Легло срещу панорамния прозорец

Легло срещу панорамния прозорец

Важен момент при избора на система за съхранение е проектиране на врати. На пазара можете да намерите голям брой оферти. Те могат да бъдат слепи фасади, направени от частици или огледало, има и различни опции за комбиниране на материали. Правилният избор ще помогне да се коригират недостатъците и да се подчертаят предимствата на стаята, в която е разположена стаята гардероб.

За да се създаде определен стил в интериора за врати шкафове използват различни материали, техните комбинации. Кабинетът не само се вписва перфектно в цялостния дизайн, но и може да се превърне в елемент от интериора, върху който ще бъде поставен главният акцент в стаята!

Шкаф с декоративна облицовка на вратата

Шкаф с декоративна облицовка на вратата

Комбинации от материали за фасадата на шкафа

Има няколко групи, които конструктивно съчетават продукти.

 1. Classic. Тази група включва слепи огледални продукти или врати от ПДЧ. Те могат да бъдат комбинирани по различни начини.
  Шкаф с класическа фасада

  Шкаф с класическа фасада

  Вратите от естествена дървесина имат много голямо тегло

  Вратите от естествено дърво имат много тегло

 2. Геометрична. Вратата е направена от отделни правоъгълни сектори, декорирани със стъкло, плочи от дървесни частици или огледало. Комбинацията от материали зависи от дизайна на идеята.
 3. Диагонал. Разделянето на фасадата се осъществява от метален профил в диагоналните зони. Те приличат на геометрични и могат да бъдат изпълнени от различни материали.
 4. Сектор. Всеки сектор на фасадата е проектиран според скиците на дизайнера.

 5. Wave. Разделянето на вратата в сектори се извършва в гладки линии. На цена, това е най-скъпият вариант за производство, тъй като ще изисква отделно производство на профили и материали за запълване на сектори.

Какви материали са подходящи?

Външният вид на готовия продукт зависи не само от начина на закрепване на фитинга, но и от избора на материал за производството му.

Интериор на уютна всекидневна в стила на Арт Нуво

Интериор на уютна всекидневна в стила на Арт Нуво

частици

Поради ниските разходи, това е най-популярният материал сред купувачите. Предимствата му включват трайност, разнообразие от цветови палитри, лекота на грижи и употреба, устойчивост на механични повреди.

Към бележката! Сред недостатъците е простият вид. Ако нямате нужда гардероб в интериора, тогава трябва да вземете вариант с такава фасада.

огледало

Този вид ще струва повече от предишния вариант. Трябва да се отбележи, че теглото е доста впечатляващо, тъй като се използва стъкло с дебелина 4 мм. На лицевата страна се прилага защитен филм.

Lakomat

Това е името на матирано стъкло, което се получава чрез ецване с киселина. Изберете дебелина от 4 мм, получава се полупрозрачен ефект. Това означава, че не виждате какво е в килера, но можете да видите очертанията на обектите.

Lakobel

Това също е вариант на довършване на стъклената повърхност. Така нареченото стъкло, което е покрито със слой цветен лак.

Матирано стъкло в модерен интериор

Матирано стъкло в модерен интериор

Радиус гардероб в дизайна на спалнята

Радиус гардероб в дизайна на спалнята

Декориране на огледални и стъклени повърхности

Прилагайки технологията за пясъкоструене, върху повърхността на матираното стъкло се прилагат различни фигури, които могат да бъдат избрани от представения каталог или направени по поръчка.

Благодарение на съвременните технологии на стъклото или огледалото, можете да направите почти всяка рисунка

Благодарение на съвременните технологии на стъклото или огледалото, можете да направите почти всяка рисунка

 • На огледалната повърхност матовите модели са направени с киселинно офорт, изглеждат оригинални и украсяват фасадата.
пластмаса

Една от евтините варианти за производство на врати е пластмаса. Тя може да се появи в различни версии - прозрачна, непрозрачна или полупрозрачна, в допълнение, тя е изработена от матов или гланц. цветова гама пластмасата също е широка.

Бамбук и ратан

За да създадете ориенталски цвят или етнически се използва бамбук. Лентите на материала са залепени за тъканта, фиксирана върху панела от ПДЧ. По ширина и цвят те могат да се различават.

Към бележката! Материалът е изработен от дърво ратан, тя е преплетена и закрепена върху панела от ПДЧ. Също така изглежда добре в различни варианти на ecostyle.

decoracryl

Тази суровина се получава чрез комбиниране на изкуствени и естествени компоненти. Направени са например два панела от акрил, между които са прикрепени естествени части. То може да бъде листа, трева, бамбук, кокосови влакна, пеперуди или черупки.

Изкуствена кожа

За да дадете стабилност на декорацията на фасадата, можете да я използвате изкуствена кожа. Такива модели ще изглеждат добре в библиотека или офис. С цвят и текстура можете да намерите различни опции за материали, които са прикрепени към панела от ПДЧ.

Проби от изкуствена кожа за довършване на фасадите на шкаф мебели

Проби от изкуствена кожа за довършване на фасадите на шкаф мебели

Печат на снимки

Отпечатаната снимка е поставена върху стъклото или под него. Можете да изберете типа изображение от колекцията на производителя или да предложите своя собствена версия. За да получите уникален интериор, който ви подхожда стил, използвайте комбинация от различни материали.

Печат на снимки върху вратите на гардероба

Печат на снимки върху вратите на гардероба

Към всяка стая - собствена опция

В отделна стая е целесъобразно да имате мебели, които се вписват в стил и функционалност. По-добре е, разбира се, да го направите по индивидуална поръчка, вместо да купувате готови варианти. В този случай ще можете да помислите за неговата цел.

Врати шкафове от естествено дърво и стъкло

Врати шкафове от естествено дърво и стъкло 

Дизайнерско студио в стила на модернизма

Дизайнерско студио в стила на модернизма

Спалнята

В тази стая шкафът трябва да е в хармония с леглото и другите мебели. Вложките на фасадата са по-добри изберете спокойни тонове. Завършването не трябва да е досадно.

Съвет! Ще изглежда добре декор от естествени материали.

Красив дизайн на спалнята в стила на Cheby-Chic

Специален дизайн на спалнята в стила на Cheby-Chic

детска стая

В тази стая важна точка е безопасността на детето. Това означава, че не бива да избирате стъклени или огледални врати, които могат да бъдат счупени.

Съвет! Ако предпочитате шкаф с лека пластмасова фасада с цветен шаблон, отпечатан върху него, той определено ще трябва да вкуси бебето ви.

Хармонично проектиран интериор на детската стая

Хармонично проектиран интериор на детската стая

Входно антре

Най-често се използва огледална вложка, която се комбинира с ПДЧ или стъкло. Можете да използвате пясък за декориране. За да се предпази стъклото от разпръскване на малки парчета, специален филм е залепен.

Врати от MDF, покрити с естествено дърво

Врати от MDF, покрити с естествено дърво

Вътрешно отделение в къщата - не само удобна система за съхранение на нещата, но и светъл декоративен елемент в интериора. Производителите предлагат различни варианти за дизайн на мебели, които могат да бъдат избрани от каталога или поръчани по индивидуални скици, използващи различни материали и комбинирайки ги.

Как да изберем фасади за гардероби с плъзгащи врати? Видове, материали и препоръки на дизайнерите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 2