Стилни кухненски мебели в пастелно синьо

Стилен кухненски мебели в задържан син цвят

кухня - специална зона в къщата. Въпреки факта, че съвременните жени водят активен начин на живот, в по-голямата си част запазването на дома остава приоритет. В това отношение, много от свободното си време, което прекарват в кухнята. Истинската магия е в тази стая. Конвенционалните продукти там се превръщат в нещо необичайно. Също така дава възможност да се събере за вечеря и вечеря с цялото семейство, а на почивка е много важно да се създаде комфорт и комфорт в него.

 • видове
 • уговорена среща
 • дизайн
 • Направи го сами
Белите мебели идеално се вписват в интериора, декорирани в скандинавски стил

Белите мебели идеално се вписват в интериора, декорирани в скандинавски стил

Играта контрастира в дизайна на кухнята

Играта контрасти винаги е в тенденция

Великолепен дизайн в стил модернизъм

Великолепен дизайн в стил "Арт Нуво"

Кухненска колона с вградена фурна

Кухненска колона с вградена фурна

За организацията на пространството се използват различни модели. Тя е предназначена за съхранение, тъй като тук е необходимо да се поставят едновременно устройства за работа, съдове и продукти. Една от опциите е калъфът с молив, който е висок вертикален шкаф. Също така се нарича колона.

Той е удобен за използване, особено за подреждане на малко пространство. Най-често колоната е доста тясна, затова е удобно да се побере в общата ситуация.

видове

Комбинацията от черни и жълти цветове в модерен интериор

Комбинацията от черни и жълти цветове в модерен интериор

На първо място, когато избирате мебели, си струва да обърнете внимание на материала. В някои случаи си струва да се обърне внимание на устойчивостта му на влага. Но ако фурната, която готви, е снабдена с качулка, тогава влажността е ниска. В този случай мебелите се използват от всички удобни за Вас опции. Това може да бъде дърво, ламинирана ПДЧ, MDF и други, мебелите могат да бъдат покрити с емайл или филм, да бъдат комбинирани. За неговото производство няколко материали се използват едновременно.

Разбира се, колоните се различават по форма, размер и дизайн. При избора на колона трябва да се обърне специално внимание на размера. Това, че не се отличава от цялостната картина на слушалките, дълбочината й трябва да съответства на размерите на другите интериорни елементи. Същото важи и за височината. Горният капак на колоната трябва да съответства на нивото с този елемент окачени шкафове.

Формата на колоната зависи от вашите предпочитания, както и от нейната функционалност. Колоните са:

 • отворен - оборудвани само с рафтове;
 • затворен - снабден с предно табло;
 • комбинирани.

Друга разлика е формата. В този случай всички опции могат да бъдат разделени на прави и ъглови. Последните обикновено са оборудвани с рафтове със заоблен край. Такива колони могат да се поставят в ставата на мебелите, монтирани перпендикулярно една на друга. Те също изглеждат добре в края слушалки. Директен модел може да бъде инсталиран на всяко място, с изключение на ъгъла.

Интересна локация на прозорците и кухненските мебели

Интересна локация на кухненски мебели и прозорци

Калъф за молив със стъклена врата

Калъф за молив със стъклена врата

Затворените са оборудвани с врати или чекмеджета. Техният брой и размер зависи от вашите лични предпочитания. Фасадата може да бъде изработена от различни материали и декорирана с декор. Вратите могат да бъдат твърди или с вградено стъкло, прозрачна пластмаса. Те също могат да бъдат единични или двойни. Най-сложната конструкция е затворените заоблени ъглови колони. В този случай фасадата има полукръгла форма. В тази връзка се използва пластмаса или мек метал.

уговорена среща

Малка кухня в скандинавски стил

Малка кухня в скандинавски стил

Всеки елемент от интериора трябва да изпълнява функциите си. Разположението на тесен шкаф решава няколко проблема наведнъж:

 • организация на складово пространство кухненски прибори;
 • свободно пространство за придвижване в космоса;
 • създавайки оригинален и атрактивен дизайн.

Този тип е удобен и практичен. Той се използва не само за тази стая, но и за тази антре, хол, спалня, детски и дори баня. Тесен шкаф може да служи като основа за вградени уреди. Тя може да бъде инсталирана фурна, микровълнова фурна или дори хладилник.

Кухненска колона с прибиращи се вертикални чекмеджета

Кухненска колона с прибиращи се вертикални чекмеджета

Дървен таван над зоната за готвене

Дървен таван над зоната за готвене

В моделите от затворен тип с вградени врати са поставени домакински уреди, саксии и други прибори. Това ви позволява да защитите предмети от прах и замърсяване. Също така тук можете да съхранявате зърнени храни, консервиране на дома и дори зеленчуци.

Ако фасадата е снабдена с стъклена вложка, в нея има нещо привлекателно и функционално. Това може да бъде стъкло глинени съдове, комплекти, красиви буркани с насипни продукти.

Чекмеджетата позволяват удобно полагане на кухненски текстил, като кърпи, кърпи, салфетки. И също така, например, пергаментна хартия, фолио или ръкав за печене и много други.

Предният панел надеждно защитава кухненските предмети от прах и мръсотия. Ако използвате отворени рафтове, те поставят нещо, което трябва да украсява вашата кухня, но не се страхува от прах, например ваза за цветя. Също така върху тях е препоръчително да се поставят неща, които са непрекъснато в курса и трябва да са на разположение.

Какво да поставите в шкафа зависи от местоположението му. Ако е близо до работната зона, то е по-добре да поставите там храна и ястия, необходими за готвене. Ако килерът е разположен до маса за хранене, тогава можете да поставите в него всичко, от което се нуждаете за сервиране.

Кабинет с чекмеджета за съхранение на домакински уреди

Кабинет с чекмеджета за съхранение на домакински уреди

Ако има няколко отдела, тогава в един от тях можете да поставите домакински химикали, необходими за работа. Това са детергенти, гъби, парцали и много други.

дизайн

Стилен интериор в пастелни цветове

Стилен интериор в пастелни цветове

Кухня - място не само за работа, но и за семейни почивки. Ето защо е важно неговото устройство да бъде не само функционално, но и привлекателно. Благодарение на правилния избор можете да създадете специален комфорт в стаята. Купувайки различни видове мебели, препоръчително е да изберете един стил, а след това дизайна ще изглежда по-хармоничен.

Външният вид зависи от стила на украса на вашия интериор. Обмислете най-често срещаните опции:

 • Модерен стил предвижда използването на монохромни бази, покрити със емайл, пластмаса или филм. За днешните ярки цветове са особено популярни и това е възможно комбинирайте няколко нюанса. Дизайнерите препоръчват жълт, зелено, оранжев, червено, пурпурен и други.
Контрастиращ под във вътрешността на кухнята, декориран в модерен стил

Контрастиращ под във вътрешността на кухнята, декориран в модерен стил

Черна кухня с бели маси изглежда много интересно

Черна кухня с бели маси изглежда много интересно

 • Hi-Tech осигурява запазени цветове като бяло, сиво, синьо, бежово и др. Има алуминиев профил, понякога използван като хромирани фитинги.
 • Стил на френската прованс Осигурява използването на дърво с медни фитинги. Бял, син и син цвят може да украси елементите на декупаж. Има отворени рафтове, на които са поставени кутии от подправки, обикновено изработени от стъкло или порцеланови чинии.
Хармоничен дизайн в стила на френската Прованс

Хармоничен дизайн в стила на френската Прованс

Дизайнерите оценяват синия цвят, за да обновят скучните интериори и да ги облагородят

Дизайнерите оценяват синия цвят за възможността да освежат и облагородят скучния интериор

 • В country style идеално се вписват в модела на естественото дърво. Тя може да бъде отворена или затворена. Най-доброто от всичко, когато моливът е покрит с бистър лак.

Направи го сами

Ако искате да инсталирате молив, но нямате възможност да го купите, можете сами да направите дизайна. Материали, които могат да се използват за тази цел, са изброени по-горе. Трябва да направите две стени, горната корица, дъното, краката или "лъка" на рафта и, ако е необходимо, вратата. За задната стена се използва плочи. Ако искате да оборудвате кутия с молив с кутии, трябва да купите специални мобилни структури, от които се нуждаете химикалки. Рафтовете могат да се свалят и да се държат на специални релси или да бъдат неподвижни. За да инсталирате вратата се нуждаете от козирка.

Схемата за сглобяване на кухненски шкаф от собствените си ръце

Схемата за сглобяване на кухненски шкаф от собствените си ръце

Всички външни функции зависят от вашите предпочитания. Ако имате мозайка, можете да направите заоблени рафтове. Ако използвате ламинирана ПДЧ, тя не се нуждае от специален дизайн. До този момент цветният обхват е разнообразен, което опростява работата ви. На фона можете да приложите желания шаблон или шаблон. За да направите това, можете да използвате акрилна боя или decoupage техника.

Складови системи за кухня: ние избираме мултифункционален и модерен гардероб-молив

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 6 =