвайте определен етикет. Това няма да ви позволи да ударите лицето на мръсотията.

Ако сте имали късмет да приемате гости, трябва да запомните, че шампанското изисква специални закуски и десерти, които ще подчертаят неговия изискан вкус. Ето списък на закуски, които не са съчетани с шампанско:

 • шоколад;
 • ястия, съдържащи лук и чесън;
 • продукти от червено месо (тук всички принадлежат на вашето любимо сварено свинско, гърди, колбаси - оставете ги за друг повод);
 • източен Бонбони, като: rahat-lukum, halva и др.

Всички тези продукти прекъсват вкуса на шампанското и поради това са нежелани гости на масата, където се намира тази капризна напитка.

Морските дарове са чудесно в синхрон с шампанското

Морските дарове са чудесно в синхрон с шампанското

С какво тогава можете да съчетаете пенливо вино? Не се притеснявайте, има впечатляващ списък от продукти, които перфектно допълват шампанското. На първо място, те включват морски дарове. Поглезете гостите със сандвичи с хайвер, скариди, миди или калмари. С пенливи вина, особено розови, сиренето е идеално комбинирано. Не е грях да предлагате гости и плодове, както и леки салати без добавка на майонеза. Десертите също са подходящи, обаче, само ако третирате гостите на полускъпо бира. Не забравяйте и ядките, особено бадемите, които се наслаждават на аромата на шампанско. От повече "впечатляващи" ястия, подходящи за варени домашни птици и бяло месо.

Как правилно да държите чаша

Въпреки това, основите на етикета може да не са достатъчни, за да съответстват на случая. Също така е важно да разберете как правилно да държите чаша шампанско. В крайна сметка има много финес в този въпрос. И ще трябва да държите чаша доста често - всъщност тържествените случаи приемат доста впечатляващ брой тостове.

Fouger трябва да се държи само на крака. Това се дължи не само на елегантност, но и на практичност: ако държите чаша за купа, напитката бързо ще се нагорещи и ще загуби девствените си качества

Пример за правилното задържане на чаша

Пример за правилното задържане на чаша

Чаши за шампанско за Нова Година със собствените си ръце

Шампанското е напитката, която неизменно се свързва с Нова година. За да направите тази ваканция незабравима, трябва да обърнете специално внимание на интериора на масата. Не забравяйте и декорацията на очилата. В този случай те могат да бъдат украсяват по специален начин.

Може би най-празничната и елегантна версия на декорацията включва използването на кристали. Тази работа е много трудоемка и изисква известно търпение, но резултатът ще надмине всички очаквания. Съхранявайте с кристали с различни размери и цветове. Те трябва да са плоски от долната страна. Изберете кристали според стил на вашата празнична трапеза. Ще ви трябва и специално лепило за стъкло и малка пинцета. Подгответе клечки за зъби, пръчка от портокалово дърво (продава се в отделението за маникюр), памучна салфетка и алкохол.

Пример за декорация на очила с лента и пайети

Пример за декорация на очила с лента и пайети

съвет: нормалните пинсети могат да бъдат заменени със специализиран аксесоар за залепване на кристали към ноктите.

Предлагаме да украсим крака на стъклото с кристали и да използваме единични кристали за купата.

Декор на чаша шампанско в златен цвят

Декор на чаша шампанско в златен цвят

Преди да започнете да работите, избършете подходящата повърхност с кърпа, напоена с алкохол. Това ще помогне за обезмасляване и кристалите ще бъдат по-добре придържани.

Очилата за Нова година трябва да изглеждат светли и тържествени!

Инструкции за празнична декорация на чаша

Нанесете малко лепило на ръба на стеблото с клечка за зъби. Използвайки пинсети, вземете кристала и го залепете върху стеблото. Тогава втората и така нататък. Лепирайте кристалите по периферията на крака. Натиснете ги на стъклото с оранжева пръчка. В идеалния случай серията ще се приближи гладко, но това не винаги се случва. Ако сте нещастни, вмъкнете по-малък стресик. По-нататък преминаваме към втория ред и по-нататък.

Златен декор на чаши за шампанско с помощта на лак за нокти

Златен декор на чаши за шампанско с помощта на лак за нокти

За купата могат да се използват по-големи кристали. Поставете ги под формата на картина или ги разнесете хаотично върху повърхността на купата. Една чудесна идея е да се сложат кристали под формата на първото писмо на името на госта. Такава чаша ще замени традиционната табелка с името. За да направите това, прехвърлете шаблона върху хартия. Линиите трябва да са смели. Сгънете листа хартия в епруветката, така че снимката да е отвън. Поставете получената тръба в стъклото. Чертежът не трябва да се движи навсякъде. Сега просто нанесете тази буква с кристали и чашата е готова.

Майсторски клас на декорация на стъкло с помощта на стенопис и кристали

Майсторски клас на декорация на стъкло с помощта на стенопис и кристали

Декориране на чаша захар или сол

Ако тази дейност изглежда твърде досадна за вас, тогава има и други начини да направите очилата по-ефективни. Декорирането на чаши за шампанско за Нова година може да се направи с помощта на импровизирана слана. Ще ви трябва или захар, или сол, в зависимост от това кой аромат искате да дадете на шампанското.

Обработка на краищата на чаша захар

Обработка на краищата на чаша захар

съвет: тази декорация променя вкуса на шампанското. Помислете за това, ако доставяте скъпоструващо вино, или сред вашите гости има експерти, които не оценяват такъв трик.

За захар или сол, държани на чаша - трябва да се навлажни. Това е лесно да се постигне с вар или лимонов сок. За това може да се нуждаете от малка гъба.
Изберете малки зърна от захар. Кафява или цветна захар, която ще подчертае тържествеността на събитието, е подходяща. Ако сте избрали солта, имайте предвид, че йодизираната и обикновена кулинария в този случай няма да работи. По-добре е да използвате кошер или море. Изсипете малко количество сол или захар върху чинията. Поставете стъклото надолу и бавно го завъртете, така че само външната страна на стъклото да е покрита с декор. Излишната захар или сол трябва да се разклаща.

съвет: захарта ще увеличи броя на мехурчетата във вашето стъкло.

Не забравяйте за бутилката! Високо функционален аксесоар, който ще играе декоративна функция, ще включите във формата на фигурки на Дядо Коледа, пингвин, мечка или друг характер, е свързан с Нова година.

Очила за шампанско със собствените си ръце за сватбата

Описано по-горе украсяващи методи чашите са подходящи за сватба. Има голямо разнообразие от начини за украса на сватбени очила. За тази цел например, следните материали:

 • мъниста;
 • мъниста;
 • перли;
 • дантела и воал;
 • сатенени панделки;
 • сърца;
 • кристали;
 • пера и др.

Изборът на декоративни аксесоари зависи от природата и стила на сватбата.

съвет: само в случай, че се препоръчва да украсите не само две чаши на младоженците, но и още няколко очила за почивка. В края на краищата може да има непредвидена ситуация.

Пример за дизайн на чаша шампанско за сватба може да се види на видео.

Чаша шампанско: снимки на дантела декорации

Един от най-докосващите възможности за направа на стъкло е дантела. Преди да работите, трябва да подготвите чашите за вино по начин, подобен на подготовката на декора на стъклото за Нова година, описана по-горе.
След това просто изсипете чашата на стъклото около периметъра с дантела. Изберете своя цвят, въз основа на тематичния фокус на сватбата. Така че, за празник в стила на Tiffany костюм тюркоаз дантела. Ако сте фен бохемски шик, тогава не отричайте удоволствието да украсите очилата под шампанското (както е на снимката) с ярки елементи - това ще направи за това обичка, златен прилив. Бежов и сметанов цвяти напускайте сватбата в селски стил.

Дизайнерска декорация на очила за сватба в цвят на маршала: ръчна рисувана картина и сатенени панделки с перли

Дизайнерска декорация на очила за сватба в цвят на маршала: ръчна рисувана картина и сатенени панделки с перли

Можете да лепете дантела на стъклото с лепило и лепило. Подходящ като силикон и мигновено, както и PVA. Данните могат да бъдат залепени около стъклото. Не забравяйте да се оттеглите на около сантиметър от ръба.

чаша шампанско: фото - декоративни очила за шампанско: купа и крака с тънка дантела

Декоративни очила за шампанско: купа и крака с тънка дантела

съвет: повечето видове лепило има в състава си вещества, които могат да бъдат вдишани опасно. Обърнете внимание на вашата безопасност - направете творчество в добре вентилирана стая.

Дантела може да украсява не само чашата с чаша, но и крака. За това се препоръчва да се "изгради" декоративна дантела "пола". Сложете го на крака на стъклото и украсете със сатенена панделка или лък - празничната декорация е готова! Можете също така да комбинирате дантела на купата с "пола" на крака. Въпреки това, в този случай, опитайте се да не прекалявате и да използвате по-малко материал, в противен случай, вместо изящна чаша, ще получите много вкусно малко нещо.

Декориране на стъкло с изкуствени цветя

Декориране на стъкло с изкуствени цветя

Други опции за празнична украса

Можете да се ограничите само до декорации от дантела, но тази опция за декор може да бъде оптимизирана. За това имате нужда от перли и мъниста. Залепете ги за дантела в определена или хаотична последователност - всичко зависи от вашето въображение и избрания стил. Краката на стъклото за вино може да бъде украсена със сатенена панделка.

Декор на стъкло с прозрачно засенчване

Декор на стъкло с прозрачно засенчване

Ако не сте готови да оформите очила сами, винаги можете да си купите готов комплект чаши за шампанско.

Чаша шампанско: майсторски клас на празничен декор и 80 избрани снимки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 6