Tolstyanka az egyik legelterjedtebb otthoni és irodai üzem

Tolstyanka - az egyik leggyakoribb növény otthoni és irodai

Valószínűleg mindannyian láttunk vagy hallottunk egy érdekes, szerény növényről, amelyet hívnak "Pénzfa". Ez egy kövér lány, akinek lédús levelei sok szerelmet vonzanak hazai növények. De tudtad, hogy nem csak a szemet örökzöld fényűvé kívánja, hanem tudja is, hogyan kell virágozni? A Tolstoyan család képviselője, virággal borított, gyakran nagy meglepetést okoz a kezdeti növénytermesztők körében. Tehát ismerkedjen meg: egy kövér nő az otthonban, rendkívüli csoda.

Tartalom:

 • Zsíros cipők fajtái
 • Tolstyanka: otthoni ápolás
 • A faggyúbetegségek és azok kezelése
 • Ah, milyen vastag a paraszt
 • A megfelelő "frizura"
 • A boldogság, a pénz, a fagot és a feng shui
A zsír vagy redsula sokféle

Tolstyanka, vagy redsula sokféle

A zsírfa tökéletesen illeszkedik a belsejébe

A zsírfa tökéletesen illeszkedik a belsejébe

Crassula"Corymbulosa" симметричной формы и ярким окрасом

Corymbulosa pulóver szimmetrikus alakú és élénk színű

Crassula a nappali belsejében, szecessziós stílusban díszítve

Crassula a nappali belsejében, szecessziós stílusban díszítve

Tolstyanka: fajfotók

Mini-fák érdekes módon élvezi a belső tér minden szobában. Néha hívják őket pozsgások, néha csúszómászó virágok. Egy dolog nyilvánvaló: olyan emberek, mint ezek a növények. Tolstyanka több mint 300 faj, úgy a legnépszerűbb.

Crassula"Red Edge"

Zsíros Red Edge

Tolstyanka (típusok, fotók)

 • ovális - a zsírok legáltalánosabb formája, ez a rozetta. Ez a változat a fajták sokaságáról híres, ellipszis alakú levelek, kissé vöröses a levélszéleken. Hosszuk eléri az 5 cm-t, szélessége pedig 2,5 cm, a fa gyakran 1 m-rel nő. Az időszakok rózsaszín vagy fehér virágokkal virágoznak. Néha ezt a fajta zsírokat ezüstösnek hívják. Ő a leginkább szerény gondozásban részesül.
Oval tadel piros levélzettel

Oval tadel piros szegélyű levelekkel

A Tolstayanka Ovális sok fajta

Az Oyster muffinnak sok fajta van

 • Tolstyanka fa legfeljebb 1,5 m magasságú, a levelek szürke színűek, piros szalag formájában. A levelek - akár 8 cm hosszú és 5 cm szélesek - kicsi, fehér virágokban virágzik, ami később kicsit rózsaszínűvé válik. A belföldi, helyiségi körülmények között egy fa-szerű, vastag bőrű nő ritkán szeret virágzást, gyakrabban csak "húsos" levelek, de ha egy növényt ültetünk a szoba nyugati részébe, előfordulhat egy csoda.
Fiatal bokor zsíros fa

Fiatal bokor fákkal

 • Crassula Schmidt - bokor sűrű levelekkel, amelyek más formákban különböznek egymástól: szűkebb alakúak és a végükön vannak. Zöld színűek, szürke ezüstös bevonattal a tetején, vöröses alatt, mint egy félénk lány. Virágzik piros karamell színben. Ez a fajta leginkább az európaiak kedvelt - évelő fajként termesztik, amelyet virágzás után dobtak le, majd új egyedeket ültettek.
Crassula Schmidt vékony hosszú levelekkel

Crassula Schmidt vékony hosszú levelekkel

A Schmidt rózsa gyönyörű virágzása

A Schmidt rózsa gyönyörű virágzása

 • Crassula plauroid - vékony, hegyes levelekből álló növény, melynek szélén egy sor apró mini levelek vannak. Gyors reprodukcióra hajlamos, gyorsan sok hajtást ad, amely néhány hét után szó szerint leesik egy fazék. A virágok nem vonzóak, a kis méretű fehér virágok tökéletesen tolerálják az árnyékban maradást, rendkívül könnyű gondozni. Gyakran használják növényként, hogy fedezze a felesleges talajt a kertekben, például a zöld gyepeket. Szintén kiváló gyönyörű háttérként szolgál más virágok számára, bármilyen típusú növényekkel együtt.
A Crassula plauniformot gyakran használják a tájtervezéshez

A Crassula plauniformot gyakran használják a tájtervezéshez

Crassula plauroid

Crassula plauroid

 • Crassula sziklás - Kúszó fajok, amelyek 50 m hosszúságúak lehetnek. A szárak vékonyak, ugyanazzal a vékony lapokkal, vörös szélén a szélén. Magukra a leveleken vöröses bevonatot is észlelnek, páronként nőnek egy közös olvasztott bázissal. A Crassula rock néha rózsaszín kis virágokat ad.
A rosula-kő bokroi csak bájosnak tűnnek

A rosula szikla bokrok bájosan néznek ki

 • Pontos redsula - a vékony, kúszó levelek obovatnak, alakúak, kúposak a hegyhez. A márvány színekben különböznek, az általános hang ezüst-zöld és sötét foltok. A pajzsmirigy fehér virágzatával virágzik.
Tolstyanka: a "pénzfa" kompetens ellátásának fajtái és titkai

Crassula pontozott

Virágzó cukornád

Virágzó cukornád

 • Négyoldalú redsula kifejezés félvirágokra utal. A hajtások vékonyak, sok a levegő gyökere, a talajon elterülő szárak vannak. Gyorsan "kúszik", de gyorsan meghal, ami további dugványok rendszeres újratelepítését teszi szükségessé.
Trostyanka tetrahedral miatt szeszélyesség nem volt nagyon népszerű

A quadrogén trident gyorsan nő, de gyorsan meghal. Szüksége van további csapkodásra

Tolstyanka: otthoni ápolás

Úgy tűnik, hogy semmi sem könnyebb, mint egy egyszerű, kövér nő megtartása. De van néhány olyan tulajdonsága, amelyet "Achilles-sarka" -nak lehet tekinteni, és néhány nap alatt tönkreteszi. Annak ellenére, hogy egy kövér nő gondozása egyszerű, fegyelmet igényel. Nézzük a kulcsfontosságú pontokat.

locsolás

Sohasem önthetünk, a gyökérrendszer azonnal rothad, és a gyönyörű levelek elkezdenek leesni, és néhány nap alatt csak "kopasz", egy buja levél mögött egy magányos csupasz szár. Ez azt jelenti, hogy az ültetés előtt szükséges a vízelvezetés megszervezése, és győződjön meg róla, hogy vannak lyukak a pot alján.

Tolstyanka gondos öntözésre van szükség

Tolstyanka gondos öntözésre van szükség

Tipp Ha nincsenek lyukak a potjában, égetheted őket egy vöröshajú körömre, vagy fúrjon egy fúrógépet.

Nincs csapvíz! Óvatosan szűrni kell. Ha csak a csapvízből van víz, akkor legalább egy napig meg kell védenie.

Rendszeresen meg kell permetezni a rozetta bokrokat

A cserjéknek időnként permetezniük kell

Tolstianka nemcsak a gyökereken keresztül italt. Szintén nagy mennyiségű permetezést és törlést igényel. Naponta szükség van az öntözésre a permeten, és hetente egyszer egy kötelező fürdőzést igényel a meleg zuhany alatt. Télen az öntözés alatt folyó vízkezelés legfeljebb havonta egyszer végezhető el. Ebben az esetben a nedvesség soha nem eshet a potra. Hogy legyenek?

Tipp Mielőtt fürödnél egy kövér asszonyt, érdemes lefedni a talajt és a potot egy csomagból vagy egy élelmiszer-filmből lentről.

Tolstianka nem különösebben szeszélyes a gondozásban, és nagyon népszerű a virágüzletekben

Tolstyanka szerény az ellátás, és nagyon népszerű a virágüzlet

Növekszik egy kövér nő otthon akár kezdő

Növekszik egy kövér nő otthon akár kezdő

A nedves szépséget nem szabad azonnal visszaadni a helynek, meg kell adnod az idejét, hogy jöjjön el magadnak, és hagyd, hogy a felesleges vizet leengedi. Óvatosan ellenőrizze a talaj állapotát az edényben az öntözés és a fürdés előtt. A talaj felső rétege általában nagyon gyorsan szárad, de ez egy megtévesztő pillanat. Ha kicsit mélyebbre ássz, akkor látni fogod, hogy a földön néhány centiméter mélyen még mindig nedves.

Fontos! A növény öntözése akkor lehet, ha a föld száraz 4 cm mélységgel!

Hőmérséklet és világítás

A kövér lány nem áll a nap közvetlen sugaraival

A kövér lány nem áll a nap közvetlen sugaraival

Bármely zsír nem képes elviselni a nap közvetlen sugarait, és az optimális állapot a félkörös és szétszórt ultraibolya (ez a szoba délkeleti része). Nyáron a hőmérséklet nem haladhatja meg a +25 ° C-ot, télen +10 ° C, ideális optimuma +15 ° C-tól +20 ° C-ig, ezért nem szabad a radiátor közelében elhelyezni. Továbbá ne tegye a magasba polcos napsütés alá erkély, de a padlón jól érzi magát. Egyfajta csendes szerény, nem szereti az események vastagságát és megmutatja.

Ha ez a lehangoló "lány" nem szeret valamit, akkor azonnal tud róla. Az elvékonyodó törzs, az alsó levelek leesése egy vázlatot, a hőmérsékleti szabályzatot vagy a túlfolyást sértő. A kivételes módszerrel gyorsan megtalálja és megszünteti az okot.

Crassula"Umbella"

Crassula Umbella

Nyáron az erkélyre kiveheti a rosulát, ahol elég lesz kényelmes, a friss levegő mellett csak előnyös

Nyáron a rosulát az erkélyre vigye. Ott lesz elég kényelmes, ráadásul a friss levegő csak előnyös

Általában ez a nyugodt növény szereti az aranyat és a mérsékeltséget: szellőztetni, de vázlat nélkül, nedvesíteni, de fanatizmus nélkül. Az egyetlen dolog, amit kategorikusan nem tud elviselni, a por, amelyet a megjelenést követően azonnal el kell távolítani.

Talaj és transzplantáció

Crassula a dekoratív kerítés díszítésében

Crassula a dekoratív kerítés díszítésében

Jól használható talaj bármelyik számára kaktuszok - a levél és a só komponenseket, a homokot, a hamut, a humuszt, a tégla morzsát és agyagot tartalmazza a megfelelő mennyiségben és arányban. Ha nem nő a kaktusz, akkor vásároljon talajt semleges reakcióval vagy gyengén savas fajta.

A transzplantációt úgy kell végrehajtani, ahogy nősz, évente néhányszor, a potnak 5-7 cm-nél nagyobbnak kell lennie az előbbinél.

Ültető kancsók esetében helyesen fel kell venni a talajt

Ültető kancsók esetében helyesen fel kell venni a talajt

Tipp Mivel a zsírtartalmú erős gyökérrendszer, a csomagtartó gyorsan növekszik, érdemes megvenni a nehézséget kerámia edények, mert a műanyag könnyű változatai a növény súlya alatt felborulhatnak.

A faggyúbetegségek és azok kezelése

Bármit is egyfajta Jade, egy fotó a mikroszkóp alatt ezek közül bármelyik képviselő futó állapotban az egyértelműség, azt mondják, hogy a fő kártevő egyik - a gomba. Ez képződésének elkerülése megelőzésére túlcsordulás, és ha ez volt a „bűn”, meg kell sürgősen távolítsa el a növény gyökereit, szárítsuk meg, és az átültetett egy másik talaj és a gyökerek nem tudnak kezelni ezeket a különleges gombaellenes készítmény. Az ilyen termékeket a kertészek bármelyik áruházában értékesítik.

Kevésbé gyakoriak a "három társa" - a hüvelyes, a lisztes arató vagy a fésűs féreg, amely azonnal tükrözi a levelek tavaszi formáját: barna vagy fehér színűvé válik. A nemkívánatos állatvilág képviselőinek megszabadulása érdekében speciális megoldásokat lehet kínálni, amelyek értékesítésre kerülnek a házban lévő üzletekbe. Annak érdekében, hogy ne tévesszen meg, készíthet fényképet, és kérjen tanácsot az eladótól.

Ó, milyen vastag a szamár!

Tolstyanka: a "pénzfa" kompetens ellátásának fajtái és titkai

Fényes rózsák

A könyvtárak részeként a legnépszerűbb fajták leírása alapján megértjük, hogy a virág vastag bőrű - valóban virág, még ha házunkban is csak egy zöld fa. A botanika biztosítja, hogy ez nem egy mítosz, hanem egy valóság, miért olyan ritkán virágzik egy kövér nő? A csomagok és a zoológiai kertekben található fotók egyszerűen fehér és rózsaszín virágzattal büszkélkednek, és otthon évekig kegyelmet várhatunk, soha nem fogunk várni.

Megfelelő gondossággal, a cukornád minden bizonnyal örömet okoz majd a virágzásával

Megfelelő gondossággal, a cukornád minden bizonnyal örömet okoz majd a virágzásával

Crassula"Falcata"

Crassula Falcata

Magnificent fehér és rózsaszín cukornád virágok

Magnificent fehér és rózsaszín cukornád virágok

Ez csak gondot jelent. A növénytermesztők azt állítják, hogy csak akkor, ha a pot megfelelő megvilágítással és délkeleti helyre kerül, és a helyes öntözőrendszerrel + törölgetve megkaphatja az áhított "paradicsomi fülkéket". A nagyobb siker érdekében a szigorú asszony "nyugtatható" - a speciális műtrágyák szigorú betartása a mellékelt utasításoknak megfelelően.

A megfelelő "frizura"

Rendszeres időközönként létre kell hoznia a rosula koronáját

Rendszeres időközönként létre kell hoznia a rosula koronáját

Előbb vagy utóbb egy elavult zsíroknak meg kell felelniük a korona kialakulásának. A dühöngő "forgószárnyakat" ki kell egyenlíteni, máskülönben kaotikus zavar lép fel a "fején". Az egyes ágakon nem lehet több, mint 4 levél, és ha felesleges, akkor nyomon kell követni a megjelenésüket, és csipeszeket kell csípni vagy eltávolítani az új vese kialakulásának szakaszában. Később szükség van a csipkedésre és a tetejére. A korona egyenletes növekedése érdekében a potot úgy kell megfordítani, hogy minden rész egyenletesen lehessen a nap szétszórt sugarai alá esni.

A boldogság, a pénz, a fagot és a feng shui

Úgy vélik, hogy a "pénzfa" jól ismeri a tulajdonosok pénzügyi helyzetét, és vonzza a jólétet

Tolstyanka: fotó - A feng shui mellett a zsíros nő gyógyhatású tulajdonságokkal rendelkezik: tisztítja a levegőt, enyhíti a stresszt és feszültséget, javítja a mikroorganizmust

A Tolstyanka gyógyhatású - tisztítja a levegőt, enyhíti a stresszt és a feszültséget

Tolstyanka gyakran hordozza a "boldogság fája", "pénzfa" nevét stb. A szélességi körzetek lakói számára a zsír több "pénzfa", mert levelei olyan érmének néznek ki, amelyet a kínaiak észleltek feng shui rituálék, amelynek célja a pénz vonzása. Nem mindig találunk olyan kínai érméket, amelyek közepes és vörös szálú négyszögletes lyukával eltakarják az áhított "mágneseket" a kimondhatatlan gazdagság vonzására. De a hozzáértés megtalálta a kiutat, és nem ezt a helyzetet! A legfontosabb dolog a jó gondoskodás, és mindig a megfelelő papírdarabokat helyettesíthetjük a megfelelő papírdarabokkal, a mini-tekercsek csavarásával, valamint a közönséges apróságok szétszóródásával. A legfontosabb dolog ez a vállalkozás a hit és a megfelelő üzenet az energiának, hogy a Kozmosz teljesítse a vágyat.

Tolstyanka közös nem közönséges! Ez a hölgy, kiegyensúlyozott karakterrel, a klasszikus szépség nélkül megkülönbözteti a feleslegeseket, a mindennapi életben nem szokványos, de fegyelmét igényel a mesterétől. Ha követitek az egyszerű gondozási szabályokat, akkor nem csak gyönyörű virágokkal fogják kedveskedni, hanem olyan energiacsatornak is szolgálnak, amely vonzza az anyagi jólétet.

Tolstyanka: a “pénzfa” kompetens ellátásának fajtái és titkai

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

91 − = 84