Правилно подбраните мебели от дърво попадат в организма в дизайна на парцела

Правилно подбраните мебели от дърво попадат в организма в дизайна на парцела

През пролетта и лятото, става въпрос за това как да направите градинска мебел със собствените си ръце. Успешната домашна употреба може да се превърне в най-важното украшение на всяка градина. Преди да се замислите как да направите правилно обзавеждането на градината със собствените си ръце, е необходимо да определите какво може да се направи от нея. Най-често срещаният материал за мебели от страната е едно дърво, което идеално се вписва ландшафта на обекта, но се използват и други материали. Не забравяйте да погледнете внимателно, ако имате останали ненужни неща в дача или в селска къща. Доста често се правят шедьоври от най-простите теми.

съдържание

 • Най-популярната тенденция е дървените мебели
 • Финес от ракита мебели
 • Надеждност на метала в градинска мебел
 • Компетентно използване на ненужни неща
Уютна пергола с диван

Уютна пергола с диван

Красива комбинация от текстури и материали в общ ансамбъл

Красива комбинация от текстури и материали в общ ансамбъл

Легла от меки възглавници, ушити от вашите ръце

Легла от меки възглавници, ушити от вашите ръце

Удобно пластмасово кресло

Удобно пластмасово кресло

Градински мебели със собствените си ръце. Най-популярната тенденция е дървените мебели

Мебелите от дърво са екологично чисти, красиви, сбити и относително лесни за производство. Понякога дори и груба мъжка сила не е необходима за работа с дърво. Градинската мебел е изработена от дърво със собствени ръце по различни начини, в зависимост от това кои материали трябва да се използват:

 • Най-лесно е да работите с готови дъски, барове, стелажи - вече обработени материали. Има много прости и по-сложни начини за обзавеждане на дачата със собствените си ръце. За да се отпуснете удобни пейки с гръб, за организиране на празника е незаменим цял комплект, а от пейката без краката ще бъде люлка - изисква само няколко дърводелски умения, дъски и богато въображение.
Процесът на производство на градински пейки

Процесът на производство на градински пейки

Съвет! По-добре е да не изберете мебели за създаване на трупи от иглолистни дървета. Те изпускат смола, която ще оцветява облеклото. Ако няма друг материал, първо трябва да отстраните дървения материал от дървесината.

 • Където се получават по-монументални пейки и маси от трупи. Понякога можете просто да поставите голям дневник и да хвърлите няколко възглавници върху него, за да направите удобно място, за да седнете, но е по-добре да работите върху създаването на по-интересен проект. Някои майстори се справят без един гвоздей, създавайки мобилна дървена конструкция.
Холна маса в еко-стил

Холна маса в еко-стил

 • Страхотно за създаване на конопени мебели. Индивидуалните малки пънове могат да бъдат приспособени за изпражнения, а уголемяване - под маса. Важно е само да се фиксират троповете, така че да не падат и да не се заплитат, за което могат да бъдат изкопани в земята или поставени върху плоска повърхност - подложка на терасата или малка площ на морава. За да го направите удобно да седнете, можете да шиете светли възглавници за тях.
Окачен люлеещ се легло

Окачен люлеещ се легло

 • Ако използвате клони и счупвания от гората, за да създадете градинско обзавеждане, можете да влезете в тази приказка. Самата природа понякога диктува оригиналните очертания на бъдещите шедьоври. Хармонично се вписва в дизайна на който и да е обект, който се състои от градинска пейка, изработена от клони, чиято рамка е по-добре да се вземат по-трайни материали (дървени трупи, прътове и т.н.). Koryagi или клонове понякога се използват дори като крака, но за силата на конструкцията е по-добре да ги украсявате само с облегалката и подлакътници.
Елегантен стол от трупи

Елегантен стол от трупи

 • За да създадете градинско обзавеждане или да го украсите, можете да използвате изпъкналите дървета. Такъв шпил може да се използва за маса, столове или столове. Те са прикрепени един към друг и към основата посредством водоустойчиво лепило.
Стол стол

Стол стол

Градина люлка от дъски

Градина люлка от дъски

Мебелите са поставени от един бар

Мебелите са поставени от един бар

Холна маса от дърва за огрев

Холна маса от дърва за огрев

Финес от ракита мебели

Изглежда много изящна ракита мебели в градината, но без подходяща подготовка за създаване на "магазин" шедьоври няма да работи. Тъкането от лози или ратан е старание. За начало е добре да се опитате да тъчете поне елемент от мебели - маса за маса или кръгла седалка за стол.

Ратанова люлка

Ратанова люлка

Пейки от пластмасови контейнери

Пейки от пластмасови контейнери

Надеждност на метала в градинска мебел

Металът има някои предимства пред дървото. На първо място, това е силата на структурата и нейната издръжливост. Работата с метал обаче е много по-трудна. За да се създаде градинска мебел, използвайте дебелостенни тръби от стомана или дуралуминий. Металните части могат да бъдат свързани заедно с болтове или гайки, или могат да бъдат заварени един към друг.

Ясно метално тъкане

Ясно метално тъкане

Стол и холна маса от железни пръчки

Стол и холна маса от железни пръчки

Съвет! Като препоръка за създаването на градинска мебел от метал е възможно да се предложи метод за огъване на отделни части. Обикновено за това се използват специални устройства, но можете да ги направите без тях. Тръбата се напълва с пресяван пясък и дървените капачки се вкарват в краищата. След това маркирайте мястото на гънката и фиксирайте тръбата в поправка. Точката на огъване се нагрява с вентилатор, след което тръбата започва да "отстъпва". След огъване е необходимо да извадите капачките и да излеете пясъка.

Стилно фотьойл и табуретка върху метална рамка

Стилно фотьойл и табуретка върху метална рамка

Открити мебели от метални бъчви

Открити мебели от метални бъчви

Компетентно използване на ненужни неща

Със сигурност във всяка навес или гараж има много неща, с които можете да направите градинско обзавеждане. Красиви интересни идеи за градината се раждат понякога от най-непредставените неща:

 • Дървената макара (барабан) за кабела се счита за уникална находка за градинаря. Градинската маса, изработена от дървена намотка, дори не трябва да бъде направена, тя е стабилна. Необходимо е да се покаже само оригиналността, декорирайки правилно масата и крака. За по-голямо удобство можете да прикрепите чадър, предпазващ слънцето от центъра на серпентината. Също така от намотки са столове, дивани, столове и други творчески неща.
 • Не изхвърляйте изхвърлени гуми. Каучукът е много издръжлив материал, идеален за градината. Между другото, от гумите се получават идеални люлки или висящи столове за възрастни и деца. Помислете за лесен начин за създаване на оригинални седалки от автомобилни гуми:
 1. Първо, трябва внимателно да почистите три гуми, които скоро ще станат фотьойл, и да подготвят няколко бъдещи подкрепящи - клонове или тесни трупи.
 2. На две гуми, едната от които ще се превърне в седалка, а другата в облегалка, ще направи дупки в центъра или малко по-близо до вътрешния ръб на гумата.
 3. В тези дупки преминаваме въжето със силно въже, за да получим решетка. За по-голяма якост на самата седалка можете да направите нодули близо до всяка дупка: ако въжето се счупи на едно място, седалката ще остане силна. По-добре е затягането на въжето до спирачката, защото когато се използва, ще се опъне леко.
 4. Още една гума с "решетка", която поставяме на обикновените, за да можем да ги закрепим с болтове с гайки или скоби отвътре. Оказва се, че има някакъв вид табуретка или табуретка.
 5. Добавяме обратно. За това е необходимо да изберете силни опорни крака. За тях е закрепена последната гума с мрежа от въже. Мястото за почивка е готова.
Градински люлки от гуми

Градински люлки от гуми

Оригинален магазин от автомобилни гуми

Оригинален магазин от автомобилни гуми

Холна маса на гуми и очила

Холна маса на гуми и очила

Маси на намотки

Маси на намотки

Таблица за романтична вечеря от намотка

Таблица за романтична вечеря от намотка

 • Друга находка за любителите на отдиха на страната ще бъде дървени палети или палети, оставени в транспорта на строителни материали или открити в близост до големи магазини. Градинската мебел, изработена от дървени палети, е направена просто и бързо: достатъчно е да ги поставите един върху друг, за да създадете квадрат масичка за кафе и няколко малки стола. Ако има много палети, можете да съставите истински Ъглов диван за голямо предприятие:
 1. Получаваме 6 или 8 палета и внимателно ги почистваме, за да се защитим от това, което може да се разлее или да се събуди на палета преди това. Ако палетите са твърде стари, проверете тяхната здравина и, ако е необходимо, поправете. Следващите палета zashkurim и ги покрийте с лак или боя в правилния цвят.

  Градински диван от палети. Снимка 1

  Градински диван от палети. Снимка 1

 2. Избираме място за кът за почивка. По-добре е това място да се намира в задната стая или в ъгъла на сграда. Тогава не можете да направите облегалка. Ако изберете отворено пространство, трябва да вземете още 3 или 4 палета, за да създадете облегалка.

  Градински диван от палети. Снимка 2

  Градински диван от палети. Снимка 2

 3. Палетите слагат буквата G близко един до друг в два реда (един над друг). За здравина е по-добре да ги закрепите сигурно с пирони или винтове. В някои случаи ще бъде по-подходящо да се използва мобилна структура, за да се поставят палети в помещение в случай на дъжд или през зимата.

  Градински диван от палети. Снимка 3

  Градински диван от палети. Снимка 3

 4. Ако е необходимо да се направи облегалка, тогава част от основата се отрязва от допълнителни палети, така че да може да бъде закован с нокти или метални профили за закрепване.

  Градински диван от палети. Снимка 4

  Градински диван от палети. Снимка 4

 5. За удобство шият възглавниците на размера на получената седалка. Същите възглавници със закрепващи контури са направени за облегалката. За простота на почистването е по-добре да се подготвят няколко сменяеми капаци, които няма да замърсят самите възглавници.

  Градински диван от палети. Снимка 5

  Градински диван от палети. Снимка 5

 6. В центъра на този ъгъл е да поставите още две палети един върху друг като градинска маса. Декорирането е ограничено само от желанието и способностите на автора.

  Градински диван от палети. Снимка 6

  Градински диван от палети. Снимка 6

Като отделни елементи от градинското обзавеждане могат да се използват стари барабани, кошници или кофи. Можете да направите истинско дървено шезлонги от рамката на старо легло, красива маса на колела от счупена количка и т.н. - важно е само да дадете вдъхновение на вашето въображение.

Градинско обзавеждане със собствени ръце – успешно домашно (58 снимки)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 6