Prve sveže in svetle spomladanske rože

Prve sveže in svetle spomladanske rože

Morda nobena druga rastlina ne povzroča toliko čustev kot prve spomladanske rože. Pomlad ponagaja prvi resnično toplo sonce, prvi odtajamo in plašne tokove, vendar se je izkazalo, trobentice, te majhne, ​​a zelo krepke rastline rekli končno prihod pomladi.

Vsebina:

 • Sneg
 • Vrabci
 • Kroki
 • Iridodicium
 • Pomlad
 • Nerf
 • Muscari
 • Anemone
 • Primrose
Obratite se s praskami in po hladni zimi vas bodo zadovoljili s svojimi barvami

Obratite se s praskami in po hladni zimi vas bodo zadovoljili s svojimi barvami

Morda primrovi niso zadovoljni s posebnim bogastvom barv ali trajanjem cvetenja, vendar so skoraj vsi njih zelo nezahtevni pri oskrbi. Pomembno je le, da jeseni, da jih poberejo za pravi kraj za sajenje. Primroze (bulbous in rhizome) raje mesta z dobro osvetlitvijo in vlažno zemljo, vendar brez stagnacije vode. Če bulbous primroses, tako da so zadovoljni z cvetenjem spomladi, je treba saditi z jeseni (izjema - hijacinte in crocuses), potem se spomladi lahko zasadijo hellebore ali lungwort.

Nasvet! Rastline Primrose je treba posaditi v podjetju z trajnice, ki jih bo nadomestil po cvetenju.

Razmislimo podrobneje, katera cvetja so prva, ki napolnijo vrt s cvetenjem po mirovanju.

Sneg 

Lep in nežen snežinec

Lep in nežen snežinec

 • Drugo ime - gallant. Zelo hladna rastlina, ki se pojavlja na vrtu, je samo snežila. Spomladi cvetijo eno od prvih, celo zmrzali ne morejo močno poškodovati cvetenja.

Zvonček, kakor tudi druge vrste melkolukovichnyh ni izbirčen glede zemlje, ampak raje svoboden, vlažna, rodovitna tla, dobro prepustna, s stoječih voda žarnice umre. Najboljše mesto za sajenje je pod drevesi, pod grmičevjem, ki v zgodnji pomladi ne ustvarjajo gosto senco.

Nasvet! Zalivanje je potrebno le, če je bila zima zelo majhna, vzmet pa je zelo suha.

Sneg je ephemeroid, antenski del rastline umre po kratkem vegetativnem obdobju. Razmnožite - žolne, najboljše obdobje za presaditev je julij-september.

Snowdrops ne potrebujejo posebne oskrbe, vendar izgledajo zelo lepo

Snowdrops ne potrebujejo posebne oskrbe, vendar izgledajo zelo lepo

Redki rožnati podlaki

Redki rožnati podlaki

Vrabci

Druga roža, ki jo mnogi povezujejo z izvirom, čeprav se štejejo za gozdne prebivalce, kjer cvetoče gozdove tvorijo nebo modre jezera na gladi. Toda ti pomladni primroji bodo našli svoje mesto na vrtu rockery, Alpski valjček. Veličasto bo na tratnici videti redko modro, med še vedno golimi grmi in drevesi.

Najbolj znana je sibirska smreka - cveti konec marca, jo je zlahka prepoznati s svojimi prodornimi modrimi zvonci. Toda sortne vrste so veliko bolj raznolike - lahko so bele, modre, vijolične in celo nežno rožnate.

Vrabci - tezhe snežne kapljice samo z modrimi cvetovi

Vrabci - enaki snežni odeji samo z modrimi cvetovi

Morje od gozda

Morje od gozda

Spots so luči trajnice, neizkoriščene in neodvisne rastline, najboljše mesto, za katero bo krošnja sadnega vrta, s krhko in precej rodovitno zemljo. Popolnoma se razmnožujejo kot samosevki in delitev čebulic lahko udobno rastejo v desetletjih na istem mestu. Dovolj zimske trdnosti, vendar je za zimo boljše mesto, kjer odrastejo, pokrivajo kup listja.

Kroki

Nori svetlo rumeni krokani

Nori svetlo rumeni krokani

Tudi brez odpiranja in pod snegom, so kruki videti svetle in lepe

Tudi brez odpiranja in pod snegom, so kruki videti svetle in lepe

Prvi (morda celo konec februarja) cveti botanične vrste, pozneje - v aprilu - številni hibridi krokusov. Najboljše od vsega krokuse poglej v skupino - od tega se njihove svetle barve postanejo še bolj izrazite in opaznejše. Oba lahko kombinirajo različne vrste crocusov in jih kombinirajo z drugimi primroji.

Posebej ekspresivno so krokusi na ozadju kamnov, kontrast nežnih cvetov in strogih balvanov je dekorativen, zato so ti pomladni cvetovi vedno posajeni v rockery in na skalnatih diapozitivih. Odlični kroketi izgledajo in travnik, vendar je treba upoštevati, da lahko začnete košnjo trave šele po tem, ko so listi povsem ukrivljeni.

Nasvet! Pomlad je podlesek so posajene v jeseni, hkrati pa se tudi počutim kot na soncu in v senci, vendar soncu je obilno cvetenje in cvetje - bolj svetlo. Tako kot druge žarnice raje ščitijo vodo prepustna tla, ko voda stagnira, žarnice gnilobe.

Raznobarvana gladka crocusa

Raznobarvana gladka crocusa

Skrb - najmanj, ni potrebe, da izkopljejo kruške za zimo vsako leto. Wilted cvetovi so odstranjeni tako, da ne pokvari lepote sestave. Za zimo se kraj njihove rasti lahko pokrije z listjem ali kompostom. Razgaljeni krokusi, tako kot druge žlindrične, hčerke izrastki-žarnice - zasaditev enega, po 2-3 letih na tem mestu bo gost gnezdo.

Nasvet! Želite, da bi krokusi zgodaj cvetili - jih spustite na najbolj sončno mesto, kjer bo sneg prišel prvi.

Iridodicium

Svetel iridodicium se nanaša tudi na primordijo

Svetel iridodicium se nanaša tudi na primordijo

Veličasten iridotektij z barvo lila

Veličasten iridotektij z barvo lila

Te cvetlice se imenujejo irises-snežne kapljice, cvetijo zgodaj spomladi, takoj ko snež pade. To je trajno odporna bulbous trajnice, čeprav na videz, so podobni navadnim irises. So nizke, vendar je zelo privlačna in elegantna, s svetlimi barvami originalne barve (svetlo modri, vijolični, modri, cian, magenta, rdeče, oranžno), s premerom od 5 do 7 cm, z fancy vzorci lise in proge na venčnih listov.

Na opombo! Zaradi svoje majhne (do 10 cm) rasti so popolne za kamnito vrtove, v času cvetenja (marec-april) bodo odlično podjetje za druge žareče. Na travniku jih najbolje posadijo skupine, v enem samem pristanku bo preveč nepregledno.

Skrb za iridodicium skoraj v celoti ponavlja skrb za tulipani. Ljubijo lahka, dobro izsušena, hranljiva tla, a najpomembnejše - zelo sončni ljubljeni, je zelo pomembno, da razmislimo o izbiri kraja za sajenje. Za poletne čebulice so boljše za kopanje, glavni znak za to so listi, ki so začeli umreti. V istem času so posajene s tulipani, v začetku jeseni. Najboljši način za razmnoževanje je vegetativni, ena odrasla žarnica običajno daje 1-2 nadomestka.

Pomlad

Sončno cvetje v snegu

Sončno cvetje v snegu

 • Izvor tega imena je prevod iz latinskega imena - Eranthis (Erantis), kar pomeni "pomlad" in "cvet".

Pogosto je to najprej spomladansko cvetje, ki je pred celo snežnimi odtoki, odpornimi proti zmrzali. Enkratno cvetje (rumeno, v obliki skodelice, premera ne preseže 3 cm) se včasih širi po snegu, ki ga spremljajo elegantni bronasto zeleni listi. Cvetenje traja približno 2 tedna.

Majhen rumeni cvetovi lahko okrasijo vaš vrt

Majhen rumeni cvetovi lahko okrasijo vaš vrt

Bright pomlad v suhih listih lanskega leta

Bright pomlad v suhih listih lanskega leta

Te majhne rastline so najbolje zasajene v skupinah - zato izgledajo veliko bolj učinkovito, medtem ko bodo dobra podjetja zgodaj žlebasti - snežne krošnje, krokuse ali iridodicii.

Nasvet! Najboljši kraj za njihovo sajenje - listavci grm ali drevo, v Penumbra, tal - svetlobo, ne kislo, krme, dovolj vlažen (kontraindiciran kot stagnacijo vode in suše).

Reprodukcija - semena, s tem cvetenjem bo prišlo šele tretje leto po sajenju, nato pa se dobro razmnožujejo s samosevno.

Nerf

Druga imena - »Kristusova roža« ali »božična vrtnica«, po legendi, je bila ta cvet, ki jo je pripeljal novorojenček Jezus, pastirji v Betlehemu. V srednjem veku je hellebore nujno posajeno blizu hiše, verjel je, da ščiti pred zlo duhovi, zlo oko in čarovništvo.

 • Nerf - Evergreen rhizome trajnice, cvetijo v zgodnjih pomladi, preden se začnejo zadovoljiti cvetoče podlage in krokuse, in rastlina sama zlahka prenaša zmrzali na -6C.

Rože so lahko zelo raznolike - belo, bordo, rumenkasto z zelenim odtenkom, temno rdeče, breskev itd.

Smrznjeno steklo je nežno roza barve

Smrznjeno steklo je nežno roza barve

Frostbitten je eden najlepših spomladanskih cvetov

Frostbitten je eden najlepših spomladanskih cvetov

Kondenzacija na tleh ni posebej zahtevna, vendar je bolje izbrati mesto z ohlapno, vlažno, dobro odcejeno zemljo. Raje penumbra, dobro ga je saditi pod jablanom - njegovi listi bodo naravna mulčica, ki ne bo samo povečala plodnost tal, temveč tudi zagotavljala hellebore s koristnimi snovmi.

Nasvet!  Pri izbiri mesta za sajenje hellebora je treba upoštevati, da rastlina zelo pogosto reagira na pogoste presaditve, vendar na enem mestu odlično raste 10 let.

V hellebore se reproducirajo s semeni (cvetenje bo prišlo 3 leta), vendar bolj pogosto - z razdelitvijo grmovja.

Muscari

Standardna cvetica Muscari ima senco modre do bele barve

Standardna cvetica Muscari ima senco modre do bele barve

Japonski muškari imajo rožnato barvo

Japonski muškari imajo rožnato barvo

Druga imena so mišji hijacin ali čebulasta čebula, trajnice trajnih, zelo nezahtevne, a zelo hitro rastoče rastline. Rastlina lahko na soncu in v senci, pod grmovjem, tla - z dobro prepustnost vode, žarnice ne prenašajo mokra. Cveti od bele do temno modre (odvisno od vrste), so zbrani v gosto socvetje (ali apical racemiform) do 8 cm.

Zgodnje vrste cvetenja se začne aprila in traja 2-3 tedne, ko listje umre nazaj, tako da boste morali skrbeti za rože, ki bodo prišli na njihovo zamenjavo.

Nasvet! Te žarnice precej agresivni, tako da, če ste se odločili le za poskus, da je najbolje, da jih posadimo v posebnih zabojnikih - sicer jih umaknejo iz mesta bo zelo problematično.

Anemone

Gozdna anemona belih cvetov

Gozdna anemona belih cvetov

Anemone je tudi zelo svetla in lepa roža

Anemone je tudi zelo svetla in lepa roža

 • Drugo ime - anemone, če pa govorimo o zgodnjih vrstah, potem to - anemone lutka ali hrast.

Hkrati se slednje pogosto imenujejo "snežna drevesa", tako za zgodnje cvetenje kot za snežno belino cvetov. Na drevesih se ledvice začnejo nabrekniti, anemonski hrastov les pa pokriva prostor s trdno belo preprogo.

Anemone je različnih barv

Anemone je različnih barv

V razmerah kulture, anemona hrastovega nasada bistveno poveča višino stebel in velikost cvetov. Cvet bo lepo videti na ozadju spiralnih in pritlikavih barberry, s poudarkom na občutljivi lepoti spomladanskega listja. Za sajenje anemone morali izbrati vlažno, alkalna, humusa bogato zemljo, vendar nekapriznaya vetrnice se dobro prilagodi na katero koli okolje.

Nasvet! Najboljši čas za razmnoževanje je zgodnja pomlad, se izvaja z deljenjem korenike. Anemone Dubravnaya - rastlina z neželenega korenike, ki se nahaja v zgornjem sloju tal, tako v zimskem času je zaželeno, da se skriti, razen če lahko hude zmrzali propade vse cvetni brsti, o padec.

Primrose

Vzorec dobro izgleda v kamnih

Vzorec dobro izgleda v kamnih

Primula na račun svojih barv bo vedno videti svetlo in rožnato

Primula na račun svojih barv bo vedno videti svetlo in rožnato

Primrose se lahko posadijo na mestu in v lončkih

Primrose se lahko posadijo na mestu in v lončkih

Naš pregled bo nepopolen brez teh precej nezahtevnih rastlin, ki imajo več kot 550 vrst. Prvi od njih cveta v aprilu, vendar jih privlači tudi dejstvo, da se nekatere vrste lahko tudi cvetijo zgodaj jeseni. Predhodne sorte so primroza spomladi (ovca) in primroza pogosti.

Nasvet! Da bi dobili bujno cvetenje, takoj po padcu snega, pri sprostitvi tal priporočamo, da se proizvedejo dušična gnojila, in na začetku cvetenja - priporočamo, da pripravite fosforna gnojila.

Dobro izsušena vlažna tla so primerna za sajenje. Pri sajenju je zelo pomembno upoštevati režim vlage - tla morajo biti vlažna, vendar voda ne sme stagnirati. Najbolj učinkovito metodo razmnoževanja je razdelitev grmovnice, ki se izvaja po začetku počitka (v začetku junija), po cvetenju.

Nasvet! Da bi podaljšali cvetenje prahov, je treba odstraniti že bledo steblo, tako da rastlina ne porabi zalog koristnih snovi za zorenje semena.

Svetle spomladanske rože na vrtu

Svetle spomladanske rože na vrtu

Mnoge primrose lahko zasajate tako v tleh na parceli kot v lončkih, ki lahko tudi okrasijo vaš vrt

Mnoge primrose lahko zasajate tako v tleh na parceli kot v lončkih, ki lahko tudi okrasijo vaš vrt

Alley svetlo spomladanskih cvetov

Alley svetlo spomladanskih cvetov

Pomladni primroji (fotografija z imeni): zbudi svojo poletno rezidenco!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

78 + = 87