Egy ilyen bokor szépen szépíti a tájat

Pontos növény kiegészíti a tájat

Teljes név bokor hangzik, mint a szürke szürke. Ez a növény vastag kiterjedésű ágakkal, mely fehér kis virágokkal van szétszórva. Ez virágzik 1,5 hónapig. A kis virágok sűrűn fedik le a felületet, mintha burkolnák. A bokor neve "menyasszony".

 • Jellemzők
 • Válasszon egy helyet az ültetésre
 • Alkalmazás a tájtervezésben
 • Lehetséges lehetőségek
 • A növény gondozása
 • Hogyan tenyészteni? 
 • Betegségek és kártevők károsodása
Gyönyörű menyasszonyi bokor

Lush bokor a "menyasszony"

A menyasszony nagy buja bokora

Íves ágak - a növény sajátossága

Luxus bokor fehér virágokkal

Luxus bokor fehér virágokkal

Jellemzők

A bokrok röviden leírhatók:

 • Ez egy fagyálló és betegség-ellenálló növény.
 • Ő inkább a gyakori, de mérsékelt öntözést részesíti előnyben. Öntözés után meg kell lazítani a talajt, javítva a levegőztetést.
 • Ha a palántákat ősszel ültetik el, szükség van arra, hogy télen lefedje őket, hogy ne fagyasszanak le. A tavaszi ültetés során gyakran fel kell itatni őket, és fel kell párolni a hőt.
 • Meg kell trágyázni a talajt az ültetés előtt, ha túlságosan lecsapódik. A felső öltözködés kora tavasszal történik.
 • Nyáron virágzik. Ebben az időszakban kívánatos gyakran öntözés.
Virágok közelkép

Virágok közelkép

Egy burjánzó bokréta kapható, ha nincs levágva, és nem adott meg határozott alakot

Ha a cserje nem vágódik, és nem kap egy bizonyos alakot, akkor eloszlik

Válasszon egy helyet az ültetésre

Nagy mennyiségű, hófehér virágokkal borított figyelmeztető bokor. Olyan, mint egy kápráztató hógolyó a virágzás idején, és ősszel egy fényes sárga golyóhoz hasonlít, amikor a lombozat sárga színűvé válik. De hogy megfigyeljük ezt a szépséget, meg kell találnunk egy helyet a kertben, ahol a növény gyökeret verhet és jó lesz.

Fontos világos világítás, mert az árnyékos helyek lassítják a bokor növekedését. A Spiraea gyökerezik minden talajban, és fontos, hogy nem túl száraz. Ültesse az üzemet ősszel, amikor nincs levelek vagy kora tavasszal, amíg a vesék megjelennek.

Lush fehér bokor egy zöld gyepen

Lush fehér bokor egy zöld gyepen

Kis kerítések díszítik a gyepet a kerítés mögött

Lehetőség a pázsit mesterséges díszítésére

A bokor meglehetősen lenyűgöző méretű, és ez azt sugallja, hogy azt 50 cm-es távolságra kell ültetni, hogy megkapja sövény. Amikor a telepítés néhány darab csoportok kell térnie egymástól 70-100 cm. A gödör legyen szélesebb, mint a gyökerek 30% -kal, hogy a mélysége 50 cm. Ha ezek betartása az ültetés, lehetséges, hogy a gyors elszaporodását bokrok.

Gyönyörű bokrok sövénye

Gyönyörű bokrok sövénye

Alkalmazása szürke spiraea a táj kialakításában

Az üzem nagyra értékeli a Grefsheim-t, mert szerény gondossággal, fagyállósággal és hosszú virágzással rendelkezik. Ha egy bokrot építesz mellette tulipánok, nárciszok vagy krókuszok, kapsz egy intelligens kompozíciót. És ha egy kerítésen egy vagy többféle spiraeus fajtából álló rácsot ültetek, kapsz egy sövényt. Annak érdekében, hogy a hosszú virágzás az egész helyszínen érdemes több fajta növényeket felvirágozni, amelyek különböző időpontokban virágoznak. A nyár elején Grefsheimben virágzik a sprites, középen Vangutt virágai lesznek rajta, és végül virágzik a japán, csavargó Billard.

Változás esetén kombinálja a spiraea, a lila, a cselekvés, boróka. A spiraea is jól megy fák (juhar vagy hamu).

Lehetséges lehetőségek

Gyakran találkozhatsz a bokrok sövényével a város közigazgatási épületek közelében. A Grefsheym jól tolerálja a levegőszennyezést az autó kipufogógázai által, és hozzájárul a tisztításhoz. Még a virágzás után is, a bokor jól néz ki, köszönhetően a lédús és sűrű lombozat.

A klasszikus design stílusban a gömböt a víz közelében helyezik el. A vízben való visszaverődésnek köszönhetően a növényzet gazdagságának hatása keletkezik. Ezenkívül jól illeszkedik gyümölcsfák és más cserjék.

Egy kis kis bokor egy kis mesterséges tó közelében

Egy kis kis bokor egy kis mesterséges tó közelében

Menyasszonyi bokor a tájképben

A menyasszony cserje tájképi tervezésében

Létrehozni Provence stílusban meg kell teremteni egy vidéki otthoni környezetet. Ezt bútorok, dekorációs elemek és növények felhasználásával lehet elvégezni. A Spirea jól illeszkedik ehhez az irányba, és azt a benyomást kelti, hogy nő, ahol a természetbe került.

Használható különböző nemzeti stílusokban, például, japán, olasz, Orosz vagy skandináv. A bokor jól néz ki a nagy kövek és masszív fából készült bútorok, kő lépcsők között. A kitartó, a betegségekkel szembeni ellenállóképesség és a szerény gondozás miatt a tervezők gyakran használják tájtervezés.

A növény gondozása

A Spirea nem igényel különleges ellátást. Rendszeres nem intenzív öntözés és a gyomnövények időben történő betakarítása szükséges. A nagy fagyállóság miatt az üzemet gyakran használják élő kerítések létrehozására. A bokor hátulja a rossz reakció a hirtelen hőmérsékletváltozásokra. Ha az Ön régiójának éghajlati viszonyai instabilak, akkor a télen érdemes lefedni a bokor gyökereit leesett levelekkel.

Bokor ültetése

leszállás

Helyes vágópersely

Helyes vágás

Fontos, hogy a bokor időben és pontosan kitáguljon. A hosszú virágzáshoz és növekedéshez évente nem szükséges levágni. A szürke spiraea különleges tulajdonsággal rendelkezik - a vese a tavalyi évek óta eltelt felvételeket fedezi. A metszés évében Grefsheim nem virágzik. Legjobb a fagyasztott végek vágása, és 7 év múlva, a régi ágak tisztítása és vékonyítása. A növény élettartama körülbelül 30 év. A megfiatalításhoz egy csonk állapotába van vágva, amelyből új hajtások indulnak, és bokrot is lehet alakítani. Kétévente ajánlott az üzemet felhúzni kapja meg a korona kívánt alakját.

Hogyan tenyészteni?

A növény elterjedésének legjobb módja a dugványok. Ezért fiatal ágakat nem lehet bevenni. Vegye csak a merev ágakat, amelyekből levágja a tetejét, és eltávolítja a leveleket, majd laza és nedves talajba ültetik őket. A masszív csemeték megszerzése érdekében a dugványokat 20 cm távolságban ültetik fel, és magas páratartalmat hoznak létre a helyiségben. A távollétben üvegházak óvatosan gondoskodjon a talajról - nem szabad száraz. Gyorsan növekedni, megszervezni gyakori öntözés.

Amikor gyökerek jelennek meg, a spiraeát a földbe lehet ültetni, de ősszel vagy tavasszal kell elvégezni.

A bokor szaporítása a dugványok által

A bokor szaporítása a dugványok által

Betegségek és kártevők károsodása

Általában a bokor ritkán beteg, de vannak kivételek. A vereség megakadályozása érdekében érdemes megelőző karbantartást végezni. A leggyakoribbak a következők:

 • Spider atka. Az ágaknál egy apró szövedék, lyukak vannak a leveleken, néha sárgulnak és leesnek. Hogy megszabaduljon a szerencsétlenségtől, a karbofosokkal szórja a permetezést.
 • Levéltetvek. Az ártalom lombozatot és virágzásokat okoz. Ennek leküzdéséhez használja a pirimor megoldását.
 • Forgó bogár. Ez a hernyó a levelek legfeljebb 60% -át fogyasztja. Amikor a lombozat megjelenése előtt vegyi anyagokat dolgoz fel, a kártevők elkerülhetők.
Nem csoda, hogy az emberekben ez a bokor menyasszony

Lush virágzás a szezonban

A kártevők elleni küzdelemhez különböző módszereket alkalmazhat. Ezenkívül szükséges a műtrágyák öntözésére és trágyázására. A Grefshem minimális figyelmet igényel, ezért a kertészek gyakran magukra vetik háztartási telkek.

Fehér bokrok díszítik a háztartási telket

Fehér bokrok díszítik a háztartási telket

Szürke spiraea: az ültetés, a gondozás és a tájképi felhasználás jellemzői

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 3 =