Cape pentru mobilier tapitat din materiale naturale

Cape pentru mobilier tapitat din materiale naturale

Textile in interior Este o opțiune excelentă pentru crearea unei atmosfere confortabile și a unui aspect atractiv. Acoperire pentru canapea Nu numai că va ajuta la transformarea aspectului camerei - ea va proteja tapiterie canapea de la poluare. Pentru o canapea directă pentru a face nu este dificil, dar despre colț? Să ne dăm seama.

 • Necesitate și confort
 • Idei originale
 • Maestru în croitorie
 • Sfaturi pentru coasere
Un manșon tricotat cu mâinile arată foarte elegant

Mânecă tricotată, realizată de mâini proprii, arată foarte elegantă

Necesitate și confort

De fapt capac - Mare pentru orice canapea. Este o modalitate simplă de a schimba aspectul, de a introduce noutatea, fără a face prea mult efort. Economisiți timp și bani, deoarece este mult mai ieftin să cumpărați o țesătură decât să trageți o canapea. În plus, puteți să-l coaseți singur.

Important! În cazul în care familia are animale de companie, atunci nu puteți face fără o acoperire pe canapea, deoarece lână de companie este mai ușor de spălat decât de a scoate din tapițerie. Și nu este greu să îl ștergi.

Aveți posibilitatea să actualizați interiorul cu un nou cap de mobilier

Aveți posibilitatea să actualizați interiorul cu un nou cap de mobilier

Unul dintre cele mai importante elemente de cost este țesătura, deoarece dimensiunea colț canapea chiar și în cele mai compacte modele. Atunci când o alegeți, trebuie remarcat faptul că trebuie să fie puternic și rezistent la uzură, plăcut la atingere și să aibă un aspect atractiv.

Idei originale

O acoperire, sau așa cum se mai numește, o mantie, poate fi foarte diferită. Cum se face acest lucru depinde de câteva puncte:

 1. Intensitatea utilizării și stilistica camerei.
 2. Dimensiunile canapelei și bugetului.
 3. Timp de creare și abilități.

Tipuri populare de coperte:
 1. Cusută dintr-o bucată de pânză cumpărată. Poate că această opțiune este cea mai ușoară, mai rapidă în implementare, dar nu cea mai ieftină. Un astfel de produs se va potrivi în proiectarea oricărei încăperi furnizate alegerea corectă a culorii și textura materiei.
 2. Matlasat. Este, de asemenea, cusută dintr-o singură bucată, dar materia are nevoie de mai mult, deoarece va fi folosită atât din față, cât și din partea greșită. Procesul de creare a unei acoperiri matlasate este destul de lung, deoarece trebuie să fie străpuns cu un "model" adecvat în întreaga zonă.
 3. Produsul creat în tehnica de coasere de mătase. Copiii experimentați folosesc țesături noi pentru a crea un efect original și un model frumos, dar resturile de textile sunt destul de potrivite. Puteți coase astfel de lucruri vechi.
 4. Tricotate. Crearea unui astfel de produs va dura mult timp, dar rezultatul merită. Desigur, pentru a începe de tricotat, trebuie să obțineți o mulțime de fire și au abilitățile de a lucra cu ace de tricotat sau croșetat.
Pătrat acoperit cu haine de casă

Pătrat acoperit cu haine de casă

Există, de fapt, mai multe opțiuni pentru crearea unei coperți și depinde de dvs. să decideți ce opțiune să alegeți.

Important! Pentru o canapea colțară, este absolut necesar să se facă o cutie dintr-o singură bucată pentru a acoperi toate suprafețele de mobilier. Este foarte posibil să se utilizeze mantale individuale dreptunghiulare scaune și perne. Coaseți o astfel de opțiune - mult mai ușor și mai rapid.

Maestru în croitorie

Nu vom lua în considerare o variantă a tehnicii de coasere a mătăsii sau a unei coperți tricotate. Să trăim pe capul obișnuit, care poate fi cusut de orice hostess.

Noi facem măsurători

Acest punct este primul și cel mai important. Rezultatul final depinde de corectitudinea efectuării măsurătorilor și a atenției. Trebuie să măsurați totul - spătarul, scaunul, înălțimea totală. Ce altceva trebuie să măsurați depinde de designul capacului.

Important! Atunci când cumpărați o țesătură, aceasta ar trebui luată întotdeauna cu o marjă pentru cote.

Dacă nu există experiență de coasere, este necesar să se elaboreze o schemă de mobilier pe hârtie, acolo pentru a pune toate dimensiunile. La cantitatea recepționată a unei țesături de adăugat încă 1 m. Nu este necesar să se creadă că este inutil, în timp ce capacul va fi șters și această problemă poate fi folosită pentru reparații.

Măsurătorile efectuate corect măresc viteza de lucru

Măsurătorile efectuate corect măresc viteza de lucru

Alegerea materialului

Alegeți o țesătură pentru acest job este ușor. Dacă nu aveți abilități de cusut, atunci nu cumpărați o țesătură modelată: realizarea coincidei va fi dificilă. Cele mai bune materiale pentru ziua de azi:

 1. jacard.
 2. Flock.
 3. Shinil, are o suprafață de pluș.
 4. Cutat.
 5. Piele ecologică.
 6. Fur artificial sau natural.

model

Măsurătorile efectuate în prima etapă sunt transferate pe hârtie milimetrică, în timp ce amintim direcția tăierii. După crearea unui model de hârtie, acesta poate fi transferat pe o țesătură. Este convenabil să faceți pe o suprafață plană plană. Pentru desen este cel mai bine să folosiți cretă sau o bucată subțire de săpun.

Sfat! Pentru ca modelul de hârtie să nu "se deplaseze" în această chestiune, este necesar să-l fixați cu ajutorul știfturilor.

Pentru a facilita sarcina de croitorie va ajuta dispozitive mici de coasere

Pentru a facilita sarcina de cusut va ajuta la accesorii mici de cusut

Alte puncte importante:
 1. După ce modelul este înconjurat, trebuie să faceți duplicarea liniei cu 1-1,5 cm mai mult. Aceasta va fi marja pentru prelucrarea cusăturii și marginilor.
 2. Cotele ar trebui să se facă mai mult dacă există îndoieli că măsurătorile sunt corecte. Acest lucru vă va permite să faceți corecții în timpul coaserii.
 3. Este important ca capacul să nu fie un mobilier foarte strâns fixat. Înainte de noi sarcina nu este de a depăși, ci de a actualiza aspectul mobilierului.
Nu uitați de alocațiile pentru cusături și ornamente

Nu uitați de alocațiile pentru cusături și ornamente

cusut

Primul lucru pe linia modelării părții trebuie să fie luată cu o sutură, nu ar trebui să fie prea puternică, doar să păstrați capacul în integritatea sa.

Sfat! Înainte de a realiza cusătura manuală sau manuală, este important să încercați produsul canapea. Dacă mantia este așezată corect - nu se înțepă, nu se întinde prea mult și nu se îndoaie, atunci totul este în ordine.

Rămâne doar să coaseți marcajul și să netezi cusăturile, astfel încât acestea să arate mai bine, mai tare. Dacă marginile țesăturii sunt predispuse la fracturare, acestea trebuie tratate cu o sutură specială.

Procesul final de croitorie

Procesul final de croitorie

Sfaturi pentru coasere

Pentru ca acoperirea să se dovedească originală, puteți utiliza următoarele sfaturi:

 1. Nu-ți fie frică utilizați casete, arcuri, franjuri - acest lucru va face produsul unic și vă va ajuta să realizați fanteziile designerului. Aici, bineînțeles, este important să nu exagerați.
 2. Dacă din cauza lipsei de experiență în croitorie există anumite deficiențe, a lor ajutați la fixarea pernelor. Ei bine, dacă pot fi făcuți din aceeași țesătură ca și capacul în sine.
 3. Pentru ao menține ferm, trebuie făcută o bandă elastică în jurul acesteia în perimetru.
 4. Un strat de sintepon sau spumă va adăuga volumul.
Frumos și ușor de utilizat"одежда" для мягкой мебели

Frumusețe și ușor de folosit "haine" pentru mobilier tapițat

Actualizați interiorul cu o pelerină din velur

Actualizați interiorul cu o pelerină din velur

concluzie

Faceți o copertă pentru o canapea de colț un pic mai greu decât pentru o dreaptă, dar este foarte posibil cu propriile mâini. Principalul lucru este să țineți cont de specificul designului și să efectuați măsurători cu atenție.

Acoperă pe canapeaua din colț: opțiuni pentru actualizarea tapițeriei pentru mobilier și o clasă de master pentru coasere

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 82 = 87