Uspešna, harmonična kombinacija bele in modre barve

Uspešna, harmonična kombinacija bele in modre barve

Vse, kar je v otroški sobi, nujno vpliva na razvoj otroka. Po mnenju psihologov najmanjšo vlogo ne igrajo otroške ozadje, za dečke in za dekleta tukaj so splošna pravila.

  • Če na stenah ni vzorca ali vzorca, je razvoj otroka počasnejši, kot če ima prostor barvno ozadje z jasno, veliko sliko.

To se razlaga z dejstvom, da ta številka služi kot neke vrste "sidro", ki določa pogled otroka, tako da se ne razlikuje le med oblikami in barvami, pač pa tudi vabi pozornost. Zato podrobneje premislimo, kako izbrati pravo ozadje za otroško sobo.

Retro avtomobili na steni v vrtcu

Retro avtomobili na steni v vrtcu

Barvno ujemanje otroka po starosti (teorija Rudolfa Steinerja)

Ozadja za dečkovo otroško sobo: 75 + svetle ideje za notranjost in psihološki nasveti o izbiri barv

Če ste podpornik znanstvene metode pri izbiri barve za otroško sobo, potem lahko varno izberete senco, ki se strinja z vašo izbiro s teorijo barve po starosti Rudolf Steiner.

 

Če želite na kratko povedati svoje bistvo, potem vsakršno obdobje v življenju otroka po 6 letih, najstnik ali odrasla oseba ustreza določeni barvi ali senci, v katerem se počuti čim bolj udobno. Seveda to ne pomeni, da morate vsako leto ponovno lepiti ozadje ali kupiti novo pohištvo! Dovolj je samo občasno, da dopolnjuje oblikovanje otroške sobe s poudarki in dodatki v ustrezni barvni shemi:

Vrzast Odtenki
6 - 7 let rdeča, temno rožnata;
8 let oker in oranžna;
9 let citrina, limona, rumena;
10 - 12 let rumeno-zelena, zelena;
13-14 let turkizna, zelenkasto modra, modra;
15 - 16 let modra, modra, modra;
17 let vijolične, sivke, lila, vijolične in njene odtenke.

 

Vrste ozadij za dečkovo sobo: material

Glavno merilo, ki določa izbiro materiala, iz katerega bo izdelana ozadje za otroško sobo, je varnost otrokovega zdravja. V skladu s tem merilom obstaja več vrst ozadij:

  • Papir - najbolj preprosta, cenovno dostopna in poceni, ko se proizvajajo, praktično ne uporabljajo "kemije" in sintetičnih dodatkov, vendar ne bodo primerna za preverjanje certifikata. Njena prisotnost je zanesljiv znak vestnega proizvajalca.

Pomembna lastnost: ozadje za papir "Dihaj", ki izboljša kakovost zraka. V tem primeru pomanjkanje papirja ozadje - krhkost. Vendar nizki stroški to negativno zmanjšajo.

Svetla notranjost za veselo otroka

Svetla notranjost za veselo otroka

Varna papirna ozadja v toplih odtenkih

Nasvet! Ozadje v otroški sobi je treba redno spreminjati - razlikuje se več osnovnih starostnih obdobij (0-2 let, 2-4 let, 4-6 let, 6-9 let, 9-11, 11-14 let), ko je potrebno obdati otroka z ustreznimi dekoracijami - barva je pomembna, njena intenzivnost, risbe itd. Z drugimi besedami, stenski dekor mora iti s časom, torej s starostjo.

Zato ni potrebe po dolgoročnem ohranjanju ozadja in je malo verjetno, da jih bo mogoče dolgo časa hraniti v svoji izvirni obliki. Za otroke lahko stene postanejo igrišče za ustvarjalnost, papirne ozadje pa so za ta namen primerne za optimalno - enostavno jih lahko narišemo in lepimo. In ko so že precej »utrujeni«, jih je mogoče zamenjati poceni.

S papirnatimi tapetami ni sramota, da bi se poslovili, ker otrok raste

S papirnatimi ozadji ni žal, da se poslovite, ker otrok raste

Kognitivne ozadje s podobo živali v otroški sobi

Kognitivne ozadje s podobo živali v otroški sobi

Nasvet! Uspešna poteza - nalepka ozadja na dveh ravneh. Na nižji tretjini - cenejši, tistim, ki jih ne moti, jih je mogoče pogosteje spremeniti. In nad - bolj zanimivo, osnovno, pred njimi otrok ne bo dosegel, bodo dobro ohranjeni.

  • Tekoče ozadje - sodobna in praktična rešitev. So ekološki - vključujejo želatino, bombaž, drevo, sljudo, cvetni listi. Ta ozadja so antistatična, ne privlačijo in ne kopičijo prahu, so ognjevarni.

Takšen zid je enostaven za barvanje, zato se izkaže homogena brezšivna površina, zato bo za otroško sobo potreben dodaten dekor. Na primer, lahko zaprosite risbe s šablonami ali nalepka nalepk. Nedvomno bi bila otroška soba zelo primerna za rastline (bambus, pluta, juta, rattan) ozadje, vendar so zelo dragi in precej občutljivi.

Pomembno! Absolutno kontraindicirana velur ozadje, ki se sčasoma spremeni v zbiralnik prahu.

Otroška tapeta za dečke s karto - odlična rešitev za sobo naraščajočega otroka

Ozadja s karto - odlična rešitev za rastočega fanta

Notranjost za ljubitelje kemije

Notranjost za ljubitelje kemije

Barva ozadja za dečka: kako pomembno je to?

Po mnenju psihologov je treba v prvih dveh letih obdati otroka mehke, pastelne, nenasičene barve v diskretnih, mirnih tonih. In samo s starostjo se lahko otrok v celotni hiši spremeni v najbolj veselo, barvito in svetlo sobo, čeprav je pomembno upoštevati naravo in temperament otroka.

Prevlada svetlih, kričalnih, preveč energičnih barv (rumeno, rdeča, apno, limona) lahko negativno vplivajo na psiho-čustveno stanje dečka, zaradi česar je preveč nemiren in razdražljiv.

Nasvet! Zelena barva Deluje umirjeno, vendar je precej hladno, zato ga je mogoče "oživiti" z vložki toplih tonov.

Zelene zveri na belem ozadju ne izgledajo dolgočasne, ampak zelo harmonične in mirne

Zelene živali na belem ozadju izgledajo mirno in harmonično

Če je ena od sten napolnjena s svetlo ozadje, ostalo pa pastelom, prostor ne bo preobremenjen z barvo

Če je ena od sten napolnjena s svetlo ozadje, ostalo pa pastel, soba ne bo preobremenjena z barvo

Pomembno! Najprej bi morali opustiti temne barve - vizualno absorbirajo prostor. Poleg tega so kontraindicirane, če ima prostor severno lokacijo, pomanjkanje svetlobe mora nadomestiti svetlobne odtenke.

Pozor, toplo rumena modra ozadje, ustvarja udobno vzdušje

Pozor, toplo rumena modra ozadje, ustvarja udobno vzdušje

Lepa ozadja naredijo spalni prostor bolj tematsko

Lepa ozadja naredijo spalni prostor bolj tematsko

O klasiki: tradicionalne "dečke" barve - odtenki modre in modra.

Ta izbira je popolnoma upravičena v sobi hiperaktivnega fanta, pomagal bo primanjkovati in temperirati temperament malo. Ampak zaradi sramežljivega miru je bolje dodati "energijo" - svetle vložke rdeče, oranžne, svetlo zelene.

Bela-modra ozadje izgleda sveže in mirno

Bela-modra ozadje pomirja in dodaja v notranjost "svežino"

Svetle, učinkovite ozadje z vašim najljubšim junakom bodo zadovoljile vašega otroka

Svetle, učinkovite ozadje z vašim najljubšim junakom bodo zadovoljile vašega otroka

Baby ozadja za dečke: izberite pravi

Otroci Stenski papirji - dober način ustvariti veselo udobno okolje v otroški sobi, vendar morate to modno napravo uporabljati z nekaj previdnosti. Najprej je treba upoštevati značilnosti starostnih kategorij:

  • Po mnenju psihologov, Otroci, mlajši od 3 let absolutno brezbrižne do barvitih in svetlih stenskih listov na steni, otroških in risarskih zgodb ne vznemirjajo. Za to starost je boljša Uporabite nevtralne pastelne odtenke in v ozadju, in v vseh končnih materialih.
  • Ampak od 3 do 6 let popolna ozadja z risankom in junaki pravljic.
Stenski papirji z veselimi znaki se bodo idealno približali otroški sobi od treh let

Stenski papirji z veselimi znaki se bodo idealno približali sobi otroka od 3. leta

Svetla udobna ozadja za mladega otroka

Svetla udobna ozadja za mladega otroka

  • Za starejše otroke, njihove zahteve za notranjo opremo. Ta skupina je pogojno dodeljena fantje 6-12 let. Toda s tem je treba upoštevati, da je razlika med "mejnima" obdobjema ogromna. Če šestletni otroci podpirajo risanke, se starejši fantje že sramujejo od takšnih odkritih otroških risb.
Postelja za najstnika

Postelja za najstnika

Športni kotiček v vrtcu

Športni kotiček v vrtcu

Za mlade šolarje, možnost fotografij ozadij z živalmi - smešni mladički, ljubki konji. To je precej univerzalna izbira, ki bo vzdržala precejšnjo starostno obdobje, še posebej, če je slika kvalitativna in naravna.

Ideja! Za starejše študente, ki bodo od 10 let, bodo na fotografiji na tehnologiji (avto in kolesa), plovbi, prostoru, športu ustrezali.

Nasvet! Stenski papirji se lahko uporabljajo za območje predpostavke: junaki risanke, pravljice in stripi bodo določili igralno območje. Ampak svetle slike so kontraindicirane, da bi jih postavili na področju usposabljanja blizu mizo - odvzamejo pozornost otroka, zlasti mlajših šolarjev.

Wall Mural v spalnici mladega ventilatorja baseball

Wall Mural v spalnici mladega ventilatorja baseball

Zanimiva kombinacija cvetja v vrtcu

Izvirna kombinacija cvetja v vrtcu

  • Najstniki - od 12 do 16 let, Tu je izbira v veliki meri odvisna od že uveljavljenih interesov in hobijev. Lahko je kot velika slika idola (športnik, umetnik, glasbenik), pa tudi ozadje z geografsko vsebino (zemljevid sveta), pokrajine, fotografije mest ali preprosto abstrakcija.

Ozadja za dečkovo otroško sobo: 75 + svetle ideje za notranjost in psihološki nasveti o izbiri barv

Nasvet! No, če se lahko slika na ozadju podvoji s predmeti v sobi - risba na posteljninah, blazinah ali zavese, igrače, mock-up avtomobilov, vesoljskih plovil in tako naprej.

Prostorna soba za najstnika v mirnih tonih

Prostorna soba za najstnika v mirnih tonih

Naraščajoči ljubitelj glasbe bo zadovoljna z zasnovo svoje sobe

Naraščajoči ljubitelj glasbe bo zadovoljna z zasnovo svoje sobe

Pod stenskimi papirji je potrebno zelo previdno izbrati barvo in dekor drugih sten, da ni bilo presežka barve. Ni vam treba zidati vseh sten, dovolj bo za eno, največ eno in pol stene. Tudi če se prvotna zamisel o pokrivanju vseh sten fotografij in slik zdi zelo privlačna za otroka, je vredno rahlo, a vztrajno ga odvrača.

Po eni strani se lahko okusi, zlasti pri mladostnikih, včasih zelo hitro spremenijo in če je ena stena enostavno ponovno prilepiti, potem pa dve ali trije dragi. Poleg tega mora biti prostor postavljen otroška garderobna omara, police, svetilke, obešalniki itd., vendar se slabo strinjajo s slikami, saj je za ozadje na fotografijah potreben prostor, prevladujejo, jih ni mogoče zamenjati.

Ozadja za dečkovo otroško sobo: 75 + svetle ideje za notranjost in psihološki nasveti o izbiri barv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

43 − = 39