O combinație de succes, armonioasă de culori alb și albastru

O combinație de succes, armonioasă de culori alb și albastru

Tot ce este în camera copiilor, afectează în mod necesar dezvoltarea copilului. Potrivit psihologilor, nu cel puțin rolul este jucat de tapet pentru copii, pentru băieți și pentru fete aici sunt regulile generale.

  • Dacă nu există model sau model pe pereți, dezvoltarea copilului este mai lentă decât în ​​cazul în care camera are tapet colorat, cu o imagine clară și mare.

Acest lucru se explică prin faptul că figura servește ca un fel de "ancora", care fixează vederea copilului, astfel încât el nu numai că învață să facă distincția între forme și culori, ci și atenția trenurilor. Prin urmare, să examinăm în detaliu cum să alegem cea potrivită tapet pentru dormitor pentru copii.

Vehicule retro pe perete în grădiniță

Vehicule retro pe perete în grădiniță

Potrivirea culorilor pentru un copil în funcție de vârstă (teoria lui Rudolf Steiner)

Imagini de fundal pentru camera copiilor băieți: idei luminoase de 75+ pentru interiorul și sfaturi psihologice privind alegerea culorilor

Dacă sunteți un susținător al metodei științifice în alegerea culorii pentru camera copiilor, atunci puteți alege cu ușurință umbra, fiind de acord cu alegerea dvs. cu teoria culorii după vârstă Rudolf Steiner.

 

Dacă să relansezi esența ei pe scurt, atunci orice perioadă a vieții unui copil după 6 ani, un adolescent sau o persoană adultă corespunde unei anumite culori sau umbre, în care se simte cât se poate de confortabil. Desigur, acest lucru nu înseamnă că trebuie să re-lipiți tapetul în fiecare an sau să cumpărați mobilier nou! Va fi suficient doar ocazional să se completeze designul camerei pentru copii cu accente și accesorii în schema de culori corespunzătoare:

Vrzrast nuanțe
6 - 7 ani roșu, purpuriu, roz întunecat;
8 ani ocru și portocaliu;
9 ani citrină, lămâie, galbenă;
10 - 12 ani galben-verde, verde;
13 - 14 ani turcoaz, verzui-albastru, albastru;
15 - 16 ani azur, albastru deschis, albastru;
17 ani violet, lavanda, liliac, violet si nuantele sale.

 

Tipuri de tapet pentru camera băiatului: material

Criteriul principal care determină alegerea materialului din care va fi realizat tapetul pentru camera copiilor este siguranța pentru sănătatea copilului. În conformitate cu acest criteriu, există mai multe tipuri de tapet:

  • Hârtie - cele mai simple, accesibile și ieftine, atunci când sunt produse, practic nu utilizează "chimie" și aditivi sintetici, dar nu va fi departe de a verifica certificatul. Prezența sa este un semn sigur al unui producător de conștiință.

Caracteristică importantă: hârtie tapet "Respirați", care îmbunătățește calitatea aerului. În acest caz, lipsa de tapet de hârtie - fragilitate. Dar costul scăzut neglijează acest minus.

Interior luminos pentru un copil vesel

Interior luminos pentru un copil vesel

Tapet de hârtie sigură în nuanțe calde

Sfat! Tapetul din camera copiilor trebuie să fie schimbat în mod regulat - se disting mai multe perioade de vârstă de bază (0-2 ani, 2-4 ani, 4-6 ani, 6-9 ani, 9-11, 11-14 ani), atunci când este necesar să înconjoară copilul cu decorațiuni adecvate - culoarea este importantă, intensitatea, desenele etc. Cu alte cuvinte, decor de perete trebuie să meargă cu vremurile, adică cu vârsta.

Prin urmare, nu este nevoie de o păstrare pe termen lung a tapetului și este puțin probabil să fie posibilă păstrarea lor în forma lor originală pentru o perioadă lungă de timp. Pentru copii, pereții pot deveni un loc de joacă pentru creativitate, iar imaginile de fundal din hârtie sunt potrivite în acest scop în mod optim - sunt ușor de desenat și lipite aplicații. Iar atunci când sunt deja "obosiți" considerabil, pot fi înlocuiți în mod inexpensiv.

Cu tapet de hârtie, nu este o rușine să-ți spui la revedere pe măsură ce copilul crește

Cu tapetul de hârtie nu-ți pare rău să-ți spui la revedere copilul cresc

Imagine de fundal cognitiv cu imaginea animalelor din camera copilului

Imagine de fundal cognitiv cu imaginea animalelor din camera copilului

Sfat! Mișcare de succes - tapet de tapet în două niveluri. În cea de-a treia treaptă - mai ieftină, cei care nu se supără, pot fi schimbați mai des. Și mai sus - mai interesant, de bază, înainte de care copilul nu va ajunge, ele vor fi bine păstrate.

  • Imagine de fundal lichid - o soluție modernă și practică. Ele sunt ecologice - includ gelatina, bumbacul, coaja de copac, mica, petalele de flori. Aceste imagini de fundal sunt antistatice, nu atrage și nu acumulează praf, sunt rezistente la foc.

Un astfel de perete este ușor de vopsit, astfel se dovedește o suprafață omogenă fără sudură, prin urmare, pentru o cameră de copii va fi nevoie de un decor suplimentar. De exemplu, puteți aplica șablon de desen sau lipiți fotografii cu autocolante. Fără îndoială, camera pentru copii ar fi foarte potrivită pentru plante (bambus, plută, iută, rattan), dar sunt foarte scumpe și destul de delicate.

Important! Wallpaper tapet absolut contraindicat, care în cele din urmă se transformă într-un colector de praf.

Tapet pentru copii pentru băieți cu o hartă - o soluție excelentă pentru camera unui copil în creștere

Imagini de fundal cu hartă - soluție excelentă pentru băiatul în creștere

Interior pentru un iubitor de chimie

Interior pentru un iubitor de chimie

Culoarea tapetului pentru băiat: cât de important este?

Potrivit psihologilor, în primii doi ani copilul ar trebui să fie înconjurat moi, pastelate, culori nesaturate în tonuri discrete, calme. Și numai cu vârsta, copilul se poate transforma în camera cea mai veselă, colorată și mai luminoasă din întreaga casă, deși este important să se țină seama de natura și temperamentul copilului.

Dominația culorilor luminoase, țipătoare, excesive (galben, roșu, lime, lămâie) poate afecta negativ starea psiho-emoțională a băiatului, făcându-l excesiv de agitat, iritabil.

Sfat! Culoare verde Acționează liniștitor, dar este destul de rece, deci poate fi "reînviat" cu inserții de tonuri calde.

Animalele verzi pe fundal alb nu arata plictisitoare, ci foarte armonioase si calme

Animalele verzi pe un fundal alb arata calm si armonios

Dacă unul dintre pereți este lipit cu tapet luminos, iar restul - pastel, camera nu va fi supraîncărcată cu culoare

Dacă unul dintre pereți este lipit cu tapet luminos, iar restul este pastel, camera nu va fi supraîncărcată cu culoare

Important! Mai întâi de toate, ar trebui să renunți la culorile întunecate - ele absorb spațiu în spațiu. Mai mult decât atât, ele sunt contraindicate, în cazul în care camera are o locație de nord, lipsa de lumină trebuie să compenseze pentru nuanțe luminoase.

Imaginea de fundal albastru de culoare galbenă crează o atmosferă confortabilă

Imaginea de fundal albastru de culoare galbenă crează o atmosferă confortabilă

Imaginile de fundal frumoase fac zona de dormit mai tematică

Imaginile de fundal frumoase fac zona de dormit mai tematică

Despre clasice: tradiționale "boyish" culoare - nuanțe de albastru și albastru.

Această alegere este pe deplin justificată pentru camera unui băiat hiperactiv, el va ajuta să îmblânzească și să-și temperifice puțin temperamentul. Dar pentru o liniște timidă, este mai bine să adăugați "energie" - inserții luminoase de roșu, portocaliu, verde deschis.

Albastru-albastru tapet arată proaspăt și pașnică

Albastru-albastru tapet pacifica și se adaugă la interiorul "prospețime"

Imaginile de fundal luminoase și eficiente cu eroul dvs. preferat vă vor multumi copilul

Imaginile de fundal luminoase și eficiente cu eroul dvs. preferat vă vor multumi copilul

Imagini de fundal pentru bebeluși: alegeți cea potrivită

copil mural - o modalitate bună de a crea un mediu confortabil vesel în camera copiilor, dar ar trebui să utilizați acest dispozitiv la modă cu puțină atenție. În primul rând, trebuie luate în considerare caracteristicile categoriilor de vârstă:

  • Potrivit psihologilor, copii sub 3 ani absolut indiferente față de zidurile colorate și luminoase pe perete, povestirile copiilor și ale desenelor de desene animate nu le excită. Această vârstă este mai bună Utilizați nuanțe pastelate neutre și în tapet, și în toate materialele de finisare.
  • şi aici de la 3 la 6 ani wallpaper perfect cu eroii de desene animate și de poveste.
Tapetele cu caractere vesele se vor apropia, în mod ideal, de o cameră a copilului de la 3 ani

Tapetele cu personaje vesele se vor apropia, în mod ideal, de o cameră a copilului de la al 3-lea an

Imagine de fundal confortabilă pentru un copil mic

Imagine de fundal confortabilă pentru un copil mic

  • Pentru copiii mai mari, cerințele lor pentru design interior. Acest grup este alocat condiționat băieți între 6 și 12 ani. Cu toate acestea, trebuie luat în considerare faptul că diferența dintre vârstele "limită" este enormă. Dacă copiii în vârstă de șase ani susțin caracterele de desene animate, atunci băieții mai în vârstă vor fi deja timizi cu desenele astfel de copii sinceri.
Pat de pat pentru un adolescent

Pat de pat pentru un adolescent

Loc de joacă în grădiniță

Loc de joacă în grădiniță

Pentru copiii de vârstă școlară, opțiunea de imagini de fundal cu animale - pui amuzant, cai grațioși. Aceasta este o alegere destul de universală, care va rezista unei game de vârstă semnificative, mai ales dacă imaginea este calitativă și naturală.

Ideea! Pentru elevii mai în vârstă, începând cu zece ani, se va potrivi o fotografie despre tehnologie (auto și biciclete), navigație, spațiu, sport.

Sfat! Tapetele pot fi folosite pentru zonarea unei premise: eroi de desene animate, basme și benzi desenate vor desemna o zonă de joc. Dar imaginile luminoase sunt contraindicate pentru a se plasa în apropierea zonei de antrenament un birou - vor distrage atenția copilului, în special a școlarilor mai tineri.

Wall Mural în dormitorul unui tânăr fan de baseball

Wall Mural în dormitorul unui tânăr fan de baseball

O combinație interesantă de flori într-o grădiniță

Combinația originală de flori din grădiniță

  • Adolescenți - între 12 și 16 ani, Aici alegerea depinde în mare măsură de interesele și hobby-urile deja stabilite. Poate fi ca o fotografie mare a unui idol (sportiv, artist, muzician), precum și imagini de fundal cu hartă geografică (hartă a lumii), peisaje, fotografii ale orașelor sau pur și simplu abstractizare.

Imagini de fundal pentru camera copiilor băieți: idei luminoase de 75+ pentru interiorul și sfaturi psihologice privind alegerea culorilor

Sfat! Dacă imaginea de pe tapet poate fi duplicată cu obiecte din cameră - un desen pe lenjerie de pat, perne sau perdele, jucării, machete de mașini, nave spațiale și așa mai departe.

O cameră spațioasă pentru un adolescent în tonuri calme

O cameră spațioasă pentru un adolescent în tonuri calme

Un fan din ce în ce mai mare de muzică va fi mulțumit de designul camerei sale

Un fan din ce în ce mai mare de muzică va fi mulțumit de designul camerei sale

Sub foile de tapet este necesar să alegeți foarte atent colorarea și un decor de alte pereți, care să nu prezinte un excedent de culoare. Nu trebuie să perete hârtie toate zidurile, va fi suficient pentru unul, un maxim de un perete jumătate. Chiar dacă ideea originală de acoperire a tuturor zidurilor unei fotografii și a imaginilor pare foarte atractivă pentru un copil, merită să-l descurajați ușor, dar persistent.

Pe de o parte, gusturile, în special la adolescenți, se pot schimba, uneori foarte rapid, și dacă un perete este ușor de re-lipit, atunci două sau trei - costisitoare. În plus, camera trebuie plasată dulapuri pentru copii, rafturi, lămpi, umerase etc., dar sunt de acord cu imaginile prost, deoarece tapeturile de fotografie necesită spațiu, domină, nu pot fi ascunse.

Imagini de fundal pentru camera copiilor băieți: idei luminoase de 75+ pentru interiorul și sfaturi psihologice privind alegerea culorilor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 2 =