Ламбрекуинс са уредним симетричним преклопима

Ламбрекуинс са уредним симетричним преклопима

Дневни боравак у кући или стану треба бити пријатан и истовремено представник. Сасвим импресивно подручје у овој просторији је састав прозора, тако да његовом дизајну треба приступити с сву одговорност. Прекрасни ламбрекуини за дворану у могућности су дати простор посебном шарму и чврстини, задржавајући истински домовиту атмосферу.

Садржај

 • Шта је ламбрекин?
 • Врсте Ламбрекуинс
 • Елементи сложеног ламбреквина
 • Декорације за Ламбрекуинс
 • Ламбрекуинс за дворану са сопственим рукама
Прави тврди ламбрекуини у дневној соби

Прави тврди ламбрекуини у дневној соби

Ламбрекинови украшени робом

Ламбрекинови украшени робом

Шта је ламбрекин?

Ламбрекин је уски трак ткива, фиксиран на кутија за завесе, и измишљен је као средство за камуфлажу непрекидног фрагмента зида између отвора прозора и плафона.

Данас, ламбрекинови често изводе декоративну функцију, чинећи композицију завеса складнијом и темељном.

Ламбрекуинс се такође користе за покривање уназадног вијенца. Популарна употреба завесе са ламбрекуинс-ом за декорацију ходника у одређеном стилу, на пример модерним. Такође, помоћу овог елемента можете подесити геометрију прозора, подићи плафон или визуелно проширити отвор прозора.

Ламбруцк, скривајући вијенцу и горњи нагиб прозора

Ламбруцк, скривајући вијенцу и горњи нагиб прозора

Ламбрекин у модерном дневном боравку

Ламбрекин у модерном дневном боравку

Изузетан ламбрекин у дневној соби

Изузетан ламбрекин у дневној соби

Користећи ламбрекин без завеса

Користећи ламбрекин без завеса

Врсте Ламбрекуинс

Постоји пуно варијанти дизајна ламбрекина, али постоји неколико основних типова овог производа.

 1. Цлассиц. Уска трака од тканине, окупљена у преклопима са посебном траком - завјесном траком. На основу облика доње ивице, овај ламбрекин може бити равно, закривљен, таласан. Одличан начин да сакријете ружну углу или горњи прозор.

  Класичан Ламбрекин

  Класичан Ламбрекин

 2. Тешко. Овај ламбрекин савршено држи облик, израђен је од специјалног бендо тканине или користи густу тканину с дубинским или нетканим линером. У унутрашњости дворане, такав ламбрекин изгледа прилично част и величанствен.

  Хард Ламбрекуин

  Хард Ламбрекуин

 3. Са декоративним елементима. Сложени дизајн овог ламбрекина укључује детаље као што су јаботи, сваги, кокил'е, перекиди, кравате. Прави простор за машту и шансу да створимо заиста јединствену композицију завеса.

  Ламбрук са украсним елементима

  Ламбрук са украсним елементима

 4. Комбиновано. На пример, кроз рупе у тврдом ламбрекуину растегнуте су траке ткива прикупљене у зглобовима. Обично, дизајнирање (и иначе не кажу) такве ламбрекуинс рукују професионални дизајнери.
Комбиновани ламбрекин у дневној соби

Комбиновани ламбрекин у дневној соби

Наравно, софистицирани ламбрекуини изузетног облика изгледају занимљивије и импресивније, међутим, на примјер, за стил земљу нема ништа боље од класичног правог ламбреквина.

Елементи сложеног ламбреквина

Комплексни ламбрекин је колекција украсних елемената створених уз помоћ различитих врста тканине. Обично се у истој конструкцији користе до три различита елемента, али са искуством и беспрекорним осећањем стила, можете експериментисати са већим бројем детаља.

Сваг - полукруг са оковима, традиционални елемент ламбрекин. Сваг се може причврстити на вијенац дуж целе горње ивице или са обе стране, формирајући празан полукруг мањих радијуса. Постоје и симетрични и асиметрични сваги. Сваги се могу користити одвојено, у паровима, преклапајући се, пресецају са осталим елементима ламбрекин-а.

Завесе у дневној соби са три ламбрекуинс-свагами

Завесе у дневној соби са три ламбрекуинс-свагами

Перекид - ако баците траку тканине ламбрекуин кроз ивицу, добићете полукруг, сличан свагу. Међутим, најспектакуларнија је промена на цевасти модерни угаљ, израђени у истој вени као и дизајн прозора текстила.

Ламбрекин са бацањем

Ламбрекин са бацањем

Јабот је асиметрични ламбрекуин елемент који има вертикалне оштрице, косу доњу ивицу и обично се налази на бочној страни отвора прозора. Често се јаботи (или јаботи) користе у паровима - са обе стране прозора.

Ламбрекин са јаботима

Ламбрекин са јаботима

Кравата - кројача кравата за ламбрекин може бити у облику сличном образцу јабота. Само оклопи се не налазе дуж нагиба, већ један испред другог, формирајући уски производ.

Ламбрекин са везицама

Ламбрекин са везицама

Кокилие - традиционално лоциран усред композиције прозора између два свагамија. То је симетрични или двоструки дизајн, који подсећа на две уске и кратке сваг, које се налазе дугачке стране једни према другима.

Ламбрук са декоративним елементом - хладноће

Ламбрук са декоративним елементом - хладноће

Комбинације декоративних елемената ламбрекуина изгледају сјајно у различитим бојама - изаберите или контрастне боје или уравнотежену шему боја.

О томедин цвијета би требао бити главни, најбоље ако је боја главне завјесе.

Декорације за Ламбрекуинс

Комплексни сам ламбрекин је изврсна декорација прозора, али најједноставнији ламбрекин може бити украшен оригиналним ивицама.

 • Подручје - традиционална декорација за ламбрекин од сомота или таффета.
Ламбрекуинс са рубом

Ламбрекуинс са рубом

 • Фестони су оштре пројекције различитих облика које могу дати сасвим ново расположење за композицију прозора.
Ламбрекин с фестоонс

Ламбрекин с фестоонс

 • Трака - једноставан, али ефикасан начин завршетка ивице ламбрекин-а притиском на уску текстилну траку.
Ламбрекуин са шишком траке

Ламбрекуин са шишком траке

За декорисање тврдих ламбрекуина користите обимне делове који симулирају обликовање штукатуре, или меке цвијеће из тканине, као и разне тематске слике одштампане на тврдој површини ламбрекина штампањем фотографија.

Ламбрекуинс за дворану са сопственим рукама

Шивајући класични ламбрекин није тежак - то је нормално завеса, само скраћено. Да креирамо декоративне елементе ламбрекина користимо специјалне обрасце, али за почетнике нудимо упутства о томе како направити сваг непрофесионалним методом.

 1. Потребан нам је квадратни комад тканине са стране од око 1,5 м. Двапут га савијамо, повезујући супротне углове и означити средину дијагонале - то ће бити средина горњег дела сваг-а.
 2. Сада ћемо припремити бар - карневал или обичну плочу, на чему ћемо причврстити будућу сваг. На траци обележимо центар, жељену ширину средине сваге и његове екстремне тачке. Тканицу поставимо на траку.
 3. Наизменично, формирамо зглобове жељене ширине са потребним интервалом. Тканину поправљамо са затичима, обезбеђујући формирање глатких и лијепих преклопа.
 4. Горња ивица сваге је украшена траком за завесу, а доња ивица сече у полуокругу дуж екстремног преклопа.
Како направити сваг својим рукама

Како направити сваг својим рукама

Апсолутно је лако извршити друге елементе - јаботе, кокили. Израчунајте укупан број и ширину сваког елемента, тако да нису преблизу лоцирани, али не превише пространи. Остаје да се обеси ламбрекин на једној од жица у вијенцу.

Савет! Ако сте одлучили да украсите свој дом са композицијом завеса користећи ламбрекин, дневна соба не би могла бити погоднија за овај величанствени ентеријер.

Ламбрекин може бити праћен не само класична соба за сређивање, али и прилично модерне просторије, уређене у стилу хи-тецх или тецхно. Изаберите опцију коју желите од понуђених видеа или направите јединствену!

Ламбрук са неколико преклопа

Ламбрук са неколико преклопа

Завесе са Ламбрекуинс

Завесе са Ламбрекуинс

Ламбрекуинс са рубом и јаботи

Ламбрекуинс са рубом и јаботи

Ламбрекуинс за дворану (39 фотографија): типови и карактеристике избора

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 2