Večna z roza cvetovi

Večna z roza cvetovi

Rogersija je spektakularna trajnica z velikimi izrezljani listi. Ima opraviti z družino gemstone cvetov. Njena polna in polna domovina je Japonska, Kitajska, Koreja. Ta rastlina raste predvsem na obalah rek, v bližini svežih vodnih teles, na travnikih. Kultura, ki se uporablja za dekoriranje senčnega vrt, ker se ob cvetoči sezoni začnejo cvetovi začeti cvetati čez listje, ki popolnoma dopolnjujejo krono.

 • Vrste kulture
 • Lokacija rastline
 • Različice reprodukcije
 • Izbira tal in sajenje
 • Skrbi
Lep vrt na vrtu

Lep vrt na vrtu

Cvetoče trajnice v krajinskem oblikovanju

Cvetoče trajnice v krajinskem oblikovanju

Ta rastlina dobro ustreza pasti

Ta rastlina dobro ustreza pasti

Vrste kulture

V rodu te rastline je več kot 8 vrst kultur. Rastejo predvsem v zgoraj omenjenih državah. Rogersia ima veliko vrsto listov in belih cvetov, zbranih v čudovitem socvetju. Ta kultura bo prevladovala na katerem koli cvetličnem vrtu in pritegnila pozornost s svojo lepoto in ekscentričnostjo.

Pogled Opis Fotografije
Rogersia je elderberry  Na Kitajskem raste v borovem gozdu. V cvetenju je klasična velikost rastline 120 cm višine. Listje piščančje, v obliki, podobnem listom elderberry. Inflorescence so predstavljene z majhnimi kremastimi mehurčki. Cvetenje se začne v juliju. Rogersia: rastlinske sorte, izbira prave zemlje in fino oskrbo
Konjski kostanj V naravnih razmerah raste v kitajskih gorah. Med cvetenjem višina rastline doseže 140 cm ali več. Cvetovi listov imajo bronasto barvo. Rogersia: rastlinske sorte, izbira prave zemlje in fino oskrbo
Cimetova rosgezija V procesu cvetenja rastline doseže dolžino 1,2 m. Listi imajo močne čebele. Ko se listje raztopi, postane vijolično v barvi, nato pa dobi temno zeleno barvo. Steblo je razvejano in cvetje predstavlja brazgotina z belimi cvetovi. Rogersia: rastlinske sorte, izbira prave zemlje in fino oskrbo
Rogersia podophyllous V naravnem okolju lahko rastejo na Kitajskem, na Japonskem, v Koreji. Takšna kultura nima takšnih razlikovalnih značilnosti, razen da je obdarjen z impresivno številnimi reliefnimi žilami. Ko se raztopi, listi postanejo bronasti in nato zeleni. Rogersia: rastlinske sorte, izbira prave zemlje in fino oskrbo

Poleg teh vrst obstaja tudi več interspecifičnih hibridnih sort, ki imajo tudi lastne značilnosti.

Lokacija rastline

Pri izbiri mesta za sajenje posevkov je treba upoštevati več osnovnih dejavnikov:

 • Za sadike kraje, ki so odprti za sonce, niso primerne, ker se cvet dobro počuti v penumbri in tudi, ko je zaščiten pred mrazom;
 • Zavese lahko rastejo zelo hitro in vsako leto imajo vedno večji in večji indikatorji površine, kar povzroča pašo drugih rastlin, ki so blizu;
 • Kultura je dobro prilagojena za sajenje okoli vodnih teles, ker ima radi vlažnost;
Kultura konjskega kostanja

Kultura konjskega kostanja

 • obrat potrebuje redno zalivanje, če pa ne upoštevate osnovnih pravil, obstaja tveganje, da bo koreninski sistem gnil, v zvezi s katerim je v izbranem mestu tovarne vredno urediti visoko kakovostno drenažo;
 • posajene blizu vsake druge vrste so lastnosti perepylyatsya, zato morate rastline na daljavo;

Nasvet! Spomladi, če obstaja zamrznitev, obstaja možnost smrti rastlin, zato je primerno, da ga zasadimo na kraju, kjer se pojavijo snežni trakovi, še posebej, če redko obiščete spletno stran.

Tukaj je nekaj značilnosti, ki jih je treba upoštevati pri načrtovanju iztovarjanja določene kulture.

Bele puhaste rože s listi, ki imajo cimet

Bele puhaste rože s kostanjevimi listi

Različice reprodukcije

Semena

Ta postopek se šteje za najbolj zamudno, saj je tukaj potrebna dolgoročna priprava. Sejalna semena poteka v Ljubljani jesenski čas takoj po zbiranju na globino 1-2 cm.

Nasvet! Škatle po sejanju morajo ostati na ulici, zaščitene s krošnjami od dežja. V 2-3 tednih je hladno stratifikacija, po kateri je treba rastline prenesti na mesto, ki se smatra za toplejše in ima temperaturo od 11 do 15 ° C.

Nekaj ​​tednov pozneje se oblikujejo prve poganjke. Ko rast doseže 10 cm, je treba elemente zavreči glede na različne lonci ali skodelice. Maja je treba sadike premakniti na ulico, vendar se presajanje v odprto zemljišče izvaja šele septembra. Pričakujte proces cvetenja le 3-4 let po presaditvi.

Reprodukcija s semeni

Reprodukcija s semeni

Razdelitev grmovja

Ker je rast gošče predmet ločevanja. Ta metoda vam omogoča hkratno pomladitev in pomnoževanje kulture. Najpogosteje je, da postopek izvedemo v pomladnem času in takoj rastemo ločene elemente v odprtih tleh. V jeseni lahko delite grmičevje, vendar v tem primeru za zimo so koreni ostanejo v posodah s tlemi. Grm je popolnoma izkopan in osvobojen iz komo zemlje.

Pomembno! Koren je treba rezati tako, da vsak segment vsebuje vsaj eno rastno točko. Da bi se izognili sušenju korenike, ga je treba nemudoma spustiti v pripravljeno zemljo.

Mlada trajnica s temnimi listi

Mlada trajnica s temnimi listi

Rezanje

List lahko korenite s peceljko in "peto". Ta način razmnoževanja se uporablja poleti. Po rezanju se potaknjenci obdelujejo s posebno snovjo, nato pa so posajeni v posodah z vlažnimi in lahkimi tlemi.

Nasvet! Sajenje v tleh potrebujejo le tiste rastline, ki so uspele dobro izkoristiti. V procesu presajanja je pomembno, da zemlja ostane zemlja.

Reprodukcija s pomočjo potaknjencev

Reprodukcija s pomočjo potaknjencev

Izbira tal za rastline in sajenje

Treba bi bilo dobro obdelati, bogato polagati, vedno sveže in vlažno in tudi dovolj ohlajeno. Na grmičevje se je odprla v svoji slavi in ​​veselim vsakomur s svojim videzom, je treba izbrati pravi kraj za svojo lokacijo (o tančinah izbire kraja, o katerem smo govorili zgoraj).

Pomembno zagotovijo tudi varno zaščito pred vlečenjem. Ne pozabite, da korenine ne smejo biti v tesnem stiku z vodo.

Ta lepa trajnica bo okrasila vaš vrt

Ta lepa trajnica okras vrta

 1. Pred pristankom je treba zemljo izkopati in izravnati. Nato se vanj vključijo šota, humus in kompost.
 2. Prodnata in glinasta tla so nujno dopolnjena z gramozom in peskom.
 3. Sesanje mladih rastlin se izvaja globoko 6-8 cm.
 4. Ker je kultura velika, je treba upoštevati razdaljo med sadikami - od 50 cm.
 5. Takoj po sajenju se pridelek prelije in zalije.

Skrivnost nega

Rogersia je nezahtevna roža, zato skrb za to ne bo obremenjujoča niti za začetnega vrtnarja.

 • Napajanje se mora redno izvajati: tla se ne sme nikoli izsušiti;
 • v sušnih dnevih je mogoče redno namakanje nadomestiti s pršenjem;
 • če je treba preprečiti pretirano izhlapevanje, se uporablja mulčenje na tleh;
Večna rastlina s sijočimi velikimi listi

Večna rastlina s sijočimi velikimi listi

Perrine rastlin blizu

Perrine rastlin blizu

Ta trajnica je priljubljena pri oblikovanju krajine

Več let je priljubljena v krajinskem oblikovanju

 • če je tla hranljiva, ne potrebujete redne obleke;
 • rastlina lahko prenaša preveč zmrzali, vendar je za hladno sezono potrebno postopno kuhati;
 • Ker je ta kultura naravni antiseptik, zelo redko trpi zaradi bolezni.

To so značilnosti vsebine te neverjetne rastline in skrb za to. Pristojni pristop do izkrcanja Vašemu pokrajini bo edinstven videz.

V cvetočem obdobju vas bo rastlina proslavila s čudovito barvo

V cvetočem obdobju vas bo rožnica zadovoljila s čudovito barvo

Trajna rastlina

Trajna rastlina

Rogersia: rastlinske sorte, izbira prave zemlje in fino oskrbo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 1 =