Vertikalni vrt v svetli notranjosti

Vertikalni vrt v svetli notranjosti

Notranji obrati v stanovanju zasedajo pomembno mesto - pomagajo okrasiti notranjost in očistiti zrak. Vendar pa se vrtnarjenje na vrtu nenehno razvija, običajen pot na okenski polici pa ni dovolj. Navpični vrt - to je resničen preboj, ki postaja vse večja priljubljenost. Ali je vredno porabiti prizadevanja za ustvarjanje takšne lepote in kako narediti takšen vrt v vašem stanovanju?

Vsebina:

 • Značilnosti navpičnega vrta
 • Izbira rastlin za vrtnarjenje
 • Elegantne ideje
 • Master razred
Velik, razkošen fitosten

Velik luksuzni fitosten

Značilnosti navpičnega vrta

Ustvarjanje navpičnega vrta je mogoče pripisati modnim trendom krajinska zasnova. Razpoložljivost tradicionalni lonci na steni Ne moremo ga obravnavati kot vrt, ki je bolj zapleten sistem.

 • Vertikalni vrt To je velika površina, zasajena z rastlinami na eni površini. Ta zasnova je nameščena na steno, ki ustvarja navpično namestitev živih rastlin.
Dizajn v sodobnem slogu

Dizajn v sodobnem slogu

Na opombo! Večina vrtov je nameščena iz lesenih elementov, v katerih cvetovi gledajo čez prečke. Vendar pa obstajajo tudi bolj nenavadne rešitve, na primer iz tekstilne tkanine z žepi ali iz polimernega očesa s plastičnimi posodami.

Vrste sistemov za urejanje krajine

Vrste sistemov za urejanje krajine

Navpični vrt ima številne prednosti, med osnovnimi lastnostmi pa so nekatere uporabne možnosti:

 1. Prihranite prostor tako, da povečate površino ploskve z uporabo navpičnih površin.
 2. Ustvarite edinstveno notranjost tako, da okrasite stanovanje in uredite prijeten kraj za sprostitev.
 3. Izboljšajte mikroklimo in ozonski zrak v stanovanju.
Čudovito izgleda v dnevni sobi

Čudovito izgleda v dnevni sobi

Nasvet!  Za namestitev vrta je primerna za skoraj vsako mesto v apartmaju. Glavna stvar je, da izberete optimalne rastline, ki upoštevajo kompleksnost oskrbe in ustrezne zahteve za njihovo vzdrževanje: temperaturo, razsvetljavo, zalivanje itd.

Izbira rastlin za vrtnarjenje

Notranji obrati za navpični vrt se lahko razdelijo v tri kategorije.

 1. Prva vključuje vrste, ki so idealne za urejanje krajine.
 2. V drugi skupini rastline dobro prilegajo, vendar zahtevajo bolj skrben odnos do skrbi.
 3. In v tretji kategoriji so sorte, ki se lahko uporabljajo z izkušnjami in znanjem.

Nasvet! Ker so slednje bolj zapletene vrste, jih ne priporočamo za sajenje začetnikom ali tistim, ki ne želijo preživeti veliko časa pri skrbi za rastline.

Upoštevajte najbolj optimalne vrste, ki ne zahtevajo kompleksne oskrbe.

Naslov Opis Fotografije
Aglaonema Toplotno-lovna rastlina z podolgovati listi se lahko hrani v penumbri in v svetlih svetlobi, zahteva pogosto brizganje Vertikalni vrt v apartmaju: 60 + osupljive ideje zelenega kotička z lastnimi rokami
Scindapsus Vijugasta liana, ki raste precej hitro, ne potrebuje veliko gnojila in je primerna za vzdrževanje pri zmerni temperaturi Vertikalni vrt v apartmaju: 60 + osupljive ideje zelenega kotička z lastnimi rokami
Maranta Zahteva toplejša klima in pomanjkanje neposrednih sončnih žarkov, izboljša spanec in absorbira negativno energijo Vertikalni vrt v apartmaju: 60 + osupljive ideje zelenega kotička z lastnimi rokami
Monster Najljubšo rastlinovo rastlino je zaradi svoje nepretrganosti, z zanimivim videzom, enostavno narasla zrak s kisikom Vertikalni vrt v apartmaju: 60 + osupljive ideje zelenega kotička z lastnimi rokami
Dracaena Zanj je značilna odpornost na suho podnebje in zmerne temperature, rad ima svetlo razsvetljavo in pogosto brizganje Vertikalni vrt v apartmaju: 60 + osupljive ideje zelenega kotička z lastnimi rokami
Spathiphyllum Rastlina bogatega zelenega odtenka z občutljivimi cvetovi, ki ljubi toplino in vlažno klimo Vertikalni vrt v apartmaju: 60 + osupljive ideje zelenega kotička z lastnimi rokami
Navpični vrt bo pomagal normalizirati spanec in obnoviti moč

Navpični vrt bo pomagal normalizirati spanec in redno obnoviti moč

Nasvet! Če želite ustvariti navpični vrt iz drugih vrst, je vredno posvetovati s strokovnjakom. Navedene rastline so najpogostejše, vendar obstaja veliko drugih, enako zanimivih sort.

Elegantne ideje

Po določitvi izbire rastlin lahko greste v obliko in materiale. Najenostavnejši način je, da kupite že pripravljen fitomodul ali naročite celotno konstrukcijo skupaj z rastlinami od oblikovalca.

Na opombo! Nakup drage avtomatizacije z samo-zalivanjem ni edini način za opremljanje želenega vrta v stanovanju. Ena od možnosti je ustvariti sestavo iz lesene ali plastične škatle.

Velika izbira za kuhinjo

Velika izbira za kuhinjo

Izbira fitomodula je odvisna od razpoložljivosti rastlin, njihovih značilnosti in potreb. Kot merilo, kot videz, je vredno razmisliti o velikosti in materialu. Navpični vrt lahko zavzame celoten zid od stropa do tal ali postane le majhen okras v sobi.

Nasvet! Razen paleta s prečnimi žarki je mogoče uporabiti škatlo z mrežo nerjavečega materiala. V stanovanju namesto tal, bo hidroponika popolna. Nenormalne rastline so očiščene zemlje in posajene v ekspandirani glini in mahovi.

Elegantna dekoracija za vsako sobo

Elegantna dekoracija za vsako sobo

Nasvet! Za tiste, ki niso zainteresirani za vzrejo zaprtih rastlin, je najbolje, da se posvetujete s fito-oblikovalci. Pomagal bo sestaviti sestavo, govoriti o negi in značilnostih rasti.

V duhu slogovega lofta

Vertikalni vrt v slogu podstrešja

Vertikalni vrt v stanovanju z lastnimi rokami: mojstrski razred

Vertikalni vrt v apartmaju: 60 + osupljive ideje zelenega kotička z lastnimi rokami

Razmislite o najpreprostejšem načinu ustvarjanja navpičnega vrta z lastnimi rokami. To bo zahtevalo običajno leseno paleto, debelo perilo, oljna tkanina, Posebni premaz, vodoodporna spojina za les in konstrukcijski spenjalnik.

Pomembno! Glavna pomanjkljivost fitomodule iz lesa je njena dovzetnost za propadanje. Glede na to, da tla potrebujejo redno zalivanje, les zahteva dodatno predelavo. Zato je treba začeti delo z zagotavljanjem zaščite pred vlago.

Kako ustvariti lasten fitostenum

Ustvarjanje fitostenov

 • Platno je pritrjeno na notranjo stran sprednje strani tako, da ga je mogoče gledati skozi prečke.
 • Sprednja stran palete in zgornjega dela naj ostane odprta, druge strani pa morajo biti tesno prekrita z oljno krpo in pritrditi robove s spenjalnikom.
 • Skozi odprtem vrhu je napolnjena s tlemi, ki polni celoten volumen palete. Po tem je treba vlivati, tako da se zemlja skrči.
Postopno izvajanje manjšega navpičnega vrta

Postopek ustvarjanja majhnega navpičnega vrta po korakih

 • Z majhnimi rezami na platnu lahko nadaljujete s sajenjem rastlin. Po izkrcanju je treba posodo pustiti v vodoravnem položaju, tako da so vse rastline fiksne in dovoljene korenine.
 • Po 14 dneh lahko na vrhu postavite preostale cvetlice, dokončate delo na fitosten.

Nasvet! Za ustvarjanje navpičnega vrta lahko uporabite že pripravljene fitomodule iz poliestra z žepi. Zaradi tankih in lahkih konstrukcij so poceni in se prilegajo v katero koli notranjost.

Vertikalni vrt v apartmaju: 60 + osupljive ideje zelenega kotička z lastnimi rokami

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 − = 13