Samodejno zalivanje je nepogrešljivo za dajanje

Samodejno zalivanje je nepogrešljivo za dajanje

Samodejno zalivanje dacha - progresivni, kompleksni sistem, ki zahteva skrbno in skrbno nego. Če je zasajenih več sto hektarjev, bi morala biti ta premislek še bolj premišljena, da se zagotovi ustrezna vsebnost vode.

 • Vrste avtomatskega zalivanja
 • Izdelava funkcije kapljice vode
 • Splošni nasveti in priporočila za namestitev sistema
 • Osnovna pravila in načela zalivanja
Samodejno zalivanje bo olajšalo počitek ob koči

Samodejno zalivanje bo olajšalo počitek ob koči

Samodejno zalivanje v državi je potrebno tudi za travnik

Samodejno zalivanje v državi je potrebno tudi za travnik

Tehnologija namakanja v deželi v državi

Tehnologija namakanja v deželi v državi

Vrste avtomatskega zalivanja

Samodejno zalivanje v državi je najboljša priložnost za poenostavitev vašega življenja vrt ali vrt in impresivni prihranki v denarju. V primeru racionalne porazdelitve tekočine za namakanje je mogoče shraniti porabo te surovine. Praktična stran vprašanja pomeni prisotnost treh osnovnih sort namakalnih sistemov.

 1. Tehnologija deževnice vključuje pretok vode od zgoraj. Tako se rastlinski listi namakajo, od njih se odstrani prah, medtem ko ostane tla nespremenjena. Ta vrsta je najučinkovitejša, saj je čim bližje naravni hidraciji.
 2. Padajoča sorta je najbolj ekonomična, saj ne vključuje izdatkov vode na površini rastline ali na tleh, ki je v bližini. V tem primeru niso prizadeti in korenine - se izkaže, da je zemlja popolnoma obogatena, kolikor je potrebno. Ta vrsta namakanja je idealna rešitev za lastnike velikega vrta in omejeno količino vode.
 3. Intrasoil oblika avtopolivom njih dvorišče in prevzema nasičenost talni vlagi in zgornja plast ostane suha. To pomeni, da voda prihaja od znotraj, in ta oblika interakcije prispeva k zaščiti od stebla in listi rastlin proti razpada in preprečuje zaraščanje plevelaste pridelke.
Tehnologija namakanja dež ima zelo dobro namakanje

V tehnologiji namakanja dež, učinkovito namakanje

Na splošno lahko sistem deluje samodejno in mehansko. V prvem primeru vam ni treba spremljati količine vode in pogostosti napajanja postelj. To je posledica dejstva, da imajo vse funkcije jasno nastavitev in so predmet avtomatskega nadzora.

Na opombo! Ta vrsta naprave je zasnovana tako, da traja več kot 10 let, vendar bo za proizvodnjo zahtevala veliko denarja. Včasih se uporablja polavtomatska shema, ki sproži možnost v potrebnem časovnem načinu. Samodejno zalivanje v domovini lahko organizira sam, vendar je za to potrebno izvesti kompleks racionalnih ukrepov za pripravo na delo.

Namakanje kapljic

Namakanje kapljic

Izdelava funkcije kapljice vode

Bistvo metode je zagotavljanje vode s skladiščnim rezervoarjem pod določenim tlačnim indeksom, cevi pa so opremljene s posebnimi kapljicami, ki se nahajajo v neposredni bližini koreninskega sistema. Pomanjkanje delovanja je, da se voda običajno dobavlja samo v najbližjih kapljicah, medtem ko preostali elementi trpijo zaradi pomanjkanja vode.

Nasvet! S povečanim indeksom tlaka imajo prvi bližnji elementi prekomerno vlago, zato je treba razviti visokokakovostni tlačni sistem.

Namestitvena shema za namakanje

Namestitvena shema za namakanje

Če bi se odločili za uporabo tega posebnega namakalnega sistema, je treba upoštevati več sestavin njegovih elementov:

 • Sistem vrste cevovodov, prisotnost preusmeritvenih enot. Tradicionalno se daje prednost izdelkom iz kovinske plastike.
 • Ventili - ti deli so potrebni za nastavitev pretoka vode, to je, če je meja presežena, ventil preprečuje nadaljnjo hranjenje.
Ventil za avtomatsko zalivanje

Ventil za avtomatsko zalivanje

 • Counter - ta element je potreben za pridobivanje informacij o količini vode, ki je zapravljena. Brez nje lahko pride do težav pri določanju količine vode, ki vstopa v rastline.
Števec za samodejno zalivanje

Števec za samodejno zalivanje

 • Filtri za vodo so predstavljene v velikem številčnosti, zato uporabniku ne bo težko izbrati prava, temelječe na kakovosti vode, ki jo postrežemo. Z visoko raven onesnaženosti je vredno dati prednost izdelkom, ki imajo možnost samodejne pranja.
Naprava za avtomatsko zalivanje

Naprava za avtomatsko zalivanje

 • Gnojilne enote - jih je mogoče montirati ločeno od rezervoarja in služiti za kvalitativno uporabo gnojil s tekočino in zrnato vrsto. Gnojilo bo reagiralo z vodo v ceveh in ga s kapljico napajalo v obrat.
 • Pri mestih, kjer so cevi razvejane, je treba uporabljati mehanizme za povezovanje in prižiganje.

Torej, odgovor na vprašanje, kako narediti prikolico na dachi, je precej preprost, zato je racionalno zagotoviti organizacijo tega sistema, potem ko je prvič pripravil shemo mesta in prikazal postelje z rastlinami na njej. To vam bo omogočilo izračun števila potrebnih spojnikov in droppers.

Pribor za sistem kapljevinskega namakanja

Pribor za sistem kapljevinskega namakanja

Splošni nasveti in priporočila za namestitev sistema

Avtomatizacija je preveč zapletena oblika, ki prispeva k opazni poenostavitvi življenja vrtnarja. Vendar pa je lahko avtomatizacija samih namakanja težavna.

Komponente pnevmatskega sistema se pogosto imenujejo črpalke, orodja za krmiljenje tlaka, merilniki časa, krmilne enote. Pogosto vrtnarji zaupajo izvajanju teh možnosti strokovnjakom, pri odločanju o samostojnem delu pa se obrnite tudi na strokovnjaka. Da bi sistem deloval gladko in ne neuspešen, je treba upoštevati nekaj osnovnih pogojev:

 • Vgradnja dodatnih kazalcev vlažnosti tal. V tem primeru bo časovnik deloval, ne glede na raven naravnih padavin, ki je potrebna za preprečevanje vodnega tla.
 • Vsaka namestitev sistema zahteva poseben načrt, zato je potrebno narediti diagram razdelka in shematično navesti lokacijo škropilnic ali elementov kapljanja.
Za samodejno zalivanje je zelo pomembno, da pravilno položite cevi

Za samodejno zalivanje je zelo pomembno, da pravilno položite cevi

 • Po celotni izdelavi vezja je mogoče izvesti postavitev v skladu z načrtom. Za to se tradicionalno uporabljajo kljukice in barvne vrvi.
 • Da bi sistem zagotovili z vodo, je treba pridobiti dobro črpalko, ki ima lahko drenažni tip, in jo lahko dobite z osmi, bati. Izbira temelji na količini vode, ki je potrebna za namakanje.
Vgradnja avtomatskega sistema napajanja

Vgradnja avtomatskega sistema napajanja

Avtomatski sistem napajanja v dacha vam bo olajšal prekomerno zaskrbljenost glede dela in funkcionalnosti.

Nasvet! Ne skrbite za kakovost zalivanja - z racionalno namestitvijo, vse narediti na najboljši možni način. Redno preverjajte in zamenjajte filtrske elemente. Prav tako potrebujete reden premik akumulatorji.

Zalivanje posode z lastnimi rokami

Tehnika za samodejno namakanje deževnice

Tehnika za samodejno namakanje deževnice

 • Škropljenje je avtomatski sistem, ki se pogosto uporablja za zalivanje travnikov, vendar je ta metoda primerna tudi za lastnike vrtov, vrtov in vrtov. Če se delo opravi samodejno, igra pomembno vlogo vzdrževanje ravnotežja med namakanjem in stopnjo absorpcije vlage. To načelo ima velik plus - to ne moti talne obloge. Zaradi močnih vodnih curkov ni potrebe po nepotrebnih luknjah, zato ima koreninski sistem pravico ohranjati integriteto. Pomembna naloga lastnika takega sistema je, da je potrebno zagotoviti popoln nadzor nad glavo in intenzivnostjo curkov, da se prepreči vlaga v tleh.

Za namestitev opreme za deževnico v osebno področje je potrebno zagotoviti vodenje cevi in ​​distribucijo namakalnih sistemov za enakomeren pretok vode na celotnem mestu.

Nasvet! V primeru ličenja vode grmovje in drevesa mehanizmi morajo biti priloženi zgoraj. Pomemben del celotnega sistema so cevni elementi 20 mm, prav tako pa morajo biti pozorni na žerjave in škropilnice s šobami. Namakanje mora biti enakomerno, v nasprotnem primeru obstaja možnost sušenja ali razpadanja koreninskega sistema.

Če je bilo odločeno, da z dasi pripravite prikolico na dachi, imate pet minut od pristojnega odgovora na to vprašanje. Racionalni pristop k tej zadevi bo dosegel optimalen rezultat in ustvaril kakovosten delovni sistem brez velikih težav.

Priročna in preprosta možnost za namakanje travnika v državi

Priročna in preprosta možnost za namakanje travnika v državi

Samodejno zalivanje v državi: osnovna pravila in načela zalivanja

Za učinkovito delovanje namakalnega sistema morate upoštevati nekatera osnovna pravila:

 • Ne glede na raven avtomatizacije namakalnega sistema se ne oddaljite od tega procesa. Zaradi odsotnosti razrahljaja v zalivanju je ta postopek minimalen in na površini tal nastane skorja, kar preprečuje penetracijo vlage v notranjost. Nujno je treba popustiti, ker je zemlja nasičena s potrebnimi snovmi.
 • Za uporabo sistema ni zaželeno uporabljati hladne vode. Najbolje je dati prednost naseljeni, sončno ogrevani vodi. To je posledica dejstva, da ima hladni učinek negativen vpliv na koreninski sistem kot celoto.
 • Treba je porazdeliti rastne kulture vzdolž območja, tako da ga je mogoče razdeliti na območja v skladu s stopnjo vlažnosti: rastline, ki ljubijo vodo, so nameščene na eni strani, in tiste, ki so nagnjeni k rasti v sušnih podnebjih, Po drugi strani. To olajšuje enostavno organizacijo namakalnega sistema.

 • Če se namakanje opravlja neposredno iz cevi, vodnega curka ne bi smelo biti usmerjeno strogo pod korenino, saj lahko to povzroči resno poškodbo koreninskega sistema in povzroči razpad. Enako pomembno je tudi enotnost namakalnih del, to je, da je treba vodo absorbirati v tla povsod.
 • Kadar je v tleh potrebno zadrževati vlago, jo lahko pokrijete v luknjah s slamo. V tem primeru bo zemljišče ostalo močnejše, saj bo ustvarjena pregrada, ki preprečuje takojšnje izhlapevanje vlažnega okolja.

Nasvet! Če pride obdobje suše, mora biti zalivanje bogato, vendar ne pogosto. Dejstvo je, da pri pogostem vnosu tekoče, toda plitve izpostavljenosti korenine ne dobijo dovolj vlage. Posledično nastane skorja, ki postane ovira nasičenosti korenin z vodo.

Če se odločite za nakup prikolice na dachi, morate kompetentno pristopiti k njegovi izbiri in namestitvi!

Samodejno zalivanje v državi: vrste avtomatskega namakanja in vse podrobnosti o pravilni namestitvi sistema

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 5 =