Decoupaža čajnice je v zadnjih letih postala zelo modna

Decoupaža čajne hiše - modni trend

Želja po preoblikovanju vašega doma, ustvarjanju prijetnega prostora, nastane v vsaki gospodarji. Dekoracija za kuhinje, V gospodinjstvu praviloma postanejo stvari nujne: brisače, potomci in razne posodo. Kaj pa, če greš malo dlje in narediš popolnoma edinstven kos ročno izdelanega dela?

Tako čudovito ustvarjanje lahko postane čajna hiša, ki ga ni mogoče najti v vsaki kuhinji. Nenavadno shranjevanje vrečk za čaj vedno privlači pozornost gostov in vznemirja praznična miza. Ustrezen pogled bo dal dodatno opremo decoupage tehnika. Razmislite o najzanimivejših idejah z vami skupaj!

Mala ostružka bo vašo obrt zanimivo

Majhna ostružka bo ročno delo še bolj izvirno

Tehnika dekupiranja
 • Decoupage - to je francoska beseda za "izrez". Tehnika temelji na dekoriranju različnih predmetov in je sestavljanje vzorca na površino. Običajno se okrasi ali slika izreza in nanese na dekoriran predmet, ki pokriva vzorec z lakom za vzdržljivost.

Zaradi preprostosti tehnike postaja vse bolj priljubljena med tistimi, ki imajo radi igranja in ljubijo hobi, povezano s kreativnostjo. Decoupage se uporablja na pohištvenih predmetih, in na najmanjši dodatki. Okras kuhinjskih pripomočkov se že dolgo uporablja v različnih državah in vsako leto osvaja vse več oboževalcev.

Poleg očitne prednosti v obliki ustvarjanja edinstvenih predmetov so skrite značilnosti te dekoracijske tehnike.

Na opombo! Na primer, decoupage se pogosto uporablja za obnovo starega pohištva ali manjših dodatkov.

Decoupaža čajne hiše je priložnost za ustvarjanje nenavadnega in uporabnega kuhinjskega notranjega objekta dobesedno iz nič. In tudi sposobnost uresničevanja svetlih idej, z uporabo razpoložljivih orodij, kažejo sposobnosti oblikovalca in samo preživijo čas za nenavadno zasedbo s pomočjo decoupage.

Ne zahteva posebnih veščin ali visokih stroškov za materiale, saj lahko uporabljate tudi stare revije, navadne prtičke in druge pozabljene stvari!

Tehnika na različnih materialih

Če se kot podrobnosti, ki se uporabljajo za dekoriranje hiše, lahko skoraj vsi elementi pristop, kaj pa hiša sama? Ali potrebujete poseben okvir za to? Praviloma delovna površina običajno postane drevo, karton ali keramika.

Lepa kombinacija vejic sivke in roza čipke trak vzdolž konture

Lepa kombinacija vejic sivke in roza čipke trak vzdolž konture

Lepa čajna hiša na dveh stolpcih vrečk

Učinkovita čajna hiša za dva stebra vrečk

Dejstvo! To je drevo, ki velja za najboljši material za decoupage

 • Drevo dovolj močna, popolnoma kombinirana z različnimi barvami in laki, trajna in okolju varna. Zato v kuhinji za tak izdelek vedno obstaja mesto. Delo z lesom se začne s površinsko obdelavo z brusnim papirjem. Potem se lahko mažejo in uporabljajo okraski.
 • Karton, vsekakor je mogoče poimenovati najbolj dostopen material. Če v vsaki hiši ni lesene hiše, potem s kartonom zagotovo nihče ne bo imel težav. Vendar pa je v svojem delu bolj podcenjen, saj z lahkimi gubami izgubi obliko, ko pride v stik z barvo in ni tako trpežen kot les. Zato zahteva dodatno krepitev v obliki plasti mešanice sadre. V nasprotnem primeru je tehnika za izdelavo okraskov podobna lesnemu delu.
Hiša za čaj iz kartona

Hiša za čaj iz kartona

 • Keramika Za decoupage se ne uporablja tako pogosto, še posebej pri ustvarjanju čajne hiše. V primeru tega materiala ne bo mogoče uporabljati le orodja, ki so na voljo v hiši. Če je keramična hiša še vedno na voljo, je njegova glavna značilnost zelo gladka površina. Pri risanju izrezanih risb morate poskrbeti, da se deli ne zdrsnejo.

Nasvet! Začetnike se spodbuja, da se potrudijo po dostopnih materialih. Če prvič nekaj ne uspe, ne bo škoda, da ga vrzite in poskusite znova.

Hiša iz lesa

Preden začnete delati, se morate odločiti za idejo: lahko naredite navadno hišo ali poskusite ustvariti kočo na piščančjih nogah. Takšna odločitev bo bolj zanimiva in neobičajna. Lahko tudi storite kmetijska mlin, okrasite ga s krčkami pšenice ali ustvarjanjem orientalski stil. Na splošno je ploskev odvisna od tistih okraskov, ki jih je mogoče najti za uporabo. Za čajno hišo iz lesa boste potrebovali:

 • priprava lesene škatle;
Pobran leseni zaboj

Pobran leseni zaboj

Lesene gredice lahko kupite sami ali jih pripravite sami

Lesene gredice lahko kupite sami ali jih pripravite sami

 • akrilne barve (bela in barvna);
 • čopič ali valjček;
 • lak;
 • barvne plenice z risbami;
 • lepilo PVA;
 • reliefna akrilna pasta;
 • akrilne konturne barve.
V sodobnih trgovinah lahko kupite vse za decoupage

V sodobnih trgovinah lahko kupite vse za razrede decoupage

Najprej morate pokriti škatlo z belo barvo in pustiti, da se posuši.

Nasvet! Če v trgovini ne uporabljate posebne zaloge igle, nato pa pred slikanjem hodite po površini z brusnim papirjem.

Strani hiše, na kateri se izvaja decoupage, je potrebno prekriti z akrilnim lakom in posušiti pri sobni temperaturi. Potem morate ponoviti vsa dejanja: znova očistite in sperite.

Površinska obdelava s papirjem

Površinska obdelava s papirjem

Premaz za premaz in akrilno lakiranje

Premaz za premaz in akrilno lakiranje

Iz prtičkov natančno izrezajte izbrane risbe s škarjami za manikuro (uporablja se le zgornja plast). Postavite risbe na površino hiše in očistite s PVA lepilom, razredčite z vodo do konsistence mleka.

Nasvet! Presežek stroškov, da se mokre s prtičem, odstranjevanje vseh nepravilnosti in mehurčkov.

Po sušenju je hiša prekrita z akrilnim lakom. Če je potrebno, lahko z barvami narišete nekaj podrobnosti ali prečkate konturo vzorca plenic.

Zadnja faza dela na fasadi hiše je lakiranje. Potrebno je postaviti dve ali tri plasti, od katerih vsak omogoča sušenje. Ustvariti strešna streha Uporabiti morate reliefno pasto in poudariti vsak del. Nato namažite barvo in ga po sušenju prekrijete z lakom.

Nasvet! Za okrasitev hiše uporabite troslojne plenice. So odlične po svojih značilnostih, so na voljo in se razlikujejo po velikem številu različnih risb. 

Hiša iz lepenke

Če želite poskušati ustvariti hišo iz nič, jo lahko naredite sami iz kartona. Če želite to narediti, boste potrebovali:

 • lepenka in škarje;
 • svinčnik z vladarjem;
 • prtički z risbami;
Orodja in materiali za dekontaminacijo kartonske hiše

Orodja in materiali za dekontaminacijo kartonske hiše

 • akrilne barve;
 • lepilo PVA;
 • laki in težki papir;
 • jajčni listič;
 • vrvice in krtačo.
Dekor končnega izdelka z loki

Dekor z luknjami končnega izdelka

Zimska tema pri oblikovanju obrti

Zimska tema pri oblikovanju obrti

Če želite ustvariti strukture, izdelane iz kartona, potrebne za zmanjšanje kvadratu 2. del tvori osnovo in streho in stene obrokov 4, od katerih se izvaja v obliki polkrogu odprtino za točenje čajne vrečke. Vsi deli so lepljeni skupaj z lepilom in papirjem.

Na opombo! Konstrukcijo lahko okrepite tako, da pritrdite še nekaj pravokotnikov na lepljenje šivov.

Prenos vzorec tehnologije serviete za kartonske površini je enak kot v leseni hiši DECOUPAGE: risba se reši in prenese na površino, in se nato pritrdi z lepilom. Prost prostor fasade in strehe je okrašen z zdrobljenim lupino, kar bo površini dalo zanimivo teksturo.

Ovojnica je prekrita z barvo in s pomočjo gobice se vtis proizvede s temnejšo barvo. Odprtina za dostavo čaja in strehe je okrašena z vrvico, na koncu pa je treba celotno hišo lakirati.

Dekoracija kartonske površine z izrezanimi risbami

Dekoracija kartonske površine z izrezanimi risbami

Nasvet! V ornament hiše dodajte več ustvarjalnosti v obliki mačke, ki gleda skozi okno, ali miša, ki krade žito iz hlevov. Uporabite zanimive zgodbe v svojem delu.

Ambientna tehnika

Tridimenzionalna slika povpraševanje ne le v kinematografiji. Oblikovalci po vsem svetu uspešno uporabljajo zakone perspektive pri dekoriranju notranjosti.

 • Ambiente Je tehnika za "zavajanje oči", to je ustvarjanje kompozicije, v kateri je optična globina. To je povsem vizualna tehnika, ki zagotavlja učinek tridimenzionalne slike na sliki. Seveda so takšne slike bolj zanimive, ker izgledajo "živi".
3D risbe preprosto spremenijo vaš izdelek

3D-slike bodo spremenile vaš izdelek

Slike, ustvarjene v tehnikah ambienta, so videti neverjetno

Slika, ustvarjena v tehniki ambienta, je videti čudovita

Decoupaža v ambientni tehniki je na voljo bolj izkušenim obrtnikom, saj je ustvarjanje 3D slike veliko bolj zapleteno in bo zahtevalo določena prizadevanja in posebne materiale.

Na opombo! Poleg standardnega paketa, ki je potreben za konvencionalno dekoupiranje lesena hiša, Poleg tega potrebujete 3D-gel in paletni nož (lahko zamenjate ravno lopatico iz sklopa za manikuro).

Postopek ustvarjanja sledi istemu vzorcu kot v prejšnjih mojstrskih razredih. Glavna razlika je ustvarjanje tridimenzionalne slike, za katero se uporabi reliefna pasta s pomočjo paletnega noža pod robovi slike. Izkazalo se je, da je en vzorec v različnih ravninah: središče je rahlo odstranjeno, robovi pa so napredni naprej, na površini hiše.

Nekatere podrobnosti na risbah, na primer ulična svetilka ali cvetje, obdelujejo 3D-geli. S pomočjo paste lahko naredite ne le strešno streho, temveč tudi risbo opeke doma, z običajnim zobotrebcem.

Decoupaža čajne hiše: enostavna izvedba mojstrskih razredov in napitkov igle

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =