Proizvodi tvrtke Geberit, dizajnirani za ugradnju u ravnu površinu, traju dugi niz godina zbog visoke kvalitete i pouzdanosti

Proizvodi tvrtke Geberit, dizajnirani za ugradnju u ravninu, trajat će dugi niz godina zbog visoke kvalitete i pouzdanosti

Vodovodni radovi uvijek uzrokuju mnoga teška pitanja čak i za majstore koji su već godinama bavili takvim aktivnostima. Primjer su novi uređaji poput instalacije Geberita. Pojavi se posebni problemi ako nedostaje uputa ili je na nerazumljivom jeziku. Stoga, gledamo dalje i podučavamo osnove.

sadržaj:

 • Značajke dizajna
 • Priprema
 • Kako sastaviti okvirni model za vješanje za WC?
 • Kako izgraditi blok model?
 • Instalacija je dovršena
 • nalazi
Mozaik u unutrašnjosti higijenske sobe

Mozaik u unutrašnjosti higijenske sobe

Značajke dizajna

Ovaj dizajn je sasvim nov i pojavio se u modernom životu nedavno zahvaljujući vješanje WC školjkama. To je skup međusobno povezanih pojedinosti sakrivenih iza dekorativnog zida izrađenog na temelju gips ploče. Zahvaljujući svojoj posebnoj strukturi omogućava vam pouzdano popravljanje vodovodne instalacije i povezivanje s vodom i kanalizacijom bez ikakvih problema, a što je najvažnije - zamijeniti tradicionalne prostrane, neprikladne za upotrebu odvodni spremnik.

Savjet! Slični proizvodi su proizvedeni serijski, stoga se brinuti, da neće biti nikakvih pojedinosti za popravak, nije potrebno, kao u cjelokupnom paketu unosi sve najpotrebnije.

Postoji nekoliko proizvedenih preinaka, a svaka ima svoje pojedinačne tehničke značajke, ali načelo njihovog rada je isto. Njihova glavna razlika je vrsta. To se događa:

 1. blok;
 2. Ovnova.
Skriveni instalacijski sustav

Skriveni instalacijski sustav

 • Prvi tip ima jedan značajan nedostatak, jer se može montirati isključivo na glavni ili nosivi zid. Učini to kupaonica, koji se nalazi u središnjem dijelu kod kuće ili stan, je nemoguće.
 • Drugi tip je lišen ovog nedostatka, ali ima neke rezervacije prilikom obvezivanja.

Osim toga, postoje varijante koje se razlikuju po izgledu, što dopušta WC školjka ne na zidu, već u kutu toalet.

Suspendirane WC školjke nedavno su postale vrlo popularne

Suspendirane WC školjke danas su vrlo popularne

Znati da je ova ili ona opcija na prodaju jednostavna: blok je lišen kliznog okvira i sastoji se isključivo od takvih komponenata kao što su:

 1. okovi;
 2. spremnik;
 3. elemenata za fiksiranje;
 4. dekorativni pribor.

Odaberite montirati ovisno o mjestu gdje namjeravate instalirati vodovod.

Priprema

Prije nego započnete glavni proces, morate pripremiti radni prostor i nabaviti odgovarajuće alate. Trebat će vam sljedeće:

 • bušiti;
 • bezžičan s bušilicom (uključujući beton);
Instalacija instalacije bolje je povjerena stručnjacima

Instalacija instalacije bolje je povjerena stručnjacima

 • razina gradnje;
 • rulet;
 • šiljatelji odgovarajuće veličine;
 • nož i bugarski s mlaznicama za rezanje gipsane ploče;
 • lopatica;
 • marker.
Drvo u unutrašnjosti WC-a

Drvo u unutrašnjosti WC-a

Elegantna kupaonica s WC-om

Elegantna kupaonica s WC-om

Od dodatnih potrošnih materijala korisni su:

 1. Tipići, ugrađeni u montažne rupe;
 2. silikonsko brtvilo;
 3. montažna pjena;
 4. vijci za GKL;
 5. dorada kit.

Ako se postupak provodi u stanu, prije svega je potrebno rastaviti staru stolicu i poletjeti zidna obloga.

Demontaža starog WC školjka

Demontaža starog WC školjka

Uklanjanje starog zidnog obloga

Uklanjanje starog zidnog obloga

Sljedeći korak može biti pomicanje rupice u skladu s planiranom raspored i dizajn prostora. To se može postići posebnim uređajima - adapterima od plastike.

Priključci za kanalizaciju

Priključci za kanalizaciju

Obratite pažnju! Ovaj postupak zahtijeva demontažu dijela podne obloge. 

Utor za zidnu montažu

Utor za zidnu montažu

Da bi se to postiglo, poda oko otvora produbljuje se s perforatorom i adapter je pričvršćen na njega. Nadalje, slobodni prostor oko njega izlivena je cementnom pijeskom ili samoizravnavajućom smjesom za pod. Sljedeći korak može se pokrenuti nakon završnog sušenja otopine.

Kako sastaviti okvirni model za vješanje za WC?

 • Od sastavnih materijala, okvir je montiran, na koji je pričvršćen spremnik. Podesite visinu, postavite vodoravno i okomito pomoću isporučenih držača i vijaka pričvršćenih na okvir.
 • Gotov proizvod će doseći gotovo pola metra visine. Istodobno će njegove komponente biti na slijedećoj visini od razine poda prema standardu:
ime udaljenost
Gumb za ispuštanje 100 cm
Zdjela za WC 45 centimetara
Izlaz za kanalizaciju 25 centimetara
 • U slučaju uporabe nestandardnih sanitarnih proizvoda, te se vrijednosti mogu podesiti na isti način kao i udaljenost između očiju WC-sjedala. Produljenje životnog vijeka stručnjaka preporučuje zamjenu metalnih držača s plastičnim materijalom ako odgovarajuća veličina.
Model montaže okvira

Model montaže okvira

Obratite pažnju! Treba napomenuti da se između poda i sklopa zahtijeva uspostavljanje tehnološkog praga od 2 cm.

 • Slijedi sastavljanje proizvoda. To treba učiniti uz strogo pridržavanje horizontalnih i vertikalnih. Ako je potrebno, na njemu se koristi visina, vodilica i oznaka, označavajući točke ugradnje i linije. Na njima je završni okvir pričvršćen na podnu oblogu u prethodno izbušenim rupama s klinovima koji su ugrađeni u njih.
Obilježavanje i montaža modela okvira

Obilježavanje i montaža modela okvira

Priključak bubnja i kanalizacije

Spajanje spremnika i kanalizacije

Povezivanje WC-a

Povezivanje WC-a

Važno! Prilikom bušenja rupe u podu, ne zaboravite da unutar njega može raditi sustav komunikacije ili grijanja. Ako je oštećen, prednja strana popravka može se utrostručiti.

 • Nemojte zaboraviti da se visina okvira i korespondenciju vodoravnog sloja mijenjaju vijcima, a provjerava se i kvaliteta konstrukcije.
 • Zatim trebate spojiti cijev za vodu s fleksibilnom crijevom, i na izlazu iz kanalizacije - odgovarajuće kompletne armature. Ako je potrebno, može se zamijeniti valovitim analogom, a zatim konačnu provjeru nepropusnosti spojeva.
Obratite posebnu pozornost na kvalitetu fleksibilnih crijeva

Obratite posebnu pozornost na kvalitetu fleksibilnih crijeva

 • Na kraju, spojite rupe i postavite montažne igle.

Kako izgraditi blok model?

Značajka ove vrste je njezina svestranost. U većini slučajeva, može se koristiti za pod i zglobne šarke, međutim, instalacija će biti malo drugačija.

Označavanje za model bloka

Označavanje za model bloka

 1. Prvo, morate napraviti oznaku, naime, primijeniti os simetrije i, u skladu s njom, primjenjivati ​​druge točke i crte. Njihov položaj i potrebna udaljenost između njih mogu se naći iz potpune nastave. Prema utvrđenim oznakama perforator buši ili probode rupice, a u njima su ugrađeni klinovi za učvršćenja.
 2. Zatim morate popraviti spremnik za odvod i spojiti ga s crijevom na cijev za vodu.
 3. U završnoj fazi vješalice za vješanje, potrebno je pričvrstiti igle, a kod podnog stupa napraviti nove oznake na kat, da bi ih naknadno izbušili i pričvrstili pričvršćivači nakon što su učinili isti postupak s koljenom. Za njihovo spajanje koriste se posebni elementi, nazvani manžeta.
Završetak završne konstrukcije s gips ploče

Završetak završne konstrukcije s gips ploče

Na bilješku! Moguće je da je potrebno i poklopiti vijke s kapicama i spojiti gumb, ako to nije učinio proizvođač.

Instalacija je dovršena

Nakon što su sve komponente instalirane, sastavljene, fiksirane i provjerene zbog propuštanja, nastavljaju se do formiranja gips ploča. Za pričvršćenje GCR-a može biti potrebno sastaviti okvir na temelju metalnih profila.

Savjet! Izaberite kućište koje je otporno na vlaženje. Ovo će produžiti vijek trajanja.

Crijep je savršen za doradu kupaonice

Crijep je savršen za doradu kupaonice

Kod tkanina od gipsanih ploča, potrebno je osigurati izrezivanje odgovarajuće veličine za:

 1. igle;
 2. izlaz zdjele;
 3. drenažni ulaz;
 4. tipkovnica.
Rezanje rupe

Rezanje rupe

Mogu se izrađivati ​​s brusilicom s kružnom mlaznicom potrebnog promjera. Ploče će se morati pričvrstiti na sljedećim mjestima u koracima od 10 cm:

 • duž perimetra;
 • na pomoćnim vodilicama.

Savjet! Ispuni praznine na stranama platna s ugrađenom pjenom.

Kada je kućište spremno, šavovi su prekriveni pripremljenim punilom, a nakon sušenja, završite završetak. Instalacija dekorativne tipkovnice i glavnog sanitarnog proizvoda dovršava postupak.

Važno! Ako se koristi pregradni zid crijep ili keramičke pločice, za postavljanje zdjelice proći 10 dana nakon instalacije.

Ugradnja vješalice za WC

Ugradnja vješalice za WC

Dekorativna tipkovnica Geberit Sigma 10

Dekorativna tipkovnica Geberit Sigma 10

nalazi

Geberit je poznato ime u svijetu vodoinstalacije. Povezano je s pojavom prvih skrivenih odvodnih cisterni. Sada se pod ovom markom izdaju nekoliko redaka sličnih proizvoda prilagođenih zahtjevima tržišta. I to je tvrtka koja korisnicima pruža širok raspon od proračuna do premium klase.

Neće svi biti u mogućnosti dovršiti instalaciju, jer to zahtijeva ne samo veliki skup vještina iz montaže vodovodnih instalacija na polaganje pločica i montaže gipsanih ploča pregrade, ali i prilično širok raspon alata, opreme i posebnih potrošnih materijala, koje će prosječni majstor morati kupiti. Međutim, uz pravilnu i temeljitu pripremu to će biti moguće učiniti.

Instalacija Geberit: aplikacija i svi detalji samoinstalacije

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 3