Házi üvegburkolatú beltéri ajtók házi kerti pavilonja

Házi üvegburkolatú beltéri ajtók házi kerti pavilonja

Sokan érdekli a kérdés, hogyan építsünk egy pavilonot a rögtönzött anyagoktól a saját kezükben. Nem csak arról beszélünk, hanem példaként példát is készítünk egy fénykép formájában. bármilyen ország telek Nehéz elképzelni az eredeti pavilon nélkül, attól függően, hogy a rendeltetési hely, különböző méretűek és formatervezettek lehetnek. Érdemes megemlíteni, hogy a saját kezeikből készített egyszerű arcsok néha néha nagyobb figyelmet szentelnek a webhelynek, mint a kész megoldások.

Tartalom:

 • Funkcionalitás, méret és forma
 • Temetők daccsból fémből
 • Építsen fafából
 • Téglából készült tüskék építése
 • Polikarbonát pavilonok
 • Nem szabványos megoldás
 • Terület előkészítése
 • Alapítvány pavilon alatt
 • A keret elrendezése
 • Tetőfedés és falak
Pergola fém váz fonott falakkal

Pergola fém váz fonott falakkal

Kovácsolt kis gazebo pihenésre a kertben

Kovácsolt kis gazebo pihenésre a kertben

Egy raklap és egy könnyű tüll

Egy raklap és egy könnyű tüll

Érdekes mini gazebo kerek bejárattal

Érdekes mini-szoba kerek bejárattal

Az udvar sarkában egy kis fa kiterjesztés a kerítéshez

Az udvar sarkában egy kis fa kiterjesztés a kerítéshez

Funkcionalitás, méret és forma

Ha még nem lett volna tulajdonosa egy ilyen eredeti épületnek, és csak egy helyszínt fog létrehozni a webhelyére, tanácsunkat biztosan hasznosnak találjuk. Nem olyan nehéz egy gazeboot létrehozni egy rögtönzött anyagból, ahogyan első pillantásra tűnhet. Az építés megkezdése előtt meg kell határozni az alkalmazás célját. Leggyakrabban pihenőhelyként használják őket. Attól függően, hogy milyen nagy céget szeretne összeszerelni ebben a pavilonban, a méret függ.

Több dimenziós konstrukciót használnak, gyakran, mint szabadtéri nyári konyha. Ebben az esetben A pavilon speciális kemencével is felszerelhető, asztal ebédre és főzésre és egy hely az edények tárolására. Kisebb lehet felszerelni grill, egy asztal és egy hely egy nagy cég kikapcsolódására. Elég apró épületeket lehet tervezni egy kis cég számára, ők nem telepítenek további felszerelést az asztalon és az üléseken kívül. Továbbá, a kerti pavilon számítható pihenőhelyként párnak vagy akár egy személynek. Ebben az esetben a leggyakrabban nincsenek ülések, de különlegesek napozóágyak vagy függőágyak.

Háromszögletű kerti kerítés a virágágyás közelében

Háromszögletű kerti kerítés a virágágyás közelében

Projekt létrehozása kerti terep építéséhez meg kell határozni annak formáját. Természetesen több esztétikai jelentőségű, mint funkcionális. Az arcsok három fő típusa létezik:

 • Sokszög alakú. A sokszögű arcsok klasszikus változata hatszög vagy nyolcszög.
Panoráma kerti kerítés, amely kellemes időtöltést kínál mind a meleg, mind a hideg évszakban

Panoráma kerti kerítés, amely kellemes időtöltést kínál mind a meleg, mind a hideg évszakban

 • Szögletes. Ez a fajta pavilon a legkönnyebb építeni a saját kezét.
Félig borított, hosszúkás kerítés, homokozóval a kisgyermekek számára

Félig fedett, hosszúkás pavilon, homokozóval a kisgyermekek számára

 • Round. A bevonásukhoz jól hajlított anyagot kell használni, vagy a kerítésnek nyitottnak kell lennie.
Fém rudakból és könnyű polikarbonátból álló kerek

Fém rudakból és könnyű polikarbonátból álló kerek

Miután eldöntötte a méretét, érdemes kiválasztani azt az anyagot, amelyről a pavilonját elkészítik. Felépítéséhez minden rögtönzött eszközt használhat, például olyan anyagokat, amelyeket egyéb tárgyak építése után hagytak meg, vagy nem szabványos opciót választani. Ha veszteséggel szembesül az anyag és a formatervezés megítélésében, láthatja a bemutatott pavilonok lehetőségét a rögtönzött anyagokból.

Kerti pavilon egy kunyhó formájában

Kerti pavilon egy kunyhó formájában

Temetők daccsból fémből

A fém egy nagyon alkalmas anyag egy egyszerű pavilon létrehozásához a saját kezével. A főszerkezet felépítéséhez kerek vagy négyzetes csövek, fém sarkok vagy fém profilok használhatók. Lehetséges, hogy egy ilyen keretdarabot hullámlemezzel, dróthálóval, drótrúddarabokkal vágnak le, amelyekből utánozhat kovácsolt kerítés. Természetesen a fémekkel való munka, és különösen akkor, ha egy változatot használnak egy huzalrúddal, szükség van hegesztésre, és képesnek kell lennie arra használni. A profilozott lemezeket speciális fémcsavarokhoz lehet csatlakoztatni, és a hálót egyszerűen csak vezetékkel lehet feltekerni.

Kerti terem pihenésre, rabitsa-ból

Kerti ülőhelyek pihenésre, rabitsa-ból

Tanács: Épületének élettartamának meghosszabbítása érdekében kívánatos a fémre festeni egy különleges festéket.

A fa és a fém kombinációja egy kis pavilon építésében

A fa és a fém kombinációja egy kis pavilon építésében

épület egy fából

A fa könnyebben hozzáférhető anyag, amely egyszerű gazeboot készít saját kezével. Keret létrehozásához természetesen logokat vagy rudakat kell használnod. A lemezeléshez rétegelt lemezeket, zsindelyeket vagy táblákat használhat. Vágott vagy rácsos, az esztétikai preferenciáitól függően. Eszközök az erekcióhoz egy fából biztos, hogy minden tulajdonos. Ez egy más típusú fűrész, kalapács, ha fa csavarokat használ - csavarhúzóval vagy csavarhúzóval.

Tágas pavilon az udvarban, grillel

Tágas pavilon az udvarban, grillel

Az egyik lehetőség egy fából készült pavilon építhet fa raklapokból készült szerkezetek. Természetesen a létrehozásához kívánatos, hogy a képarány lehetőségeit saját kezéből átvizsgálja a megfelelő anyagokról, és válassza ki a legmegfelelőbbet. A raklapok sajátossága, hogy azok már kész fablokkokat képviselnek, amelyeket egyszerűen kell felszerelni és rögzíteni.

A paletták kényelmesebbnek tűnnek puha dekoratív párnával kombinálva

A paletták kényelmesebbnek tűnnek puha dekoratív párnával kombinálva

Nem kevésbé érdekes lehetőség egy kerti kerítés létrehozására. Ez a lehetőség, ha megfelelően gyártják, általában egyedi esztétikai megjelenésű. De ez meglehetősen nehéz feladat. Szükség van egy keret létrehozására, amely nem csak a rácsokat, amelyeken a tető leáll, hanem pálcák is, a szövés alapjává válik. Ezenkívül rudakkal vagy más rugalmas anyaggal kell fonni. Vannak különbözőek a szövés módjai és mintákat hoz létre. Nagy lehetőség van a fantázia repülésére. Továbbá azért, mert az anyag meglehetősen hajlítható, bármilyen formát adhat a tervezésnek.

Nyílt szőtt vályog a vékony ágakból

Nyílt szőtt vályog a vékony ágakból

Tanács: hogy a fából készült gazebosok hosszabbak legyenek, különleges festékkel kell festeni vagy kültéri munkára lakkozni.

Tágas, fából készült pavilon, mindkét oldalról bezárva

Tágas, fából készült pavilon, mindkét oldalról bezárva

Téglából készült tüskék építése

tégla Az arcsok nagyon erősek és tartósak. Nagyon kényelmesek és kényelmesek. Sokkal könnyebb felszerelni őket egy bracierrel, vagy akár sütővel, ha szükséges. Az ilyen pavilonok sokszor hasonlítanak a kerti mini házakra. Ennek a konstrukciónak a megteremtéséhez rendelkeznie kell a téglák készségével. Emellett az alapanyag mellett nyersanyagot kell készíteni a cementhabarcs, nevezetesen a homok és a cement előállításához.

Téglagyár egy kerti pavilon építésében

Téglagyár egy kerti pavilon építésében

Polikarbonát pavilonok

A polikarbonát egyre inkább megtalálható a pavilon létrehozásának anyagaként. Számos előnye van más anyagok vonatkozásában. erekció polikarbonátból nem nagyon munkaigényes folyamat, ez az anyag nem olyan költséges, mint a fentiek. Fontos tényező az is, hogy ez a fajta szerkezetnek különleges esztétikai megjelenése van. A polikarbonát eléggé elasztikus, így lehetővé teszi, hogy a gazebo a kívánt formát adja, ez egyike azon kevés anyagoknak, amelyek alkalmasak kör alakú készletek létrehozására.

Polikarbonát - az egyik legnépszerűbb anyag az építkezéshez

Polikarbonát - az egyik legnépszerűbb anyag az építkezéshez

Nem szabványos megoldás

Nagyon hatékony megjelenésű kombinált boríték, vagyis több fenti anyagból. Ez lehetővé teszi, hogy egy anyag fogyasztását csökkentse a másik költségén, és növelje a minőséget. Az anyagok egy része átfedésként használható bármilyen típusú arbornak, például hullámkartonnak vagy polikarbonát. Ezek jól működnek mind a fa, mind a pavilonok. Vagy például keretet használva fadobozokat használhat, és a pavilonon kívül a pavilont is nyulakkal kell lefedni. Mindez attól függ, hogy mennyi anyag áll rendelkezésre, valamint hogy képes kezelni őket.

Kőből készült kályha a palatetőből és finom gránitból készült pavilonban

Kőből készült kályha a palatetőből és finom gránitból készült pavilonban

Az összes fenti anyag mellett egy nem szabványos megközelítést is alkalmazhat, amikor egy pavilonot épít a saját kezével. Egy ilyen lehetőség lehet műanyag palack készítés. Az ilyen anyagból készült pavilon építése nemcsak pénzt takarít meg, hanem segít abban is, hogy elkerülje a környezet eltömődését. Természetesen a szükséges szerkezet felépítéséhez merev keretet kell választania. Ezután válassza ki a palackok csatlakoztatásának lehetőségét. Használhatók egészben, de lemezekre vághatók. A palackok rögzítésének módjai is különbözőek. A rudakra húzhatjuk őket, majd szorosan egymásba illeszthetjük, drótokkal rögzíthetjük. Az anyagból készült arbor nagyon eredeti lesz.

Kreatív és költségvetésű pavilon műanyag palackokból

Kreatív és költségvetésű pavilon műanyag palackokból

Annak érdekében, hogy egy nyári házat saját kézből építsenek a rögtönzött anyagokból, rendelkezni kell egy sor eszközzel, hogy együtt dolgozzanak velük és feldolgozzák őket. Bármelyik felsorolt ​​anyagok közül, amelyeket a kerti kerítés építéséhez használ, ez a folyamat minden esetben ugyanazokat a lépéseket tartalmazza.

Az udvar díszítése - egy fából készült pavilon, könnyű tüllvel

Az udvar díszítése - egy fából készült pavilon, könnyű tüllvel

Terület előkészítése

Meg kell választanod a legmegfelelőbb helyet a kertben telepíteni a pavilon. Tisztítsa meg mindent, ami fölösleges, az ágaktól, a szemétektől. Ha a helyszínen, ahol ezt a struktúrát fel szeretné állítani, amikor a fa nőtt és egy csorda maradt, akkor le kell gyökereznie, mivel a gyalogosok, amelyek áthaladnak a pavilon alatt, el tudnak menni az alapok elpusztítására. Ehhez a csonkot le kell fűrészelni az alapra, majd a talajt tömény sóoldattal kell önteni, majd kívánatos, hogy ezt a helyet filmmel lefedje.

A pavilon kényelmes elhelyezkedése az udvar végén a kerítés mentén

A pavilon kényelmes elhelyezkedése az udvar végén a kerítés mentén

Meg kell szabadulni a fűtől. Természetesen a nap sugarai nélkül növények nem nő, de az a tény, hogy a fű áttöri az aszfaltot is, ez egy jól ismert tény. A legtöbb növénynek nagyon hosszú gyökerei vannak, amelyek mélyen a talajba kerülnek, így még ha károsítaná is őket, az üzem még mindig újra nőni fog, és csakúgy, mint a fák, ez károsíthatja az alapjait. Mivel teljesen megszabadulni a fűtől a területen, ahol felállítják a kerítést, érdemes kezelni ezt a területet különleges vegyszerekkel - herbicidekkel.

Egy kis fedett kerti pavilon, amely az udvaron egy fából készült platformon található

Egy kis fedett kerti pavilon, amely az udvaron egy fából készült platformon található

Alapítvány pavilon alatt

A hely tisztázása után feltétlenül ki kell ásni az alapozáshoz szükséges gödröt. Kétféle lehet:

 • Szalag - csak a betonozásra szolgál, amely felépít egy keretet és falakat. Ehhez szükség van egy ötven centiméteres mélységű árok feltárására a kerület mentén. A zsaluzatot az árok fölé emelték. Innen helyezze be a rudak fémszerkezetét, amelyek hegesztve vagy szorosan kötve vannak a huzalokkal. Ezután öntsön betont. Termelésére homok, cement, kavics és víz kerül felhasználásra. A cement homok aránya az utóbbi márkájától függ, de a kavics és a homok aránya minden esetben 2: 1, és víz - a cement tömegének 50% -a.
Egy világos példa egy szalagalapra

Egy világos példa egy szalagalapra

 

 • A monolitikus alapot gyakrabban használják több dimenziós épületekhez. Előnyei nemcsak hogy ellenállnak a nehéz terheknek, hanem abban a tényben is, hogy ez kész alapot jelent bármilyen típusú padló. Erre a fajra a gödröt feltárják az épület egész területén. A zsaluzatot csak a kerület mentén állítják fel. Hozzon létre egy hatalmas fémszerkezetet a fent említett rudakból. Töltsön be ugyanazzal a betonnal, mint a szalag alapja.
Monolitikus alapítvány egy pavilon építéséhez

Monolitikus alapítvány egy pavilon építéséhez

A keret elrendezése

A kerítés felépítésének következő szakasza carcass erection. Ehhez használja a fő anyagot - rönköket, gerendákat vagy csöveket a pavilonban lévő sarkok számának megfelelően. Az aljzat anyagának átmérője kb. 14 cm lehet, és négyzet alakú cső vagy cső esetén a hozzávetőleges méret 10 x 10 cm, az alapot fából vagy fémből kell alapozni, amelyhez a keret csatlakozik. A főgerendák felszerelése után a legmegfelelőbb anyaggal cserélik őket. A gerenda felső részéhez rögzítenek szarufák, amelyeken a tető fog tartani. A szarufák is cserélődnek. Hozzon létre egy alapot a tetőhöz. Ha a pavilon egy fáról van felállítva, akkor kívánatos, hogy a keret azonnal egy speciális alapozóval és festékkel nyissa meg, és ha vasból készült, akkor ezt nem lehet elvégezni, mivel a festett anyagon nem lehet hegesztést végezni.

Természetes anyagból készült ergonomikus erdei dekoratív elemekkel

Természetes anyagból készült ergonomikus erdei dekoratív elemekkel

Gazebo a kézzel készített anyagokból a saját kezével: fényképes lehetőségek a tetőre és a falakra

A keret felszerelése után menjen a tetőre. Mint korábban említettük, minden olyan anyag, amely megakadályozza az esővíz penetrációját a szerkezetbe, tetőfedő anyagként működhet. A tetőfedő anyag típusától függően a rögzítés módját is választják. A profilozott fóliát speciális csavarokhoz rögzítik, a palatákat megfelelő körmök szegezik. Még mindig van ilyen anyag, mint puha tető, általában öntapadós, a tetőfedő anyag fölé helyezi.

Tető a természetes anyagokból és üvegből készült pavilonhoz

Tető a természetes anyagokból és üvegből készült pavilonhoz

Tovább tovább bőr pavilonok. A fentiekben már tárgyaltunk, hogy ehhez bármilyen elérhető anyagot használhat. Az anyagtól függően a csatolás módja kerül kiválasztásra.

A fa lécekből készült kerti pavilon eredeti bélése

A fa lécekből készült kerti pavilon eredeti bélése

Az általunk használt anyaggal fedjük le az elkészített pavilonfestéket. Ez az eljárás nem csak esztétikát ad a nyári házának, hanem meghosszabbítja az élettartamát is. Ez nem csak a hullámlemezre vonatkozik, mert gyakran már festett, jól van, és természetesen polikarbonát, amelynek lényege éppen az áttetszőség, és a műanyag nem igényel további feldolgozást.

gazebo a praktikus anyagokból saját kezével: fényképről készült világos pavilon raklapból fényes textíliák használatával

Festett könnyű pavilon raklapból fényes textíliákkal

Ez az egész: a rendelkezésre álló anyagokból készült egyszerű pavilon készen áll. Ezt használhatja erre a célra. Kellemes tartózkodást kívánunk Önnek!

 

Gazebo a praktikus anyagokból saját kezűleg: 75 inspiráló ötlet a nyári pihenésre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

72 + = 73