A fehér és kék színek sikeres, harmonikus kombinációja

A fehér és kék színek sikeres, harmonikus kombinációja

Mindaz, ami a gyermekszobában van, feltétlenül befolyásolja a gyermek fejlődését. A pszichológusok szerint a legkisebb szerepet a gyerekek tapéta játssza, a fiúknak és a gyerekeknek a lányok számára itt vannak az általános szabályok.

  • Ha a falakon nincs minta vagy mintázat, akkor a gyermek fejlődése lassabb, mint ha a szoba színes háttérképével tiszta, nagy képet kap.

Ennek az az oka, hogy a kép szolgál egyfajta „horgony”, amely rögzíti a kilátás a gyermek, hogy ő nem csak megtanulja megkülönböztetni formák és színek, hanem edzője figyelmességet. Ezért nézzük meg részletesebben, hogyan válasszuk ki a megfelelőt gyermek hálószoba háttérkép.

Retro autók a falon a gyerekszobában

Retro autók a falon a gyerekszobában

A gyermekek kor szerinti korrekciója (Rudolf Steiner elmélete)

Háttérképek a fiú gyermekszobájához: 75+ fényes ötlet a belső és pszichológiai tanácsadáshoz a színek kiválasztásánál

Ha a tudományos módszer támogatója a gyermekszoba színének kiválasztásakor, akkor biztonságosan választhatja ki az árnyékot, és egyet tud választani a színek elméletével Rudolf Steiner.

 

Ha összefoglaljuk a lényeg röviden, hogy minden időszakban a gyermek életét, miután 6 éves, tizenéves vagy felnőtt megfelel egy adott színt vagy árnyalatot, amely úgy érzi, a legkényelmesebb. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy évente újra kell ragasztani a tapétát, vagy új bútorokat vásárolni! Csak alkalmanként elegendő lesz a gyermekszobának kialakítása ékezetekkel és kiegészítőkkel a megfelelő színsémában:

Vrzrast homály
6 - 7 év piros, vörös, sötét rózsaszín;
8 éves okker és narancs;
9 éves citrin, citrom, sárga;
10 - 12 év sárga-zöld, zöld;
13 - 14 éves türkiz, zöldesen kék, kék;
15 - 16 éves azúr, tiszta kék, kék;
17 éves lila, levendula, lila, ibolya és árnyalata.

 

Típusú tapéta a fiú szobájában: anyag

A gyermektábor háttámlájának anyagának megválasztását meghatározó fő kritérium a gyermek egészségének biztonsága. E kritérium alapján többféle háttérkép létezik:

  • Papír - a legegyszerűbbek, megfizethetőek és olcsóbbak, amikor elkészülnek, gyakorlatilag nem használnak "kémiai" és szintetikus adalékokat, de a tanúsítvány ellenőrzésére nem lesz helytálló. A jelenléte a lelkiismeretes gyártó biztos jele.

Fontos funkció: papír háttérkép "Breathe", ami javítja a levegő minőségét. Ebben az esetben a papír háttérkép hiánya - törékenység. De az alacsony költség igen megtagadja ezt a mínuszt.

Fényes belső tér egy vidám gyerek számára

Fényes belső tér egy vidám gyerek számára

Biztonságos papír tapéta meleg árnyalatokban

Tipp Wallpaper a gyerekszobában rendszeresen cserélni kell - több nagy életszakaszok (0-2 év, 2-4 év, 4-6 év, 6-9 év, 9-11, 11-14 éves korig), ha van egy térhatású gyermek megfelelő dekorációk - a szín fontos, intenzitása, rajza stb. fal dekoráció meg kell mennie az idővel, vagyis az életkorral.

Ezért nincs szükség a háttérkép hosszú távú megőrzésére, és nem valószínű, hogy hosszú időn keresztül megőrizhető az eredeti formában. A gyerekek számára a falak a kreativitás játszótérévé válhatnak, és a papír háttérképek optimálisan alkalmasak erre a célra - könnyű rajzolni és ragasztani az alkalmazásokat. És amikor már nagyon "fáradtak", akkor kicserélhetők olcsó módon.

A papír háttérkép, nem szégyen, hogy búcsút, mint a baba felnő

A papír háttérkép nem sajnálja, hogy búcsúzzon, ahogy a baba felnő

Kognitív tapéta az állatok képével a baba szobájában

Kognitív tapéta az állatok képével a baba szobájában

Tipp Sikeres lépés - a tapéta beillesztése két szinten. Az alsó harmadik - olcsóbb, azok, amelyek nem bánnak, gyakrabban változtathatók meg. És a fenti - érdekesebb, az alapvető, előttük a gyermek nem fogja elérni, akkor jól kell tartani.

  • Folyékony tapéta - egy modern és praktikus megoldás. Ők ökológiaiek - tartalmaznak zselatint, gyapotot, fa kéreget, csillámot, virágszirmokat. Ezek a háttérképek antisztatikusak, nem vonzanak és nem halmozódnak fel, tűzállóak.

Egy ilyen fal könnyű festeni, így homogén, varrat nélküli felülettel rendelkezik, ezért egy gyermekszoba számára további díszítést igényel. Például alkalmazni tud stencil rajzok vagy illessze be a matrica képeit. Kétségtelen, hogy a gyermekek szobája nagyon alkalmas lenne növényre (bambusz, parafa, juta, rattan) háttérkép, de nagyon drága és meglehetősen finom.

Fontos! Teljesen ellenjavallt velúr tapéta, amely végül porgyűjtővé válik.

Gyermek tapéta a fiúknak egy térképen - kiváló megoldás a növekvő gyermek szobájához

Háttérképek a térképen - remek megoldás a növekvő fiú számára

Belső a kémiai szeretője számára

Belső a kémiai szeretője számára

A gyerek háttérképének színe: mennyire fontos?

A pszichológusok szerint az első két évben a csecsemőt körül kell venni puha, pasztell, telítetlen színek diszkrét, nyugodt hangok. És csak az életkorral, a gyermek az egész ház vidám, színes és világos szobájává válhat, bár fontos figyelembe venni a gyermek természetét és temperamentumát.

A fényes, sikoltozó, túlságosan energikus színek dominanciája (sárga, piros, mész, citrom) negatívan befolyásolhatja a fiú pszicho-érzelmi állapotát, ami rendkívül nyugtalan, ingerlékeny.

Tipp Zöld szín Csillapítóan működik, de elég hideg, ezért meleg hangok beillesztésével "újjáéledhet".

A zöld bestiák fehér alapon nem unalmasnak, de nagyon harmonikusnak és nyugodtnak tűnnek

Zöld állatok fehér alapon nyugodtnak és harmonikusnak tűnnek

Ha az egyik fal ragasztott világos tapéta, és a többi - pasztell, a szoba nem lesz túlterhelt a szín

Ha a falak egyikét fényes tapéta ragasztja be, a többi pedig pasztell, a szoba nem lesz túlterhelt a színnel

Fontos! Először is el kell hagynia a sötét színeket - vizuálisan elnyeli a helyet. Sőt, ellenjavallt, ha a helyiségnek északi helye van, a fény hiánya kompenzálnia kell a világos árnyalatokat.

A meleg sárga patchwork stílusú tapéta hangulatos hangulatot teremt

A meleg sárga patchwork stílusú tapéta hangulatos hangulatot teremt

Gyönyörű háttérképek teszik az altatót tematikusabbá

Gyönyörű háttérképek teszik az altatót tematikusabbá

A klasszikusokról: hagyományos "boyish" szín - kék és kék.

Ez a választás teljesen indokolt a hiperaktív fiú szobájában, segít egy kicsit megszelídíteni és megerőltetni a türelmét. De egy félénk, csendes, jobb hozzáadni az "energiát" - piros, narancssárga, világoszöld színű betétek.

A fehér-kék tapéta friss és békés

Fehér-kék tapéta békés, és hozzá a belső "frissesség"

Fényes, hatékony háttérképek a kedvenc hőseddel kérlek a gyermekeidet

Fényes, hatékony háttérképek a kedvenc hőseddel kérlek a gyermekeidet

Baba háttérképek fiúknak: válassza ki a megfelelőt

gyermek falfestmény - jó módja annak, hogy egy vidám, kényelmes környezetet hozzon létre a gyermekszobában, de ezt a divatos készüléket óvatosan kell használnia. Először is figyelembe kell venni az életkori kategóriák jellemzőit:

  • A pszichológusok szerint, 3 év alatti gyermekek teljesen közömbös a falon színes és világos falakhoz, a gyerekek és a rajzfilmek nem izgatják őket. Mert ez a korszak jobb Használjon semleges pasztell árnyalatokat és háttérképeket, és minden befejező anyagban.
  • és itt 3-6 évig tökéletes háttérkép rajzfilm és mesebeli hősökkel.
Az örömteli tapéták ideális esetben a gyermek 3 éves szobájához közelítenek

Az örömteli falfestmények ideális esetben a gyermekek szobájába fognak közeledni a 3. évtől

Fényes, kényelmes tapéta egy kisgyerek számára

Fényes, kényelmes tapéta egy kisgyerek számára

  • Az idősebb gyermekek számára a belsőépítészeti igényeikhez. Ez a csoport feltételesen van hozzárendelve fiúk 6-12 évesek. De ezzel figyelembe kell venni, hogy a "határ" kor közötti különbség óriási. Ha a hatéves gyerekek támogatják a rajzfilmeket, akkor az idősebb fiúk máris szégyenlősek lesznek ilyen őszinte gyerekrajzokból.
Ágy-padlás egy tinédzser számára

Ágy-padlás egy tinédzser számára

Sportcsarnok az óvodában

Sportcsarnok az óvodában

Ifjú iskolások számára a fotó háttérképek az állatokkal - vicces kiskutyák, kecses lovak. Ez egy meglehetősen univerzális választás, amely ellenáll a jelentős korosztálynak, különösen akkor, ha a kép minőségi és természetes.

Az ötlet! Az idősebb diákok 10 év alatt kezdődnek, egy fotó a technológiáról (autó és kerékpár), navigáció, tér, sport illik.

Tipp A tapéták felhasználhatók a helyszín elrendezéséhez: a rajzfilmek, a mesék és a képregények hősök egy játék zónát jelölnek. De a fényes képek ellenjavallt, hogy közel kerüljenek a képzési területhez egy íróasztal - eltereli a gyermek figyelmét, különösen a fiatalabb diákokat.

Fali freskó a hálószobában egy fiatal baseball rajongó

Fali freskó a hálószobában egy fiatal baseball rajongó

Érdekes kombinációja a virágok egy óvoda

A virágok eredeti kombinációja az óvodában

  • Tizenévesek - 12 és 16 év között, Itt a választás nagyban függ a már megalapozott érdekektől és hobbikáktól. Olyan lehet, mint egy bálvány nagy fotója (sportoló, művész, zenész), földrajzi tartalmakról (a világ térképe), tájképekről, városokról vagy egyszerűen absztrakcióról.

Háttérképek a fiú gyermekszobájához: 75+ fényes ötlet a belső és pszichológiai tanácsadáshoz a színek kiválasztásánál

Tipp Nos, ha a kép a háttérképet lehet duplikálni a tárgyak a szobában - egy rajz ágynemű, párnák vagy függöny, játékok, makettek, űrhajók stb.

Tágas szoba egy tinédzser számára nyugodt hangoknál

Tágas szoba egy tinédzser számára nyugodt hangoknál

Egy növekvő zenei rajongó boldog lesz a szobájának kialakításával

Egy növekvő zenei rajongó boldog lesz a szobájának kialakításával

A falfestmények alatt nagyon óvatosan kell kiválasztani a színezést és más falak díszítését, hogy nincs több szín. Nem kell falfestékkel ellátnia az összes falat, elég lesz egy, legfeljebb másfél falat. Még akkor is, ha az eredeti ötlet egy fénykép és kép falainak lefedésére tűnik nagyon vonzónak a gyermek számára, érdemes finoman, de tartósan elhárítani őt.

Egyrészt az ízek, különösen a serdülőkorban, néha nagyon gyorsan változnak, és ha egy fal könnyű újra beilleszteni, akkor két vagy három - költséges. Ezenkívül helyet kell elhelyezni gyermekszekrények, polcok, lámpák, akasztók, stb., de a képekkel rosszul egyetértenek, mert a fotó háttérképek helyet igényelnek, dominálnak, nem lehet eltakarni.

Háttérképek a fiú gyermekszobájához: 75+ fényes ötlet a belső és pszichológiai tanácsadáshoz a színek kiválasztásánál

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 − = 7