Prostrani dnevni boravak s prozorom na krovu

Prostrani dnevni boravak s prozorom na krovu

Praktičnost stavljanja stvari i očuvanja narudžbe u kući pruža funkcionalnog sustava pohrane, koji moraju biti pravilno organizirani. Ako imate malu površinu, a postoji mnogo različitih stvari i sve treba kompaktno postaviti, možete koristiti rješenje poput police ispod stropa. U ovom slučaju soba neće biti pretrpan ormari i drugi namještaj koji se nalazi na podu, a objekti koji se ne koriste često mogu biti uklonjeni sa polja pogleda.

 • Gdje postaviti sustav za pohranjivanje?
 • Kako napraviti sustav za samoodržavanje?
 • Važne nijanse
Interijer kuhinje u visokotehnološkom stilu

Interijer kuhinje u visokotehnološkom stilu

Gdje postaviti sustav za pohranjivanje?

U svakoj kući nalazi se prostor za smještaj stropnih police. Moguće ih je stvoriti na takvim mjestima stana:

 1. Kuhinja. Ovdje možete napraviti police iznad vrata, uz zid, ispuniti gornji prostor frižider ili kuhinjskog stana.
 2. Ulazna dvorana. U ovoj sobi, sustav za pohranu je postavljen na kraju, uz jedan zid.
  Mala kuhinja s policama na stropu

  Mala kuhinja s policama na stropu

  Košare za spremanje stvari u unutrašnjost hodnika

  Košare za spremanje stvari u unutrašnjost hodnika

 3. Kupaonica. U takvoj prostoriji najčešće se koristi prostor iznad vrata ili uz zid, ne utječe na zonu kupaonice.
 4. Dnevne sobe. U ovom slučaju, takve police se postavljaju duž perimetra svih zidova ili samo jedan. Možete stvoriti skup postavljanjem na obje strane vrata ormarića i polica iznad nje.

Savjet! Ako je soba uska, nemojte stvoriti police duž dugih zidova, to će vizualno dodatno suziti prostor i bit će nezgodno koristiti takav sustav.

Stavljamo policama u kuhinju

Ova soba u kući često ima malu veličinu, pa korištenje police ispod stropa zbog praktičnosti i praktičnosti. Mjesto i uporaba takvih sustava mogu biti različite:

Savjet! Dobro mjesto, koje se često ne koristi, jest vrhunski ormarićni kuhinjski set. Možete opremiti police od istog materijala kao u ostatku namještaja. Izgledajte stilski košare na otvorenoj polici.

Radna površina kuhinje, koja se nalazi ispod prozora

Radna površina kuhinje koja se nalazi na prozoru

Dizajn privatne kuće u bijeloj boji

Dizajn privatne kuće u bijeloj boji

 • Iznad hladnjaka nalazi se i puno neiskorištenog prostora, koji se lako puni, viseće police na kojima možete stavite posuđe ili ukrasne predmete.
 • Ako ste vlasnik sobe s visokim stropovima, možete postaviti police u nekoliko redaka, a to će biti prikladno, praktično rješenje.

Kako urediti sustav za pohranu u kupaonici?

U ovom slučaju, to je opcija koja se može pobijediti, jer morate staviti puno stvari, a prostor u kupaonici je ograničen. Otvorena polica ispod stropa može se koristiti za spremanje toaletnog papira ili ručnika, slično a polukat, ali ne ometa i omogućuje pohranu svih potrebnih stavki. Ali kako bi imali pristup tim regimentima, morate dobiti ljestve,

Police s vlastitim rukama u higijeni

Police s vlastitim rukama u higijeni

Police u unutrašnjosti

Za pohranu knjiga, možete odabrati način police u spavaćoj sobi, dnevnoj sobi ili hodniku. Najbolja opcija je otvorena polica s jednim odjeljkom. Učinkovito izgledaju kao takve strukture, ako se nalaze u različitim sobama diljem kuće.

Mjesto polica iznad vrata

Najčešće ovaj dizajn je minijaturni i može se koristiti i za praktične svrhe i postati element dekor. Za kupaonicu, to može postati mjesto za kućne kemikalije, čiste ručnike ili druge predmete i proizvode za osobnu njegu.

Ideja! U spavaćoj sobi možete napraviti portal oko vrata gdje možete postaviti razne male stvari koje su tako nužne u svakom domu.

Različite niše za tavanski strop

Ako imate pojedinca kuća s potkrovljem, onda imate stropne krakove gdje možete organizirati izvorni i prostrani prostor za pohranu. Poželjno je dizajnirati niže u procesu postavljanja zgrade, ali ih je moguće stvoriti u gotovoj strukturi. U ovom slučaju, strukture su jake, sposobne izdržati teška opterećenja, tako da možete staviti na njih različite teške predmete i ne bojte se da će razbiti police.

Soba u ormaru u potkrovlju

Soba u ormaru u potkrovlju

Stalci i uporaba namještaja na strop

Prikladna i praktična opcija za stvaranje skladišnih prostora u kući - razapinjanje. Ako ne želite imati police ili niše širom zida, dovoljno je kupiti poseban model gotovih police i pričvrstiti ih na strop. Ispod njih, lako se uklapaju drugi namještaj: stol, kauč ili ormar.

Postoji i mogućnost opremanja sobe s namještajem s visinom ispod stropa, što će omogućiti da ne izmišlja kako popraviti različite vrste police, već da postavite maksimalnu visinu ormarića.

 • Na primjer, kupiti ormar, koji vam omogućuje da prilagodite veliki broj objekata, skrivajući ih od vanzemaljskih pogleda.

Nemoj morati bušiti zidove. Pojava takvog namještaja mnogo je impresivnija od konvencionalnih ormarića.

Kako napraviti sustav za samoodržavanje?

Spremna rješenja za određenu opciju i veličinu prostora koje teško možete pronaći. Ako želite kupiti gotov proizvod u trgovini, morat ćete biti zadovoljni s kontrakcijama koje predstavljaju tvornice za proizvodnju namještaja. Izbor nije velik, a dimenzije ne odgovaraju uvijek u određenoj situaciji. Postoje samo dvije mogućnosti - naručivanje individualnog izvršenja dizajna ili to učiniti sami.

Za proizvodnju policama velikog talenta nije potrebno, dovoljno je imati određene vještine, moći koristiti alate i kupiti dovoljno materijala za posao.

Savjet! Za početak je potrebno odabrati mjesto i razmišljati opcija rasporeda polica. Nakon odabira, izmjerite prostor koji planirate ispuniti zglobnom strukturom.

Sljedeća faza rada bit će proizvodnja crteža. Možete crtati ručno, važno je ispravno zapisati dimenzije i parametre vašeg proizvoda, tako da je sve savršeno jasno. Prema crtežu, potrebno je izrezati elemente koji se trebaju sastaviti u završnu strukturu.

 • Za proizvodnju možete odabrati materijale od drva: ploča, šperploča ili iverica. To su jeftine opcije koje se savršeno uklapaju u vaš proračun.

Nakon što su svi dijelovi spremni, potrebno je napraviti sklop i popraviti glavne dijelove i dijelove strukture, nužno ih pokušavajući na mjesto gdje će biti. S pravilnom proizvodnjom svih faza završna konstrukcija lako će stati na svoje mjesto. Samo će ga objesiti na zid.

Ugradnja samoposlužne police

Ugradnja samoposlužne police

Ugradnja polica kupljena u trgovini

Ugradnja polica kupljena u trgovini

Za proizvodnju ove faze trebate pričvršćivače. U ovom trenutku polica je visjela na zagradama i njegovom ukrasu. Nakon završetka svih faza, dobivate prikladno mjesto za pohranu stvari ili ukrasni element u unutrašnjosti.

Važne nijanse

Prilikom pričvršćenja police, provjerite jesu li svi dijelovi proizvoda pričvršćeni za pričvršćivače na zidu. Bolje je koristiti posebne zagrade - za razliku od običnih tipli, one su pouzdanije.

Kuhinja s sivim pročeljima

Kuhinja s sivim pročeljima

Važno! Pažljivo razmotrite što ćete pohraniti jer je važno uzeti u obzir snagu opterećenja. Da biste stavili teške predmete, najbolje je odabrati materijal za policu koja će izdržati teška opterećenja, kao što su ploča ili debela šperploča. Za skladištenje malih i laganih gizmosa prikladni su strukture od čestica ili gips ploče. Ova se odluka mora poduzeti tijekom popravka.

Polica za strop za garažu

Polica za strop za garažu

Prilikom odabira police, morate uzeti u obzir opterećenje stvari koje ćete pohraniti tamo

Prilikom odabira police, morate uzeti u obzir opterećenje stvari koje ćete pohraniti tamo

Važna točka bit će organizacija pristupa gotovim stropnim strukturama. Imajte na umu da će vam trebati stepladder ili stolica, Za dobivanje objekata s velike visine, i postavljanje tih uređaja na pod trebao bi biti dovoljno prostora.

Na takvim mjestima stavljajte predmete koji se često ne koriste, a to ukazuje na to da se tamo može nakupiti prašina. Da biste ograničili svoj hit, možete napraviti vrata ili sjenila, koji će zaštititi pohranjene predmete od njegovog utjecaja.

Police na stropu: slobodan korisni prostor u stanu bez gnjavaže

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

63 − = 53