Splošno čiščenje po popravilu je potrebno in zelo zamudno

Splošno čiščenje po popravilu je potrebno in zelo zamudno

Splošno čiščenje stanovanja po popravilo ali obnovo - potreben ukrep, brez katerega vas nova notranjost ne bo zadovoljila. Seveda se lahko vedno obrnete na podjetje za čiščenje, katerega zaposleni so pripravljeni na hitro in učinkovito čiščenje prostorov, vendar take storitve ne bodo drage. Prav tako je mogoče voditi stanovanje v redu, če poslušate nasvete strokovnjakov in načrtujete vse faze pravilno!

Vsebina:

 • Osnovne faze splošnega čiščenja
 • Orodja in čistila
 • Čiščenje gradbenih odpadkov
 • Čiščenje površine
 • Čiščenje tal
 • Čiščenje sten in stropa
 • Priprava pohištva
 • Pranje oken in steklenih površin
 • Dokončanje

Osnovne faze splošnega čiščenja

Splošno čiščenje po popravilu: kako hitro in učinkovito doseči idealno čistost? Nasveti in Lifehocks

Splošno čiščenje stanovanj po popravilu, gradnji, zaključnih delih se vedno izvaja v etapah, le tako je mogoče v čim krajšem času čim bolj čistiti prostor. Kompleksno čiščenje sestavljajo naslednje stopnje:

 1. Čiščenje gradbenih odpadkov.
 2. Čiščenje površin.
 3. Čiščenje oken, steklene površine.
 4. Priprava pohištva, drugi elementi situacije.
 5. Dokončanje.

Vse faze čiščenja po popravilu imajo številne funkcije, ki pomenijo uporabo posebnih orodij, orodij itd.

Če želite očistiti, ne postanite strašna nočna mora, prosite za pomoč prijateljev ali družine

Za lažjo nalogo čiščenja po popravilu prosimo za pomoč prijateljev ali sorodnikov

Nasvet! Čiščenje po popravilu zaželeno izvedite z ekipa pomočniki, to znatno poenostavila in pospešiti celoten proces.

Orodja in čistila

Preden začnete čiščenje po popravilu, poskrbite za vse, kar je potrebno za ta dogodek. Najprej je treba pripraviti:

 • Vreče za smeti - biti morajo veliki, gosti.
 • Topila - belega alkohola, acetona itd., da se odstranijo onesnaževalci z različnih površin.
 • Zmogljiv sesalnik - najbolj primeren je industrijski model. Filtri za gospodinjske sesalnike hitro zamašena, prah pa lahko pride v motor. Sesalnik za gradbeništvo lahko vedno najamete.
 • Komplet detergentov - za talne obloge, sanitarne predmete, steklo, predelavo lesenih in plastičnih površin. Odlična profesionalna čistilna sredstva se spopadajo z onesnaženjem. Njihova cena je nekoliko višja od običajne, vendar je rezultat vreden.
 • Rags, spužve - Najboljši izdelki so mikrovlaken, ki dobro absorbirajo, ne pustite ločitve. Pase je treba pripraviti v velikih količinah in različnih velikostih, saj se bodo uporabljali za tla, pohištvo, okenske police, ogledala.
 • Komplet za pranje poda - čopič, vedro, škatlo s čopičem ali metlo.

Čiščenje je treba izvesti v gumijaste rokavice, če je mogoče, je vredno kupiti oblačila, zaščitno opremo za obraz (očala, respirator).

Med čiščenjem ne pozabite na uporabo osebne zaščitne opreme

Med čiščenjem ne pozabite na uporabo osebne zaščitne opreme

Nasvet! Precej bo olajšal dosežek čiščenje lestev - ona bolj praktično in varnejše na delo na višina, kot stoli ali blato.

Čiščenje gradbenih odpadkov

Pred čiščenjem po popravilu očistite prostor vseh ostankov, zbranih med gradbenim delom, in se znebite prahu.

Predvsem se opravlja velik odmašen smeti:

 • Preostali obrezki Ozadja, mavčne plošče, vlaknene plošče ali linolej so optimalno shranjeni skladi bližje izhodu ali zunaj apartmaja, da prihranijo prostor.
 • Podrobnosti o lesu, plastiki, kovini (kosi pločevin, profili, laminat itd.), ostanke ploščic, obrezovanje pene je treba zbrati v vrečah.
kupi zunaj stanovanja Da bi zagotovili, da gradbeni ostanki ne preprečujejo čiščenja, ga je bolje shraniti

Gradnja smeti med žetanjem je bolje shraniti bližje izhodu ali zunaj stanovanja, da bi prihranili prostor

Najprej je treba znebiti nevarnih odpadkov: kemikalij, steklene volne ipd. Priporočamo, da jih odstranite takoj po zaključku popravil. Če je to zaradi katerega koli razloga nemogoče, je treba takšen smeti skrbno pakirati v vreče za odpadke in na koncu opraviti z ostalimi odpadki.

NasvetTrpijo gradnja smeti so potrebni posebej dodeljeni za tega mesta. Recikliranje ne na pravila je polna globe.

Prostor je treba temeljito premešati, sesati, nato pa obrišiti prah s površine.

Čiščenje površine

Glavna faza splošnega čiščenja stanovanja po popravilu se začne po odstranitvi velikega smeti. Pomembno je skrbno pregledati vse prostore, analizirati, kateri deli zahtevajo bolj temeljito čiščenje.

Pred čiščenjem morate pozorno pregledati sprednjo stran dela in analizirati zaporedje dejanj

Pred čiščenjem morate skrbno pregledati sprednjo stran dela in analizirati zaporedje dejanj

Praviloma največ pozornosti zahteva tla, stene in strop. Površine temeljito očistite iz prahu, odstranite barvo ali barvo, odstranite topilo ali vodo. Če je bilo nekje koščke posušenih špaklevkov, ometi, cementa, lepila, pene ali tesnilne mase, jih nežno prekrižite s pisarniškim nožem ali pa z lopatico strgajte.

Nasvet! Za izbrisati sledi cement in drugo gradnja mešanice lahko izkoristite abraziv gobica in toplo voda.

Tla, stene in strop je treba obdelati s sesalnikom, ki bo odstranil tudi najmanjše delce prahu iz vseh vogalov. Temeljito operite čiste površine s primernimi detergenti.

Obrisane površine lahko obrišete z vlažno krpo

Obrisane površine lahko obrišete z vlažno krpo

Nasvet! Odlično odstrani onesnaževanje ali prah z gladko površine malta kis, mešani z sol voda. V Ljubljani njega bi morala biti navlažite prtiček iz mikrovlaken in ročaj onesnaženo strani. Sestava lepo bo ustrezal za čiščenje plastike, laminat, MDF, steklo, porcelanska lončevina, kamen.

Za obdelavo lesa in kovinskih površin je najbolje uporabiti posebna orodja za čiščenje po popravilu, npr. Pranje, impregnacija. Rešitve, ki vsebujejo kisline, lahko popolnoma odpravijo odstranjevanje apnenčastih nanosov.

Čiščenje tal

Čiščenje tal pri splošnem čiščenju stanovanja po popravilu naj bo previdno. Površina je treba očistiti iz gradbenega prahu, sprati z vodo, posušiti, posesati.

Pripravljeno tla je treba temeljito očistiti z detergenti, primernimi za določeno vrsto prevleke. Zlasti je treba obrisati linolej in laminat z gobo, namočeno v blagi milni raztopini. Za porcelanske ploščice in ploščice so bolj agresivne kemične spojine, pa tudi za parket ali ploščo - izdelke za posebne nege, ki vsebujejo olje ali vosek.

Linolej operite z mehko gobico, namočeno v milni vodi

Linolej operite z mehko gobico, namočeno v milni vodi

Če je talna obloga sledi suhega laka ali barve, jih je mogoče odstraniti s posebnim pranjem ali denaturiranim alkoholom. Manjše kontaminante se zlahka odstranijo z navadnim alkoholom.

Čiščenje sten in stropa

Prah iz sten in stropa je najlažje odstraniti s sesalnikom s teleskopsko cevjo.

Teleskopska cev sesalnika bo pripomogla k doseganju težko dosegljivih mest

Teleskopska cev sesalnika bo pripomogla k doseganju težko dosegljivih mest

Mavecana ali poslikane stene se lahko obrišejo z vlažno krpo z blagimi detergenti, ki ne poškodujejo premaza.

Če na površini sledi sledi škotskega traku, lepila, sveže barve, jih je najlažje odstraniti z brisačo, navlaženo z belim duhom. Sušeno montažno peno odstranite s kovinsko volno ali trdo abrazivno gobico. Za odstranjevanje sledi rje uporabljamo raztopino bakrovega sulfata.

Površine v kopalnice je treba obdelati s proizvodi, ki vsebujejo klor, nato sperite in posušite s suho krpo. Enako velja za vse vodovodne instalacije.

Priprava pohištva

Ko je popravilo končano in izvedite glavne faze čiščenja, lahko vstopite v prostor pohištvo. Če je nov, je dovolj, da odstranite zaščitne folije, vakuumirajte mehke dele, temeljito obrišite vse gladke površine pred prahom.

Po popravilu morate temeljito vakuumirati površine oblazinjenega pohištva

Po popravilu morate temeljito vakuumirati površine oblazinjenega pohištva

Če pohištvo ostane enako, ga je treba skrbno očistiti, odstraniti madeže in osvežite oblazinjenje, poliranje gladkih elementov. Za to morate uporabiti sredstva za čiščenje tekstila, usnja, lesa, kot tudi za pranje in običajne sesalnike, neabrazivne gobice in mikrovlakne. Po potrebi je treba mehko pohištvo predati na suho čiščenje in les, obdelan s posebnimi impregnacijami.

Za usnjene izdelke je treba uporabiti posebna orodja

Za usnjene izdelke je treba uporabiti posebna orodja

Podobno moramo nadaljevati preproge, draperije. Vsi tekstilni izdelki morajo biti oprani ali suhi.

Če na pohištvu sledijo masti ali drugi organski onesnaževalci, jih bo odstranil z alkalnim sredstvom, kot tudi ocetno ali citronsko kislino.

Ne pozabi omare, vgrajene gospodinjske aparate. Vse predmete je treba očistiti znotraj in zunaj, temeljito razmastiti površine, jih očistiti pred prahom, nato pa z detergenti opravite mokro čiščenje.

Splošno čiščenje stanovanja po popravilu: pranje oken in steklenih površin

Kako pere okenske okvirje neposredno odvisno od materiala, iz katerega so izdelani:

 • Profil PVC je zelo enostaven za čiščenje, v ta namen pa se lahko uporabi tudi vsak detergent, vključno z amoniakom, ki vsebuje kisline. Dovolj površina za obrišite z običajno gobo, namočeno v primerni sestavi, nato pa odstranite sledi čiste krpe.
 • Leseni okvirji za čiščenje malo težje, to bo pomagalo razredčiti z detergentom za pomivanje posode za vodo. Za odstranitev močnih onesnaževalcev je priporočljivo, da raztopino pustite na površini 15-20 minut, nato jo sperite, po potrebi ponovite.

Nasvet! C okno profili bi morala biti odstranite vse nalepke. DZa tega lahko izkoristite lopatico, a sledi lepilo odstranite alkohol.

Za čiščenje steklenih površin uporabite izdelke, ki vsebujejo alkohol

Za čiščenje steklenih površin uporabite izdelke, ki vsebujejo alkohol

Okensko steklo je mogoče očistiti s standardnimi orodji. Najučinkovitejše so alkoholne spojine, ki ne puščajo nobenih prog.

Nasvet! Za avtopralnica okna z zunanji roko, zlasti na zgornji tla, je bolje skupaj obrnite na za pomoč do strokovnjaki.

Za pranje oken z zunanje strani je bolje, da se posvetujete s strokovnjakom

Za pranje oken z zunanje strani je bolje, da se posvetujete s strokovnjakom

Podobno je treba očistiti iz prahu in umazanije Vrata, ogledala.

Dokončanje žetve

Čiščenje po popravilu je najbolj naporen in kompleksen proces na področju čiščenja

Čiščenje po popravilu je najbolj naporen in kompleksen proces na področju čiščenja

Preostali elementi stanja se čiščijo vsaj: radiatorji, razsvetljava, zavese. Odstraniti jih je treba iz prahu, odstranljive dele je treba oprati in posušiti ter jih nato zamenjati.

Splošno čiščenje stanovanja po popravilu: Čiščenje radiatorjev

Brisalni radiatorji

Ne pozabite na element, kot je prezračevanje palice. Očistiti jih morajo biti prah, vključno s konstrukcijo, nato pa jih obrišite z milno raztopino.

Praviloma so prezračevalne rešetke med popravilom zelo zamašene in morajo temeljito očistiti

Praviloma so prezračevalne rešetke med popravilom zelo zamašene in morajo temeljito očistiti

Splošno čiščenje stanovanja po popravilu, katerega cena - porabljen trud in denar, se lahko zdi zelo utrujen dolg proces. Ampak ne boste mogli uživati ​​konec popravila, ne da bi skozi to stopnjo. Bodite prepričani, da načrtujete vse vnaprej, razumno ocenite količino dela in sposobnost, da jo obvladujete sami in po potrebi obrnete k strokovnjakom.

Splošno čiščenje po popravilu: kako hitro in učinkovito doseči idealno čistost? Nasveti in Lifehocks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

60 − = 50