Debeli zeleni"ковер" с яркими цветами украсит ваш сад

Gosto zelena preproga s svetlimi barvami bo okrasila vaš vrt

Ipomea je zelnata rastlina, ki se pojavlja med letni in trajne vrste. To je skrivnost liana z cevastimi cvetovi. Domovina rože se šteje za Ameriko, vendar jutranjo slavo pogosto najdemo v tropih in v subtropskih, pa tudi v naših regijah.

Vsebina:

  • Področje uporabe
  • Sorte
  • Gojenje pravilno
  • Kako skrbeti za rastlino?
Enoletni tkalski cvet že dolgo velja za vrtnarje

Enoletni pleten cvet - najljubši vrtnar

Veliki listi in cvetovi so neverjetno okrašeni nad vhodom

Veliki listi in cvetovi - spektakularen okras pri vhodu v hišo

Hitro rastoča rastlina zahteva skrbno zalivanje z mineralnimi gnojili

Hitro rastoča rastlina zahteva skrbno zalivanje z mineralnimi gnojili

Lepa urejanja s pomočjo cvetenja rastlin-lianas

Urejanje s cvetoćnim puzavcem

Rastlino rastlina z semenami, ki jih je že na začetku spomladi zasijala. Če je naloga, da cvetoče grmičevje čim prej, potem morate pred-raste sadike. Moramo biti previdni glede njene presaditve v tla, saj jutranji slavi temu procesu ni všeč. Rastlina je na soncu, pa tudi na senčna mesta, tudi dobra. Koliko okrasne rastline, Liana potrebuje gnojilo z gnojili.

Področje uporabe

Aktivno raste poleti. Dobra je pri zvijanju podpora za oblikovanje krajine. Kot zdravilo se rastlina ne uporablja. Vendar korenine, ki so podobne gomoljem, vsebujejo biološko aktivne snovi in ​​jih je mogoče jedli. Podpira sladek krompir.

Hitro rastoča luknja, ovita okoli katerekoli noge na poti

Hitro rastoča luknja, ki zavije vsak podpor na poti

Obdajajo debele listje, rastlina lahko ustvari senco v arbor ali terasa. Prav tako pomaga prikrivati ​​nekaj prostora od zunanjih pogledov in sončnih žarkov. Pogosto s pomočjo Ipomoea okrasite posušena drevesa ali grde stebre. Poleg tega ga je mogoče vstaviti v škatle balkoni ali loža.

Prvotni dekor dreves je posledica plezalne vinske trte

Prvotni dekor dreves je posledica plezalne vinske trte

Z lahkoto se kombinira z različnimi plezalne rastline: kampsis, hmelj, bršljan ali divje grozdje. Dobro izgleda v kombinaciji z drevesi. Ustvarite lahko učinek cvetočega drevesa, če zagnate poganjke z jutranjo slavo na veji. Neobičajno bo v bližini blizu liana Kovane svetilke. Lahko okrasite steno visoke stavbe ali nizko stavbo.

Gusto listje bo pomagalo ustvariti senco na poletni terasi

Gusto listje bo pomagalo ustvariti senco na poletni terasi

Druga metoda načrtovanja je ustvarjanje luknjanega vhoda v vrt, zastekljena z jutranjo slavo. Poleg estetskega učinka dodate še aromo, ki širi cvetje. Oblikovalci pogosto tvorijo vino na vrtu vaze. V ta namen se na vazi gradi žični okvir, ki spominja na šopek cvetja. Plezalna rastlina jo bo pokrila in imeli boste pravi šopek neosvetljivih živih cvetov. Še posebej lepo izgleda zelena travnik.

Cvetna dekoracija vhodnih vrat

Cvetna dekoracija vhodnih vrat

Pogosto se uporablja ipomeyu Alpski valjček. Zaradi svoje nepretrganosti in njene sposobnosti, da hitro raste, je postala ena od priljubljenih barv, ki se uporabljajo pri oblikovanju gospodinjskih parcel. Oblikovalci združujejo liano z različnimi cvetoče rastline, in ustvarjati s svojo pomočjo dekorativni poudarek.

Urejanje prostora hiše bo osvežilo sočne odtenke plezališča

Urejanje prostora hiše bo osvežilo sočne odtenke plezališča

Sorte

Najpogosteje je rod, ki ima ime jutranje slave sladkega krompirja. Predstavlja ga več kot 500 vrst. Samo 25 vrst se uporablja v cvetličarstvu. Rejci stalno delajo za pridobivanje novih hibridnih sort rastlin, zato so v preteklih letih različne možnosti in barve.

Raznolikost sladkega krompirja je odporna na pomanjkanje vlage v tleh

Sorta sladkega krompirja je odporna na pomanjkanje vlage v tleh

Ena najpogosteje uporabljenih vrst v vrtovih je naslednja:

  • Tvoja barva - rastlina z razvejanimi stebli visok pet metrov. Ima velike liste in zbrane cvetove modre tri tone barve. Ta vrsta je tudi klasificirana kot rdeče-modra.
  • Nebo modro ta sorta se raztopi pred ostalim. Cez dan se cvetijo za soncem. Dolgo časa cveti do prve zmrzali.
  • Ipomea iz Kaira - Ima gosto listje z veliko cvetja, ki obrne rastlino v zeleno preproga.

  • Neil - se nanaša na večne rastline. Ima drugačno barvo od rdeče in rožnate do modre in vijolične.
  • Vijolična - liana, ki je 8 m. Ima ogromno vijolično cvetje, zbranih v več kosov. Lahko je roza, vijolična in rdeča.
  • Lunnolflowing - lahko rastejo do 3-6 m v višino. Rože v premeru segajo do 12 cm. Ta vrsta rastline se lahko razmnožuje ne le s semeni, temveč tudi s pijačami.

Gojenje pravilno

Ta rastlina razlikuje najhitrejšo obdobje, za katero raste in se zavije okoli vsake podpore, s katero se bo srečala na svoji poti. Ni posebnih pogojev za življenje, z njim raste dobro redno zalivanje. Cvetje odprejo od zgodnjega jutra in po večerji blizu, in le v dneh, ko je sonce motno in ni dovolj, lahko ves dan ves dan veseli oči. To je posledica močne občutljivosti obrata pokritost.

Pravi pogoji za sajenje semen ali sadik v odprtem prostoru vam omogočajo dolgo časa uživati ​​v cvetenju

Pravi pogoji za sajenje semen ali sadik v odprtem prostoru vam omogočajo dolgo časa uživati ​​v cvetenju

Za sadike semena so posajena v lončkih v marcu. Preden se spustijo v tla, je potrebno za dan vdihniti v vodo. Pred iglo lahko igrate. Germs se pojavijo po 10 dneh. V celotnem obdobju gojenja sadik je treba večkrat presajati v velike lončke.

Treba je rešiti trn zemlje, v nasprotnem primeru bo strmel, saj zjutraj ne sliši proces presajanja. Da bi pospešili rast, postavite podporo, na katero bo obrat lahko zavrtel. To bo poenostavilo sajenje sadik v tleh, drugače bi tvegali razbijanje zmešanih stebel.

Sajenje sadik se izvaja na temperaturi +20 ... +22 ° C na sončnem mestu

Sajenje sadik se izvaja na temperaturi + 20-22 ° C na sončnem mestu

Če uporabljate semena za razmnoževanje, so v začetku maja posajene na odprtem tleh 3 kosi na vodnjak. Najprej jih je bolje kaliti.

Kraj za cvet je treba izbrati manj vetrovno, saj lahko krhke stebla poškoduje močan sunki. Rastlina ima rahlo prst. Najbolje je, da se Ipomoe spusti konec maja ali v začetku junija, ko se vreme ustavi in ​​se ne pričakuje zmrzali.

Obilno cvetenje rastline bo trajalo do prve zmrzali

Obilno cvetenje rastline bo trajalo do prve zmrzali

Kako skrbeti?

Pomembna točka je potreba po podporo. Lahko je žica ali mreža, kot tudi drevesni stebri, drogovi ali ograje.

Ipomea ne mara suše, vendar ne prenaša preveč vode, zato je potrebno redno zalivanje, vendar vlaga ne sme stagnirati pod liano. Poleg zalivanja morate redno hraniti cvet z mineralnimi gnojili - to bo zagotovilo bogato cvetenje in ga podaljšalo.

Kovane apnenćne tkalke na vrtu

Ponarejena podloga za tkanje liane na vrtu

Glavni škodljivci jutranje slave so uši in pajkovci. Če so na listi rumene lise, je to poraz listnih uši. Ko odkrijemo tak škodljivec, je treba trto obravnavati s posebnim sredstvom - insekticidom.

Pršice niso nič manj nevarni. Zanj je značilen videz na listih tanke mreže in pik. Lahko se borite z brizganjem rastline z mrzlo vodo.

Med boleznimi je mogoče razlikovati glivične spremembe. Najpogosteje bo zdravljenje s posebnimi pripravami pomagalo znebiti bolezni, lahko pa tudi odstranite zgornji sloj zemlje. Če je trta prehitela virusno bolezen in se ne bo pozdravila, bo rastlina morala biti zgorela, da se prepreči širjenje bolezni.

Uporaba tkalnice, lahko zgradite ogrado za svojega otroka

S pomočjo tkalnice lahko zgradite kavč za svojega otroka

Uporabite svojo domišljijo - in boste videli veliko krajev na primestno območje, kjer lahko pristane lepa jutranja slava. Toda rastlina bo lahko zadovoljila svoje cvetenje le poleti. Pri prvih prehladu umre, ker ima slabo odpornost na nizke temperature zraka.

Ipomea: skrivnosti gojenja subtropske lepote v naših širinah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

32 − = 26