Трпезаријски столови. Треба обратити пажњу на дизајн и ергономију трпезарије, јер иза њега проводимо пуно времена у кругу породице и са гостима

Треба обратити пажњу на дизајн и ергономију трпезарије, јер иза њега проводимо пуно времена у кругу породице и са гостима

Чињеница да су столови за благовање дуго играли важну улогу у људском животу јасно су евидентно бројне речи о кући. "Стол је Божија дама", рекле су наше баке, покривајући га прекрасном столном платном и излагањем са посуђем. Модерна породица не осећа пуно о уобичајеном намештају, али има и своје захтеве за овај корисни атрибут нашег живота. Који дизајн табле се данас производи и које су њихове карактеристике.

Садржај

  • Врсте
  • Столови за трпезарију распрострањени
  • Механизми столова-трансформатора
  • Материјали
  • Вишеструки дизајн
Трпезаријски столови. Трпезаријски сто може бити наглашен у трпезарији помоћу боје

Трпезаријски сто може бити наглашен у трпезарији помоћу боје

Сјајни бијели трпезаријски стол за 4-6 људи

Сјајни бијели трпезаријски стол за 4-6 људи

Трпезаријски столови. Текстурна површина стола од дрвета није нужно прекривена столњом

Текстурна површина стола од дрвета није нужно прекривена столњом

Врсте

Дуго времена, табеле су направљене у једном облику, облику правоугаоника. Дуга или кратка, били су смјештени у дворцима средњовековног племства и у колибама сељака, у палати краљева и у сликаним теримима бојара. Временом су се појавиле таблице различите конфигурације, али никад нису изашли из моде и пали на листу непокорних ствари. Топикални ручак столове и столице иу модерној унутрашњости.

У великој породици трпезаријских столова традиционално подељених у облике. Без обзира колико су софистицирани дизајнери, не могу се извући из закона геометрије, тако да можемо изабрати између округле, квадратне, правоугаоне и овалне табеле.

Трпезаријски столови. Стаклени трпезаријски сто за три особе са бетонском вањском базом

Стаклени трпезаријски сто за три особе са бетонском вањском базом

Трпезаријски столови. Игра са сликама природних материјала у модерном правоугаоном столу за ручавање

Игра са сликама природних материјала у модерном правоугаоном столу за ручавање

Најпопуларнији тип је велики трпезаријски сто правоугаони облик, који бирају конзервативце. Верује се да је правоугаоник оптималан за постављање бројних гостију.

Трпезаријски столови. Најпопуларнија и свестранија опција: сто за 6 особа. Ако је стол само-украшен, боље је да преферирате тркачу у обичној столњаци

Најпопуларнија и свестранија опција: сто за 6 особа. Ако је стол само-украшен, боље је да преферирате тркачу у обичној столњаци

Трпезаријски столови. Стол у индустријском стилу на тешким ногама

Стол у индустријском стилу на тешким ногама

Трпезарија се такође користи за нас округли, често заузима централно место у дневној соби или великој кухињи. Очигледно, такав модел не гледа на зид, а ергономија собе неће бити од користи. За округлим столом потребан вам је простор који је у корелацији са његовом величином и прекрасним дизајном, јер у центру собе, он нежељено привлачи пажњу.

Трпезаријски столови. Мала округла трпезаријска столица као центар састава собе

Мала округла трпезаријска столица као центар састава собе

Трпезаријски столови. Подвучена контрастност у модерном дизајну дрвеног трпезаријског стола на стативу

Подвучена контрастност у модерном дизајну дрвеног трпезаријског стола на стативу

Мање често можете видети трпезаријски сто овал, иако споља изгледа елегантно и у унутрашњости доноси посебан преокрет. Међутим, са њим иста прича као и са кругом: овал треба додијелити место у средини собе, тако да је изгледало органски.

Трпезаријски столови. У трпезарији сеоске куће можете поставити масивни сто од природног камена или његову имитацију за велики број гостију

У трпезарији сеоске куће можете поставити масивни сто од природног камена или његову имитацију за велики број гостију

Квадратни сто не мање популаран од правоугаоног, али, постоје и нијанси са постављањем у унутрашњост. Квадрат је мање демократски од његовог правоугаоног колегу и захтева компетентно омекшавање своје равнотеже са другим комадима намјештаја.

Трпезаријски столови. Ако вам под дневним простором дозвољава, можете изабрати велики квадратни сто чврстог изгледа

Ако вам под дневним простором дозвољава, можете изабрати велики квадратни сто чврстог изгледа

Постоје варијанте триангуларне форме, али ово је већ из области креативности, ојачаној оријентацијом стила, или, у случају када је пред нама лог-дининг табле. Често дизајнери дају асиметричне обрисе таквим моделима, одбијајући класични троугао, али признају да их је веома тешко уградити у унутрашњост.

Пошто смо се бавили формулацијама, пређимо на функције. У животу трпезаријског стола налазе се радне седмице, али постоје и празници. И овде морамо да бринемо о величини објекта. Међутим, произвођачи већ дуго рјешавају наш проблем, а створили су трпезаријски сто, стол за преклоп, универзални.

Трпезаријски столови. Нестандардно и врло декоративно решење биће трпезаријски сто израђен од камена, а обрада оставља осећај храпавости

Нестандардно и врло декоративно решење биће трпезаријски сто израђен од камена, а обрада оставља осећај храпавости

Столови за трпезарију распрострањени

Са појавом првог преклопног стола почело је активно претраживање различитих начина претварања малог бројача у велики. И данас имамо велики избор. Модерно трпезаријски стол трансформатор представља неколико опција:

  • фолдинг
  • флап
  • клизање

Најупечатљивији пример табеле за преклапање је столица. У преклопљеном стању, претвара се у импровизовани ноћни стол, у полуотвореном простору савршено се бави функцијама породичног трпезарија, а на празницима се лако може претворити у простран простор за празник.

Трпезаријски столови. Конзолни сто са телескопским механизмом, преклопи у пуну трпезарију за 6 особа

Конзолни сто са телескопским механизмом, преклопи у пуну трпезарију за 6 особа

И, коначно, опција, када се један дио металне табле надовезује са друге стране. Када се одвија, добија се ефекат преокрета књиге.

Трпезаријски столови. Класичан облик и футуристички изглед сјајног стола са позлаћеним ногама

Класичан облик и футуристички изглед сјајног стола са позлаћеним ногама

Склопиви модели су ергономски најпогоднији. Они су идеални за мали апартмани. Причвршћени су на зид, опремљени ногама и готово невидљиви када се преклопи. Њихов једини недостатак је недостатак покретљивости. Ова опција је оптимална за једну особу или старији пар.

Трпезаријски столови. Мали преклопни трпезаријски стол је одличан трик за очување простора са малим снимцима кућишта, са једним минус - стационарношћу

Мали преклопни трпезаријски стол је одличан трик за очување простора са малим снимцима кућишта, са једним минус - стационарношћу

У већини столова популаран, трпезаријски сто је универзални у смислу рада, и као стилски декоративни објект унутрашњости. Могу бити округли и овални, правоугаони и квадратни. Сам клизни механизам је, по правилу, једноставан и не захтева посебне напоре за трансформацију: два или три кретања, а сто за пријем гостију је спремно.

Трпезаријски столови. Округли клизни стол, ако је потребно, повећава површину стола за пола, уз минималан напор и веома глатко трчање прикључака

Округли клизни стол, ако је потребно, повећава површину стола за пола, уз минималан напор и веома глатко трчање прикључака

Механизми столова-трансформатора

Линија трансформатора представља неколико типова табела.

У табелама са механизмом жалузине додатни детаљи горњих табли се протежу са стране. Ово је најприкладнији начин одвијања, који сваки члан породице може поднијети.

Табеле опремљене аутоматским механизмом, аутоматски предлажу продужење додатног стола, када се главни део помери.

Савет! Приликом избора трансформаторске табеле, проверите механизам клизања у радњи, процените колико је згодно да то поставите и проверите да ли су делови сигурно причвршћени.

Трпезаријски столови. Два у једном: минималистички трпезаријски сто који сакрива другу површину испод тоалета, игра базен

Два у једном: минималистички трпезаријски сто који сакрива другу површину испод тоалета, игра базен

Материјали

Када купујемо трпезаријски сто, поред цене, ми се бавимо и два главна аспекта - снага и лепота. Оба овисе о материјалу из којег се прави модел.

Традиционална трпезаријска столица из плана изгледа луксузно и богато, међутим, она тежи много, споља монолитна, и захтева сталну локацију. Добар је у огромној дневној соби сеоска кућа. У малој верзији, такође је погодан у градском стану, али са великим снимком.

Трпезаријски столови. Стационарни налази се у саставу собе масивни дрвени стол

Стационарни налази се у саставу собе масивни дрвени стол

Трпезаријски столови. Игра насупрот томе: масивни дрвени сто на столу за обућу на геометријском облику лаких металних ногу

Игра насупрот томе: масивни дрвени сто на столу за обућу на геометријском облику лаких металних ногу

Најчешће пронађене столне столове од дрвета могу се приписати најтраженијим моделима. Са једноставним дизајном, савршено се уклапају у рустичан стил. За љубитеље префињености, пожељно је одабрати производе из ручно рађених, са украшеним детаљима декорације и скупих врста дрвета. Такав сто ће постати прави украс унутрашњости, задржавајући све његове корисне функције.

Трпезаријски столови. Необично су столови са столом на врху од чврсто уграђених чврстих дрвених дрвица

Необично су столови са столом на врху од чврсто уграђених чврстих дрвених дрвица

Трпезаријски столови. Уљудан шик скулптуралне округле трпезарије од бетона

Уљудан шик скулптуралне округле трпезарије од бетона

Нови тренд је стаклени столови, који нису мање издржљиви од дрвета, а ипак захтевају пажљивији став. Органски за такве стилове као хи-тецх, модерно, Медитеран. Осим тога, стакло треба посебну пажњу, тако да задржава свој презентован изглед дуго времена.

Трпезаријски столови. Стаклена столица на трпезарији отвара поглед на ноге необичног облика и боје, служи као независни декор

Стаклена столица на трпезарији отвара поглед на ноге необичног облика и боје, служи као независни декор

Трпезаријски столови. Лијепо изгледају подножје традиционалних столова за ручавање, направљених од природног камена, и практичније у свакодневној употреби - имитацијски камен

Лијепо изгледају подножје традиционалних столова за ручавање, направљених од природног камена, и практичније у свакодневној употреби - имитацијски камен

Трпезаријски столови. Стационарни бетонски трпезаријски сто геометријског облика - храбар избор који ће добро проћи природним материјалима у декорацији собе

Стационарни бетонски трпезаријски сто геометријског облика - храбар избор који ће добро проћи природним материјалима у декорацији собе

Вишеструки дизајн

Чак иу таквом пространом комаду намештаја, као и трпезаријски стол, дизајнери проналазе прилику да овладују свој изглед на оригиналан начин. Посебно је запажен тренд у трансформаторима.

Трпезаријски столови. Заварени дизајн великог трпезаријског стола у индустријском стилу на точковима и са импровизованим системом ограде, на којем је могуће причврстити расвјетне елементе или једноставно објесити кухињске посуде

Заварени дизајн великог трпезаријског стола у индустријском стилу на точковима и са импровизованим системом ограде, на којем је могуће причврстити расвјетне елементе или једноставно објесити кухињске посуде

Уметничке слике дизајнера и техничке могућности инжењера дају кориснику ове кутије магичара. Трпезаријски столови претварају у компактне столове, изузетне полице, стилске столове. Сложени механизми одвијања не заплашују купце, јер купују стол, добијају неколико комада намештаја. Модерни столови могу се спустити и подићи, постати шири и дужи, мијењати конфигурацију и облик.

Изузетно леп изглед изгледа овални, раскошни овални, глатки кривини на столу, што даје пријатну софистицираност ентеријеру. Када је преклопљен, може бити овалан и округао, што такође погодује унутрашњости.

Трпезаријски столови. Савремена комбинација материјала: бели сјајни пулт на текстурној дрвној бази

Савремена комбинација материјала: бели сјајни пулт на текстурној дрвној бази

Стварно за мале собе, мала столица за благовање такође није украшена декоративним грожђем. Интересантан модел са полукружним столом, причвршћен на зид. Често су "деца" опремљена стакленим врховима од шареног и прозирног стакла. Од дизајнерских карактеристика малих столова треба нагласити присуство једне ноге, која свакако игра у руке ергономије простора.

Трпезаријски столови. Округли стол за трпезарију, дизајниран за два или три особе - лепа опција, уштеду простора

Округли стол за трпезарију, дизајниран за два или три особе - лепа опција, уштеду простора

У вишеструкој породици столова за ручавање, сви могу наћи ону која не само да постане функционални предмет ситуације, већ ће и започети топлу породичну традицију. Ништа не доводи до приближавања домаћинстава као укусног оброка. На општем столу и култури једења је другачија, а хостеса чешће похваљује. Не напуштајте древну традицију, изаберите сто за укус и уживајте у шарму удобности куће.

Трпезаријски столови. Стаклени сто са глатким контурама даје унутрашњост трпезарије лагану и зрачност

Стаклени сто са глатким контурама даје унутрашњост трпезарије лагану и зрачност

Трпезаријски столови (56 слика): сорте, материјали, дизајн

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 86 = 92