A mindennapi életben a fiatalokat gyakran kőből emelték, hangsúlyozva a bazális rozetták hasonlóságát a rózsák fagyott ömlesztett rügyeit

A mindennapi életben a fiatalokat gyakran kőből emelték, hangsúlyozva a bazális rozetták hasonlóságát a rózsák fagyott ömlesztett rügyeit

Kõrózsa (lásd a fényképet: a virág hasonlít a fagyasztott rózsára, más nevek - fiatal, nyúlszáj) leveses a nemzetség Tolstyankov, teljesen szerényen növény, gondoskodás amely nem lesz nehéz, akár a helyszínen, vagy otthon. Annak köszönhetően, hogy képes alkalmazkodni minden feltételhez, azt is nevezik zhivotchka. Ha otthonról beszélünk, akkor ez a legjobb helyiség virágkultúra az irodában, figyelembe véve a szerénységet és egyszerű gondoskodást, a virág mellett tökéletesen beleillik minimalista belső tér bármely irodahelyiség.

Tartalom:

 • Stone Rose: fajták és fajták
 • Molodilo a tájtervezésben
 • Ápolás és reprodukció

Stone Rose: fajták és fajták

A molodilla - az eredeti forma gyönyörű zamatossága mellett más érdekes nevek is vannak

Az eredeti formának gyönyörű zamata sokféle

Eddig mintegy 500 féle kőrózsa ismeretes, amelyek közül több mint 50 tökéletesen alkalmazkodik az éghajlati viszonyokhoz:

 • A tetőszerkezet fiatal volt. A főbb jelek és babonák kapcsolódnak hozzá. A virág széles körben elterjedt egész Európában. Van globuláris lapított aljzatba, ami elérheti átmérője 7-15 cm, levelek - húsos, hegyes tippeket, akkor lehet festeni egy vöröses-barna vagy bronz színű. A virágok vöröses-rózsaszínűek.
Molodilo tetőfedés

Molodilo tetőfedés

 • Molodilo-hegység - közepes méretű rozetta zöld levelekkel és vörös-rózsaszín virágokkal. A hibrid fiatal volt a hegyen - Brown fiatal volt - különös a fajták színeivel, krémsárga szirmokkal.
Molodilo-hegység

Molodilo-hegység

 • Fiatal kaukázusi - más fajokról a zöld levelek kemény ciliumai különböznek. A virág piros lila vagy lila, a sziklás talaj jó, és a műtrágyáknak nagy mennyiségű kalciumot kell tartalmazniuk.
Fiatal kaukázusi

Fiatal kaukázusi

 • Molodilo törpe (egy másik név a kicsik). Succulent egy nagyon kicsi, majdnem miniatűr (legfeljebb 2,5 cm átmérőjű) rozetta, hegyes levelek, a perem mentén. A virág lila-vörös, a középpontban - egy külön szalag.
Molodilo törpe

Molodilo törpe

Rosette virágzik egyszer az életben

A rózsaszín egyszerre egy életen át virágzott

 • A márvány fiatal volt. A tarka levelek díszítik a zöld és a piros minták (bár vannak fajták, amelyek a kilépő a téli szinte teljesen piros), van egy kis pelyhek a fiatal levelek, de az idő, egyre fel, a levelek válnak teljesen sima. Virág, vöröses szirmokkal, éles széleken a széleken.
Molodilo márvány

Molodilo márvány

 • Molodilo cobwebby - Talán a legkülönfélébbnek tűnik a faj összes növénye között. Ha nem tudod, első pillantásra úgy tűnhet, hogy a rozetta néhány kártevő áldozata lett - szinte teljesen összezavarodott egy selymes webre. A rózsák nem nagyok, átmérője nem több, mint 4 cm, virágok - lila. A tenyészetben számos fajta és alfaj ismeretes, mindegyikük nagyobb vagy kisebb mértékben csökkentette a rozettákat (Faukonet fiatalja). A normális fejlődéshez jó vízelvezetésre van szükség, mész vagy kő talajok előnyben részesítendők. A mi körülmények között nagyon rosszul fáj a talajra, így ősszel jobb, ha a virágokat áthelyezzük egy lakásba loggia).
Fiatal pókháló

Molodilo cobwebby

 • Molodilo offshoot (elszabadult) Ez gömb alakú (5 cm-es átmérő), kimeneti húsos zöld levelek, virágok, zöldes vagy halványsárga, bőségesen növekszik fenyőerdőről homokos talajok. Gyógyító tulajdonságokkal rendelkezik, sebgyógyulásra és szívelégtelenségre.
Molodilo belsőség

Molodilo belsőség

 • Orosz fiatal volt - a XIX. század óta termesztett orosz erdei sztyeppre jellemző egy nagy rozetta, amely zöldes zöld levelekkel, sárga virágokkal rendelkezik.
Orosz fiatal volt

Orosz fiatal volt

Molodilo a tájtervezésben

A kultúrában ez a zamatos az ókori Róma óta ismert, jeleket és babonákat írtak fel annak fenntartására a ház tetője - ez biztosította a ház védelmét a viharból és az istenek haragjáról. Aktív tájkép design egy kõrózsa kezdõdött a XIX. században.

Érdekes tudni! A kõrózsák elsõ szerény varázsa a franciák nagyra becsülték, a különbözõ típusok kombinációinak felhasználásával a ház melletti szõnyegültetvényekhez, valamint a díszítéshez pályák és megfékezzen.

Ez a szokatlan és nagyon szerény növény tökéletesen illeszkedik az alpesi hegy kialakításához, és jól megtelik egy edényben

Ez a szokatlan, szerelmetlen növény kiválóan alkalmas egy alpesi csúszda díszítésére, és jól növekszik egy edényben

A jegyzethez! Due igénytelen növény, apró gyökérzet lehet ültetni szinte bárhol, például a rés maradt a burkolat utak és ösvények, a kövek között. A kõrózsa segítségével minden elemet újraélhet kerti tervezés.

Molodilo - elengedhetetlen növény a tájkép - alkotások megteremtéséért modern minimalista stílusok, míg a jelentéktelen gondozás lehetővé teszi, hogy egész évben dekoratív tulajdonságokkal rendelkezzenek.

Most a kerttervezésben a zamatosok nagyon népszerűek, különösen olyan növény, mint a fiatal vagy"каменная роза"

A kortársak ma nagyon népszerűek a kerttervezésben

A modern fajták és a hibridek fiatalok, rendkívül széles színekkel rendelkeznek: minden zöld árnyalatok (fénytől a telített sötétig), ezüstös, piros, rózsaszín, gesztenyebarna. Ez a színes változat lehetővé teszi, kombinálva, valós növényi festményeket hozva létre.

A fiatalok formáinak és színeinek sokfélesége lehetővé tette, hogy hatékonyan jelölje meg (a kertben) az út kanyart vagy arbours, és más talajtakarókkal - szaxifázzsal, hámozással, seregekkel - együtt egy lapos terület kertészkedéséhez.

Az ókori legendák azt állítják, hogy Európában a fiatalok a mennydörgés és a villámcsapás skandináv istene volt

Az ókori legendák azt mondják, hogy Európában az ifjúságot a Tóra szentelte - a skandináv isten a mennydörgés és a villámlás

Ebben az esetben, mint egy egyszeri ültetés (csak egy fajta használata), ami egy csillagra hasonlít, nem kevésbé lenyűgözőnek tűnik, mint a különböző fajokból álló készítmények. Egy másik előnye: még egy sűrű leszállás fiatalnak rövid idő után egy sűrű zöld szőnyeggé változik, amely teljesen elzárja a gyomirtó gyomokat. Az ilyen oldal karbantartása be van kapcsolva ritkán (hetente egyszer) öntözés.

Különböző fajok és fajták a fiatal, művelt, amelyek mester képes szinte mindent, lehet a hiteles díszítés a sziklakert vagy egy kis sziklakert

Különböző fajok és fajták fiatalok, amelyek termesztése képes szinte mindent mester, válhat valódi dekoráció a rock kert vagy egy kis rock kert

Az ötlet! Egy másik népszerű és hatékony módja annak, hogy a kő rózsa, hogy hozzon létre miniatűr másolatokat sziklakertek, egy kis, köves kert, amelyhez gyakorlatilag bármely helyszínen megtalálható.

A teljes kompozíció alkotó háttereként választhat borbolya. Jól napsütötte környezetben egy potot helyezhet el az oldalára, erősítheti, öntheti a talajba, beletéve és körbe helyezheti, néhány rozettát ugrált. A kompozíció elkészítéséhez a váza mellé több festői kőzetet is elhelyezhetünk, és a létrejövő kompozíció környékét törmelék vagy kavics borítja.

Mini sziklakert

mini sziklakertek

Alternatívaként egy agyag pot helyett egy régi fonott kosarat használhat.

Mini sziklakert fonott kosárral

Mini-rokary egy fonott kosár használatával

Egy jó kõrózsa is teremt mini-kert: Elég sok fiatal fajta telepítésére szép pot (nagy kerti edény), kövekkel és keleti díszítéssel - és kapjon egy sarokba, ahol elmenekülhet a mindennapi hiúságból, meditálhat.

A fiatal tető nagyon gyorsan kialakítja a piros szegélyű, zöld csatlakozójú szőnyegeket

A fiatal tető nagyon gyorsan kialakítja a piros szegélyű, zöld csatlakozójú szőnyegeket

Tipp A nem hagyományos megközelítések rajongói egy régi cipőt vehetnek fel és tölthetik földre. Néhány kőrózsa bokréta egy nem szabványos, de nagyon vonzó mobiltá változtatja virágágyás.

Kő emelkedett a virágcsizmában

Kő emelkedett a virágcsizmában

Ápolás és reprodukció

A kőzetrózsa olyan, mintha a kezdő kertészeknek lenne alkalmassá tenni, nagyon egyszerű gondoskodni róla. Meg kell találni a jó növény közvetlen napfény (a fény hiánya feszített mondani, hogy „vékony” levelek és egy laza foglalat), és minden más lesz vigyázni rá magam. A szó szokásos értelemben vett gondja, például a gyakori öntözés és a felső öltözet csak károsítja a növényt, és még halálát is okozhatja.

Molodilo tulajdonképpen a legdíszesebb és szokatlan növények közé tartozik

Molodilo joggal tartozik a leggyakoribb dekoratív szokatlan növényekhez

leszállás

A legjobb talaj egy kõrózsa sziklás vagy homokos. Lehetséges ültetés és az agyag-csernozjom talaját, de létre kell hoznunk egy kis kavics (kavics) bazális réteget, amely jó vízelvezetést biztosít.

Molodilo - egy szokatlan növény, amelynek gondozására szinte nincs szükség, sőt a betegségeket és kártevőket is

A Molodilo nem hajlamos betegségekre és kártevőkre

Tipp Amikor otthon termesztenek, fel kell venni egy meglehetősen széles potot - a fiatalok nem szeretik a gyakori átültetéseket.

Míg a szabad terület (a növény gyors növekedése) kavicsokkal, faszénnel, kúpokkal, kagylóval stb. Díszíthető.

locsolás

Mint minden más más zamatos, a kőzetrózsa nem igényel gyakori öntözést vagy permetezést, mert nedvességet és szükséges tápanyagokat képes felhalmozni a lédús levelekben. Kicsik öntözésre lehet szükség csak a transzplantáció előtt. Csak egy nagyon száraz nyáron, hosszabb távon eső esetén a legfiatalabb 2 hetente öntözhető, miközben a gyökér alá irányítja a vizet, elkerülve azt, hogy a levelekre hulljon.

Fontos! Növekvő kő emelkedik otthon, télen, az öntözés egyszerre csökken két hónap alatt. A felesleges nedvességgel az alsó levelek először lassulnak, majd elszáradnak.

Mivel a nagyon szerény növény fiatal volt, gyakran díszítésre használják

Molodilo gyakran használják a díszítéshez

További trágyázás

A takarmányozáshoz olyan növényre van szükség, amely eléri a három életkort. Használhatja a műtrágyát a kaktuszok koncentrációjának felénél. A túlzott felső öltözködés azt eredményezi, hogy a rozetta elkezd elszakadni és szétesni, és a levelek elhalványulnak, elveszítik a díszítőképességet.

Csokor kővel rózsa

Csokor kővel rózsa

telelés

A telelés előkészítése a nedvesség behatolása ellen (különösen a fényes díszítő fajtáknál) - ez a növény rothadásához és további halálához vezethet.

Tipp A legegyszerűbb az, ha egyszerűen fedjük le a növényt kb. 20 cm magas, körülmetélt műanyag palackon, szilárdan rögzítve, hogy a szél ne fújja le.

Az ifjú fiatalok egyik előnye a tél erõssége volt, a fiatalok egyik érdeme a tél erõssége

A fiatalok egyik előnye a magas téli felszívódás volt

reprodukció

Ez a folyamat gyakorlatilag nem igényli a kertész beavatkozását. Nem egyáltalán nem, hogy a franciák egy kő rózsát hívnak "tyúk csirkékkel" - körülötte nagyon sűrű és bőven helyezkednek el a fiatal rozetták, amelyek gyorsan és könnyen gyökeret verhetnek. A folyamat felgyorsítása érdekében kicsit lenyomhatja a bajuszokat a földre.

A kiskereskedelemben lévő fiatal üzletek kirakása

Fiatal rózsaszínek

Ahhoz, hogy értékelje a kőrózsa szerény varázsát, a videó segít:

Rózsa kő (fiatal): az ültetés, az otthoni ápolás és a kertben lévő sziklakertek létrehozásának minden titka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 7 =