Tavanul fals și tapetul într-un interior luminos

Tavanul fals și tapetul într-un interior luminos

început repararea în apartament, trebuie să vă gândiți cu atenție la fiecare detaliu. Este important să se creeze la sfârșitul interior a fost practic și în același timp se uită armonios. Una dintre părțile care este importantă pentru a lucra este plafon. Corectați-i designul va sublinia caracteristicile camerei și va accentua stilul ales. Selectând tipul de plafon, puteți ascunde deficiențele camerei și puteți schimba percepția spațiului. Check it out pentru tine!

 • Tipuri de plafoane
 • Materiale simple
 • tapet
 • Construcții asamblate
 • întins
 • combinate
 • Schimbarea vizuală a spațiului
 • Potrivirea culorilor
Interior în direcția clasică

Interior în direcția clasică

Tipuri de plafoane

Plafonul este acoperirea interioară a părții superioare a clădirii. Până în prezent, există mai multe soiuri principale:

 1. materialele simple sunt aplicate direct pe substrat;
 2. fals sunt o structură special tăiată;
 3. tavane întinse constă dintr-o cârpă care se întinde peste zona desemnată.

Fiecare specie are propriile particularități, avantaje și dezavantaje. Luați în considerare mai multe detalii - aceasta vă va permite să alegeți corect.

O opțiune excelentă pentru un plafon triunghiular

O opțiune excelentă pentru un plafon triunghiular

Materiale simple

Această specie este considerată tradițională, în ciuda faptului că folosește materiale și tehnici moderne. Pentru a crea plafonul clasic Planul este inițial nivelat folosind un chit. Apoi este lustruit, iar finisajul este aplicat pe suprafața netedă și netedă.

O combinație reușită de culori

O combinație reușită de culori

Pictura sau albirea

Modul clasic de procesare este albirea. Pentru aceasta, se utilizează un amestec de apă și cretă, pot exista impurități de var. Această tehnică nu și-a pierdut popularitatea în legătură cu mai multe puncte:

 1. disponibilitatea materialelor;
 2. tehnica simplă de execuție a muncii.

Când se utilizează var, se efectuează un tratament antifungic suplimentar. Dar are și deficiențe. Principalul dezavantaj este că, chiar și aplicat de către toate regulile, ea se desprinde treptat în timp și devine o sursă suplimentară de praf. De asemenea, acest tip de tratament nu are culori suplimentare, cu excepția albului, deoarece soluția nu se amestecă bine cu coloranții.

Important! Whitewashing este instabil la umiditate. Prin urmare, nu este cea mai bună opțiune pentru camere, alimente și baie. În același timp, este sigur din punct de vedere al mediului, ceea ce îi permite să proiecteze clădiri rezidențiale.

Opțiunea clasică este plafonul alb

Opțiunea clasică - plafon alb

Pentru cei care doresc să facă camera mai originală și să adauge culori, pictură. Tehnologia de aplicare a amestecului este similară cu cea de albire. Dar are avantajele sale. Paint bine păstrate pe suprafață, și astfel este posibil să se adauge o varietate de materiale de umplutură de culoare, extinzând astfel gama de culori.

 • Pentru pictura numai special apă pe bază de vopsea. Este puțin mai scump decât materialele pentru stadiul tehnicii, dar consumul său este mult mai puțin.

Sfat! Aplicând mai multe coloranți și imaginația proprie, puteți crea o lucrare reală de artă, aplicând un desen selectat. Poate fi un model simplu și o imagine reală. Stilul depinde de tipul general de apartament.

Metoda originală de aplicare a vopselei

Metoda originală de aplicare a vopselei

tapet

Tapetul a fost folosit de mult timp pentru interiorul apartamentului. Până în prezent, piața are o selecție largă. Ele vin sub diferite forme:

 1. hârtie;
 2. vinilin;
 3. textil;
 4. materiale nețesute;
 5. acrilic;
 6. fibra de sticla;
 7. lichid;
 8. tapet natural din plută sau lemn.
Bucătărie în stil țară

Bucătărie în stil țară

Lista de mai jos conține exemple în valoare crescătoare - de la cele mai accesibile la cele mai scumpe. Ele diferă în ceea ce privește compoziția, proprietățile, siguranța mediului, durabilitatea etc. În funcție de acestea, ele pot fi plasate în încăperi diferite într-o locuință.

Tavan lipit

Dintre toate metodele de mai sus de elemente de prelucrare a spumei au apărut pe piață nu atât de mult timp în urmă, dar datorită disponibilității și tipul estetic, au câștigat rapid popularitate. Tehnologia de a pune astfel de panouri este foarte simpla. Este necesar să cumpărați elemente și să le lipiți pentru ele. Folosind un cuțit de chit, adezivul se aplică elementului, care este apoi lipit într-un plan pregătit anterior.

Important! Pentru ca un plafon creat în acest fel să fie atractiv, planul trebuie să fie perfect uniform.

Placile de plafon arata bine in designul modern

Placile de plafon arata bine in designul modern

Producătorii oferă produse care diferă în ceea ce privește dimensiunile plăcilor, modelele pe acestea și gamă de culori, care vă permite să alegeți o opțiune pentru orice stil.

Important! Dar, deoarece polistirenul este ușor susceptibil la contaminare, dar nu trebuie curățat, nu este necesar să-i așezați în bucătărie și baie. Cel mai bun dintre ele, aceste imagini de fundal sunt potrivite pentru hol și camera de zi.

Stilul englezesc clasic

Stilul englezesc clasic

Construcții asamblate

Tavane suspendate diferă în originalitate. Pentru a le crea, sunt necesare profile metalice de diferite tipuri, din care este creat un cadru. Apoi, materialul selectat este atașat la acesta. În acest fel, puteți crea modele de diferite forme.

Sfat! Puteți aloca anumite zone care echipează structura spoturi luminoase. Ele pot fi în același plan sau pot fi multi-nivel. Depinde de dimensiunea camerei.

Următoarele tipuri se disting pentru depunerea:

 1. Plăci din ghips.
 2. Panouri din lemn.
 3. Panouri din plastic.
Plafonul poate deveni cu ușurință punctul culminant principal

Plafonul poate deveni cu ușurință principala "evidențiere" a camerei

Beneficii modele pot fi remarcat atunci când sunt echipate cu iluminare, deoarece acestea oferă o oportunitate de a ascunde în mod convenabil instalația electrică se extinde în acest domeniu.

Fapt! În cazul în care suprafața are defecte, acestea nu sunt necesare pentru a scăpa de, de asemenea, ele rămân ascunse sub structura.

În bucătărie este de asemenea potrivit un plafon fals

În bucătărie este de asemenea potrivit un plafon fals

Dacă utilizați carton de gips, atunci aceleași metode vor fi folosite pentru decorare ca și pentru simplu. Dar este foarte recomandabil să folosiți vopsea. Are următoarele calități:

 1. nu toxice;
 2. se usuca repede;
 3. ușor de aplicat;
 4. mult timp deținut;
 5. o varietate de culori datorate coloranților.

De asemenea, puteți utiliza opțiunea cu tapet. În primul caz, pentru pregătirea suprafeței, este necesar să se aplice pe ea un strat de chit și în cel de-al doilea să fie pregătit cu un amestec special.

La nota! În acest caz, nu se recomandă utilizarea de panouri de vopsea sau de adezivi. Depunerea prin alte mijloace a prelucrării poate să nu fie necesară.

Opțiuni de întindere

Nu cu mult timp în urmă piața a apărut stretch film din PVC. Au câștigat rapid popularitate datorită avantajelor lor:

 1. Forța de aderență.
 2. Securitate.
 3. O gamă largă de culori.
 4. Vedere atractivă, estetică.
 5. Instalare simplă și rapidă.
Designul stretch lucios adaugă lux

Designul stretch lucios adaugă luxul camerei

Sunt o pânză care se întinde peste zona necesară și este ținută cu ajutorul unor dispozitive speciale de fixare. Pentru a le instala, nu trebuie să faceți etapa pregătitoare. Nu are nevoie de un design suplimentar și, în același timp, face posibilă ascunderea tuturor imperfecțiunilor bazei. Datorită rezistenței la umiditate a materialului, acesta poate fi așezat în orice cameră.

Important! Printre deficiențele constatate de preț ridicat, ceea ce este semnificativ diferită de variantele de mai sus.

Plafoane combinate

Când decorați interiorul, puteți utiliza mai multe soiuri în același timp. Acest lucru va permite o zonare calitativă și eficientă. Ca regulă, se folosesc astfel de combinații:

 1. plafon simplu cu elemente suspendate;
 2. tensiune cu elemente suspendate;
 3. simple și tensiune, separate de agățat.
Combinație excelentă pentru un dormitor blând

Combinație excelentă pentru un dormitor

În acest caz, este important să alegeți versiunea potrivită a designului. Trebuie să ne gândim la accentele de culoare și la netezimea trecerii de la un tip la altul. Întreaga compoziție ar trebui să corespundă stilului camerei în sine.

Sfat! la zonare Astfel, de regulă, diferite corpuri de iluminat, care, la rândul său, face posibilă obținerea unui efect mai durabil.

O soluție interesantă într-un interior modern

Soluție creativă într-un interior modern

Schimbarea vizuală a spațiului

Plafonul vă permite să modificați vizual dimensiunea spațiului. Pentru al lui expansiune optică Recent, din ce în ce mai popular panouri oglindă, dar acestea sunt potrivite, desigur, nu pentru toate premisele. Prin urmare, este mai bine să utilizați următoarele metode:

 1. Configurarea structurilor de diferite nivele.
 2. Filme din PVC cu un luciu lucios.
 3. Pictura tuturor pieselor într-o singură, este de dorit tonul de lumină.
Un element similar creează o atmosferă fabuloasă

Un element similar creează o atmosferă fabuloasă

Important! Dacă înălțimea camerei trebuie redusă vizual, este necesar să se aplice o acoperire mată și să se sublinieze diferența dintre planuri. Pentru a face acest lucru, puteți aplica o margine contrastantă. Culoarea compoziției trebuie să fie culori închise.

Tavanul de decorare din zona de recreere

Tavan de sticlă - decorarea zonei de recreere

Potrivirea culorilor

Cu ajutorul nuanțelor, puteți crea o atmosferă specială. Prin urmare, atunci când alegeți nuanțele pentru plafon, acordați atenție următoarelor:

 • Nuanțele întunecate sunt potrivite pentru un mediu mai elegant și mai riguros, astfel încât acestea nu sunt recomandate pentru utilizare decor pentru copii, în acest caz mai potrivit culori silențioase și delicate, cu nuanțe luminoase;
 • culori calde oferă o atmosferă confortabilă, astfel încât acestea să fie utilizate cel mai bine pentru camera de zi sau pentru sufragerie;
 • nu utilizați rece nuante pentru dormitor - sunt mai bune decora un anteroom sau locul de muncă la domiciliu, ceea ce le va permite să se concentreze asupra afacerii care se desfășoară.

Sperăm că, cu ajutorul sfaturilor noastre și folosind imaginația proprie, puteți crea interiorul viselor tale!

Care este cel mai bun tavan dintr-un apartament? Tehnologii, marci, costuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

92 − 83 =