Odrasli stol za otroka - univerzalno pohištvo za katero koli starostno skupino

Odrasli stol za otroka - univerzalno pohištvo za katero koli starostno skupino

Med ortopedski in preoblikovanje otroškega pohištva vedno večji stol za otroka zavzema posebno mesto. Konec koncev, to pomaga zelo mlado starost za oblikovanje dojenček pravilno držo, zagotavlja normalen razvoj okostja in kot rezultat, odpravlja številne zdravstvene težave, ki se lahko pojavijo v prihodnosti. Konvencionalni stoli in naslanjači tudi dobra naloga te naloge, toda otroci rastejo zelo hitro, zato uporaba starega pohištva postane nemogoča in nakup novega lahko znatno škoduje proračunu. Stol, ki raste z otrokom, je veliko bolj donosno kupiti, saj je primeren tako za mlade kot mlade drobtine. Omogoča enostavno spreminjanje položaja hrbta, višine sedeža in noge, kar bo omogočilo čim bolj udobno namestitev otroka katere koli višine in poltestra. Dolgo življenje in privlačen dizajn bodo zagotovo prosili starše.

Vsebina:

 • Potrebujete raste stol?
 • Značilnosti rastočih stoli
 • Prednosti rastočih stoli
 • Kaj bi moral biti idealen stol?
 • Priljubljeni proizvajalci
 • Mnenje strokovnjakov
Naraščajoči stol je organsko z drugimi stoli

Naraščajoči stol je organsko z drugimi stoli

Regulirana je pravilna višina stolov za otroka

Regulirana je pravilna višina stolov za otroka

Naraščajoči stol določi položaj stopal celo najmanjših otrok

Naraščajoči stol določi položaj stopal celo najmanjših otrok

Potrebujete raste stol?

Rastoče mize in stoli za otroke so zelo priljubljeni, ker pomagajo staršem skrbeti za zdravje svojih otrok, pri čemer ne razmišljajo vsako leto o menjavi pohištva v vrtcu. Otrokova miza morda ne bo potrebna kmalu, stol pa je potreben v vseh starostnih obdobjih, začenši z najhitrejšim. Zato je treba rasti model kupiti že ob rojstvu otroka, saj ga je mogoče uporabiti že od 6 mesecev dalje, zgornja starostna meja pa sploh ni omejena.

Naraščajoči stol je primeren tudi za uporabo pri dojenčkih

Naraščajoči stol je primeren tudi za uporabo pri dojenčkih

Za šolarja postaja vse večji stol nezamenljiv, saj se porabi veliko časa delovna miza, in opravljanje pouka bo veliko bolj produktivno, če sedi na udobnem stolu. Poleg tega je pomembno spremljati lokacijo telesa za mizo, da se oblikuje pravilna drža in se v prihodnosti izogne ​​težavam s hrbtenico.

Nasvet: vedno večje stol za otroka lahko kupite vnaprej, tudi v predšolski dobi, sčasoma prilagodite svojo višino, odvisno od rasti in potreb otrok.

Kdaj in miza in stol raste z otrokom, lažje sledi drži in lekcijo, branje ali risanje veliko bolj udobno. Zato strokovnjaki priporočajo, da takoj kupite nabor takih ortopedski pohištvo, ki ga sestavljajo stol in miza.

Pretvorba rastočega stolu skupaj z rastjo otroka

Pretvorba rastočega stolu skupaj z rastjo otroka

Značilnosti rastočih stoli

Otroški stol, ki raste z otrokom, ima posebno obliko, ki vam omogoča prosto spreminjanje konfiguracije, in sicer:

 1. Višina sedeža.
 2. Položaj naslonjala.
 3. Višina podlage (če je na voljo).

Glede na proizvajalca in model se lahko število položajev naslona, ​​sedeža in naslona za nogo razlikuje, vendar je v povprečju približno 10-15 ali več, kar omogoča otroku, da se postavi čim bolj udobno in pravilno delovno mesto.

Sposobnost preoblikovanja stolčka omogoča otroku, da se počuti udobno za mizo

Sposobnost preoblikovanja stolčka omogoča otroku, da se počuti udobno za mizo

Ko otrok postane višji, je dovolj, da se sedež prestavi z naslonom za noge na želeno višino in popravi položaj za rast. Zanesljiv in priročen sistem pritrditev zagotavlja varno upravljanje stolov.

Nasvet: edina slaba stran stol-Vyrastayka je njena relativno visoka cena, vendar pa je glede na življenjsko dobo, skupaj s funkcionalnostjo, se izkaže, da je precej donosna naložba kot nepremišljeno porabo.

Glavna prednost je dolga življenjska doba panjevca

Glavna prednost je dolga življenjska doba panjevca

Prednosti rastočih stoli

Predsednik, ki raste z otrokom, ima impresiven seznam prednosti:

 • Vsestranskost - izdelki so primerni za otroke od 6 do 18 let. Nekateri modeli so zasnovani za mlajšo starostno skupino (od 2,5 let), in z namestitvijo posebnih omejitev, lahko stol uporabljamo za zelo mlade (od 6 mesecev). Zgornja starostna vrstica je odsotna, zato je vedno primeren tudi za odrasle.
 • Multifunkcionalnost - stol lahko uporabljate tako za delovna miza, in za jedilnico, kot tudi za ustvarjalne namene.
 • To zagotavlja pravilno držo in zmanjšuje obremenitev hrbtenice zaradi možnosti prilagajanja sedeža in naslonjala.
 • Otrok se ne utrudi, ko sedi za mizo, saj je zagotovljena pravilna ureditev telesa. Kot rezultat, otrokov interes za branje, risanje, lekcijo, itd,
Udoben položaj otroka na blatu je zagotovljen s prosto pretvorbo

Udoben položaj otroka na blatu je zagotovljen s prosto pretvorbo

 • V takšnem stolu se otrok počuti neodvisno, saj lahko z lahkoto in brez pomoči sedi in odide dol.
 • Življenjska doba rastočega stolčka je skoraj neomejena, zato se lahko ta objekt varno preseli, ko raste otrok otrok na kuhinja ali celo za bar stojalo.
 • Stoli so zelo stabilni zaradi velikega podpornega območja, dizajn sam je zasnovan za obremenitev do 100 kg, zato je zelo težko zlomiti.
 • Varnost med delovanjem. Večina modelov naraščajočih stoli ima na nogah poseben teflonski premaz, ki pomaga previdno potisniti bazo na tla, medtem ko se otrok ne prevrne in pade.
Veliko področje podpore in gumijastih vložkov na nogah stolov

Veliko področje podpore in gumijastih vložkov na nogah stolov

Stoli so izdelani iz varnih, certificiranih materialov. Najpogostejša možnost - naravni les, lakiran na vodni osnovi, ki ne oddaja škodljivih snovi in ​​ne povzroča alergijskih reakcij. Tudi stoli ali njihovi posamezni elementi so lahko izdelani iz visokokakovostne plastike, kovine.

Nasvet: Eleganten dizajn naraščajočih stoli jim olajša, da se prilegajo k vsem notranjost otroške sobe. Med ponujenim sortimentom je mogoče izbrati različico skoraj vse barve ali oblike.

Naraščajoči stol lahko dobro izgleda tudi v kuhinji zaradi vsestranskosti zasnove

Naraščajoči stol lahko dobro izgleda tudi v kuhinji zaradi vsestranskosti zasnove

Med drugim postaja vse večji stolček za otroke še bolj primeren, dopolnjujoč z omejevalnimi trakovi, žepi za igrače ali majhne predmete, mizo za hranjenje. Te dodatke ponujajo isti proizvajalci, zato jih je enostavno najti.

Naraščajoči stol, opremljen z zaščitnim pasom in vzglavnikom proizvajalca

Naraščajoči stol, opremljen z zaščitnim pasom in vzglavnikom proizvajalca

Kaj bi moral biti idealen stol?

Kot navadni državljani, ki so že preizkusili to temo, in ortopedski zdravniki močno priporočajo, da kupijo rastočo stol za otroka, pregledi govorijo zase. Vendar je pomembno izbrati pravi model takega stolčka, tako da bo v celoti izpolnil pričakovanja in v celoti ustrezal potrebam otroka.

Najprej morate pozorni na gradivo, iz katerega je izdelan stol:

 • Leseni modeli, praviloma imajo le dva sedeža - zgornji in spodnji del, ki se uporablja kot naslon za noge. Obe vrednosti se lahko preselil v višino v dokaj širokem razponu, ki omogoča, da deluje na stol otrokom 1,5 do 16 let ali starejši.
Leseni modeli - okolju prijazna in varna možnost

Leseni modeli - okolju prijazna in varna možnost

 • Plastika izgleda odlično, tehta manj, vendar ne traja dolgo. Najtrajnejše možnosti so z lesenim okvirjem in plastičnimi sedeži.

Plastični stol z "zaščito" za otroka in mehkim voznim sedežem

Naslednja stvar, ki jo morate upoštevati, je starost otroka. Nekatere modele, zlasti iz lesa, lahko uporabljajo tudi odrasli, manj pa trpežne plastike pa so primernejše za otroke mlajše starostne skupine. Enako velja za oblikovanje: za otroke so svetlejši stoli s plastičnimi vložki najboljši in kot univerzalna možnost "za rast" je bolje izbrati model iz lesa nevtralna barva.

Nasvet: Otrok, ki sedi na stolu, je še bolj primeren, ga lahko dopolnite z mehkim vzglavnik na naslonjalu ali sedežu, kar dodatno dodaja individualnost videzu.

Variacije vzglavnikov na hrbtni strani stolpa

Variacije vzglavnikov na hrbtni strani stolpa

Nenazadnje vlogo igra enostavnost delovanja in preoblikovanje stolov. Zlasti nekateri modeli vam omogočajo, da spremenite položaj sedeža s pomočjo sistema utora na okvirju, medtem ko drugi uporabljajo močnejšo pritrditev sornika.

Bolj ko so pritrdilni elementi, več časa bo trajalo, njegovo delovanje pa bo varnejše.

Za varnost otroka je odgovoren tudi za zaščitni sistem, ki ga lahko kupite skupaj s stolom

Za varnost otroka je odgovoren tudi za zaščitni sistem, ki ga lahko kupite skupaj s stolom

Priljubljeni proizvajalci

Med zaupanja vrednih proizvajalcev, ki ponujajo samo kakovostne in zanesljive izdelke, bodite pozorni na vse večje otroške stol Kidfix, Kotokota, MILLWOOD in Humpbacked Horse.

Vsi so podobni v gradbeništvu, imajo podstavek in nosilce iz lesa ter so opremljeni s posebnimi postanki:

 • Kid-Fix je vse večji predsednik naravni les je značilen po preprosti zasnovi in ​​vsestranskem oblikovanju. Položaj dveh sedežev je nastavljiv v širokem razponu, impresivna širina izdelka pa omogoča, da jo uporablja tudi odrasla oseba. Široko bazo bodo deležni aktivni otroci, ki ne morejo najti službe v prijetnem položaju. Dodatne prednosti stolov tega proizvajalca bodo možnost namestitve zadrževalnih sistemov za malčke in mehke pokrove za večje udobje.
 • Kotokota je preprosta lesena struktura okvirja z možnostjo prilagoditve višine naslonjala in dveh sedežev. Večina modelov je opremljena z omejevalnikom, ki se uporablja kot miza za hranjenje, tako da bo stol od šestih mesecev ustrezal tudi otrokom. Pritrditev sedežev na potrebni ravni se izvede s pomočjo odprtin-razoev v stranskih delih. Stoli so izdelani iz visokokakovostnega lesa, ki ga je mogoče barvati v kateri koli barvi.
Kotokota ima velik izbor barv za stole in vam omogoča, da preprosto izberete blazino za otroka

Kotokota ima velik izbor barv za stole in vam omogoča, da preprosto izberete blazino za otroka

 • Millwood - se razlikuje od predhodnikov, ki se uporabljajo le pri proizvodnji materialov. Predvsem je okvir iz masivnega lesa, vendar so sedeži in zadrževalniki izdelani iz visoko kvalitetnih vezanega lesa (DSP). Pritrditev sedeža se izvede z namestitvijo v stranske žlebove in pritrditvijo s posebnim ključem, kar ima za posledico stabilno, trajno Zasnova, ki je enako primerna za predšolske otroke in mladostnike. Mehanizem preoblikovanja je zelo enostaven in priročen, lahko spremenite položaj elementov v nekaj minutah.
 • Humpback konj - poceni modeli stolov imajo preprosto zasnovo, ki jo sestavljajo trdna podlaga s naslonom in dva mobilna sedeža. Izjemno enostavni so pri preoblikovanju, imajo univerzalni dizajn, so dokaj stabilni, primerni za otroke od 1,5 leta. Od tujih kolegov so izdelki nizke cene. Bočne luknje zagotavljajo zanesljivo pritrditev.
Lokacija otroka na stolu grbavca

Lokacija otroka na stolu grbavca

Naraščajoči stol za otroka: mnenje strokovnjakov

Po ortopedskih zdravnikov, stol, ki raste z vašim otrokom, je zelo učinkovit, saj prispeva k preprečevanju tovrstnih težav s hrbtenico, kot skoliozo, ukrivljenost in tako naprej.

Vsi otroci se razvijajo drugače, zato standardno pohištvo ne more upoštevati vseh lastnosti telesa. Sposobnost prilagoditve višine in položaja stolov omogoča izbiro optimalnega položaja sedeža, primernega za določenega otroka, ob upoštevanju njegovih individualnih značilnosti. Še posebej je pomembno upoštevati, če otrok dolgo in pogosto sedi za mizo, opravlja domače naloge, učenje na računalniku, risanje ali branje.

Odrasli stoli za otroka so primerni za vse otroke - jih je mogoče zlahka preoblikovati za vsakega otroka

Odrasli stoli za otroka so primerni za vse otroke - jih je mogoče zlahka preoblikovati za vsakega otroka

Z vidika psihologije, raste stol je potrebno tudi, ker če se otrok počuti udobno na vaši delovni postaji, brez nemirno, brez doživlja nelagodje, bo njegov čustveni razvoj je harmonično. Zagotoviti psihološko udobje je treba od zgodnjega otroštva, zato je vsak prilagodljiv roditelj potreben za nakup nastavljivega sedeža. Otrok bo bolj pripravljen sodelovati v ustvarjalnosti ali drugih aktivnostih za svojo mizo, se bo počutil kot del procesa.

Mehke blazine za dojenčka bodo udobno za blato tudi za hranjenje dojenčkov

Mehke blazine za dojenčka bodo udobno za blato tudi za hranjenje dojenčkov

Nasvet: otroški stol lahko vedno postavite poleg splošne mize, s čimer otroka vključite v kateri koli družinski proces. Biti na isti ravni z odraslimi, se otrok ne bo počutil brezobzirnega, z veseljem se bo komuniciral s starši, manj kaskaden in kmalu postal neodvisen.

Tudi ročni terapevti ne stojijo in vztrajajo pri tem rastoči stoli. Konec koncev, mnogi starši še vedno precej drobne poskuša prisiliti, da sedijo na "odraslih" stol, in s tem otroku odvzame normalno udobje. Zaradi tega je motnja krvi motena, ker otrok nima elementarne podpore pod nogami. Plečeta in komolci bodo tudi izven kraja, kar bo povzročilo ukrivljenost hrbtenice. Otrok sedi na neudobnem stolu, bo še naprej delovala gor, jerking, poskusite, da vstane, in taka skrb lahko prerastejo v resne težave z živčnim sistemom (poslabšajo spanec, vid, spomin, poveča razdražljivost, utrujenost, zmanjšanje pozornosti).

Naraščajoč stolček za otroka bo pomagal, da se počuti kot odrasli v kateri koli starosti

Naraščajoči stolček bo otroku pomagal pri vseh starosti

Da bi se temu izognili, se vsakemu staršu, ki skrbi za zdravje njegovega otroka, preprosto zahteva, da razmišlja o nakupu stolpa, ker se je pred njenim videzom veliko lažje izogniti, kot pa za odpravo posledic. Poleg tega bo otrok zelo vesel, da ima svoje najljubše in udobno mesto, ki bo trajalo več let.

Otroški stol za otroke: 85+ izjemno udobne modele za vašega otroka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 − = 16