Nežne cvetove lila

Nežne barve lila odlično v harmoniji s kamenčki

Enotera - svetla rastlinska kultura, predstavljena v obliki korenike. To je povezano s družino kiprejnomu in je značilno nenavadno lepo cvetenje. Višina lahko včasih doseže meter ali več. Širjenje cvetje se zgodi v mraku in se izvaja tako hitro, da lahko oseba opazuje ta proces. Obstaja več vrst te rastline. V tem članku bomo poskušali razložiti vse o tej lepoti: njegovem pristanku, značilnostih oskrbe in še veliko več.

 • Splošni opis
 • Glavne vrste in sorte
 • Sajenje cvetov
 • Saditev
 • Poletna oskrba
 • Zanimiva dejstva in aplikacije
Svetlo rumena roža na terenu

Svetlo rumena roža na terenu

Večna bela barva izgleda dobro z modrimi cvetovi

Večna bela barva izgleda dobro z modro

Luksuzna trajnica bela

Luksuzna bela trajnica

Splošni opis

Rastlina živi eno ali dve leti. Ta rod v svoji sestavi vsebuje veliko število vrst, višina katerih doseže 90 cm. Ta cvet je tudi popularno znana kot "nočna sveča" ali "cvet luna". Njegova domovina je Srednja Amerika.

Vsebina Plus je pomanjkanje resnih skrbniških zahtev, enako velja za funkcije osvetlitve. Cvetenje se zgodi dolgo časa v spomladanskem ali poletnem obdobju, ima videz posebne oblike skodelice.

Razkošne vrste trajnih grmov

Večne vrste grmovnic

Te cvetice pogosto okrasijo alpske hribe

Pogosto dekoracija alpskega hriba

Treba je dati prednost lahki vrsti peščene mase zemlje s kislostjo do 7. Obstaja verjetnost preživetja cvetov v suhi zemlji, medtem ko mora biti material dobro odtekanje. Uspešen kazalnik razvoja je redno vodenje namakanje tal v vroči sezoni. Če se cvetje začne, jih je treba zalivati ​​le v sušnem vremenu. Včasih je rastlinski element potreben za visoko kakovostno gnojilo. V pomladanskem času je treba zagotoviti foliarne dodatke v obliki gnoja. Med sajenjem lahko gnojila povečate količino in raznolikost.

Nežno roza cvetovi lepo izgledajo na dvorišču zasebne hiše

Nežni rožnati brsti na dvorišču zasebne hiše

Svetli čudoviti cvetovi okrasijo vaš vrt

Svetli odtenki bodo okrasili vsak vrt

Sejanje tradicionalno poteka v Ljubljani jesenski čas. Enotera ni posebej zahtevna pri temperaturnem režimu, vendar se morate držati na indikatorju pri + 21 ° C. V nekaj tednih rastlinskih semen (do 10) do zmrzali, po mesecu pa bo izkušeni poletnik videl poganjke. Če je bila rastlina prvotno nameščena v posodo, jo izkoplje v odprto zemljo na isti globini. Pred vkrcanjem je treba odstraniti ozemlje plevelov, saj ovirajo polni razvoj.

Pomembno je tudi ustvarjanje podpore za obrat. Po cvetenju so listi in stebla obrezani. Priporočljivo je, da to storite v času nastajanja semen, sicer obstaja verjetnost širjenja cvetja vrt. Pristojni pristop k izvajanju teh preprostih dejavnosti bo dosegel učinek v lepoti in lepoti okrasite vašo spletno stran.

Grmovne vrste

Grmovne vrste

Čudovita trajnica cvet se lahko zasadijo za ograjo doma

Lepo trajnico lahko zasadimo za ograjo doma

Glavne vrste in sorte

Vrsta sajenja in sprejeti ukrepi so odvisni od raznolikosti kulture. In ker jih je precej veliko, je vredno dajati prednost tistim, ki so najmanj mucni glede oskrbe.

 • dveletna kultura je visoka rastlina s svetlemi limoninimi cvetovi, ki imajo občutljivo aromo;
 • Missourijevo enotero je zastopana s prelepim podmerjem trajen cvet, ob velikih rožah;
 • Dišeča sorta deluje kot gorski obrat, ki cveti z rumenimi cvetovi, ki oddajajo močno aromo;
 • grmičevja rastline - zimsko-trdne vrste, ki rastejo v obliki visokega grmovja;
 • Četverokotna oblika rastline je dolgotrajna in jo odlikuje poševna grma.

To ni vse sorte, ampak v praksi lahko obravnavate le nekaj sort. Nekateri od njih rastejo neposredno v naravi, nekatere kulture igrajo dekorativno vlogo na spletnem mestu.

Sajenje cvetov

Povečale so zahteve za sestavo tal, v kateri rastejo. Na podlagi tega merila poteka skrb in zasaditev. Hkrati sestava tal nima posebnega vpliva na razvoj te rastline.

Posebno pozornost je treba posvetiti drenažnim in razbremenilnim delom. Po pripravi ustreznega sadilnega materiala lahko začnete sajenje in rast. Glavni vir uspešnega vrtnarjenja v tem primeru je dobra razsvetljava in prepustnost tal.

Enotera bo razkošno cvetela, če se pristanek odvija na kraju, ki ga sončni žarki popolnoma osvetljujejo. Pomembno vlogo igra ustrezno zgornja obleka. Gnojenje zemljišč na določenem območju je treba opraviti vnaprej. Za to so začinjeni poletni prebivalci in kmetovalci raje humus in nitrofos.

Te cvetice radi obilo svetlobe

Potrebujete obilo svetlobe

Sajenje trajnih cvetov na vrtu

Sajenje trajnega vrta

Sejanje semenskih elementov

V prvem letu se rozete tvorijo iz listov. Proces cvetenja se bo zgodil šele v drugem letu. Zato pri pridelovanju semen pridelovalci skušajo obravnavati večne vrste - grmičevje. Zaradi majhne velikosti semen je potrebno narediti globino le 5 mm.

Lepa rumena cvetja ob cesti

Lokacija ob cesti

Saditev

Če se izkrvavitev izvede v sobnih razmerah, se sadike nato pošljejo v majhne pečice, to pa poteka v februarju, tako da bodo že v maju ostali v odprtih prostorih. Ta možnost sajenja zagotovi, da strelja zahtevano raven oskrbe. Obstaja možnost, da se bo cvetje pojavilo v istem letu.

Prav tako je značilnost obrata možnost, da se deli deli z delitvijo. Kot delovni material v tem primeru, majhne poganjke rastejo okoli grmov, ki so dosegle zrelo stanje. Za njih so luknje predhodno izkopane in položene. Razdalja med njimi ne sme biti večja od 50 cm in jih ne smejo poglobiti. Po isti shemi se celoten proces nadaljuje.

Odrasle sadike za sajenje

Odrasle sadike za sajenje

Poletna oskrba

Skrb za kulturo naj začne takoj, ko je posajena. Prvič, opravimo napajanje talne sestave, nato pa cvetje zmerno zalivamo. Odstraniti moramo tudi plevele in v sami tleh sprostiti malo. Jeseni je treba zagotoviti dodatno nego, tako da je barva prešla priprave na zimo. Za to je le-ta odrezan in pokrit s plastjo.

Zanimiva dejstva in aplikacije

Saditvena dela so v povpraševanju, ker to dopuščajo okrasite vrt ali kočo po vašem okusu, kar prinaša do popolnosti.

Prav tako se večerni primro široko uporablja kot zdravilna droga, je del različnih zdravil. Iz nje pripravimo brozge, ki pomagajo pri obvladovanju želodčnih motenj. Odpadka je, da si umijete rane in modrice.

Na splošno je glede na njegove značilnosti vredno omeniti njihovo raznolikost. To je priložnost, da okrasite spletno mesto in zmožnost dobrega zdravja, v zvezi s katerim rastlin nikomur ne pusti ravnodušnega in vam omogoča, da uživajo svoje prednosti vsem, ki si želijo. Še en plus: to je nepretrgan in enostaven za nego, lahko tudi ročno vrtnar.

Te lepe rože imajo tudi zdravilne lastnosti

Te cvetove imajo tudi zdravilne lastnosti

Enotera ali luna cvet: zanimiva dejstva vrtnarjev, triki sajenja in nege

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

38 + = 43