Kako izbrati pohištvo v upravni pisarni

Prostor, v katerem direktor deluje, je poslovni center katere koli organizacije. Najpomembnejši posli, sklenitev donosnih pogodb, sestanki s partnerji - vsi dogodki, ki določajo uspeh podjetja, so tukaj.
Očitno je, da se notranjost glavne kabinete razlikuje od delovnega mesta navadnih delavcev, pohištvo za vodjo - izpolnjuje več zahtev.

 1. Predložljivo. Kabinet okolja, kjer direktor sprejema partnerje in VIP stranke, lahko vpliva na njihovo mnenje o podjetju, željo po sodelovanju. Pohištvo je sposobno prikazati finančno stanje podjetja: draga oprema, enoten estetski koncept oblikovanja prostora - to kaže na sposobnost porabiti denar in s tem stabilnost podjetja ter donosnost svojega dela.
 2. Udobje. Pohištvo je treba izbrati ob upoštevanju funkcionalnosti in ergonomije. Moral bi biti primeren za delo z dokumenti in pisarniško opremo, sestanki in pogajanja.
 3. Kakovost. Pri izbiri pohištva za pohištvo za upravitelja je treba dati prednost predmete iz naravnega lesa ali furnirane. Dovoljeni so deli stekla, kovine, kamna. Plastika je neprimerna. Sofe in fotelji so boljši od usnja ali z oblazinjenjem dragih tekstilij na naravni osnovi.
 4. Korespondenca oblikovanja kabineta z osebo lastnika in posebnosti podjetja. Pri dekoriranju prostora je pomemben tradicionalen in inovativen pristop.

Od velikega pomena je barvni spekter, v katerem upravni urad. Univerzalno pohištvo velja za naravne lesene odtenke (hrast, wenge, oreh, itd.) Ali akromatske tone (sive, bele, črne). V tem primeru notranji dodatki vam omogočajo, da ustvarite svetle vizualne poudarke, svežino vtisa in hkrati ne izgubite poslovnega okolja. Toda sočne odtenke pohištva bodo primerne v pisarni direktorja mladinskega kluba, umetniškega studia, fitnes centra itd.

Izbira sloga je zaželena, da se poveže z dejavnostmi podjetja. Vodja računalniškega podjetja je primeren za sobo v duhu visokotehnološkega, direktorja lepotnega salona - prostor s sodobnim karakterjem in vodjo velikega banke - klasika. Prav tako je dobro upoštevati osebnost vodje. Torej, krhka ženska je izgubljena na ozadju masivnega klasičnega pohištva, velik človek pa je videti nerodno v okolju svetlobe, izklesanega.

Območje upravnega urada in potrebnih predmetov pohištva

V idealnem primeru bi morala biti direktorjeva pisarna prostorna in razdeljena na tri skupine.

 1. Delovno območje. Osnovni deli pohištva - fotelj in miza.
  Fotelj je potreben z nastavitvijo višine, po možnosti z visokim naslonjalom in nastavitvijo nagiba, širokim naslonjalom za roke, vzglavnikom. Zahteve za mizo: velike, z več predali ali robniki.
  Na delovnem področju so lahko postavljene omare za dokumente in dodatne konzole za pisarniško opremo. 

  Kako izbrati pohištvo v upravni pisarni

 2. Sektor za pogajanja. Glavni element je konferenčna miza v kateri koli primerni obliki, opremljena z optimalnim številom sedežev. 

  Kako izbrati pohištvo v upravni pisarni

 3. Območje počitka. V pisarni glave ta prostor ne uporablja toliko za siesto kot za neformalna pogajanja. Primerno mehko pohištvo (zofe in naslanjači), miza za čaj.

  Kako izbrati pohištvo v upravni pisarni

V majhni pisarni se lahko kombinirajo cone. Na primer, tabela v obliki črke T bo omogočila srečanja in pogajanja v delovnem sektorju.

Kako izbrati pohištvo v upravni pisarni

Da ne bi prišlo do napake pri združljivosti predmetov, je bolje, da kupite pohištvo za slušalke. Če kupujete posamezne predmete, izberite modele iz ene serije. Tako je zagotovljena skladba na slogu in barvi, skladen notranji ansambel.

Kako izbrati pohištvo v upravni pisarni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =