Lămpile cu LED-uri pot reduce semnificativ costul iluminării fără a compromite calitatea acesteia

Lămpile cu LED-uri pot reduce semnificativ costul iluminării fără a compromite calitatea acesteia

O lungă perioadă de timp LED-uri Folosit pentru dotarea elementelor luminoase decorative. Cel mai adesea au fost folosite pentru a crea Anul Nou ghirlande sau semne luminoase. Dar, datorită avantajelor acestor becuri, producătorii au început să se gândească cum să le echipeze cu echipamente de înaltă calitate și astăzi este posibil. Becuri cu LED-uri câștigă rapid popularitate.

 • Tehnologia de lucru a lămpilor cu LED
 • Avantaje și dezavantaje
 • Ghid de selecție
 • concluzie
Lămpile LED - o nouă etapă în dezvoltarea echipamentelor de iluminat

Lămpile LED - o nouă etapă în dezvoltarea echipamentelor de iluminat

Tehnologia de lucru a lămpilor cu LED

Toate modelele de lămpi iluminate dezvoltate până în prezent, cu excepția lămpilor cu diode, convertesc curentul direct, pentru care au nevoie de mai multă energie. Acest proces este, de asemenea, însoțit de eliberarea mai multor căldură.

La nota! Inima LED-urilor - LED-uri. Datorită caracteristicilor structurale, au nevoie de mult mai puțină energie, iar curentul consumat este transformat în lumină fără produse suplimentare sub formă de căldură.

Lămpile cu LED-uri pot economisi până la 85% din energia consumată de lămpile cu incandescență

Lămpile cu LED-uri pot economisi până la 85% din energia consumată de lămpile cu incandescență

Avantaje și dezavantaje

Popularitatea LED-urilor crește în fiecare zi datorită masei de beneficii. Astăzi, astfel de lămpi sunt preferate de tot mai mulți oameni. Cu ce ​​este conectat?

 1. Primul lucru pe care consumatorul îi acordă atenție este, bineînțeles, consumul de energie. După cum sa menționat deja mai sus, este nevoie de mai puțină energie electrică pentru a produce cantitatea necesară de lumină.
 2. Producătorii subliniază, de asemenea, că produsele lor au suficient gamă largă de temperatură a luminii. Acest lucru face posibilă alegerea echipamentului potrivit pentru casă, precum și pentru locurile publice, birourile și chiar un depozit.
 3. Nu mai puțin important putere. Deteriorarea cocii exterioare este mult mai dificilă. Și chiar dacă se întâmplă acest lucru, nu există consecințe periculoase, ca în cazul probelor de gaz. Stamina, la rândul său, se referă nu numai la leziuni fizice, dar și la căderi de tensiune.
Structura de lampă cu LED

Structura de lampă cu LED

Tipuri de radiatoare de răcire

Tipuri de radiatoare de răcire

La nota! Dezavantajele includ costul, care este mult mai mare decât analogii obișnuiți. Dar datorită beneficiilor, costurile sunt ușor compensate.

Fericit Manual de instrucțiuni cu LED-uri

Economii rezonabile: cum să alegi un bec potrivit pentru casa ta?

Pentru a evalua toate avantajele și caracteristicile lămpii LED, este important să știți cum să o alegeți corect. În acest caz, nu este vorba atât de calitatea probelor prezentate, cât și de aplicarea lor corectă. Mai sus am menționat deja că fiecare echipament are un scop propriu.

 

Să luăm în considerare mai detaliat ceea ce trebuie să acordați atenție:
 • plintă - aceasta este o parte a elementului, prin care lampa se conectează la lampă. Ele pot fi diferite în forma lor. Prin urmare, merită acordată o atenție deosebită acestei probleme. Înainte de a cumpăra o lampă, ar trebui să luați în considerare cu atenție cartușul din corpul de iluminat și să selectați modelul corespunzător.
Tipuri și marcare de plinte

Tipuri și marcare de plinte

 • Nu mai puțin important este voltaj. De asemenea, depinde de echipament, dar, de regulă, această cifră este de 220 sau 12V.
 • Următorul indicator este adesea confundat cu cel precedent. Asta este putere. Dar acesta este mai degrabă sensul opus. Putere - cantitatea de energie consumată de dispozitiv. Se măsoară în wați. Pe ambalaj este indicat unul dintre următoarele simboluri - W sau W.

 • Despre sensul temperatura luminii am menționat deja mai sus. Dar este important să înțelegeți ce este. Cu siguranță ați confruntat în mod repetat cu faptul că a cumpărat lampa este aprins, sau prea luminos și doare ochii sau, dimpotrivă, prea plictisitoare, în imposibilitatea de a vedea nimic. Camera este plină cu alb strălucitor sau galben. Această culoare se numește temperatura culorii. Se măsoară în grade Kelvin (K). Cu cât numărul lor este mai mic, luminozitatea este mai galbenă și viceversa - cu o cantitate mai mare, este insuportabil de albă.
Scară de temperatură a luminii

Scară de temperatură a luminii

Sfat! Când cumpărați un eșantion pentru iluminatul casei cel mai bine este de a alege dispozitivul, a cărui culoare temperatura este în intervalul de la 2 600-3 200. Pentru amenajarea locului de muncă ca acasa sau la birou necesită o rată mai mare în 3 700-4 200 K. Acest lucru vă va permite să se simtă confortabil și la timpul de lucru și timpul de odihnă.

Lampa uzuală cu incandescență are o temperatură de 2 700-3 500 K. În general, putem împărți toți indicatorii în trei grupe principale:

 1. cald - 3 000 K.
 2. Neutral alb - 4000-4100 K.
 3. Lumina rece - 5 000 K și mai sus.
Trei grupe principale de temperatură a luminii

Trei grupe principale de temperatură a luminii

Sfat! Albul este potrivit pentru echiparea iluminatului general de birou. În același timp, echipamentul, al cărui indicator depășește 5 000 K, este utilizat pentru instalații mari de producție sau depozitare.

 • Indicatorul de mai sus este adesea confundat cu fluxul de lumină, care, la rândul său, este măsurată în lumeni. Dar acestea sunt semnificativ diferite unul de celălalt. Dacă cea anterioară este o culoare, atunci fluxul luminos este luminozitatea sa. Cu cât este mai mare numărul, cu atât lumina mai strălucitoare. Dacă alegeți produse cu o valoare prea mică, acest lucru poate provoca oboseala ochilor.
Lampă cu incandescență fluorescent Lumina LED Flux luminos
Economii rezonabile: cum să alegi un bec potrivit pentru casa ta? Economii rezonabile: cum să alegi un bec potrivit pentru casa ta? Economii rezonabile: cum să alegi un bec potrivit pentru casa ta? Economii rezonabile: cum să alegi un bec potrivit pentru casa ta?
20 W 5-7 W 2-3 W ~ 200 Lm
40 W 10-13 W 4-5 W ~ 400 lm
60 W 15-16 W 8-10 W ~ 700 lm
75 W 18-20 W 10-12 W ~ 900 lm
100 W 25-30 W 12-15 W ~ 1200 Lm
150 W 40-50 W 18-20 W ~ 1800 Lm
200 W 60-80 W 25-30 W ~ 2500 Lm
 • formă - nu mai puțin important. La urma urmei, pentru a introduce o lampă într-o lampă, nu este suficientă doar coincidența soclurilor și dispozitivelor. Este important să alegeți un dispozitiv potrivit pentru dimensiune și formă. Cele mai populare sunt mostrele rotunde. Dar alegerea trebuie făcută în conformitate cu lampa sa.

Atunci când alegeți, mulți, de asemenea, să acorde atenție brandului. Acest lucru este corect, deoarece produsele fiecărui producător au propriile caracteristici. Companiile puțin cunoscute produc probe standard. Compania de conducere pentru astăzi - MAXUS LED.

Produsele lor sunt echipate cu indicatoare speciale care protejează dispozitivele de supratensiuni. În același timp, acest brand are o garanție, termenul care depinde de costul și caracteristicile produselor și poate fi de 2, 3 și 5 ani.

Economii rezonabile: cum să alegi un bec potrivit pentru casa ta?

MAXUS LED este liderul în iluminat

Lampă LED Philips Hue Lampă LED 10 W A60 E27 Set de pornire Pod 2.0. Setul 3 are un transmițător Wi-Fi încorporat, care permite lămpilor să fie conectate la o rețea

Lampă LED Philips Hue Lampă LED 10W A60 E27 Set de pornire Bridge 2.0. 3 Setul dispune de un transmițător Wi-Fi încorporat, care permite lămpilor să fie conectate la o rețea

concluzie

Becurile cu LED-uri sunt o noutate convenabilă și profitabilă a zilei. Pentru a evalua avantajele sale, este important să se acorde atenție tuturor indicatorilor tehnici indicați pe pachet. La domiciliu cele mai optime sunt:

 1. Puterea minimă.
 2. Tensiunea este de 220 de wați.
 3. Temperatura termică este de 2 600-3 200 K.
 4. Fluxul luminos maxim.
Unghiul de dispersie - un parametru care trebuie luat în considerare la alegerea unei lămpi

Unghiul de dispersie este un parametru care trebuie, de asemenea, să fie luat în considerare la alegerea unei lămpi

Prin unghiul de împrăștiere se poate judeca propagarea fluxului luminos în spațiu

Prin unghiul de împrăștiere se poate judeca propagarea fluxului luminos în spațiu

Forma bazei și soclul sunt selectate individual. Nu salvați de la cumpărarea unei lămpi cu LED. Acest lucru vă va oferi posibilitatea de a reduce costul energiei electrice și de a achiziționa produse noi dispozitive de iluminat.

Economii rezonabile: cum să alegi un bec potrivit pentru casa ta?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 53 = 62