Кабинет в класически стил с ортопедичен компютърен стол

Кабинет в класически стил с ортопедичен компютърен стол

ортопедичен Компютърни столове - идеална мебелна опция, която позволява дълго време с удобството да се работи в офиса, изпълнението на училищните задачи и провеждането на интерактивен отдих зад монитора на лаптопа. За да създадете здрава поза и да подсилите гръбначния стълб, трябва да вземете ортопедични мебели.

Съдържание:

 • Характеристики на безопасни мебели
 • Ортопедични препоръки
 • Критерии за избор на офис мебели
 • Отличителни белези на ортопедичен стол за деца
 • Предимства на креслото
 • Материали за производство на мебели
Ортопедичен компютърен стол без опора за глава

Ортопедичен компютърен стол без опора за глава

Детски ортопедичен стол

Детски ортопедичен стол

Модерен хол с компютърно ортопедично кресло

Модерен хол с компютърно ортопедично кресло

Компютърна ортопедична маса с регулируем на височина облегалката

Компютърна ортопедична маса с регулируем на височина облегалката

Стилно компютърно ортопедично кресло без подлакътници

Стилно компютърно ортопедично кресло без подлакътници

Ортопедичен компютърен стол в светла кожа

Ортопедичен компютърен стол в светла кожа

Характеристики на безопасни мебели

Ортопедичният стол за работа с компютър трябва да бъде колкото е възможно по-точно, съобразен с анатомичните особености на собственика на мебелите. Индивидуалната структура на гръбначния стълб, дължината на крайниците и ръцете, височината и теглото - физиологичните различия на потребителите, които бяха взети под внимание от разработчиците на безопасни мебели. Конструкциите са оборудвани с множество регулатори за височина и облегалка, седалки, подлакътници и облегалка за глава. Многофункционалните синхромеханизми ви позволяват да облекчите напрежението от различни части на гръбначния стълб, напълно да се отпуснете и да се отпуснете от работата на компютъра в една позиция на тялото.

За да се създаде усещане за комфорт, мебелните продукти са оборудвани с модернизирани части:

 • сгъваеми подлакътници;
 • Еластични облегалки за глава;
 • лумбални хребети;
 • сгъваеми седалки;
 • S-образни облегалки;
 • колела с брави;
 • механизми на разтърсване и регулиране на височината на основата.

Офис ортопедичен стол значително ще подобри здравето на гърба на служителите, чието изпълнение директно зависи от удобството на мебелите. Здравословните мебелни продукти са ключът към формирането на подходяща поза и укрепване на гръбначния стълб. Следователно е препоръчително да се използват ергономични продукти с ортопедичен ефект за осигуряване на зоната на обучение и работните места на служителите, изпълняващи служебни задължения на компютъра.

На Съвета. За профилактични цели, за укрепване на гръбначния стълб е да се оборудват офиси, компютърни класове в училищата и университетите, училища за ученици при домашно ползване висококачествени ортопедични фотьойли.

Ортопедично кресло с стойка за лаптоп

Ортопедично кресло с стойка за лаптоп

Ортопедичен компютърен стол с назъбен гръб и седалка за по-удобно седене

Ортопедичен компютърен стол с назъбен гръб и седалка за по-удобно седене

Ортопедичен компютърен стол, изработен от бяла и червена кожа с меки подлакътници и облегалка за глава

Ортопедичен компютърен стол, изработен от бяла и червена кожа с меки подлакътници и облегалка за глава

Ортопедичен компютърен стол с подлакътник под формата на ролка

Ортопедичен компютърен стол с подлакътник под формата на ролка

Кожен стол компютър в скандинавски стил офис

Кожен стол компютър в скандинавски стил офис

Модерна кабинет-библиотека с ортопедичен компютърен стол

Модерна кабинет-библиотека с ортопедичен компютърен стол

Ортопедични препоръки

От гледна точка на ортопедистите, всеки стол за компютър трябва да бъде избран за конкретен потребител, тъй като задните мускули на потребителите могат да бъдат в различно състояние. За потребители, участващи в спорта, стандартните модели с лесни за работа механизми са перфектни. За тези, които търсят вариант, който може да спести от различни заболявания на гръбначния стълб, отлично годни за ноу-хау на мебелната индустрия - най-добрият ортопедичен стол DuoBack от немски разработчици. Една изгодна дизайнерска разлика между този ергономичен мебелен продукт е уникалната форма на облегалката, която се състои от две половини. Между тях е гумен монтаж, който позволява на двете части на облегалката лесно да променят позицията си в зависимост от позицията на собственика. Механизмът на действието му е подобен на функционалната цел на медицинския корсет. Работно или образователно място, оборудвано с такъв ергономичен стол, ще ви позволи постоянно да се чувствате комфортно, независимо от позицията на тялото и времето, прекарано зад монитора на компютъра.

Лекарите по въпроса "Какъв е най-добрият ортопедичен стол, който да купите за работа на компютъра" предлагат да се поиска от производителите или консултантите за продажба на мебели следните характеристики:

 1. Наличие на синхромеханизми. Те автоматично регулират гърба и седалката до позицията на гръбначния стълб, което ви позволява да не се разсейвате от работата с компютъра. Поради тези функционални характеристики натоварването на задните мускули ще бъде значително намалено.
 2. Възможност за регулиране на положението и височината на седалката. От позицията на тялото в седнало състояние зависи циркулацията на кръвта в крайниците. Съгласно препоръките на лекарите краката, ходилата, коленете и бедрата трябва да са под прав ъгъл, което спомага за нормалното кръвообращение в краката.
 3. Оборудвани подлакътници с възможност за регулиране на тяхното положение. Наличието на опори за ръце действа като предотвратяване на кривината на гръбначния стълб. Поради претоварването на мускулите на ръцете, човекът се навежда, тъй като тази позиция на гърба облекчава умората в мускулите на ръцете. За да държите четките в една позиция, докато работите с клавиатурата или документацията, ръцете трябва да са на същото ниво с горната част на работния плот. Настройката на подлакътниците бързо ще създаде оптимални условия за работа с компютъра.
 4. Наличие на лумбална възглавница. Еластичната опора за лумбалната област на гърба надеждно поддържа ствола в изправено положение и противодейства на дискомфорта от седене на работното място в продължение на часове.

Въз основа на препоръките на ортопедистите ще можете да създадете удобно работно място и да поддържате състоянието на гърба си в добро състояние.

На Съвета. При избора на компютърни столове трябва да обърнете специално внимание на дизайнерските характеристики на мебелите и механизмите за регулиране на разположението на облегалката, седалката, подлакътниците и облегалките за глава. Ергономичността на мебелния продукт зависи от това.

Удобен ортопедичен стол с облегалка за глава и ролка под талията

Удобен ортопедичен стол с облегалка за глава и ролка под талията

Ортопедичен компютърен стол с регулируема регулируема височина

Ортопедичен компютърен стол с регулируема регулируема височина

Ортопедичното кресло в профила показва правилно огъване на гърба

Ортопедичното кресло в профила показва правилно огъване на гърба

Ортопедичен компютърен стол с подложка за крака

Ортопедичен компютърен стол с подложка за крака

Ортопедичен стол с гръб, състоящ се от няколко части, ще ви позволи максимално да го настроите за Вас

Ортопедичен стол с гръб, състоящ се от няколко части, ще го настрои максимално за Вас

Критерии за избор на офис мебели

офис Ортопедичен стол - незаменим атрибут на работното пространство. От ергономията на офис мебели зависи резултата от дейността на служителите. За да могат работниците на компютъра да се концентрират колкото е възможно повече върху задачите, които трябва да изпълнят, е необходимо да изберете качествени мебели:

 • С твърда облегалка за глава и лумбален болт, способни да прецизират точно прегъването на гръбнака в определено положение на тялото. Еластичните части ще облекчат мускулното напрежение от цервикалния и лумбалния гръбнак.
 • С колела, които лесно се въртят около оста си. Способността бързо да се движите в фотьойл ще намали времето, необходимо за извършване на ненужни жестове, докато търсите или прехвърляте документация на служителите в близост до работното място. Колелата трябва да бъдат оборудвани с фиксиращи механизми, които позволяват да се фиксират мебели в определена позиция на определено място в офиса.
 • С надеждни механизми, които регулират височината на седалката, отклонението на облегалката, ъгъла на основните части на стола, дълбочината на седалката.

Различните производители на мебели създават различни механизми, отговорни за разположението на облегалката и седалката. От функционалността им зависи степента на удобство по време на работа на компютъра и цената на мебелния продукт. Те могат да бъдат класифицирани според механизмите на управление:

 1. Петте стъпки механизъм "Multi-блок" е отговорен за възможността за промяна и фиксиране на ъгъла на наклон на облегалката. Когато натиснете бутона или докато държите лоста, можете да изберете една от петте позиции на облегалката. Този механизъм е оборудван с пневматичен асансьор, който регулира височината на седалката.
 2. Плъзгащият механизъм осигурява възможност да се облегнете назад, което надеждно издържа на голямо натоварване. Механизмът има лост, чрез който е възможно да се фиксира положението на облегалката на оптимално ниво. Освен това можете да премахнете умората, като люлеете стола.
 3. Синхромеханизмът е отговорен за взаимодействието на структурните детайли. Когато облегалката е наклонена, тя автоматично променя позицията на седалката, като се приспособява към формата на тялото. Когато седналият потребител се върне в обичайната работна позиция, синхромеханизмът бързо променя позицията на елементите на мебелния продукт.
 4. Плъзгачът регулира оптималната дълбочина на седалката. Потребителите от различни категории тегло ще усещат удобството на допълнителната функция, регулирана от лост с лост.
Ортопедичен компютърен стол с разгъната облегалка и облегалка за глава

Ортопедичен компютърен стол с разгъната облегалка и облегалка за глава

Ортопедичен работен стол отзад

Ортопедичен работен стол отзад

Кожен ортопедичен компютърен стол с гладка крива около талията и мека облегалка за глава

Кожен ортопедичен компютърен стол с гладка крива около талията и мека облегалка за глава

Ортопедичен компютърен стол на колела

Ортопедичен компютърен стол на колела

Ортопедичен стол, изработен от мрежеста материя с подложка за крака

Ортопедичен стол, изработен от мрежеста материя с подложка за крака

Модерен офис с кожен ортопедичен стол

Модерен офис с кожен ортопедичен стол

В офисите на важен ортопедични комплект стол, защото всеки служител ще може да вземе удобна позиция пред компютъра, за създаване на мебели продукти, съобразени с индивидуалните физиологични характеристики.

На Съвета. В зависимост от личните изисквания, трябва да изберете модел с подходящите елементи и характеристики. Това ще ви позволи да изберете вариант с оптимална цена и функционалност.

Отличителни белези на ортопедичен стол за деца

Детски мебели трябва да имат перфектни механизми за контрол и да се произвеждат изключително от екологични материали. Качествените показатели и експлоатационните качества на мебелните продукти определят здравословното състояние на детето. В допълнение, неговата ергономия зависи от представянето на училището. Усещането за комфорт на стола създава оптимални условия за концентрация върху задачите на учителите. Следователно, в идеалния случай тя трябва да съответства на възрастовата категория на детето и да бъде оборудвана с многофункционална система за настройка на елементите.

Наличието на хидравлична асансьорна система ще ви позволи да настроите желаната позиция на седалката и да осигурите отлични амортизационни норми при засаждането. Тъй като детето расте, не е нужно да обновявате мебелите. С помощта на такъв механизъм можете лесно да настроите настройки въз основа на променените параметри на растежа на ученика.

Не купувайте мебелен продукт с колела, защото способността да се движи детето се използва уникално по време на активните игри. Наличието на маневриращи ролки ще отклони студентите от концентрацията им върху изпълнението на дадените уроци.

Масажно кожено ортопедично кресло с меки подлакътници

Масажно кожено ортопедично кресло с меки подлакътници

Ортопедичен компютърен стол с облегалка за глава в детската стая

Ортопедичен компютърен стол с облегалка за глава в детската стая

Ортопедичен стол за ученик трябва да бъде избран с устойчива на износване тапицерия с дискретен цвят. Най-добрият вариант е кафяв, син, зелен, пясък или бежов. Ярките цветове затрудняват фокусирането върху изпълнението на училищните задачи на компютъра. Поради ежедневната употреба на тапицерията за мебели трябва да се изберат практични и естествени материи, които не изискват деликатна грижа:

 • skotchgarda;
 • shennila;
 • еко-кожа;
 • termozhakkarda;
 • плътен памук.

В процеса на организиране на тренировъчната зона в къщата трябва да изберете не само тежък ортопедичен стол с подобрена функционалност, но и компютърно бюро, което съответства на конфигурационните характеристики на седалката за детето. носеща конструкция компютърна маса В идеалния случай трябва да се побере ширината на седалката.

Детски ортопедичен фотьойл с газов асансьор

Детски ортопедичен фотьойл с газов асансьор

Ортопедична седалка за бебе с регулируема височина

Ортопедична седалка за бебе с регулируема височина

Ортопедичният стол позволява на вашето дете да поддържа гърба си правилно

Ортопедичният стол позволява на вашето дете да поддържа гърба си правилно

Предимства на креслото

Ако няма достатъчно място, за да се организира допълнително легло в къщата, е необходимо да се инсталира ортопедичен стол. Компактният мебелен продукт ще заема минималното пространство в стаята, където можете да поставите неочаквани гости по всяко време. Цената на мултифункционални конструкции със спално място поразително различна от цената на скъпите легла, тъй като малкият размер на продуктите на дърводелците се компенсира от минималните необходими материали за производство.

Сред широката гама от кресла-легла е лесно да изберете най-добрия вариант:

 • с лесен за използване механизъм, който отговаря за разгъването и сгъването на мебелен продукт;
 • с пълнител, имащ ортопедичен ефект (способността идеално да копира позицията на тялото и огъването на гръбначния стълб);
 • с огромна кутия за спално бельо, което е важно в случай на липса на свободно пространство в къщата за съхраняване на нещата;
 • с подлакътници със закръглена форма, които ще създадат безопасни условия на труд за децата;
 • колела с крепежни елементи, опростяващи процеса на преместване и разгъване на столчето.

Универсален мебелен продукт е в състояние да оптимизира тесни пространства, като спестява място за малък апартамент. Това е алтернатива на големите легла и масивните дивани.

Детско ортопедично кресло

Детско ортопедично кресло

Стилно ортопедично кресло в сгъната форма

Стилно ортопедично кресло в сгъната форма

Ортопедично кресло в разгъната форма

Ортопедично кресло в разгъната форма

Ортопедични фотьойли за компютър: материали

Важно разграничение на ортопедичния стол е използването на сертифицирани производствени материали:

 • тежък метал за производството на труп;
 • на висококачествени тъкани от тапицерия с отлични показатели на хигроскопичност;
 • хипоалергенни ексципиенти с ортопедичен ефект;
 • лесни за управление газови асансьори, механизми и системи за управление на елементи от мебелен продукт.
Кожен ортопедичен компютърен стол на метална рамка

Кожен ортопедичен компютърен стол на метална рамка

Ортопедичен компютърен стол с механизъм за регулиране на облегалката

Ортопедичен компютърен стол с механизъм за регулиране на облегалката

Компютърни ортопедични фотьойли, изработени от висококачествена мрежа, позволяваща дишане

Компютърни ортопедични фотьойли, изработени от висококачествена мрежеста материя, която позволява дишането

Ортопедично кресло с прави завой на облегалката

Ортопедично кресло с прави завой на облегалката

Ортопедични фотьойли за компютър: компютърно-ортопедичен стол, изработен от качествени материали - залог на здравословното ви облекло

Компютърен стол от ортопедичен материал, изработен от качествени материали - залог на здравия ви гръб

При купуването е необходимо да се запознаете с оперативните особености на мебелите, със свойствата на производствените материали и сертификационните документи, потвърждавайки тяхното безупречно качество.

Ортопедични стола за компютъра ще създаде отлични условия за работа и учене в седнало положение, ще ви предпази от различни заболявания на гръбначния стълб. На удобен кът за сядане, обзаведен ергономичен седалка, можете да се чувствате страхотно дори и след работно време в компютъра.

Ортопедични фотьойли за компютъра: функционални възможности и съвети за избор

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

42 − 34 =