Течни линолеум је заиста револуционарни материјал за дизајн пода у модерном дизајну

Течни линолеум - ово је заиста револуционарни материјал за дизајн подова у модерном дизајну

Иновативна решења у погледу поправке омогућавају савременим корисницима да изаберу најновије производе по приступачним ценама код куће, бунгалови, апартмани. Једна од последњих речи технологије је течност линолеум.

 • Намена линолеума типа течности
 • Сорте течних производа
 • Предности и мане текућег линолејског материјала
 • Карактеристике кувања и рада
 • Преглед понуде понуде
Модернизам у унутрашњости дневне собе приватне куће

Модернизам у унутрашњости дневне собе приватне куће

Пуњени подови имају многе предности

Пуњени подови имају многе предности

Црно-бели под је веома импресиван

Црно-бели под је веома импресиван

Кухиња у комбинацији са трпезаријом, у класичном стилу

Кухиња у комбинацији са трпезаријом, у класичном стилу

Захваљујући модерним решењима, постоји велики број варијација у дизајну простора. Недавно је идеја линолеума у ​​течном облику почела да се шири са великом брзином, а ако се одлучите упознати са овом квалитативно новом врстом подне облоге, онда сигурно ћете открити нове границе у дизајнерским вештинама. Дакле, течни линолеум је новина последњег пута, што омогућава стварање стилистике простора у било ком смеру, зависно од личних преференција власника.

Намена линолеума типа течности

Жути под у унутрашњости купатила

Жути под у унутрашњости купатила

Ако извучемо паралелу између упоредних аналога између ваљаног линолеума и течног производа, можемо закључити да постоји само једна ствар заједничка: интегритет читавог платна. У спољним индикаторима постоји даља сличност, али ако додирнете површину, можете схватити да то није тако. Овај течни материјал, када га додирне, је неуједначен керамичке плочице, ако узмете у обзир друге параметре, вреди напоменути да постоје разлике у свим правцима. Ако постоји потреба за детаљним одразом природе ове сировине за пол, "Самонивелни подови".

Светао течни линолеум у унутрашњости кухиње, уређен у стилу Арт Ноувеау

Светао течни линолеум у унутрашњости кухиње, уређен у стилу Арт Ноувеау

Под је један од најтрајнијих врста премаза

Под је један од најтрајнијих врста премаза

Први произведени линолеум примењен је стриктно у сврху индустријских активности. Програмери су себи поставили циљ стварања чврсте чврсте основе за подне облоге које не би биле подложне абразији и лако би се могле користити у економским зградама - индустријским објектима за складиштење. Тада су дизајнери дошли до идеје да украсе једноставне неатрактивне подове са шаблоном, а број људи који желе да користе побољшане материјале за декорацију стана значајно повећавају. Штавише, повећање броја потрошача овог производа се десило у геометријској прогресији.

Сорте течних производа

Савремени тржишни простор и конкурентски произвођачи нуде више облика и типова самонивелисних подова који се класификују по пуњачима и долазе у:

 • цементни акрил;
 • полиуретан;
 • смоле.
Течни линолеум одликује дуготрајност

Течни линолеум одликује дуготрајност

Разноврсна тапацирунг намјештаја ће помоћи у разблажењу монофонијског ентеријера

Разноврсна тапацирање намештаја помаже у разблажењу монофонијског ентеријера

У основи течни линолеум се користи у индустријске сврхе, иако се полиуретански производи користе за висококвалитетни дизајн стамбених зграда. Ово није изненађујуће, јер је материјал јак, лаган, захваљујући којем је могуће симулирати природни премаз без угрожавања сопствене ташне. Дебљина производа такође варира, а ова цифра варира у малом распону од 1-7 мм, али ако пратите препоруке радника за поправке, за традиционално оптерећење препоручује се одабир материјала слојем од 1,5 мм. Ова вредност је довољна за несметан рад премаза током наредних деценија.

Предности и мане текућег линолејског материјала

Савршена комбинација жуте и сиве боје у унутрашњости спаваће собе

Ефикасна комбинација жуте и сиве боје у унутрашњости спаваће собе

Упоређујући ову врсту материјала са другим елементима, вреди напоменути да постоје велике разлике између њега и других врста подних облога. Хајде да размотримо његове позитивне аспекте.

 1. Снага је прилично велика, јер производи традиционално нису предмет механичких утицаја. Ова позитивна карактеристика даје преовлађујућу материју подне плочице, обичан линолеум, паркет.
 2. Важна предност коју има течни линолеум је његова цена. Савршено је оптимално за сва угодност и предности које можете добити давањем преференције овом конкретном материјалу.

  Пода нема шавове, што може запрљати прљавштину

  Пода нема шавове, што може запрљати прљавштину

 3. Прва карактеристика као главна предност омогућава овој групи производа да имају готово универзални обим употребе. Ово је лично становање, индустријски објекти, складишта, продавнице, аеродроми.
 4. Водонепропусност - овај под висококвалитетног полимера карактерише чињеница да њено трајање укључује слој који помаже одбијању воде, тако да производ може издржати директно продирање течности, а ова својина дозвољава да доминира плочице.

  Захваљујући отпорности на воду, линолеум је савршен за купатило

  Захваљујући отпорности на воду, линолеум је савршен за купатило

 5. Нема шава у слоју. Без обзира на параметре конфигурације и површину просторије, овај тип производа ће обезбедити глатко и глатко подно без зглобова, а то је несумњив плус у смислу естетских перформанси.
 6. Обиље дизајнерских решења: у поређењу са класичним варијацијама, постоји велики простор за креативни рад, јер је могуће израдити јединствена индивидуална решења у оквиру било ког решења. Можете одабрати 3Д технологија, а такође и за одабир цртежа било којег предмета.

  Течни линолеум - само богенд за дизајнере

  Течни линолеум - богатство за дизајнере!

 7. Отпорност на ватру - то је због чињенице да се премаз односи на групу негорљивих елемената, тако да се ова врста декорације са свим смелостима експлоатише на социјалним и индустријским објектима.
 8. Одсуство токсичности је још један неоспорни плус. Ако рационално посматрате карактеристике и технологију примене, као и припрему материјала, то ће бити 100% у складу са свим безбедносним стандардима за здравље не само одраслих већ и деце.
 9. Лакоћа у процедурама неге чини сировину неопходним чак и за најраније људе. Можете га опрати било којим кућним хемикалијама. Глатка површина материјала олакшава и лако се бави различитим врстама загађивача.

  Да бисте били сигурни да је ваш под увијек чист, често је довољно да га обришете влажном крпом

  Да бисте били сигурни да је ваш под увијек чист, често је довољно да га обришете влажном крпом

 10. Дуг век трајања - овај индикатор се постиже захваљујући високим карактеристикама чврстоће. Плус ово или минус - одлучите за себе, јер многи верују да за тако дуго времена секс може постати досадно. С друге стране, не морате трошити новац и вријеме да је преписите дуго.

Дефинитивно: ако одлучите да купите течност линолеум, онда нећете зажалити. Међутим, како не би требало да се бавимо различитим замкама, неопходно је унапред разматрати негативне аспекте употребе материјала. Ово је релативно висока цена и сложеност која може настати током инсталације. Такође, у оквиру боје нема довољно широког избора производа. Било да је потребно изабрати линолеум течност, Свака особа одлучује за себе, а многи који га користе и користе дају најбоље оцене и препоруке.

Карактеристике кувања и рада

У оквиру савремених грађевинских радњи можете одабрати између две врсте подних облога - један са компонентом и два.

 1. Једнокомпонентни производи се користе за припремне догађаје уземљења за било коју врсту материјала. Другим речима, ови елементи се карактеришу као везе независног поравнања. Одликују их индикатори високе јачине, а уз помоћ ових производа могуће је направити идеално глатку површину.
 2. Двокомпонентна једињења се користе искључиво за завршну обраду. Ако узмемо у обзир композицију, можемо разликовати епоксидне подове, цементно-акрилне и производе направљене на бази полиуретана.
Сјајни бежни подови у дизајну кухиње

Сјајни бежни подови у дизајну кухиње

Спрат у унутрашњости кухиње у стилу минимализма

Спрат у унутрашњости кухиње у стилу минимализма

Такве карактеристичне особине сведоче само на чињеницу да је током процеса селекције неопходно имати најпријатнији став према саставу и врсти материјала. Пре стварања услова за формирање квалитетне фондације неопходно је спровести низ активности:

 • изравнавање површине како би се постигао идеалан плански индекс;
 • чишћење, прајмер и прашење базне основе за 100% коришћењем брзог решења;
 • композиције које се користе за примирање треба разликовати дубоким пенетрацијом, примењују се у великим количинама у два сета.
Течни линолеум властите руке

Течни линолеум властите руке

Технологија стварања масивног пода

Технологија стварања масивног пода

Након извршења ових мјера, потребно је сачекати сушење и отврдњавање "тла".

Преглед понуде понуде

Важно питање које брине људе који желе да купе течност линолеум је цијена по квадратном метру. Све зависи од места куповине, а то можете учинити на Интернету или у специјализованим продавницама, од специјализованих компанија које уграђују овај тип материјала. Дужина трајања, за коју вреди чекати испоруку, је до 2 недеље (обично). Почетна цена по квадратном метру материјала је најмање 350 рубаља, на домаћем тржишту можете пронаћи и увозне производе. Такође вриједи узети у обзир трошкове рада стручњака, јер самоносиве зидане Је сложен процес.

Течни линолеум је савршен за ентеријер у стилу поткровља

Течни линолеум је савршен за ентеријер у стилу поткровља

Под је отпоран на високу влагу у купатилу

Под је отпоран на високу влагу у купатилу

Дакле, прегледали смо шта је течни линолеум, научили врсте материјала и достојанство, цена по квадратном метру. Одличан избор производа ће вам омогућити да добијете прави резултат у било ком унутрашњем стилу.

Течни линолеум: 70+ идеје за стварање савршеног пода

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 3 =