Разнообразни каскади от цъфтящи лиани често се използват за декориране на огради, арки и беседки

Разнообразни каскади от цъфтящи лиани често се използват за декориране на огради, арки и беседки

Плетените растения за градината се наслаждавали на любовта на собствениците на имоти и брошури по всяко време. Богатите майстори, които притежават големи финансови възможности и изискан естетически вкус, организираха оранжерии и цъфтящи летни дворци върху своето имущество. Но въпреки факта, че времето на върховенството на аристокрацията мина, съвременните собственици на градини и овощни градини обичат красотата и къдриците, разбира се, не са отишли ​​никъде. Все още купуваме годишни и многогодишни цъфтящи растения за дахи и се опитваме да изградим от тях на техните обекти нещо уникално, свое, най-доброто и най-красивото.

съдържание

 • Видове алпийски растения
 • Как да изберем подходящо растение
 • Съвети от ландшафтни дизайнери
Пергола, плетена с ароматна розова роза

Пергола, плетена с ароматна розова роза

Хармоничното съчетаване на няколко вида алпийски растения е гордостта на всеки гостоприемник

Хармоничното съчетаване на няколко вида алпийски растения е гордостта на всеки гостоприемник

Диви грозде от Калифорния от сорта "Roger's Red", плетена веранда

Класицизъм в ландшафтния дизайн

Класицизъм в ландшафтния дизайн

Видове алпийски растения, снимки и имена

Почти е невъзможно да си представим модерен градина без фриззи растения.

Уютен салон, украсен с нежни острови с цъфтящи растения

Уютен салон, украсен с нежни острови с цъфтящи растения

вал, обвита с бръшлян, плетена с диво грозде или тъкат съцветия, изтъкани рози - всичко това добавя към градинския чар и свежестта.

Сграда с бръшлян

Сграда с бръшлян

С помощта на катерене, можете да дадете на всяко място специална атмосфера

С помощта на катерене, можете да дадете на всяко място специална атмосфера

Кървавите растения ще ви помогнат да украсите арка или пергола, УПИ, обвийте незначително ограда в дебела килим от цветове и листа, допълнително затваряне съд от странен любопитен поглед. Освен това, те могат да се "маскира" стопанска сграда, старо дърво или резервоар за вода. Основното нещо е да изберете правилно вида "bindweed".

Всички катерачни растения се класифицират според продължителността на живота им на многогодишни и годишни. Вече имената сами ни казват, че първото мнение, ще расте по-дълго, но моля да ни с красотата си повече от една година, а вторият - най-бързо развиваща се "Цветето" за период от живота само за сезона от пролетта до есента, последния си дъх ще носи зимата по време на първата слана , Но за разлика от трайните насаждения, те имат и една уникална черта: годишните, които дават най-бързия растеж и най-големите каскади от цветя от всички форми и нюанси на цветовата палитра. Особено красиви изглеждат, ако се използват за вертикално градинарство.

Озеленяване двор с помощта на различни видове алпийски растения

Озеленяване двор с помощта на различни видове алпийски растения

Закачащи lianas многогодишни растения на терасата

Закачащи lianas многогодишни растения на терасата

ежегодни издания:

Сладък грах. Тя почти не е популярна и търсена от ландшафтни дизайнери, и напълно напразно. Това е най-бързо развиващото се растение, принадлежащо към рода Бобов и притежава свое уникално очарование, дори и твърдият английски, известен с безупречен вкус, го прави визитна картичка. Неговата елегантна простота в много творби беше изпълнена от различни поети и всеки обичаше стила на Прованс и не можем да си представим без това ароматно цвете. Peas има около 1000 вида и 10 разновидности на групи, не е броят на нюанси, тя може да ни покаже своите листенца в бялата версия на булката и тъмен цвят зюмбюл. Но той е известен не с богатството на цветовата палитра, а с аромата и особената си елегантност на четката, поради което някои от видовете й се извличат дори от букети.

Стъблата на сладък грах украсяват своеобразен "куче", издишване изискан аромат

В градините се използва за направата на марля в плетене, това растение е като естествен компонент на аромата на нежна тоалетна вода, нежно чувство и способно да се наслаждава от пролетта до първото измръзване. Сладките грахчета са с различен "растеж" - висок, среден и нисък, така че с помощта му можете да създадете един стил на няколко нива не само в беседки, но и в много сводести композиции с различни размери. Цветът е любящ от сянка, но изключително прост грижа - изисква периодично поливане от време на време и жартиери. Красиво изглежда на первазите - дървени издълбани пиедестали за цветя.

nepriveredlivyh"душистый горошек", высота которого за один сезон достигает до трех метров

Неконтролируем "сладък грах", чиято височина в един сезон достига до три метра

Morning Glory. Най-непретенциозното създание на целия вид на Виунков, способно да взима всякаква форма и да прегърне всичко, което й е показано. Тя лесно компрометира, най-вече обича слънцето и подпорите от вертикален тип. В същото време, за да го абсолютно няма значение какъв вид подкрепа тя се промъкне до слънцето, то е еднакво добре достигнала целта на покрив, стена, беседка и така нататък., Както и за отглеждане на близко дърво или роза. Градинарите обичат да ги използват като жив килим за ограда. Това цвете има 530 сорта, всеки от които има собствено име. Цвете представлява сходство фуния около 10 см в диаметър и 5-7 см дължина, което сложно извити ръбове, палитра, вариращи от прости бяло до тъмно синьо и лилаво райе преминава в лилаво фарс. Понякога има ярка граница и тъмен среден цвят, изглежда невероятно красив на фона на зелена зеленина.

В допълнение към факта, че самото цъфтящо сутрешно слава е ефективно, то може да изпълни и практическа цел

В допълнение към факта, че самото цъфтящо сутрешно слава е ефективно, то може да изпълни и практическа цел

Morning Glory радва окото със своите цветове на сутринта, а след това зародиш е затворен и сън до следващата сутрин. Земеделските производители предупреждават, че въпреки простотата на грижа и красота на растенията, грамофонче отровни. Но няма да я дъвчем, единственото нещо е, че трябва да се третира предпазливо, ако ще вземете в градината на малки деца, които обичат да издърпват всичко, което виждат в устата си. За децата близо до сутрешната слава ще трябва да се вгледате внимателно.

Dolichos. Това е "музата" на индийските готвачи, градинарите го наричат ​​къдрава лилава. Тази вълнуваща въображение черен боб, цъфтящи четка, която висеше като група молци и след цъфтежа на тяхно място се появяват лъскави зелен фасул, който също красят беседка Особеното.

Катерачните растения придават на обекта особена атракция. На снимката: арка на дол

Катерачните растения придават на обекта особена атракция. На снимката: арка на дол

Dolihos бързо се разраства и някои от сортовете му могат да достигнат размери до 4 м. Дизайнерите обичат да го използват за декориране на беседки или перголи. Долихът е лесен за напускане, но е изключително термофилен и обича най-слънчевите страни, той трябва да бъде засаден само след като всички студове са преминали.

Декоративни боб. Сянка-любяща скромна дама, чието призвание служи като фон и сянка по-светли растения на перголи, арки и беседки. Дългите й издънки служат като балдахин, придаващ прохлада на уморената дача, която работи цял ден под горещото слънце. Цветовете приличат на малки платноходки, те зарадва дискретен красотата им на летните месеци и 2 месеца на есента, през октомври декоративни боб дава последната си отдъхна с приближаването на студеното време - първите пратеници на зимата. Летни жители като декоративни боб, и по практически причини - това е растение "2 в 1", и цвете, и плод. Реколтата може да достигне до 2 кг от един квадрат. м. Грижата е проста - плевелите на плевелите и водата им, докато почвата изсъхва. Разходите за засаждане, само че са изчакали всички заплахи от слани - това е топлолюбиво растение, което не толерира студеното време.

Декоративните боб и дивото грозде са отлични възможности за плетене на арки

Декоративните боб и дивото грозде са отлични възможности за плетене на арки

Кобе. Валс всички цветове Тази "прима балерина", в който се подчертава нежните големи цветя във формата на камбани, чийто диаметър може да бъде до 8 см. Венчелистчета от нюанси, вариращи от бяло до тъмно лилаво, а, откриването, те могат да променят цвета си в друга. Записва kobei може да достигне до 4 м и е толкова упорит, че те може да пълзи наоколо, те се срещнаха по пътя и че може да се придържам чувствителни антени. Гледката към него в пейзажа е просто безупречна, от тази красота е спираща дъха. Цъфти от лятото до първата слана, лесна за грижи, но ще изисква периодично хранене веднъж на всеки 10 дни. Ако през зимата да копаят и да запазят своите корени, kobei може да се превърне в многогодишно растение.

Отличната способност на ежегодните плетени растения бързо да натрупат маса, дава възможност за създаване на истински шедьоври в градината

Отличната способност на ежегодните плетени растения бързо да натрупат маса, дава възможност за създаване на истински шедьоври в градината

латинка. Queen златни люспи, за топлите летни месеци, то нараства до 3 м. Леторастите на своите shestisantimetrovymi разпръснати цветя, наподобяващи рога грамофон, златна светлина жълти или оранжеви нюанси повече. По-рядко можете да намерите специално извлечен цвят на цвета на лавандула. Латинка излъчва светлина и нежен аромат с лек пикантен горчивина, че не развалят общото впечатление, но тя категорично не е приемам комари и мухи. Залепете пергола с натурций, ще имате двойна полза - естествен дезодорант и отлично естествено средство срещу досадни насекоми. Тя е непретенциозна в грижите си, обича слънчеви територии, тя трябва да бъде напоявана от време на време и вързана на опорите навреме.

Семейството на Nasturtium (Tropaeolaceae) включва до 90 вида тревисти растения, родени в Южна и Централна Америка. Видът листа и цветята, които имат, е съвсем различен

Семейството на Nasturtium (Tropaeolaceae) включва до 90 вида тревисти растения, родени в Южна и Централна Америка. Видът листа и цветята, които имат, е съвсем различен

целогодишен

Катерене на рози. Най-популярните катерачни и цъфтящи растения във всички градини и крайградски зони са непретенциозни растения, които можете да залепите всичко, което сърцето Ви желае, но това са истинските "принцеси" на цялото царство на цветя. Техните аристократични издънки са силни, достигат размери до 5 м, те са изненадващо хармонични, отличаващи се с благородна красота на всякакъв вид подкрепа, излъчват деликатен приятен аромат. Какво да кажа, има всички признаци на аристократи. Скромните рози обожават слънцето, имат голямо разнообразие от сортове, лесно се грижат - само леко напоени и рядко хранене - на всеки 14 дни. Периодите на цъфтеж, един месец приятни с красотата на ароматните цветя, тогава те трябва да си почиват и да получат сила, след като те отново цъфтят.

Scolliform рози се радват на особен успех в дизайна на огради, декоративни колони и всякакви арки

Scolliform рози се радват на особен успех в дизайна на огради, декоративни колони и всякакви арки

клематис. Интересно растение с извити семена за това, което се нарича "Ломоносов", се отнася до семейството на лютиче, има огромен брой сортове, а друга интересна функция - всички цветя от различни сортове имат различни форми. Някои приличат на спадане на камбана, а други са склонни да стомна и т.н. Цветът на венчелистчетата е представена от всички спектъра дъга с еднакво красиви пасажи, понякога те са с преливащи се цветове, в периода на цъфтеж. - през цялото лято. Клематис се отнася и за лечебните растения. В грижата за цветето има свои собствени характеристики - не могат да понасят чернови, обича слънчево страна, корените определено трябва да покриват, тъй като те са склонни към бързо изсъхване, камшик трябва редовно да се вързани, защото собствената си те не са в състояние да се изкачи на стълба, е необходимо постоянно да се хранят, а на поръсете с варната течност през пролетта.

Нежни бели цветя на цветно цъфтящ клематис

Нежни бели цветя на цветно цъфтящ клематис

тромпет. Любителски твърда подкрепа и истински "доказателство войник", той се увива в въпрос на време някоя пергола или пергола, дължината му достига до 3 м, скорост на растеж -. Е шампион сред трайните насаждения. В допълнение към постоянство и лидерски качества, той също се отличава с красотата си, дискретен и скромен, но приятен за окото. Цветята му обикновено са оранжеви, почти без мирис. но тя може да се похвали с оригиналност под формата на пъпка, тя е тубуларна и има необичайно извити ръбове. Тя е непретенциозна, расте самостоятелно без ненужни проблеми, като плевели или трева, е лесна за почистване, се нуждае само от периодично поливане. Но за зимата ще има нужда от корица за корените.

Растението на лагера се трансформира само за една-две години в шик, лещовидна лоза, пълна с оранжеви цветя с интересна форма

Растението на лагера се трансформира само за една-две години в шик, лещовидна лоза, пълна с оранжеви цветя с интересна форма

Как да изберем подходящо растение

Правилно сравнявайки техните цели и възможности, ние веднага разбираме: ако искате да получите зелен килим с разпръснато цвете в кратък период от време за дадена дата или празник, трябва да се обърнете към годишните за помощ. Те скоро ще покрият беседка, арка и други структури, като същевременно скрият всички съществуващи дефекти и дават на хората около тях невероятни аромати.

Зелената листа помага да се охлажда през лятото

Зелената листа помага да се охлажда през лятото

Ако искаме да оборудваме места за почивка в продължение на много години, има смисъл да купуваме многогодишни цветя за катерене. Те ще израснат малко по-дълго време, но от друга страна, ще забравим за проблемите и няма да се налага да презасяваме и да чакаме лозата всяка година, тъй като това ще е свързано с годишните.

Заградената ограда, извита от изкачващи се растения, винаги изглежда страхотно красива

Заградената ограда, извита от изкачващи се растения, винаги изглежда страхотно красива

Склонни в полза на една от възможностите, е необходимо да се разгледат и да се вземат предвид всички нюанси веднъж, а след това остава за нас да купуват подходящ вид и клас. Необходимо е само да изберете правилните растения:

 • растения (бръшлян, момиче, грозде, камиси) не се нуждаят от специална подкрепа, самите те забележително стени от камък или тухла
Айви, пълзяща по оградата на цветната градина, й придава специален чар

Айви, пълзяща по оградата на цветната градина, й придава специален чар

 • прилепващите растения (грозде Амур, сладък грах, дива краставица) ще се чувстват страхотно на тънка решетка или опъната тел, мустаците им просто трябва да бъдат уловени за нещо
С помощта на алпинистки растения можете да създадете живописно, винаги празнично изглеждащо,

С помощта на алпинистки растения можете да създадете живописно, винаги празнично изглеждащо,

 • подкрепени от пълзящо растение (клематис, глициния, орлови нокти, хмел) изискват гоблени, арки или перголи - те не могат да се размърдат, но те плътно могат да въртят подпората
Ниски пера на фасадата на къщата

Ниски пера на фасадата на къщата

 • полу-лиана (къпина, катерене на рози) - те не само се нуждаят от подкрепа, но все пак трябва да се грижат за допълнителни крепежни елементи за жартиера
Розите не оставя никой безразличен, очароващ от прекрасни цветове, аромат и формата на венчелистчетата

Розите не оставя никой безразличен, очароващ от прекрасни цветове, аромат и формата на венчелистчетата

Съвети от ландшафтни дизайнери

Ако искате да дадете предпочитание на дългосрочни или едногодишни видове, трябва да разберете какво искате от растенията, колко време и какво е планирано да украсите с цъфтящи лиани. За да помогне на начинаещи градина декоратори, опитни ландшафтни дизайнери дават няколко съвета.

Декориране на дървена ограда на обект чрез плетене на растения

Декориране на дървена ограда на обект чрез плетене на растения

Какво трябва да знаете при избора на bindweed за градина:

 • за да оцени мястото, където ще расте растението за катерене, колко добре прониква лъчите на слънцето, дали има течения, колко бързо изсъхва земята и т.н .;
Слънчевите лъчи помагат на съцветието да разкрие цялата си красота

Слънчевите лъчи помагат на съцветието да разкрие цялата си красота

 • правилно избирате подкрепата, като съпоставяте нейната величина и цел със свойствата на растенията, също така си заслужава да вземете предвид колко тежест на зелената маса може да издържи;
Оформянето на каменна ограда с къдрава бръшлян

Оформянето на каменна ограда с къдрава бръшлян

 • Многогодишните растения са добри, те са непретенциозни в грижите си, не са капризни, с по-малко шум, но няма да дадат разнообразие. Ако сте творчески човек и искате да експериментирате всяка година и да правите нововъведения, е по-добре да вземете годишни;
Трайни насаждения годишно формират издънки, постепенно увеличавайки растителната маса

Трайни насаждения годишно формират издънки, постепенно увеличавайки растителната маса

 • растителни видове трябва да бъдат съпоставени с общия дял стил, например, катерене рози, подходящи за романтика, но не много добре се вписват в модерния където по-различни растения не изглеждат цъфтят и имаше красиви декоративни листа;
 • Има 2 възможности за отглеждане на всякакви видове лиани - с помощта на семена или вече завършени разсад. Изборът зависи от търпението и целите.
Ненатрапчиви, фотофилни растения, приятни с изобилен цъфтеж

Ненатрапчиви, фотофилни растения, приятни с изобилен цъфтеж

Не може да се предполага, че градина без цветя, но много летни жители, с не много големи парцели, се грижат всеки метър, като го използват за прибиране на реколтата. Често само този проблем спира хората от практическите причини да откажат да отглеждат ароматни растения. Въпреки това, къдрави цветя лозя може да служи като отличен изход за малки парцели. В крайна сметка във всяка градина винаги има място за малка беседка, арка, в екстремни случаи могат да бъдат увити около открита веранда.

Hanging Lianas - опция за маскиране на невидими места за плетене

Hanging Lianas - опция за маскиране на невидими места за плетене

Залепващите растения няма да заемат повече пространство, защото основната им посока е нагоре, към слънцето и небето. И ние (за щастие?) Още не сме се научили да използваме това пространство за отглеждане на зеленчуци и да жертваме естетическо удоволствие от съзерцание в полза на практичност. Ето защо всеки любител на красотата, който има малък парцел, винаги има възможност да съчетава благоволение и красота, да създава красив хедж и да го насочва нагоре. Това решение ще позволи много години да се насладите на чай на терасата с цветя или в ароматен беседка, а не изобщо да потискате любимите си тиквички и домати.

Катерене растения са добри в подреждането на цветни лехи и създаването на растителни композиции

Катерене растения са добри в подреждането на цветни лехи и създаването на растителни композиции

Катерачни растения за градината: 65 идеи как да направите дизайна на вашия сайт уникален (снимка)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

45 − = 37