Očala šampanjca - neizogibna lastnost vsakega počitka - od poroke do novega leta

Očala šampanjca - nepogrešljiv atribut kakršnih koli počitnic

Goblet šampanjec - nepogrešljiv atribut praznovanja, saj je šampanjec čarobna pijača, ki je vedno povezana s počitnicami. Brez kozarca šampanjca ne more storiti Novo leto, brez poroke in redkega rojstnega dne. Inteligentno pitje šampanjca je nekakšen ritual, ki zahteva ustrezne lastnosti. Najpomembnejša je seveda steklo. Poudariti mora prefinjenost pijače in slovesnost ob dogodku. Te kozarce so kupljene že dolgo in so podedovane. Zato so zahteve za njih visoke.

 • Kakšno bi moralo biti kozarec za šampanjec
 • Klasična oblika stekla
 • Izvirne oblike vinskih kozarcev
 • Značilnosti etikete v tabeli
 • Kako pravilno držite kozarec
 • Očala za šampanjec za novo leto z lastnimi rokami
 • Navodila za praznično dekoracijo stekla
 • Dekoracija kozarec sladkorja ali soli
 • Očala za šampanjec z lastnimi rokami za poroko
 • Odlikovanje kozarca čipke
 • Druge možnosti za praznično dekoracijo
Klasična oblika očal je visoka stekla na visoki nogi

Klasična oblika očal je visoka stekla na visoki nogi

Umetniško slikanje šampanjskih očal

Umetniško slikanje šampanjskih očal

Praznični dekor očal za šampanjec na Dan sv. Valentina

Praznični dekor očal za šampanjec na Dan sv. Valentina

Kakšno bi moralo biti kozarec za šampanjec

Steklo za to skrivnostno pijačo je zasnovano tako, da ohranja svojo zračnost in breztežnost. Zasnovan je tako, da ohrani vse mehurčke šampanjca. In za to so na očalih postavljene najstrožje zahteve. Pravilno kozarec šampanjca (kot na sliki) je treba izdelati kristal ali stekla. Očala se razlikujejo po svojih oblikah. Razmislite o najbolj priljubljenih med njimi.

Primer okrasitve očal za šampanjec Bohemija

Primer okrasitve očal za šampanjec Bohemija

Klasična oblika stekla

Najbolj klasična sorta očal je vinsko steklo v obliki flavte. To je "ikona sloga" v ustrezni kategoriji. Te kozarci so odlični za tradicionalne dogodke in se bodo odlično prilegali v obliko katerega koli od njih. Zunaj je to steklo podobno ozki skledi na visoki ali srednji nogi. Ta oblika omogoča "igranje" mehurčkov, ki se dvigujejo od dna do površine.

Vendar pa resnični sladokusci te peneče pijače verjetno ne bodo cenili tega stekla, ker je nemogoče predstaviti celoten šopek arom v popolni slavi. To je posledica majhne površine stekla, ki ne dovoljuje, da bi šopek popolnoma razpletel. Vendar to ni problem za mlada vina. Če ste kupili drago peneče peneče vino, upoštevajte druge vrste oblik za očala, da jih pravilno predstavite.

Izvirne oblike vinskih kozarcev

V tem primeru vas bo rešil tulipan. Primernejša je za izvrstna, starejša vina. Zato ga bodo cenili ljubitelji in poznavalci dragega šampanjca. Oblika je podobna flauti, vendar ima večjo skledo. Slednji, ki se širijo v sredino, se zožijo na vrhu, kot je odprtina za utrditev tulipana. Ta oblika ni brez prednosti flavte: prav tako omogoča, da igrajo mehurčki. Hkrati jih ne bo dovoljevalo, da bi te premagali v nos: zbirali bodo v desnem delu jezika. Poleg tega ta oblika omogoča, da je šopek najbolj razkrit, kar se razlikuje od prejšnjega.

Očala oblike

Očala oblike "tulipani" z ročno poslikano

Čaša v obliki krožnika ali pehara je najstarejša oblika vinskih kozarcev, ki sledi svoji zgodovini od začetka 20. stoletja. Odlično možnost za počitnice v retrostilu. Kozarec ima široko, vendar plitko skledo. Ta oblika vina je močno povezana z razkošjem in ekstravagancem. Iz teh očal je bilo, da so junaki "Velikega Gatsbija", hollywoodske zvezde 40-ih in udeleženci zloglasne stranke Andy Warhol.

Široke kozarce za šampanjec

Široke kozarce za šampanjec

Visoka priljubljenost te oblike je bila posledica dejstva, da je bila v teh dneh najbolj priljubljena peneča pijača sladke sorte šampanjca. Vendar pa zdaj, ko smo raje bolj suhi možnosti, ta oblika ne omogoča, da v celoti razkrijemo svoj šopek. To je zato, ker majhna skleda ne omogoča, da mehurčki pravilno igrajo. Poleg tega ta oblika pušča veliko verjetnost, da ste naključno izpuščali šampanjec.

Značilnosti etikete v tabeli

Pijača šampanjca praviloma vključuje posebno, rafinirano vzdušje, ki ustreza slovesnosti ob dogodku. Zato, da ne bi pokvarili vtisa praznovanja, držati določene etikete. To vam ne bo omogočilo, da zadete umazanijo.

Če ste imeli srečo, da sprejmete goste, se morate spomniti, da šampanjec zahteva posebne prigrizke in sladice, ki bodo poudarjali njen vrhunski okus. Tukaj je seznam prigrizkov, ki niso združeni s šampanjskimi vini:

 • čokolada;
 • jedi, ki vsebujejo čebulo in česen;
 • izdelki iz rdečega mesa (tukaj vsi pripadajo vaši najljubši kuhani svinjini, kruh, klobase - pustite jih za drugo priložnost);
 • vzhodno Sladice, kot so: rahat-lukum, halva itd.

Vsi ti izdelki prekinjajo okus šampanjca in zato so nezaželeni gostje na mizi, kjer je ta kapricijska pijača prisotna.

Seafood je čudovito všeč s šampanjcem

Seafood je čudovito všeč s šampanjcem

S kakšno kombinacijo penečega vina? Ne skrbite, obstaja impresiven seznam izdelkov, ki popolnoma dopolnjujejo šampanjec. Prvič, vključujejo morske jedi. Obiščite goste s sendviči s kaviarjem, kozicami, školjkami ali lignji. S penečimi vini, še posebej rožnatimi, je sir idealno kombiniran. Ni greh za gostje in sadje, kot tudi svetlobe solate brez dodajanja majoneze. Tudi sladice so primerne le, če z gosti obravnavate polsvetna piva. Ne pozabite na oreščke, zlasti mandlje, ki uživajo v vonju šampanjca. Iz več "impresivnih" jedi, primernih za kuhano perutnino in belo meso.

Kako pravilno držite kozarec

Vendar pa osnove bontona morda ne bodo zadostovale temu primeru. Pomembno je tudi razumeti, kako pravilno držite kozarec šampanjca. Navsezadnje je v tem vprašanju veliko prefinjenosti. In pogosto boste morali držati kozarec - v resnici slovesni primeri prevzamejo precej impresivno število zdravil.

Fouger je treba hraniti izključno s stopalom. To je posledica ne le elegance, ampak tudi praktičnega: če imate kozarec za skledo, se bo pijača hitro segrela in izgubila neokrnjene lastnosti

Primer pravilnega držanja stekla

Primer pravilnega držanja stekla

Očala za šampanjec za novo leto z lastnimi rokami

Champagne je pijača, ki je vedno povezana z novim letom. Da bi bil ta praznik nepozaben, morate posebno pozornost posvetiti dekorju mize. Ne pozabite na dekoracijo očal. V tem primeru so lahko na poseben način krasijo.

Morda je najbolj praznična in elegantna različica dekoracije, vključuje uporabo rhinestones. To delo je zelo težko in zahteva dolgotrajno potrpljenje, vendar bo rezultat presegel vsa pričakovanja. Na zalogi imajo okrasne nosilce različnih velikosti in barv. Biti morajo ravno na spodnji strani. Izberite nosorogova glede na slog vaše praznične mize. Potrebovali boste tudi posebno lepilo za steklo in majhen par pincete. Pripravite zobotrebce, palico iz oranžnega drevesa (prodajajo se v oddelku za manikuro), bombažni prtiček in alkohol.

Primer dekoriranja očal s trakom in bleščicami

Primer dekoriranja očal s trakom in bleščicami

Nasvet: običajne pincete lahko zamenjate s specializiranim pripomočkom za lepljenje rhinestones na nohtih.

Predlagamo, da okrasimo nogo iz stekla z rhinestones in uporabimo enojne kristale za skledo.

Dekor stekla za šampanjec v zlati barvi

Dekor stekla za šampanjec v zlati barvi

Preden začnete z delom, obrišite ustrezno površino s krpo, namočeno v alkoholu. To bo pomagalo, da ga razmastite, kristali pa se bodo bolje držali.

Očala za novo leto bi morala biti svetla in slovesna!

Navodila za praznično dekoracijo stekla

Na rob stebla z lepilom za zobe uporabite malo lepila. S pinceto dvignite kristal in ga lepite na steblo. Potem drugi in tako naprej. Nanesite okrasne pokrove po obodu noge. Pritisnite na steklo z oranžno palico. V idealnem primeru se serija gladko konvergira, vendar se to vedno ne zgodi. Če ste nesrečni, vstavite manjši strasik. Nadalje preidemo v drugo vrsto in še naprej.

Zlata dekoracija očal za šampanjec s pomočjo laka za nohte

Zlata dekoracija očal za šampanjec s pomočjo laka za nohte

Za skledo je mogoče uporabiti večje kristale. Postavite jih v obliki slike ali jih kaotično razširite na površino sklede. Odlična ideja je, da se okrasite v obliki prve črke imena gosta. Takšno steklo bo nadomestilo tradicionalno imensko tablico z imenom. V ta namen prenesite vzorec na papir. Vrstice morajo biti krepko. Zložite list papirja v cev tako, da je slika zunaj. Vnesite nastalo cev v steklo. Risba se ne sme premikati nikamor. Zdaj samo porazdelite to pismo s kristali in steklo je pripravljeno.

Master-razred na dekorju stekla s pomočjo mural in kristalov

Master-razred na dekorju stekla s pomočjo mural in kristalov

Dekoracija kozarec sladkorja ali soli

Če se vam ta aktivnost zdi preveč dolgočasna, potem obstajajo še drugi načini za učinkovitejšo uporabo očal. Dekorativna očala za šampanjec za Novo leto se lahko opravijo s pomočjo improvizirane zmrzali. Potrebovali boste sladkor ali sol, odvisno od okusa, ki jo želite dati šampanjcem.

Obdelava robov kozarca sladkorja

Obdelava robov kozarca sladkorja

Nasvet: ta dekoracija spremeni okus šampanjca. Upoštevajte to, če dobavljate drago stara vina, ali med vašimi gosti obstajajo strokovnjaki, ki ne cenijo takega trika.

V sladkor ali sol, ki se hranijo na kozarcu - ga je treba navlažiti. To je enostavno doseči z apnom ali limoninim sokom. Za to boste morda potrebovali majhno gobico.
Izberite mala zrna sladkorja. Primeren je rjavi ali barvni sladkor, ki bo poudaril slovesnost dogodka. Če ste izbrali sol, potem ne pozabite, da jodirana in navadna kuhinja v tem primeru ne bo delovala. Bolje je uporabljati kosher ali morje. Na posodo nalijte malo soli ali sladkorja. Ležite stekleno stran navzdol in počasi obrnite, tako da je le zunanja stran stekla prekrita z dekorjem. Presežek sladkorja ali soli je treba pretresati.

Nasvet: sladkor bo povečal število mehurčkov v vašem steklu.

Ne pozabite na steklenico! Zelo funkcionalen pripomoček, ki bo imel dekorativno funkcijo, bo v obliki figurice Božiček, pingvina, medveda ali drugega značaja, povezanega z novim letom.

Očala za šampanjec z lastnimi rokami za poroko

Opisano zgoraj okrasne metode očala so primerna za poroko. Obstaja veliko različnih načinov za okrasitev poročnih očal. V ta namen so na primer naslednji materiali:

 • biseri;
 • biseri;
 • biseri;
 • čipke in tančice;
 • satenske trakovi;
 • srca;
 • okrasne torbe;
 • perje itd.

Izbira dekorativnih dodatkov je odvisna od narave in sloga poroke.

Nasvet: samo v primeru, da je priporočljivo, da okrasite ne samo dve kozarčki mladoporočencev, temveč tudi nekaj očal za počitek. Konec koncev, lahko pride do nepredvidene situacije.

Primer oblikovanja kozarca za šampanjec za poroko si lahko ogledate na videu.

Čaša šampanjca: fotografije čipk

Ena najlepših možnosti za izdelavo stekla je čipka. Pred delom pripravite vinska očala na način, ki je podoben pripravi novoletnega dekorja stekla, ki je bil opisan zgoraj.
Nato s čipko nalijte skodelico stekla okrog oboda. Izberite svojo barvo, ki temelji na tematski fazi poroke. Torej, za praznovanje v slogu Tiffany obleke turkizno čipke. Če ste ljubitelj boemski šik, potem ne zanikajte užitka, da okrasite očala pod šampanjcem (kot na sliki) s svetlimi elementi - to bo storilo za to fuksija, zlata plima. Bež in kremna barvain pojdite na poroko v rustikalnem slogu.

Oblikovanje dekoracij očal za poroko v barvi marsale: ročno barvanje in satenirane trakove z biseri

Oblikovanje dekoracij očal za poroko v barvi marsale: ročno barvanje in satenirane trakove z biseri

Lepilo lahko lepite na steklo z lepilno pištolo in lepilom. Primerno kot silikon, in takoj, kot tudi PVA. Čipke lahko lepite okrog stekla. Ne pozabite se umakniti približno centimeter od roba.

kozarec šampanjca: foto - dekoriranje očal za šampanjec: skledo in nogo s tanko čipko

Dekorativna očala za šampanjec: skledo in nogo s tanko čipko

Nasvet: večina vrst lepil ima v svoji sestavi snovi, ki jih je mogoče vdihniti nevarno. Skrbite za svojo varnost - ustvarjalnost v dobro prezračenem prostoru.

Čipke lahko okrasijo ne samo skodelico kozarca, temveč tudi nogo. Za to priporočamo, da "izdelamo" dekorativno čipko "krilo". Postavite ga na nogo stekla in okrasite s satenastim trakom ali lokom - praznični dekor je pripravljen! Lahko tudi kombinirate čipko na skledi z "krilo" na nogi. Vendar v tem primeru poskušajte ne "pretiravati" in uporabiti manj materiala, drugace namesto izvrstnega stekla dobite zelo neokusno malo stvar.

Okrasite kozarec z umetnimi cvetovi

Okrasite kozarec z umetnimi cvetovi

Druge možnosti za praznično dekoracijo

Lahko se omejite na okraske izključno iz čipk, vendar lahko to možnost dekorja optimizirate. Za to potrebujete bisere in kroglice. Lepite jih na čipko v določenem ali kaotičnem zaporedju - vse je odvisno od vaše domišljije in izbranega sloga. Nogica vina je lahko okrašena s satenastim trakom.

Dekor stekla s prosojnim senčenjem

Dekor stekla s prosojnim senčenjem

Če niste pripravljeni sami okrasiti očal, lahko vedno kupite pripravljen komplet očala za šampanjec.

Čaša šampanjca: mojster razreda na prazničnem dekorju in 80 izbranih fotografskih izdelkov

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

39 + = 44