Rumah yang indah dengan gaya rumah setengah kayu yang moden

Rumah yang indah dengan gaya rumah setengah kayu yang moden

Penduduk moden metropolis semakin bersedia untuk melarikan diri dari kesibukan kota, sekurang-kurangnya untuk hujung minggu untuk menanam diri mereka dalam persatuan dengan alam, udara bersih dan burung nyanyian. Dalam hubungan ini, orang yang ingin mempunyai rumah negara - selesa, selesa dan pada masa yang sama moden. Penduduk Jerman dianggap paling praktikal dan berjimat, yang jelas digambarkan dalam seni bina mereka. Bangunan rumah Jerman mengilhami keyakinan dan menyebabkan rasa kebolehpercayaan dan keselesaan hangat khas. Itulah sebabnya rumah kecil dalam gaya Jerman akan menjadi pilihan terbaik pembinaan dari metropolis!

 • Seni bina
 • Mata dan hati rumah
 • Bahan yang digunakan
 • Warna apa yang hendak dipilih?
 • Gothic dan setengah kayu
 • Sedikit lagi mengenai rumah separuh kayu
 • Menghadapi fasad
Kotej besar di tebing sungai

Kotej besar di tebing sungai

Ciri-ciri utama yang dimiliki oleh perumahan tersebut termasuk:

 1. penggunaan bahan semulajadi dan mesra alam semata-mata;
 2. borang yang betul;
 3. dihalang skim warna;
 4. tingkap saiz sederhana;
 5. ketiadaan loteng;
 6. hiasan fasad, terdiri daripada garis mudah.
Rumah-rumah dalam gaya rumah separuh kayu mempunyai sejarah yang sangat panjang

Rumah-rumah dalam gaya rumah separuh kayu mempunyai sejarah yang sangat panjang

Gabungan fasad dan landskap harmonis

Gabungan fasad dan landskap harmonis

Senibina rumah

Rumah Jerman klasik sering berlaku satu-, dua- atau tiga cerita. Bentuknya mudah - bangunan boleh segi empat tepat atau persegi. Syarikat-syarikat pembinaan moden menawarkan untuk menambah beberapa sambungan, mansard, teluk tingkap atau ruang bawah tanah, dengan itu meningkatkan ruang tamu. Tetapi dalam kes ini, kejelasan dan ketepatan bentuk diperhatikan.

 • Serai di pintu masuk sering membuat rendah dan kecil. Sangat jarang berlaku teres. Tetapi jika ada, mereka juga mempunyai saiz yang sederhana.
 • Secara praktikal di setiap rumah Jerman di atas satu tingkat ada balkoni bentuk geometri yang betul. Dengan pembinaan tradisional, ia akan dibuka, tetapi pelanggan baru-baru ini lebih suka balkoni tertutup yang indah.
 • Bumbung terutamanya berjubin dengan lapang, di atas, konfigurasi tidak rumit.
Pembinaan bangunan bingkai berlaku dalam masa yang singkat

Pembinaan bangunan bingkai berlaku dalam masa yang singkat

Rumah rangka dengan tingkap panorama

Rumah rangka dengan tingkap panorama

Mata dan hati rumah

Pintu masuk paling kerap segi empat. Bahagian atasnya berkilat. Dalam reka bentuk pintu masuk utama, adat hanya menggunakan warna yang berbeza.

Penting! Tingkap juga mempunyai bentuk segi empat tepat. Gelas dibahagikan dengan jambatan serentak lebar kecil. Kadang-kadang digunakan penutup, tetapi hanya sebagai elemen hiasan fasad.

Bahan yang digunakan

Seperti yang dinyatakan sebelum ini, orang Jerman lebih suka menggunakan bahan semula jadi sahaja. Untuk pembinaan perumahan tradisional sering digunakan bata merah, blok cinder, granit atau batu semulajadi.

Untuk bangunan bingkai jenis kayu yang berbeza boleh dilakukan, rasuk terpaku, DSP, dan sebagainya. Fenomena yang kerap ialah pemasangan lantai pertama rumah Jerman yang diperbuat daripada bahan tahan lama (batu, batu bata), dan semua yang berikutnya - dari kayu. Kaedah klasik penamat adalah lukisan dan stuko.

Penting! Lantai dasar berhadapan dengan batu alam. Untuk jubin bumbung. Dalam hal pilihan belanjawan, pelapisan berprofil mungkin.

Warna apa yang hendak dipilih?

Seperti dalam semua yang lain, dalam senibina rumah orang Jerman lebih suka skim warna yang tenang. Selalunya dalam reka bentuk dinding menggunakan lebih terkawal warna pastel, dan hiasan kayu pula memperolehi hitam atau gelap kaya warna coklat. Oleh itu, terdapat perbezaan khas struktur. Pintu, bidai dan tingkap berwarna biru, hijau atau merah. Bumbung mempunyai julat yang lebih terkawal - dari kelabu hingga burgundy-coklat.

Fasad yang berbeza dari rumah Jerman

Fasad yang berbeza dari rumah Jerman

Dinding kuning kelihatan asli

Dinding kuning kelihatan asli

Farmstead cantik dalam gaya rumah separuh kayu

Farmstead cantik dalam gaya rumah separuh kayu

Gothic dan setengah kayu

Seni bina tempat tinggal Jerman mempunyai beberapa arah. Yang paling popular di kalangan mereka adalah setengah kayu dan gothic. Ramai merujuk kepada gaya kunci Gothic. Tetapi seringkali di seluruh Jerman terdapat rumah-rumah kecil dengan bumbung tajam dan visors sempit segitiga. Struktur sedemikian dicirikan oleh tingkap yang memanjang. Dan di pintu masuk di tempat pertama menangkap mata lajur batu alam atau bata merah.

Kepada nota! Lantai bawahnya dibina tinggi, berhadapan dengan batu yang kasar, selalunya sedikit ditebang. Cara menghias ini membuatkan rumah kelihatan lebih tinggi dan, dengan itu, lebih rapi.

Fachwerk dianggap sebagai yang paling popular dalam seni bina rumah jenis ini. Ia sering dipanggil ciri-ciri gaya bangunan di Jerman. Ia sangat mudah untuk mempelajarinya - rasuk memisahkan fasad menjadi bentuk biasa yang kecil. Sama seperti mana-mana struktur Jerman, sudut akan sama ada sama ada diagonal atau. Walaupun mempunyai penamat yang paling mudah, Fachwerk di rumah sentiasa kelihatan kukuh dan boleh dipercayai.

Sedikit lagi mengenai rumah separuh kayu

Jenis seni bina ini struktur wireframe. Dipercayai bahawa ini adalah teknologi paling mendirikan bangunan. Tulang belakang pembinaan akan menjadi tiang kayu pepejal, rasuk mendatar dan pendakap diagonal. Jurang dijahit dengan bahan yang memakan haba.

Mengisi ruang bata di antara rasuk

Mengisi ruang bata di antara rasuk

Penggunaan teknologi moden dalam gaya Jerman

Penggunaan teknologi moden dalam gaya Jerman

Pada zaman dahulu rumah separuh kayu dibina pada lajur kayu dari keratan rentas berubah-ubah. Kekosongan itu dipenuhi dengan bahan dari jerami dan tanah liat. Selepas beberapa ketika, orang Jerman mula menggunakan bahan yang lebih tahan lama - bata merah terbakar atau batu semulajadi. Kurang kerap bangunan itu dibuat dari papan.

Penting! Terima kasih kepada teknologi moden, pemasangan rumah separuh kayu telah menjadi lebih mudah diakses dan kurang intensif buruh. Bingkai bilik dipasang dari kayu venir berlapis, dan kekosongan di dalamnya dipenuhi dengan konkrit busa, DSP, panel sandwic dan lain-lain jenis penebat.

Interior lantai loteng rumah bingkai

Interior lantai loteng rumah bingkai

Fasad hitam dan putih sebuah rumah negara

Fasad hitam dan putih sebuah rumah negara

Kelebihan separuh kayu adalah seperti berikut:

 1. teknologi pemasangan dan pemasangan meminimumkan kemungkinan mencondongkan rumah;
 2. terima kasih kepada apa-apa panjang rasuk, pelanggan dapat menentukan jumlah bilik itu sendiri;
 3. bingkai kayu Ia mempunyai berat badan yang rendah dan tidak menimbulkan tekanan tambahan pada dasar;
 4. keupayaan untuk membina struktur pada asas yang rendah;
 5. terima kasih kepada struktur bingkai yang meningkatkan keupayaan untuk bersembunyi dari mata-mata semua komunikasi di dalam bilik.
Dinding kaca - keputusan yang sangat berani

Dinding kaca - keputusan yang sangat berani

Rumah bingkai sekali lagi sangat popular

Rumah bingkai menjadi semakin popular

Menghadapi fasad

Gaya separuh kayu kelihatan sangat menarik berbanding latar belakang selebihnya. Dalam gaya ini, semakin kasar girder, lebih mengagumkan keseluruhan reka bentuk. Bila hiasan fasad ambil papan yang mempunyai saiz tertentu. Mereka sepatutnya mempunyai bilangan minimum knot dan apa-apa kecacatan lain.

Kepada nota! Di papan poliuretana moden dunia telah menjadi alternatif yang sangat baik untuk kayu. Dengan menggunakannya, anda tidak perlu bimbang tentang kesan pemendakan, mikroorganisma atau pepijat yang berbahaya. Mana-mana Lapisan boleh dilakukan pada bata, penebat atau plaster.

Rasuk kasar pada latar belakang putih kelihatan sangat mengagumkan

Rasuk kasar pada latar belakang putih kelihatan sangat mengagumkan

Setakat ini, pembinaan mana-mana jenis rumah negara dalam gaya Jerman bukan mimpi yang luar biasa, tetapi peluang sebenar untuk melarikan diri dari kesibukan dan kesibukan. Di sini anda akan dapati inspirasi, kekuatan baru dan perpaduan dengan alam semula jadi. Disebabkan kesederhanaan dan kemodenan, penyelesaian gaya ini adalah salah satu yang paling mudah dicapai dan dicipta dengan cepat. Selepas anda memasuki rumah Jerman anda sendiri, anda mungkin tidak mahu kembali rata bahkan di pusat metropolis!

Kebahagiaan Burger: kami merancang rumah negara dalam gaya Jerman

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 7 =