Puțini oameni știu că de fapt tufiș iasomie, care crește pe noi Site-uri, nu are nimic de-a face cu iasomia. De fapt, acest arbust este numit un chubushnik, iar iasomia este numită adesea în mod eronat pentru similitudine colorate cu al lui alb flori parfumate.

Arbust Jasmine. Chiar și atunci când priviți fotografia, puteți simți clar parfumul"садового жасмина" - настолько он запоминающийся, сильный и приятный

Chiar și atunci când priviți o fotografie, puteți simți în mod clar parfumul "iasomie de grădină" - atât de mult este memorabil, puternic și plăcut

conținut

 • Ce este "iasomia de grădină"?
 • Soiuri și specii de Chubushnik
 • Chubushnik. Plantarea și îngrijirea
 • adăpare
 • Fertilizare suplimentară
 • tăiere
 • Reproducerea Chubushnik
 • Boli și tratamentul Chubushnik
 • Chubushnik: video, fotografie
Arbust Jasmine. Florile de flori Chubushnik arata foarte elegant, pentru care sunt foarte populare si populare in designul peisajului

Florile de flori Chubushnik arata foarte elegant, pentru care sunt foarte populare si populare in designul peisajului

Ce este "grădina de iasomie" sau "iasomie Bush"?

Grădina Chubushnik sau "iasomie" cu frumusețea ei magnifică și aroma inexprimabilă începe să vă placă primăvara. O aromă extraordinară emană flori de plante perene care înflorește abundent în zăpadă sau cremă. Florile arbuștilor pot avea un diametru de 2-5 cm. Formele lor sunt simple, terry și semi-duble. Colectate într-o perie, ele cresc la capetele lăstarilor tineri.

Frunzele de "grădină de iasomie" au o lungime de 2-7 cm, în funcție de varietate pot fi de diferite forme: simple, larg ovate, alungite-ovoid. Frunzele întregi de culoare verde strălucitoare sunt așezate pe tufiș în opoziție. Frunzele de toamnă devin galbene, dar există tipuri de arbuști veșnic verzi.

"Gradina Jasmine" este un arbust de foioase. Trunchiurile sale drepte sunt acoperite cu o coajă gri subțire. Înălțimea plantelor de soiuri pitic este de numai 70 cm. Aceleași soiuri cresc până la 6 m. Floarea de iasomie plăcută cu frumusețea și aroma de aproximativ două sau trei săptămâni. La nori albi de culori înveliți o grădină pentru o perioadă mai lungă de timp, puteți alege soiuri de chubushnik cu diferite perioade de înflorire.

Arbust Jasmine. Chiar și o ramură a Chaebushnik-ului în vază arată frumos și poate să decoreze cu grație, de exemplu, biroul sau masa de toaletă și vă încântă cu un miros minunat

Chiar și o ramură a Chaebushnik-ului în vază arată frumos și poate să decoreze cu grație, de exemplu, biroul sau masa de toaletă și vă încântă cu un miros minunat

Soiuri și specii de Chubushnik

Datorită muncii fructuoase a crescătorilor, multe soiuri noi ale acestei plante au fost eclozute. Hai să vorbim despre cele mai comune tipuri.

Chubushnik obișnuit (palid). Această specie se dezvoltă bine și înflorește bine pe soluri fertile și bine umezite. Florile sale crem-albe sunt foarte aromate. Arbustul poate avea o înălțime de 3 m. Frunzele sale sunt puțin pubescente,verde, de jos - verde pal.

Arbust Jasmine. Familiar pentru noi toți"садовый жасмин" - нежные белые цветы, источающие сильный теплый сладкий аромат

Familiar pentru noi toți "iasomie de grădină" - flori albe delicate, exudând un puternic aromă dulce și caldă

Chubushnik coronal. Acest arbust poate ajunge la o înălțime de 3 metri. Florile sale au crem și nuanțe albe. Flori de 2,5-3,5 cm în diametru sunt colectate în inflorescențe de 7-9 bucăți. Frunzele mari de 8 cm lungime sunt situate pe lăstari puternici. Această specie înflorește la jumătatea lunii iunie, are câteva forme, de exemplu:

 • terry, acesta este un arbust foarte frumos, care are un decor neobișnuit sub formă de flori multi-rând;
 • galben-frunze sau frunze de aur, o astfel de culoare uimitoare pentru perioada de vară, culoarea frunzelor arată foarte impresionant pe fondul general al grădinii până la jumătatea lunii iulie.
Arbust Jasmine. Philadelphus coronarius Aureus, sau zheltolistny chubushnik - alt fel de neobișnuit pentru frunzele sale, galben lamaie, care pot fi utilizate în design peisagistic pentru a crea contraste frumoase

Philadelphus coronarius Aureus, sau zheltolistny chubushnik - alt fel de neobișnuit pentru frunzele sale, galben lamaie, care pot fi utilizate în design peisagistic pentru a crea contraste frumoase

Chubushnik Lemoine. Arbustul frunzelor are o înălțime de 3 m. Ramurile sale sunt acoperite cu flori albe, mari, foarte aromate și frunze ovoid-lanceolate.

Arbust Jasmine. Crescătorul francez Lemoine a creat multe varietăți hibride de hibiscus, care arată destul de diverse

Crescătorul francez Lemoine a creat multe varietăți hibride de hibiscus, care arată destul de diverse

Grenadier manta. Această specie este titularul înregistrării pentru durata înfloririi (până la 50 de zile). Înălțimea bucșei este de până la 1 metru. Acest soi este interesant flori semi-duble albe, situate pe tulpini suspendate. E ca o manta facuta din piei de ermine. Bush are o aroma uimitoare de capsuni.

Culoarea îndelungată a Chubushnik "Manteau d'Hermine" ("manta de ermine") uimește cu frumusețea culorilor duble albe

Chubushnik "Avalanche". Bushul impunătoare are frunze verzi și lăcuite arcuite. Această specie este caracterizată prin înflorire abundentă, care durează trei săptămâni.

Arbust Jasmine. Clasa comercială Chubushnik"Avalanche" ("Лавина")

Chubushnik clasa comercială "Avalanche" ("Avalanche")

Chubushnik "Trooperii din aer". O înălțime (până la 3 m.) Răsturată cu flori în formă de clopot, asemănătoare cu parașutele mici.

Arbust Jasmine. Soiul hibrid intern, derivat în anii 1940, și-a primit numele pentru similitudinea florilor albe cupă cu cupole de parașute

Soiul hibrid intern, derivat în anii 1940, și-a primit numele pentru similitudinea florilor albe cupă cu cupole de parașute

Chubushnik "Mont Blanc". Din speciile mici, aceste arbuști merită o atenție deosebită. Florile lor mirositoare și puternic mirositoare vă rog frumusețea lor timp de aproximativ o lună. Înălțimea maximă a bucșei acestei specii este de 2 m.

Arbust Jasmine. Una dintre soiurile hibride de chubushnik, mirositoare de căpșuni,"Mont Blanc", выведенный в 1884 г. французским селекционером В.Лемуаном

Una dintre soiurile hibride de chubushnik, mirositoare de căpșuni, "Mont Blanc", crescut în 1884 de către crescătorul francez V. Lemoine

Chubushnik "Balul de moli". Flori - "molii" acestui soi fermecător, așa cum era, "flutter" deasupra tufelor înalte (până la 3 m) și largi. Semi-macroeletele petale de nuanta verzui creeaza iluzia unui fluture de noapte.

Arbust Jasmine. Soiul local de Chubushnik, înmulțit de academicianul Komarov la mijlocul secolului al XX-lea,"Балет мотыльков"

Soiul local de Chubushnik, înmulțit de academicianul Komarov la mijlocul secolului al XX-lea, "Ballet of the Moths"

"Zoe Kosmodemyanskaya." Varietate foarte populară de chubushnik. Înălțimea bushului de 2 m are flori mari duble, care au o tentă verzui. Parfumul lor este slab.

Arbust Jasmine. Chubushnik tufișuri de soi"Зоя Космодемьянская" раскидистые, высота их до 4 м. Цветки махровые, диаметром до 5 см, зеленовато-белые с запахом ананаса

Bushes chubushnika grad „Zoe Kosmodemyanskaya“ răspândirea înălțime de până la 4 m. Florile sunt duble, cu diametrul de 5 cm, alb-verzuie ananas miros

Arbust Jasmine. Înălțimea tufișurilor de diferite varietăți de chubushnik este foarte diferită, ar trebui luată în considerare atunci când gândiți prin locurile de acoperire sau umbrite în designul peisajului site-ului dvs.

Înălțimea tufișurilor de diferite varietăți de chubushnik este foarte diferită, ar trebui luată în considerare atunci când gândiți prin locurile de acoperire sau umbrite în designul peisajului site-ului dvs.

Arbust Jasmine. Chubushnik vă va decora grădina cu înflorire abundentă, iar în iunie vă va da și un frumos parfum proaspăt

Chubushnik vă va decora grădina cu înflorire abundentă, iar în iunie vă va da și un frumos parfum proaspăt

Chubushnik. Plantarea și îngrijirea

deși o plantă și nu deosebit de exigente în îngrijire, dar pentru a crește un arbust cu adevărat frumos și bine îngrijit, trebuie să aderați la următoarele tehnici agrotehnice:

 • Gradina "Jasmine" se dezvoltă în mod normal în locuri umbrite, dar dacă doriți să crească un arbust abundent și frumos înflorit, plantați-l încă la soare.
 • Plantarea răsadurilor ar trebui să se efectueze la începutul primăverii sau toamnei. Aceste perioade influențează în mod pozitiv accelerarea și dezvoltarea în continuare a plantelor tinere.

Chubushnik acceptă soluri diferite, dar numai pe soluri fertile îi poate arăta toată frumusețea. Înainte de plantare, plantele sunt bine sape porțiune, apoi excavat adancimea gropii de 0,5 m. Deoarece tufiș nu ca stagnarea apei subterane la fundul gropii trebuie să aranjeze pietriș de drenaj, piatră spartă sau rupte cărămidă.

Arbust Jasmine."Садовый жасмин" или чубушник - это незабываемый аромат в вечернем саду летом

"Gradina de iasomie" sau chubushnik este o aroma de neuitat in gradina de seara in vara

Arbust Jasmine. Pentru a face un buchet frumos de la chubushnik este posibil, adăugându-l cu flori albe cu inflorescențe umbellate

Pentru a face un buchet frumos de la chubushnik este posibil, adăugându-l cu flori albe cu inflorescențe umbellate

Între sistemul de rădăcini al răsadurilor și pereții carierei ar trebui să existe o distanță de 10 cm. Groapa este umplută cu pământ fertil, în care se introduce apoi îngrășământ mineral. Un îngrășământ bun pentru chubushnik este nitrofosul. Se compune din trei elemente vitale pentru orice plantă: azot, potasiu și fosfor. Pentru un răsad este introdus 30 gr. nitrofosfatic.

Gâtul rădăcinii plantei se adâncește la numai 3 cm. Pământul din jurul răsadurilor este bine zdrobit, apoi udat abundent. De îndată ce un foc mic va rădăcina, poate fi scurtat puțin. Acest lucru va permite plantei să se încingă bine.

Creșterea și îngrijirea unui chubushnik necesită respectarea obligatorie a acțiunilor necesare pentru instalație. Este udarea în timp util, hrănirea tufișurilor, slăbirea solului în jurul răsadurilor, eliminarea buruienilor.

Arbust Jasmine. Soiul asiatic Chubushnik,"Сацуми", практически не встречающийся в озеленении в нашей стране, но популярный на востоке

Soiul asiatic al Chubushnik, "Satsumi", aproape nu a fost găsit în grădinărit în țara noastră, dar popular în est

Arbust Jasmine. Mirosul florilor lui Chubushnik este puternic, memorabil și puțin asemănător cu mirosul de flori adevărate de iasomie

Mirosul florilor lui Chubushnik este puternic, memorabil și puțin asemănător cu mirosul de flori adevărate de iasomie

adăpare

Chubushnik necesită udare abundentă în perioada de primăvară până în toamnă. Apa ar trebui apărată, ar trebui să fie caldă și moale. Bushul iubește umiditatea ridicată, deci este recomandat să-l pulverizați, dar nu în timpul perioadei de înflorire.

Arbust Jasmine. Chubushnik - planta de gradina care iubeste umezeala

Chubushnik - planta de gradina care iubeste umezeala

Arbust Jasmine. Ramurile lui Chubushnik reprezintă o modalitate excelentă de a decora interiorul în mod grațios, unde predomină tonurile albe

Ramurile lui Chubushnik reprezintă o modalitate excelentă de a decora interiorul în mod grațios, unde predomină tonurile albe

Arbust Jasmine. Florile albe ale chubushnik și accesorii de epocă sunt o modalitate foarte bună de a face design-ul site-ului dvs. o notă de stilul cheby-chic

Florile albe ale chubushnik și accesorii de epocă sunt o modalitate foarte bună de a face design-ul site-ului dvs. o notă de stilul cheby-chic

Fertilizare suplimentară

Îmbrăcămintea de sus poate începe numai după un an de la plantare. Pentru a face acest lucru, utilizați următoarea cantitate de îngrășăminte minerale:

 • 15 g de sulfură de potasiu;
 • 15 g de uree;
 • 30 g de superfosfat.

Toate componentele sunt amestecate în 10 litri de apă, această cantitate este suficientă pentru două răsaduri.

În ceea ce privește îngrășămintele organice, tulburarea sa dovedit foarte bine. O parte din acest îngrășământ este crescută în zece părți de apă. Alimentarea cu namol este efectuată o dată pe an.

Este, de asemenea, posibil să umpleți cenușă de măr sau lemn de mesteacăn în sol sub chubushnik. Pentru o bucată, sunt suficiente 100 g de îngrășământ.

Arbust Jasmine. Cele mai multe soiuri de flori Chubushnik în luna iunie

Cele mai multe soiuri de flori Chubushnik în luna iunie

Arbust Jasmine. De la Chubushnik și alte flori albe mici, sunt obținute buchete delicate delicate, care vor decora orice interior

De la Chubushnik și alte flori albe mici, sunt obținute buchete delicate delicate, care vor decora orice interior

tăiere

Pentru a spori creșterea de lăstari tineri și de a da Chubushnik Bush un aspect frumos, este necesar să se efectueze tăierea lui regulat. Acest lucru se întâmplă la începutul primăverii. Ramurile slabe sunt scurtate la jumătate, prea mult timp sunt tăiate puțin.

Întinderea întinerire se efectuează atunci când ramurile bucșei sunt goale și încep să amuleze planta însăși. Acest tip nu împodobește deloc planta.

Tunsul sanitar se desfășoară în fiecare an. Florile care au pierdut un aspect atractiv trebuie eliminate. Lăstari de prisos sunt tăiate, arbustul este subțire.

Arbust Jasmine. Ramificații lungi de răspândire Chubushnik tufișuri frumos nickle din cauza gravității de frunze și flori

Ramificații lungi de răspândire Chubushnik tufișuri frumos nickle din cauza gravității de frunze și flori

Arbust Jasmine. Un buchet de flori Chubushnik va umple casa cu o aroma calda dulce de vara timpurie

Un buchet de flori Chubushnik va umple casa cu o aroma calda dulce de vara timpurie

Reproducerea Chubushnik

Planta este propagată de semințe, straturi sau butași.

 • Semințele sunt semănate în terenuri pregătite înainte de declanșarea înghețurilor severe. Pentru iarnă, paturile cu semințe încorporate în ele sunt acoperite cu ramuri de molid. În primăvară, zăpea topită de sub soare va hrăni semințele cu umiditate, iar lăstarii tineri vor apărea curând. Răsadurile cultivate cu semințe sunt mai rezistente, sunt mai puțin expuse bolilor. Dar această metodă de reproducere este foarte lungă. Planta infloreste numai dupa 7-8 ani.
 • Reproducerea în straturi se realizează în primăvară. În acest scop, cea mai puternică ramură lignificată se înclină la pământ și se potrivește cu canelurile pregătite anterior. Pentru o bună fixare, puteți fixa filmul în mai multe locuri cu fir. Canelurile sunt acoperite cu un strat de nisip, apoi cu turbă. Lupte noi vor apărea pe straturi după 1,5 luni. Pentru întreaga perioadă de vegetație, trebuie să fie temperat de câteva ori. În toamnă, lăstarii sunt separați și scufundați într-un loc permanent.
 • Butași tăiați numai de la lăstari bine dezvoltați. Acest lucru trebuie făcut în iunie. Lungimea lor este de aproximativ 5 cm. Frunzele și inflorescențele inferioare sunt tăiate cu foarfece ascuțite. Pe fiecare butaș trebuie să rămână nu mai mult de trei perechi de frunze și un internod. Butașii se vor rădăcina cu succes într-un amestec de nisip și turbă. Mai întâi, în acest amestec se face o canelură mică, apoi se introduce o tulpină pe o pantă de 30-40 ° și toate acestea sunt înclinate. Butașii trebuie acoperite sticlă și puneți-l într-un loc luminos. Pentru creștere favorabilă, acestea ar trebui pulverizate zilnic. După ce butașii de înrădăcinare sunt transplantați în sol deschis. În timpul verii, lăstarii tineri se udă periodic, iar solul din jurul lor se dezlănțuie.
Arbust Jasmine. Tufișurile Chubushnik ale multor soiuri sunt destul de înalte și potrivite pentru crearea unei umbre, care poate fi luată în considerare atunci când se ia în considerare proiectarea peisagistică a site-ului dvs.

Tufișurile Chubushnik ale multor soiuri sunt destul de înalte și potrivite pentru crearea unei umbre, care poate fi luată în considerare atunci când se ia în considerare proiectarea peisagistică a site-ului dvs.

Arbust Jasmine. Flori Chubushnik combinate cu atât de multe alte culori, alb și alte culori, care le-a făcut populare în floristica nunții

Flori Chubushnik combinate cu atât de multe alte culori, alb și alte culori, care le-a făcut populare în floristica nunții

Boli și tratamentul Chubushnik

Dăunători periculoși pentru plante pot fi un acarian de păianjen, afide și șuvițe de frunze.

Bifarea poate fi eliminată prin pulverizarea tufișurilor cu fufanom. Afidele vor muri prin pulverizare cu infuzie de cartofi. Un număr mic de țâțe poate pur și simplu să scuture ramurile sau să le presară cu același fufanom.

Arbust Jasmine. Aleea cu chubushnik parfumat în grădina de vară - nu este nimic mai bun pentru o plimbare romantică

Aleea cu chubushnik parfumat în grădina de vară - nu este nimic mai bun pentru o plimbare romantică

Arbust Jasmine. Un buchet de flori Chubushnik arată foarte diferit în funcție de mediul înconjurător - simplu și elegant într-un interior strict, luxos - într-un clasic

Un buchet de flori Chubushnik arată foarte diferit în funcție de mediul înconjurător - simplu și elegant într-un interior strict, luxos - într-un clasic

Chubushnik (arbust "iasomie"): video

Chubushnik (arbust "iasomie"): Fotografie

Chubushnik (iasomie de arbust) – 55 de fotografii: soiuri și specii, plantare și îngrijire ulterioară

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

29 − = 22