tartalom

 • Zamiokulkas: otthoni ápolás
 • A zamiokulkasa reprodukciója: osztás és dugványok
 • A zmioculca kórokozói és betegségei: okai és kezelése

Az üzem zamiokulkas - dekoratív és lombhullató, fényes, nagy, sötét,zöld hajtások és levelek, amelyek megtartják a színt egész évben. Az életciklus 5-10 év. Afrikából érkezik a száraz területekről leveses A húsos gyökerekben, szárakban és levelekben tárolja a vizet.

Gyönyörű és örökzöld zamiokulkas növény

Gyönyörű és örökzöld zamiokulkas növény

Zamiokulkas vagy"долларовое дерево"

Zamiokulkas vagy "dollárfa"

Mivel a hasonlóság Crassula, amit az úgynevezett „pénz fa”, Zamioculcas, ami húsos, nagyobb, így néz lenyűgöző, az úgynevezett „dollár fa alatt.” Úgy vélik, hogy ennek az örökzöld növénynek a termesztése garantálja az örökzöld pénznem állandó jelenlétét.

A Zamiokulka tökéletesen illeszkedik a belsejébe

A Zamiokulka tökéletesen illeszkedik a belsejébe

Egy másik jel arra a tényre vezethető vissza, hogy otthon az üzem szinte nem virágzik - ezért egy lány, aki virágzását elérte, garantálja a női boldogságot. De mivel a virágok megjelenése rendkívül ritka jelenség, más néven "zamiokulkas - a cölibátus virágja" gyökeret vert. Kínában pedig újévként is használják.

Blooming zamiolkusa - rendkívül ritka jelenség

Blooming zamiolkusa - rendkívül ritka jelenség

 • Tipp Mivel Zamioculcas leve tartalmaz mérgező anyagokat, amelyek allergiát okozhatnak, vagy bélrendszeri rendellenességek, az őket gondozó (vágni, átültetéssel) kell viseljen kesztyűt. Győződjön meg róla, hogy a háziállatok és a kisgyermekek nem próbálják meg a növényt, ellenkező esetben a mérgezés kockázata nagyon magas.

Tekintettel arra, hogy a növény viszonylag új keletű (mivel a korai 2000-es volt) vezettünk be a tenyészet kínált főképp a „tiszta” formájában botanikai - Zamioculcas zamielistny. Azonban 2007-ben megjelent az első hibrid - egy rövid Zamicro fajta, amely az eredeti típusától kezdve a miniatűr (legfeljebb 60 cm magas) és kisebb, elegáns levelekből áll.

Zamiokulkas Zamicro

Zamiokulkas Zamicro

Zamiokulkas: otthoni ápolás

Kellemetlen és plaszticitása miatt meglehetősen rövid idő alatt a zamiokulkák meglehetősen gyakori vendégként és a fitotervezők kedvenceivé váltak. A sikeres termesztés érdekében néhány egyszerű szabályt be kell tartani:

 • hőmérséklet - a növény kényelmesnek érzi magát a hőmérséklet széles tartományában - 12 és 30 ° C között, de a nyári időszakban a hőmérséklet 18-26 ° C között és télen - 14-16 ° C között optimális. Ebben a növényben nagyon érzékeny a hőmérséklet-változásokra - sárgulást és leeső leveleket okozhatnak
Zamiokulkas gyakori vendég volt és a fitotervezők kedvence

Zamiokulkas gyakori vendég volt és a fitotervezők kedvence

Tipp A zamiokulkasa helyének megválasztásakor érdemes megjegyezni, hogy a növény nem tolerálja a vázlatokat - ez a betegségek egyik fő oka.

 • világítás - a zamiokulka elegendően alkalmazkodik minden fényforráshoz. Jól növekszik, és erős fényben (bár az elárasztott nap kitett kitörése a levéllemez égését okozhatja), részleges árnyékot, sőt erős árnyékolással is. Igaz, az utóbbi esetben a növekedés intenzitása elhanyagolható lesz, és a levél - ívelt és kicsi, és egy buja, vastag bozót alkot - nem fog működni.

Tipp Mivel a levelek folyamatosan a fény felé húzódnak, úgyhogy a növény formája nem szakad meg, a zamiokulkasnak rendszeresen forgatniuk kell a tengely körül.

A Zamiokulkas elég jól alkalmazkodik bármilyen fényforráshoz

A Zamiokulkas elég jól alkalmazkodik bármilyen fényforráshoz

 • talaj - a normál növekedéshez a zamiokulkasa-nak laza hordozóra van szüksége, nem túl termékeny, mint általában a kaktuszok és a zamatokra. Annak elkerülése érdekében, stagnálása talajnedvesség, hogy fog kiváltani gumós rothadás és a levél, vízelvezető kell vegye fel a negyede a teljes mennyiség a pot, és a tartalom a homok és perlit a szubsztrát körül kell lennie 50%. Egy jó adalékanyag sphagnum vagy szén. A "nehéz" vízálló talaj teljesen ellenjavallt a zamiokulkasa kirakodásához
Zamiokulkas egy nagyon szép és elegáns növény

Zamiokulkas egy nagyon szép és elegáns növény

 • locsolás - Mérsékelten mérsékelt, a földes halom nemcsak felülről, hanem egy kicsit is középen kell szárulnia. Ha nem biztos benne, akkor jobb, ha egy-két napig várni fog - a növény képes lesz arra, hogy a szárban és a levelekben tárolt nedvességet biztosítsa. Öntözési rendszer - nyáron 1 alkalommal 2 héten, télen - havonta egyszer
Zamioculcas"Variegata"

Zamiokulkas «Variegata»

 • páratartalom - zmiokulkas mintha a miénk lenne Apartmanok a központi fűtés, amelyben a levegő télen nagyon száraz. Nem igényel rendszeres permetezést, de időszakosan meg kell törölni a leveleket egy nedves szivaccsal, hogy lemossa a felhalmozott port
 • transzplantáció - gyökér Zamioculcas elég erős, így szükség lesz egy meglehetősen erős pot, agyag jobb, mert egyre alany nem csak deformálódott hanem nullszaldós műanyag palackok. Ha a fiatal (1-2 év) a növény ajánlott repot minden évben, az „érett” kor Zamioculcas transzplantációs teljesített sokkal kevésbé gyakran, néha - egyszer 3-5 év, attól függően, hogy a növekedési ütem. Ugyanakkor az új edényt csak 20-30% -kal többet választják, mint az előzőt.
Zamiokulkának meglehetősen erős gyökérrendszere van

Zamiokulkának meglehetősen erős gyökérrendszere van

A zamiokulkák átültetése előtt kivonják, óvatosan letakarják a régi földet és eltávolítják a gyenge, lágy és rothadt gyökereket. Egy új edényben a növény ugyanolyan mélységben van ültetve, mint a régiben. Aztán áthelyezik a félkörbe, és egyedül hagyják

A zamiokulkasa reprodukciója: osztás és dugványok

A hazai termesztés feltételei között a zamioculca reprodukcióját kizárólag vegetatív módon lehet végrehajtani. Új üzem beszerzéséhez használhatja az üzem bármely részét, de a legegyszerűbb és leghatékonyabb módja az, hogy az üzemet felosztják. A felnőtt növényt eltávolítják az edényből, és a rizóma el van osztva, minden vese vesének kell lennie - az ültetés után fel fognak ébredni és oldalra hajtanak.

Zamyokulkas palánták fantasztikusan szép gladeje

Zamyokulkas palánták fantasztikusan szép gladeje

Száradás után az elválasztott részt egy edénybe ültetik, míg a vesecserépet a talajba kell mélyíteni a levél alaphoz. A túlélés javítása érdekében gyökeresedő stimulánsokat lehet alkalmazni. A növényt világos meleg helyre kell helyezni, ráadásul műanyag fóliával vagy átlátszó üvegfedővel is lefedve lehet a hatás üvegházak.

Zamiokulkas tökéletesen illeszkedik a belső térbe modern stílusban

Zamiokulkas tökéletesen illeszkedik a belső térbe modern stílusban

Egy másik módszer a dugványok szaporítása. A vágószár részekre van osztva, a levélvágások között. A vágást egy órán át szárítjuk, majd a szárat a vermikulitba nyomjuk és bőségesen öntözzük, és meleg, jól megvilágított helyre helyezett melegházzal készítjük. A vermikulit enyhén nedves állapotban tartja. A gyökérképződés folyamata és a tubusos földalatti rizóma későbbi felépítése meglehetősen hosszú - több hónapig is eltarthat, és az új levél csak hat hónap után jelenik meg. A reprodukcióhoz egyetlen levéllemezeket lehet használni, de ebben az esetben a folyamat még hosszabb lesz.

Zamyoculcus fiatal növénye

Zamyoculcus fiatal növénye

Tipp Az erőmű nagyobb részét gyökerezik, annál gyorsabban alakul ki a rizóma, annál nagyobb lesz, annál hamarabb lesz lehetőség a zmioculcus teljes körű példányáról egy fiatal növényről.

A zmioculca kórokozói és betegségei: okai és kezelése

Az egészségtelen növény legfőbb jele - a zmioculcus sárga színűvé válik, ennek több oka lehet:

 • helytelen öntözés - a fő és leggyakoribb ok. Az alacsony hőmérsékleten végzett gyakori öntözés a rizóma gyengülését eredményezi, ennek következtében - a lombozat sárgulása.
 • leégés - a növény túl hosszú a nap alatt, nyáron 11 és 15 óra között jobb az árnyékolás
 • túlzott műtrágya - a zamiokulkas egy meglehetősen lassan növekvő faj, de nem kívánja megnövelni a növekedést a növekvő megtermékenyítéssel. A felesleges műtrágya a gyökerek halálához vezet, majd - és az egész növényt
A világos levelek a jó növényi ellátás egyik jelei.

A világos levelek a jó növényi ellátás egyik jelei.

A szabálytalan öntözést a sötét foltok leveleire vagy a törzs - rothadás rothadásával lehet jelezni. Egy másik ok, amiért a zmioculcus sárga színűvé válik, rossz a talaj, a víz és a levegőáteresztő képesség elégtelen. A növény mentésére, ásni a rizóma és eltávolítani az érintett, rothadó részeket, a szakaszokat kezelik (öntött) a zúzott szén. Ezenkívül a növényeket (mind a földi, mind a föld alatti részeket) szisztémás gombaölő szerrel (baseazol, oxychium) kezelik, és átültetik,

Zamiokulkas egyre népszerűbb

Zamiokulkas egyre népszerűbb

A Zamiokulkát szinte soha nem érinti a rovarok - a vastag, fényes leveleket vastag bőr borítja, ami megbízható védelmet nyújt a kártevők ellen. De még mindig vannak:

 • levéltű - nyáron érinti a növényt, ha friss levegőre szállítják. Tünetek - az érintett levelek először csavart, majd elszíneződött, kezd sárgulni és leesik. A növény kezelését előkészített készítmények, például intavir, decis, phytoverm stb. Megkönnyíti.
 • pajzsmirigy - a szomszédos növények meghívott vendégei. Először észrevehetetlenek a jelenlétük, de a levelek és a szárak sötét foltokba burkolnak. A felnőtt egyedek nedves szivaccsal távolíthatók el, a lárvákat szappanoldattal vagy rovarirtókkal permetezve elpusztítják

 • tripszek - a szomszédos növényekről is esik. A jelenlétük nyomai - a leveleken az ezüstös színű érintett területek, a szárak hajlottak, a kivágások nyomai észrevehetők. A kártevők megsemmisültek a növény többszörös kezelésével (szórással) a rovarirtókkal
 • pók atkák - megjelenése túlzottan száraz levegőt vált ki. A fő jelek egy fehér vékony pókháló megjelenése az internodesben, majd a levelek sárgulni kezd, elhullanak és leesnek. A kártevők elleni küzdelem érdekében a leveleket szappanos szivaccsal lehet letörölni vagy kis mennyiségű dohányréteggel megszórni, miután a növény meleg zuhany alatt van. Ha a műveletek nem működnek, akkor a zamiokulkákat inszekticidekkel kezelik
Zamiokulkas - súlyosság és nemesség egy személyben

Zamiokulkas - súlyosság és nemesség egy személyben

Zamiokulkas videó

Zamiokulkas képe

Замиокулькас (33 kép): ültetés, növekvő, otthoni ápolás

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

32 − = 22