Prostorna dnevna soba z oknom na strehi

Prostorna dnevna soba z oknom na strehi

Udobje postavljanja stvari in ohranjanje naročila v hiši zagotavlja funkcionalni sistem za shranjevanje, ki morajo biti pravilno organizirani. Če imate majhno območje in obstaja veliko različnih stvari in vse je potrebno kompaktno namestiti, lahko uporabite rešitev, kot so police pod stropom. V tem primeru soba ne bo nereda omare in drugo pohištvo, ki je postavljeno na tla, in predmete, ki se ne uporabljajo pogosto, je mogoče odstraniti iz vidnega polja.

 • Kje postaviti sistem za shranjevanje?
 • Kako narediti sistem za samozaposlitev?
 • Pomembne odtenki
Notranjost kuhinje v visokotehnološkem slogu

Notranjost kuhinje v visokotehnološkem slogu

Kje postaviti sistem za shranjevanje?

V vsaki hiši najdete prostor za postavitev stropnih polic. Ustvarjajo jih lahko v takšnih krajih stanovanja:

 1. Kuhinja. Tukaj lahko postavite police nad vrata, vzdolž stene, napolnite prostor zgoraj hladilnik ali kuhinja.
 2. Vhodna dvorana. V tej sobi je sistem za shranjevanje urejen na koncu, vzdolž ene stene.
  Mala kuhinja s policami na stropu

  Mala kuhinja s policami na stropu

  Košare za shranjevanje stvari v notranjosti hodnika

  Košare za shranjevanje stvari v notranjosti hodnika

 3. Kopalnica. V takšni sobi se najpogosteje uporablja prostor nad vrati ali po steni, kopalnica pa ni prizadeta.
 4. Dnevne sobe. V tem primeru so takšne police nameščene po obodu vseh sten ali samo eno. Ustvarite lahko nastavitev z obema stranema Vrata omare in police nad njim.

Nasvet! Če je soba ozka, ne ustvarite police vzdolž dolgih sten, bo to vizualno dodatno zožilo prostor, in neuporabno bo tak sistem.

V kuhinjo postavljamo police

Ta soba v hiši je pogosto majhna, zato je uporaba police pod stropom zaradi praktičnosti in udobja. Postavitev in uporaba takšnih sistemov je lahko različna:

Nasvet! Dober kraj, ki se pogosto ne uporablja, je kuhinjski set. Police lahko opremite z istim materialom kot v ostalem pohištvu. Poglej elegantno košare na odprtem polju.

Delovna površina kuhinje, ki se nahaja pod oknom

Delovna površina kuhinje, ki se nahaja na oknu

Zasnova zasebne hiše v beli barvi

Zasnova zasebne hiše v beli barvi

 • Nad hladilnikom je tudi veliko neuporabljenega prostora, ki ga je mogoče enostavno polniti, viseče police pa lahko postavite jedi ali okrasne predmete.
 • Če ste lastnik prostora z visokimi stropi, lahko postavite police v več vrstic in to bo priročna praktična rešitev.

Kako urediti sistem za shranjevanje v kopalnici?

V tem primeru je to možnost win-win, ker morate postaviti veliko stvari, prostor v kopalnici pa je omejen. Odprto polico pod stropom se lahko uporablja za shranjevanje toaletnega papirja ali brisač, podobno a mezzanin, vendar ne moti in vam omogoča shranjevanje vseh potrebnih elementov. Toda, da bi imeli dostop do teh polkov, morate dobiti lestev,

Police s svojimi rokami v higienski sobi

Police s svojimi rokami v higienski sobi

Rezervirajte police v notranjosti

Če želite shraniti knjige, lahko izberete pot police v spalnici, dnevna soba ali hodnik. Najboljša možnost je odprt polica z enim predelkom. Učinkovito izgledajo kot take strukture, če se nahajajo v različnih prostorih po vsej hiši.

Položaj police nad vrati

Najpogosteje je ta oblika miniaturna in se lahko uporablja v praktične namene in postane element dekorja. Za kopalnico lahko postane prostor za gospodinjske kemikalije, čiste brisače ali druge predmete in izdelke za osebno nego.

Ideja! V spalnici lahko naredite portal okoli vrat, kjer lahko postavite različne male stvari, ki so tako potrebne v vsakem domu.

Različne niše za podstrešni strop

Če imate posameznika hiša s podstrešjem, potem imate stropne stebre, kjer lahko uredite izviren in prostoren prostor za shranjevanje. Zaželeno je oblikovati niše v procesu postavitve stavbe, vendar jih je mogoče ustvariti v končani zgradbi. V tem primeru so strukture močne, sposobne prenesti težke obremenitve, zato lahko na njih položite različne težke predmete in se ne bojite, da bodo zlomili police.

Soba v garderobi na podstrešju

Soba v garderobi na podstrešju

Stojala in uporaba pohištva do stropa

Udobna in praktična možnost za ustvarjanje prostorov za shranjevanje v hiši - stojala. Če ne želite imeti police ali niše po steni, je dovolj, da kupite poseben model pripravljenih police in jih pritrdite na strop. Pod njimi se enostavno prilegajo drugemu pohištvu: mizo, kavč ali omarico.

Obstaja tudi možnost opremiti sobo s pohištvom z višino pod stropom, zaradi česar ne boste mogli izumiti, kako popraviti različne vrste police, temveč da nastavite največjo višino omar.

 • Na primer, nakup garderobe, ki vam omogoča prilagajanje velikemu številu predmetov, ki jih skrivajo pred zunanjimi pogledi.

Ni treba vrtati stene. Videz tega pohištva je veliko bolj impresiven kot pri običajnih omarah.

Kako narediti sistem za samozaposlitev?

Pripravljene rešitve za določeno možnost in velikost prostorov, ki jih težko najdete. Če želite kupiti končni izdelek v trgovini, boste morali biti zadovoljni s krčmi, ki jih predstavljajo tovarne za proizvodnjo pohištva. Izbira ni velika in dimenzije se vedno ne prilegajo določeni situaciji. Obstajata le dve možnosti - naročite izvedbo posamezne izvedbe ali sami.

Za izdelavo police velikih talentov ni potrebno, dovolj je, da imajo določene spretnosti, lahko uporabijo orodja in kupijo dovolj materiala za delo.

Nasvet! Za začetek je treba izbrati kraj in razmisliti možnost postavitve police. Po izbiri izmerite prostor, ki ga nameravate napolniti z zgibno strukturo.

Naslednja faza dela bo proizvodnja risbe. Risbo lahko naredite ročno, pomembno je pravilno zapisati dimenzije in parametre vašega izdelka, tako da je vse popolnoma jasno. Glede na risbo je potrebno rezati elemente, ki jih je treba sestaviti v končno strukturo.

 • Za proizvodnjo lahko izberete materiale iz lesa: plošče, vezane plošče ali iverne plošče. To so poceni možnosti, ki popolnoma ustrezajo vašemu proračunu.

Po tem, ko so vsi deli pripravljeni, je treba sestaviti in popraviti glavne sestavne dele in dele konstrukcije, ki jih nujno preizkušajo do mesta, kjer bodo. S pravilno izdelavo vseh stopenj se bo dokončana konstrukcija zlahka prilegala na svoje mesto. Le ga bo obesil le na steno.

Namestitev samozaposlene police

Namestitev samozaposlene police

Namestitev police, kupljene v trgovini

Namestitev police, kupljene v trgovini

Za izdelavo te faze potrebujete pritrdilne elemente. Na tej točki je polica obešena na oklepajih in njena dekoracija. Po zaključku vseh stopenj dobiš priročno mesto za shranjevanje stvari ali dekorativni element v notranjosti.

Pomembne odtenki

Pri namestitvi police preverite, ali so vsi deli izdelka pritrjeni na pritrdilne elemente na steni. Bolje je uporabljati posebne oklepaje - za razliko od navadnih moznikov, so bolj zanesljivi.

Kuhinja je opremljena s sivo fasado

Kuhinja je opremljena s sivo fasado

Pomembno! Previdno razmislite, kaj boste shranili, saj je pomembno upoštevati silo obremenitve. Za postavitev težkih predmetov je najbolje izbrati material za polico, ki bo vzdržala velike obremenitve, kot so plošča ali debela vezana lesa. Za shranjevanje majhnih in lahkih gizmosov so primerne strukture iz iverne plošče ali mavčne plošče. To odločitev je treba sprejeti med popravilom.

Polica za strop za garažo

Polica za strop za garažo

Ko izberete police, morate upoštevati obremenitev stvari, ki jih boste tam shranili

Ko izberete police, morate upoštevati obremenitev stvari, ki jih boste tam shranili

Pomembna točka bo organizacija dostopa do končnih stropnih struktur. Upoštevajte, da boste potrebovali lestev ali stol, Za pridobitev predmetov z veliko višino in za namestitev teh naprav na tla je dovolj prostora.

Na takšnih mestih postavite predmete, ki se pogosto ne uporabljajo, kar kaže na to, da se tam lahko kopiči prah. Če želite omejiti zadetek, lahko naredite vrata ali žaluzije, ki bodo zaščitile shranjene predmete pred njegovim vplivom.

Police na stropu: brez uporabnih prostorov osvobodite uporaben prostor v stanovanju

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

75 − = 65