Kako odabrati namještaj u uredu voditelja

Soba u kojoj redatelj radi je poslovno središte bilo koje organizacije. Ovdje se održavaju najvažnije ponude, zaključivanje unosnih ugovora, sastanci s partnerima - sve događaje koji određuju uspjeh tvrtke.
Očito, unutrašnjost glavnog ormarića treba biti drugačija od radnog mjesta običnih zaposlenika, a namještaj za upravitelja - ispunjava nekoliko zahtjeva.

 1. Naočit. Kabinet okruženja, gdje direktor prihvaća partnere i VIP klijente, može utjecati na njihovo mišljenje o tvrtki, želji za suradnjom. Namještaj je u stanju pokazati financijsko stanje tvrtke: skupi apartman, jedan estetski koncepciju prostora - to govori o mogućnosti da troše novac, što znači da je stabilnost i profitabilnost svog rada tvrtke.
 2. Comfort. Namještaj treba odabrati uzimajući u obzir funkcionalnost i ergonomiju. Trebao bi biti prikladan za rad s dokumentima i uredskom opremom, održavanje sastanaka i pregovora.
 3. Kvaliteta. Prilikom odabira namještaja ormara za menadžera, prednost se daje predmetima od prirodnog drva ili furnira. Dopušteni su dijelovi stakla, metala, kamena. Plastična je neprikladna. Sofe i fotelje su bolji od kože ili presvlake izrađene od skupog tekstila na prirodnoj osnovi.
 4. Dopisivanje nacrta kabineta osobi vlasnika i specifičnosti tvrtke. Pri ukrašavanju prostora, relevantni su i tradicionalni i inovativni pristup.

Od velike važnosti je spektar boja u kojemu je upraviteljski ured. Univerzalni namještaj smatra se prirodnim drvenim nijansama (hrasta, wenge, oraha, itd.) Ili akromatskih tonova (siva, bijela, crna). U tom slučaju, unutarnja oprema će stvoriti živopisne vizualne akcente, dojam svježine i ne oduzimaju poslovan atmosferu. No sočne nijanse namještaja bit će prikladne u uredu ravnatelja kluba mladih, umjetničkog studija, fitness centra itd.

Izbor stila je poželjan biti povezan s aktivnostima tvrtke. Glava računalne tvrtke dobro je prilagođena prostoriji u duhu high-tech-a, ravnatelju kozmetičkog salona - prostoru modernog karaktera i upraviteljem velike banke - klasičnim. Također je dobro uzeti u obzir osobnost vođe. Dakle, krhka žena je izgubljena na pozadini masivnog klasičnog namještaja, a veliki čovjek izgleda neprikladno u okruženju svjetla urezanih.

Zoniranje upravnog ureda i potrebne stvari namještaja

Idealno, redateljski ured bi trebao biti prostran i podijeljen u tri klastera.

 1. Radno područje. Osnovni namještaj - fotelja i stol.
  Fotelje je potrebno s podešavanjem visine, po mogućnosti s visokim naslonom sjedala i podešavanjem nagiba, širokim naslonima za ruke, naslonom za glavu. Zahtjevi za stolom: veliki, s nekoliko ladica ili rubnjakom.
  U radnom prostoru mogu se postaviti ormari za dokumente i dodatne konzole za uredsku opremu. 

  Kako odabrati namještaj u uredu voditelja

 2. Sektor za pregovore. Glavni element je stol za konferencije bilo kojeg prikladnog oblika, opremljenog optimalnim brojem sjedala. 

  Kako odabrati namještaj u uredu voditelja

 3. Ostalo Teritorij. U uredu glave ovaj prostor se ne koristi toliko za siesta nego za neformalne pregovore. Odgovarajući mekani namještaj (sofe i fotelje), stol za čaj.

  Kako odabrati namještaj u uredu voditelja

U malom uredu, zone se mogu kombinirati. Na primjer, tablica u obliku slova T omogućit će sastanke i pregovore u radnom sektoru.

Kako odabrati namještaj u uredu voditelja

Kako se ne bi zamijeli kompatibilnosti predmeta, bolje je kupiti namještaj za slušalice. Ako kupite pojedine stavke, odaberite modele iz jedne serije. Dakle, zajamčena je utakmica na stilu i boji, harmoničan interijer.

Kako odabrati namještaj u uredu voditelja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 8 =