Nočna lepotica"мирабилис" в саду

Nočna lepota ali Mirabilis (Mirabilis) na vrtu

Skoraj vsak vrt ljubiteljev cvetov ima eno ali dve popolnoma neopazno grm. Če pogledamo nanje, se gostje pogosto sprašujejo, zakaj je med splošnimi neredi barv in vonjem svetlih predstavnikov flore med "sivim" tujcem. Vendar bodo še vedno videli, kaj lahko naredi miren cvet mirabilis, ker se življenje te rastline spreminja dnevno in nočno, kot sonce in luna.

Mirabilis - nenavadna cvetica, ki nam je prinesla iz Amerike, pripada družini niktaginovih, ni prezimovanje trajnica zelnata rastlina. Njegova domovina se šteje za Mehiko in Južno Ameriko, večinoma gre za kultivirano rastlino, ki se goji v vrtovih, na Floridi pa je odprta.

Vsebina:

Grmovnice Mirabilis so odporne na slabe vremenske razmere

Grmovnice Mirabilis so odporne na slabe vremenske razmere

Svetlo vijolični cvet mirabilis

Svetlo vijolični cvet mirabilis

Cvetoče grmičevje mirabilis

Cvetoče grmovnice mirabilis

Nočna tajnost

Mehičani niso le poklicala cvetočo nočno lepoto mirabilis. Na fotografiji čez dan izgleda kot grda pita iz pravljice z istim imenom, vendar je vredno sončnega zahoda - in dolgočasen grm se spremeni v "lep labod". In tisti, ki je prej prezreti govoril o neizmerni obliki cvetice, se zamrzne v tihi ekstazi, ki ga je prizadela ne samo njegova lepota: Mirabilis ima še en "adut v rokavu".

Pod pokrovom noči se začne čarobna preobrazba: ena za drugo, odprta večbarvna gramofona, ki se takoj porazdelijo skozi vrt Njene tekočine, polnjenje zraka z nenavadno aromo. Občutek je nekaj prijetnega nerealizma, kot bi bil v pravljici. Noč, luna nežno sije, kot so diamanti iskrena z zvezdami, in si ujamete, da si lahko skoraj slišiš glasbo, ki izliva iz živih mini-gramofonov.

Cvetovi mirabilis v nerazkritem obrazcu

Cvetovi mirabilis v nerazkritem obrazcu

Tukaj so čudovita presenečenja sposobna predstaviti miren videz mirabilis. Fotografija na cvetlična postelja v dobri kakovosti le mesečno ali enojno bliskavico je zelo težko. Za zajetje čudesnih metamorfoz v spominu morajo fotografi namestiti posebno Razsvetljava.

Sorte

Kljub dejstvu, da so cvetovi, ki so drug poleg drugega, vedno perepylyaetsya in kot posledica tega ni mogoče uganiti, se bo naslednja čarovnija barve raztopila, znanstveniki so uspeli prinesti določene sorte.

6 priljubljenih in najlepših sort:

 • Tea Time Red. Gust grm srednje velikosti, ki spominja na žogico, stebla bledo zelene barve se razlikuje od trpljenja in se močno razveže. Listi so podolgovate, gladke in bledi od stebel v senci. Rože bogato roza, kot so majhne lijake. Sorta je maksimalno odporna na spremembe temperature in bolezni, cveti od poletja do prvih zmrzali, zato se najpogosteje uporablja v hladnih predelih.
Mirabilis Tea Time Red

Mirabilis Tea Time Red

 • Iolanta - kroglasta grmlja, dolga približno 50 cm, z debelimi in močnimi stebli - trzasta, razvejana na vrhu. Cvetlični lijak, srednje velikost, izstopa med drugimi vrstami svetle palete s trakovi v obliki kapi. Čas cvetenja traja od konca junija do prve zmrzali.
Raznoliko cvetje sorte mirabilis"Иоланта"

Raznoliko cvetje mirabilis sorte yolanta

 • Elvira je zaokroženi grm srednje velikosti z višino nekaj vej do enega metra. Listi temno zelena odtenek, podolgovate oblike in imajo poudarjene nasvete. Ta sorta je drugačna in velikost rož - doseže skoraj 4 cm in ima svetlo barvo.
 • Rdeči lizipop. Grm je približno metrov visoko, stebla so gladka, močno razvita, razvejana navzgor in imajo senco svetlo zelene barve. V drugih velikih cvetih se razlikuje od ostalih - od premera do 6 cm in odlikuje tudi oblika cvetnih listov - "lijak" vzdolž robov je valovita. Barva svetla, rastlina je odporna proti boleznim in izjemno nezahtevna pri oskrbi.
Raznolikost mirabilis"Красный леденец"

Raznolikost rdečega lizipopa mirabilis

 • Tea Time Formula Mešanica. Širok grm je srednje velika kroglica z višino veje do 90 cm. Listi so podolgovate, so bolj gosto na zgornjem delu in se usmerijo na konce. Stebla so popolnoma gladka in gladka od spodaj, vendar se močno odcepi proti koncem. Rože so majhne, ​​premera 2-3 cm v obliki gramofona, se razlikujejo po motnih tonovih, valovita na koncih.
 • Yalapa - povprečen grm približno 60 cm z zelenimi stebli in sočnimi listi, popolnoma prekritimi s cevastimi cvetovi. Lahko so en ton in večbarvni, tudi če so strižene črte. Začne cveteti po padcu sončne svetlobe okoli 16 ure, za katero je obrat dobil vzdevek "4 pm". Cveti do pozno jeseni.
Yalapa - najbolj priljubljena sorta mirabilis

Yalapa - najbolj priljubljena sorta mirabilis

Mirabilis: sajenje in oskrba

Rastlina se reproducira s semeni, vendar mnogi vrtnarji uporabljajo metodo razmnoževanja in občasno delitev.

Zbiranje semen mirabilis

Zbiranje semen mirabilis

Mirabilis. Gojenje

Nočna lepota ni posebej mačka pri vzreji in negi, je zelo enostavna za rast.

Trije načini:

 • Kalitev. Iz izbledelih grmovja zberejo semena, za en dan namakate v vodi, nato pa jih položite Močan in zmerno zalivanje, čaka na videz sadik. V topli sezoni se lahko semena posadite neposredno v zemljo na prostem. Močni so, hitro pa se pojavljajo tudi kalčki.
Pokrij lončke z semenami mirabilis za hitro gojenje

Pokrij lončke z semenami mirabilis za hitro gojenje

Nasvet! Zberite samo zatemnjena semena - skoraj črna barva. Zelena še niso zorili in ne bodo kalili.

Semena mirabilisa

Semena mirabilisa

 • Rezila. Ta metoda je manj pogosta kot razmnoževanje semena, vendar se jo izvaja, če je iz neznanega razloga ni mogoče pridobiti.
Sejmi mirabilis v lončkih

Sejmi mirabilis v lončkih

Proces:

 1. Sesalniki morajo biti rahlo ojačani - bodite trdni na dotik, nato jih posušite.
 2. Konico potaknjencev pokriva katerikoli rastni stimulans, ki ga lahko kupite na trgu ali v specializirani vrtnarski trgovini.
 3. Za boljše gojenje korenin, se sprosti v hranljivo mešanico, vendar se lahko navadna voda opusti.

  Nasvet! Če uporabljate vodo, mora biti njegova temperatura vsaj 20 stopinj, sicer obrat ne bo dajal korenin.

 4. Počakamo od dveh tednov do enega meseca in če po 30 dneh korenin ni prišlo, se lahko vse vrne in odreza nove potaknjence, običajno pa se Mirabilis sprošča hitro in ne povzroča dodatnih težav. Sprouts se razdelijo v ločeno posodo in počakajo, dokler ne pridobijo moči.
Po videzu korenin se lahko vrtnica vrti na cvetni postelji

Po videzu korenin je mogoce zasajiti vrtnico cvetlična postelja

 • Divizija je povsem nepriljubljena metoda za določen cvet, vendar je tudi možno. Rastlina je vzeta iz tal, potresa odvečno zemljo, razrezana na več delov, tako da ima vsak kos korenin, nato pa posajeni na drugih mestih.
Korenine mirabilis, primerne za delitev

Korenine mirabilis, primerne za delitev

Nasvet! Za hitro pojavljanje korenin, pridelovalci pogosto uporabljajo majhen trik - ogreje dno rezervoarja na 24-25 stopinj.

Iztovarjanje potaknjencev v tleh je smiselno pod ugodnimi klimatskimi pogoji - jasno jamstvo, da zmrzali ne bodo udarili, in dobro razviti kalčki. Glavno pristanišče je začetek maja, toda prvič zvečer jih je treba skrbno pokriti s polietilenom, saj so noči še vedno hladne. Med sadikami je treba vzdrževati razdaljo najmanj 40 cm, saj gre za prihodnji grm, ki doseže meter in pol in je močno razporejen po širini.

Cvetlična postelja z Mirabilisom: visok in širok grmičevje

Cvetlična postelja s čarovnico: visoka in široka grmovje

Mirabilis. Skrb, fotografija

Kljub nezahtevnosti je treba upoštevati številne pogoje za dobro rast cvetja.

Kaj potrebujete:

 • Dobra osvetlitev skupaj z gline. Na običajnih zemljiščih in v senci se rastlina ne bo mogla hitro razvijati in pridobivati ​​dovolj moči za rast. Velikost grmičevja in cvetov bo manjša, barve so nejasne.
 • Nobeni osnutki - mirabilis jih slabo prenašajo in se lahko razbolijo.
 • Zmerno vodo. Posebno pazljivo spremlja vlažnost ni potrebna, razen pri vročini in suši, saj z manjkajočo vlago vsi listi postanejo rumeni in osirovljeni, kar upočasni rast stebel.
Postopek zalivanja z vrtnicami mirabilis

Postopek zalivanja z vrtnicami mirabilis

 • Zrahljanje zemlje - vsakič po zalivanju: to bo zagotovilo dober dostop do zraka do koreninskega sistema in grm se ne bo preveč strnil.
 • Plevel plevel.
Odstranjevanje zemlje in plevel plevela so pomembni koraki pri skrbi za cvet mirabilisa

Odstranjevanje zemlje in plevel plevela so pomembni koraki pri skrbi za cvet mirabilisa

 • Odstranjevanje nagnjenih, bolnih in izsušenih delov, zato ne iztisnejo sokov iz celotne grmade.
 • Krmljenje - enkrat mesečno z mineralnimi gnojili v skladu z navodili na embalaži in če je bila zasaditev opravljena v že oplodnih tleh, se na splošno ne zahteva.
Gnojenje zemlje pred sajenjem mirabilis - zaveza dobrega gojenja

Gnojenje zemlje pred sajenjem mirabilis - zaveza dobrega gojenja

 • Mrtve steblo so rezane na koren, gomolji pa ostanejo in konzervirani za naslednje leto; Shrani se v posodo s šoto v temperaturnem režimu zunanjega okolja, ki ni krajša od 5 stopinj. Če so sorte namenjene za rast balkoni, Gomolji so prepuščeni v lončke in odnesli na temno hladno mesto, na primer v klet. Vsak mesec in pol potrebujejo zalivanje, drugače se lahko izsušijo pred pomladjo.

Nasvet! Med skrbjo za grmovje ne smete biti rezani, sicer ne bodo mogli oblikovati sferične oblike.

Škodljivci

Mirabilis je odporen na škodljivce in bolezni, občasno pa lahko tvorijo madeže ali rje. V tem primeru je treba prizadeta območja in sosednje grme obravnavati s kakršnim koli fungicidom, ki se prodaja v trgovinah za vrtnarje. Občasno lahko najdemo listne uši, nato liste speremo z milnico.

Najboljše mesto na vrtu

Obrat je priljubljen v krajinska zasnova, visoke razrede se uporabljajo kot žive meje, srednje in nizko posajene v majhnih skupinah, lahko okrasijo robnike, terase, balkoni ali okrasite trate. Najvišji oblikovalci razredov svetujemo, da se postavijo v ozadje mesta, tako da ne motijo ​​sončne svetlobe, da bi prišli do majhnih bratov.

Precej majhne vrste dobro izgledajo lonci, Prav tako so dobre v eni različici, saj rastejo, zasedajo veliko prostora in služijo kot svetel barvni naglas. Nekatere vrste se uporabljajo tudi pri kuhanju, kozmetologiji, parfumskih kompozicijah ali kot barvilo (od katerih se pripravi barva). Nekatere gurmane v hrani uporabljajo posebne sorte, ki rastejo v toplih regijah s temperaturo zraka najmanj 15 stopinj pozimi. Če želite to narediti, vzemite zeleni del grmovja in gomoljev.

Svetel bush of mirabilis lahko postane barvni naglas na vrtu

Svetel bush of mirabilis lahko postane barvni naglas na vrtu

Kombinacija

Zaradi svoje enostavnosti nego in nezahtevna mirabilis lahko rastejo kjerkoli na vrtu, vendar pa zaradi obsežne barvne palete popolnoma z vsemi drugimi majhnimi cvetovi.

Nasvet! Takšne pompozne lepote kot vrtnice, peonies, dahije in drugi veliki "voditelji" vrta bodo svojo pozornost usmerili k sebi, majhna mirabilis pa se lahko izgubi kljub bogastvu barvne palete. Optimalne sosede za njega bodo preproste, čeprav ne manj svetle cvetje.

Najboljša kombinacija je:

 • marjetice;
 • ognjiči in njihova mešanica;
 • kamilica;
 • zvonci;
 • nigela;
 • lavender;
 • sladek vonj tobaka;
 • lobularia.

V takšnih skupnostih se bo nočna lepota počutila kot udobna, harmonična in popolnoma enakopravna. Takšno ozadje bo naklonjeno njeni romantiki in skromni prefinjenosti.

Mirabilis: fotografski oblikovalci priporočajo mešanje vrst mirabilis, da ustvarijo nenavadne postelje

Oblikovalci priporočajo mešanje vrst mirabilis za ustvarjanje nenavadnih gredic

Nekatere koristne pripombe strokovnih vrtnarjev:

 • Mirabilis začne prosim oči prvih cvetov v začetku junija, če pa je sredi meseca ni cvetijo, vendar se zdi, da je popki le okoli cvet je treba povečati število irigacija. Očitno vpliva na pomanjkanje vlage. Vendar, če iz neznanega razloga nimate časa, lahko najprej zasadite sorto phyllanthus, ki cveti v suhi zemlji.
 • Koristno je, da se tanjšajo - odcepljajo nepotrebne poganjke, zato se bo mirabilis razvijal, postal močnejši in večji.
 • Rožo ne moremo hraniti s svežimi "ekološkimi": to gnojilo ponavadi koruza koreninski sistem, kar povečuje tveganje za njegovo smrt. Bolje je, da se prevlečemo z mineralnim vrhom suhega tipa in ga predhodno razredčimo v vodi.
 • Če posadite malo "pokvarite" semena - razrežite ali napolnite lupino, jih sproščajo hitreje.

Tukaj je tako nezahtevno, toda skrivnostno presenečenje - mirabilis, katerega fotografija v različnih stopnjah razvoja je tako ljubila, da je cvetličarica ustvarila in razširila. Ta rastlina ne uživa le nočnih sova s ​​posebnostmi cvetenja. Neverjetno kombinacija noči, lepote, cvet barv in nežen okus, ki jih ta lahko potopite naše možgane v čudovitem ambientu vilinska fantazijskem svetu, kar predaha od enoličnost vsakdanjega življenja in življenja naših duš.

Nočna cvet mirabilis: vse, kar morate vedeti o ocenah, sajenju in navezovanju stikov

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 − = 9