Меламиновото покритие за мебели гарантира добра защита от повреда

Меламиновото покритие за мебели гарантира добра защита от повреда

Това декоративно покритие е устойчиво на влага и механични влияния. Този изкуствен материал е пластмаса с висока якост, способна имитира дървения фурнир, но на цената му е няколко пъти по-евтино.

 • Свойства на меламина
 • Предимства и недостатъци
 • Мебели от ламиниран плот
 • Хоризонтални части (первази и плотове)
Холна маса с 3D картина

Холна маса с 3D картина

Към бележката! Най-често подплатата се извършва върху листове от плочи от дървесни частици, покрити с хартия, която е импрегнирана с меламинова смола.

Свойства на меламина

Материалът има следните характеристики:

 1. добре понася механичните ефекти (драскотини и изкривявания);
 2. при контакт с вода той не се разпада;
 3. Стабилни преносими химикали за бита;
 4. има добра стойност за парите;
 5. изтегляния естествен фурнир;
 6. непретенциозни грижи;
 7. Не изгаряйте под въздействието на ултравиолетовите лъчи.
Меламиновото покритие е идеално за обзавеждане за баня

Меламиновото покритие е идеално за обзавеждане за баня

Красива кухня, декорирана в минималистичен стил

Красива кухня, декорирана в минималистичен стил

Меламиново фолио с имитация на естествено дърво

Меламиново фолио с имитация на естествено дърво

Когато се прилага меламин MDF или DSP ламиниран плот. Такива материали се използват за производството на мебели - фасади, части за тяло и др плотове.

Предимствата и недостатъците на плочите с меламиново покритие

Материалът има редица предимства, които включват следното:

 1. Ниска цена.
 2. Атрактивен външен вид.
 3. Лесно се обработва.
 4. Разнообразните цвят и текстурирани везни.

Ламинираните пластини имат не само външен облик, но и безопасни в сравнение с обикновените ПДЧ. Филмът, който прилепва плътно към повърхността, не позволява разпространението на токсични изпарения навън. Той също така предпазва плоча от подуване, когато влагата стане.

Към бележката! Най-често за създаване на защита, се прилага филм с дебелина от 0,2 до 0,4 мм, но има случаи на покритие със слой от 2 мм.

Поради високата устойчивост на слънчева светлина мебелите, изработени от такъв материал, ще продължат дълго време и няма да изгорят.

Дизайн на баня в скандинавски стил

Дизайн на баня в скандинавски стил

Съвет! Това покритие дава определена сянка и текстура на панелите от ПДЧ. На потребителите се предлага избор от мат или лъскава повърхност почти всяка сянка, която дава на дизайнерите свобода при планирането на мебели от всякакъв стил и цветова комбинация.

Кухненска маса, комбинирана с плот за маса

Кухненска маса, комбинирана с плот за маса

Заедно с плюсовете има и недостатъци, които са както следва:

 1. Мебелите, произведени в икономична класа, се характеризират с тънко покритие от защитно покритие, поради което е причудливо в грижите. Покритието лесно се повреди при използване на инструменти и материали с абразивни свойства или ако използвате небрежно домакински предмети от метал. Не използвайте течности, които съдържат киселина, защото причиняват потъмняване на повърхността.
 2. Не поставяйте в близост до топлинни зони, тъй като меламинът е податлив на високи температури. Когато използвате такива мебели зона за готвене Заслужава си да поръчате алуминиеви подложки, които предпазват от деформация, но това ще увеличи цената слушалки.
 3. Липса на частици - неговата свободна структура. Това води до унищожаването на монтажните отвори, а фасадата може да се увисне с времето. Това е особено вярно за дебела чиния, която има много тегло.
Стягащата структура е основен недостатък на частиците

Стягащата структура е основен недостатък на частиците

Мебели от ламиниран плот

В производството кабинет мебели се използва панел от 2 до 4 см. За да се увеличи здравината на мебелите, е необходимо да се увеличи плътността при уплътняване на материала.

Важно! За производството на фасади е направена ПДЧ 16 мм. Такъв размер ще осигури идеални товари и ще позволи лесно сглобяване Скрепителни елементи и фитинги.

Технологията за производство на ламинирана ПДЧ влияе върху живота на фасадите. Слабостта е край. Ако покритието върху него е повредено, комплект мебели дълго няма да живее. Има няколко възможности за технологията за обработка на краищата на частиците за тяхната защита:

 • PVC ръб или ръб от акрил. Прост, но краткосрочен вариант. Освен това можете да го актуализирате сами. Магазините са представени в различни размери и са залепени към повърхността с желязо.
 • Иновативна технология - постформинг. Предлага пълно покритие от всички страни без пластмасови шевове. Това решава проблема с навлизането на влага под ръба. Тази опция се използва за ламиниране на дъски перваз.

 • Алуминиеви плочи позволяват да използвате тънък меламинов филм и надеждно да защитите плаката от влага, да удължите живота на мебелите.

Към бележката! Фасадните части също са покрити по различни начини. Най-добрият вариант е да приложите филма с високо налягане върху пресования материал. Има евтина опция, когато лепилото се извършва от многослойна хартия, която е импрегнирана със смола.

Термо-вакуумна преса"Арматек"

Термовакуационна преса "Арматек"

Хоризонтални части (первази и плотове)

С помощта на меламинов филм можете да направите не само шкафа или фасадата на мебелите, но и плотовете и первазите на прозореца. За тази цел се взима плоча от порядъка на дебелина 40 мм, което спомага за добра здравина и твърдост, което означава, че тя може безопасно да бъде подложена на натоварване.

Съвет! Предимството на този материал е способността да се изрязват всякакви форми (само не много малки елементи или с фини детайли). Това прави възможно създаването перваза на прозореца, плотове, което спестява място.

 • За работната площ този плот също пасва, само ръбовете трябва да бъдат покрити с алуминиев ъгъл автомивка и котлон. Без такава защита ръбът ще се повреди, което ще доведе до бързо унищожаване на ПДЧ.
 • За да създадете первази и плотове, изберете плочки с най-високо качество. Такива продукти са покрити с добър слой меламин, той е в състояние да издържа на влага, температурни колебания и излагане на битови химикали.
 • Мебелите, изработени от такъв материал, ще издържат дълго време и ще издържат на температури до 90 ° С. перваза на прозореца ще има изящен външен вид, няма да изгори на слънце и няма да бъде изложен на минус температурите.
Тъмните мебели в дизайна на банята

Тъмните мебели в дизайна на банята

Меламиново покритие за мебели: какво е това? Плюсове и минуси, свойства на меламина

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

72 + = 81