Термодвойка с червени вложки

Термодвойка с червени вложки

Домакинският уред за кухнята, който съчетава функциите чайник и термос, се нарича термопат. Това е удобно, защото не е нужно непрекъснато да се нагрява водата, то остава горещо през целия ден, което е значително спестява електроенергия и време за отопление.

Съдържание:

 • Характеристики на устройствата за отопление на водата
 • Основни предимства 
 • Допълнителни функции 
 • Как да изберем термопомпа?
 • Безопасност при употреба
Инструментите могат да бъдат в различни цветове, за да се поберат във всеки интериор

Устройствата са представени в различни цветове - за всеки интериор

Характеристики на устройствата за отопление на водата

Сходството с чайника в термопота е много силно, но има няколко отличителни характеристики:

 1. По-голям обем е около 5 литра.
 2. Водата е постоянно гореща в продължение на няколко часа.
 3. По-малко консумация на енергия.
Стилен и необичаен дизайн

Стилен необичаен дизайн

За да излеете водата, просто донесе чашата и натиснете бутона. Това е удобно за деца, защото не е необходимо да повдигате гореща кана, като рискувате изгаряне. Благодарение на специалната колба, водата, която се излива в топлината, остава гореща няколко часа, сякаш в термос.

Към бележката! Температурата може да бъде зададена самостоятелно и устройството ще я поддържа, като периодично се включва.

Практични и удобни за употреба

Практична и лесна за използване печка

 • По-малкото захранване води до по-дълго врязване на водата, но при подгряване, времето ще бъде по-малко. Благодарение на дългосрочното запазване на топлината, тази техника е удобна за използване в голямо семейство или екип, тъй като каната трябва да се нагрява много често, особено ако се използва от голям брой хора. Използвайте термо - и не е нужно да го включите и да чакате дълго време!

Ключови ползи от използването

За любителите на различни сортове и видове чай е подходяща техника, при която е възможно да се регулират температурните режими.

Например, за зелен чай е необходима вода + 80-90 ° C, докато черно ще отговаря на +98 ° С. Ако има деца в семейството, тогава е необходима течност от 40-60 градуса, за да се вдигне храната.

Използването на такива устройства ви позволява да изпълнявате препоръчаните режими на производителя на напитки.

Промяната на температурите е едно от основните предимства

Промяната на температурите е едно от основните предимства на термосонтата

Обърнете внимание! Ако електричеството внезапно се изключи, можете да имате топла вода в продължение на няколко часа, благодарение на специална колба, която е изолирана от външно влияние.

Много тенджери са оборудвани с вграден филтър

Много тенджери са оборудвани с вграден филтър

Също така е удобно да можете да изливате вода от двете страни, тъй като устройството се върти около оста си. Ако тази функция е важна за вас, си струва да направите тест проверка при закупуване на стоки в магазина.

Допълнителни функции от производителите

В допълнение към основните функции, изброени по-горе, техниката на различните модели и производители има и допълнителни:

 1. възможност за блокиране на включването при ниско водно ниво;
 2. блокиране от случайно понижаване на помпата;
 3. ограничаване на възможността за наливане на вода по време на работа на устройството;
 4. можете да изключите автоматичното отопление;
 5. отложено навреме;
 6. самопочистване;
 7. специално покритие за премахване на котлен камък;
 8. подсветка на екрана;
 9. добро уведомление;
 10. таймер.
Отличен асистент в кухнята

Отличен асистент в кухнята

Как да изберем термопомпа?

При избора на техника за вашата кухня е необходимо да се вземат под внимание редица нюанси и да се обърне внимание на тези критерии:

 1. Времето, за което водата кипи. Обърнете внимание на този параметър, който производителят посочва в описанието на характеристиките на устройството.
 2. Времето, за което чашата ще се напълни с вода. Тази характеристика е приблизително еднаква за всички термопомпи.
 3. Продължителността на опазването на водата е топла. Това е основната функция на устройството, така че е важно да се обърне внимание на времето, през което се извършва отоплението и какви температурни режими са налични за конкретния модел: те трябва да отговарят на вашите изисквания.
 4. Периодът, от който термодвойката преминава от кипене в режим на запазване на топлината и обратно.
 5. TТемпературни показатели при различни модели може да се различава, следователно, избора на технология за себе си, да се интересуват от тази характеристика.
Малка топлинна торба е лесно да се вземе с вас на пикник

Малка топлинна торба е лесно да се вземе с вас на пикник

Обърнете внимание че ако искате да купите икономичен модел, трябва да изберете такъв, който ще кипне вода с по-висока мощност и ще поддържа температурата си при по-ниска температура.

Когато правите избор, внимателно изучете устройството и преценете:

 1. качеството на закрепване на капака към тялото: трябва да е лесно да се отваря, не е нужно да прилагате силата и лостът ще работи постоянно;
 2. устройството трябва да има добра стабилност - това е важно, защото неговият капацитет е достатъчно голям и при нестабилно разполагане е възможно да се получи термично изгаряне;
 3. удобният и интуитивен интерфейс ще улесни използването на термо-бутона за всички членове на семейството. По-добре е, ако дисплеят е подчертан, буквите върху него са големи и контрастни за лесно четене. На скалата трябва да се посочат цифрите с цифри.
Бюджет и хубаво

Сладко бюджетно устройство

Безопасност при употреба

Цялото оборудване, което работи на електрическата мрежа, има известно ниво на опасност, включително топлинна тръба. Важно е тя да има защита.

Факт! Моделът трябва да има функция за автоматично изключване, ако нивото на водата недостатъчна.

Устройството може не само да се изключва автоматично, но и да заключи капака

Устройството не само автоматично се изключва, но и блокира капака

Това означава, че ако в резервоара няма вода, машината ще се изключи автоматично. Дори ако такава функция е предвидена в паспорта на производителя, това не означава, че не трябва да обръщате внимание на количеството вода при включване на оборудването в мрежата, тъй като защитата по някаква причина не може да работи.

Важно! Ако тя не работи и устройството се включи, можете да получите пожар. Тази точка е много важна, когато работите с устройства, които са били използвани за дълъг период от време.

Друга важна функция за безопасна работа е блокирането на пълненето при включване на машината, а някои модели са оборудвани с функция за заключване на ръчната помпа. Но все пак не е необходимо да се тества съдбата и е по-добре да не се извършват подобни действия с работната единица.

Изпийте най-добрия горещ чай на студена вечер

Страхотна възможност да пиете горещ чай от дълго време

Към бележката! Трябва да се провери преди употреба. За да направите това, трябва да излеете вода в чашата и да погледнете струята: тя трябва да е равна, без да се пръска. Важно е капките да не се разпръскват наоколо и да не се изпаряват от вас или от други хора. Понякога, когато пуснете бутона, пълненето не спира веднага, затова трябва внимателно да събирате врящата вода и да се уверите, че захранването с вода спира.

Когато източвате вода през гърлото на термо-върха, трябва да отделите капака. Това е важно, защото може да падне и да съборят съдовете, в които водата се източва или пада върху вас.

В допълнение, от капака може да капе вряла вода, и рискувате да изгорите или дори да изпуснете устройството от ръцете си. В някои паспорти производителите предписват тази предпазна мярка, но ако това не се каже, се грижете за собственото си здраве и безопасност сами. Също така е важно да затворите капака плътно в началото на работата на уреда.

Thermopot: какво е това и как да се определи най-доброто? TOP-5 препоръки от експерти за правилния избор

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 13 = 19