Лаконична кухня в класически стил с акценти от камък

Лаконична кухня в класически стил с акценти от камък

В модерните жилища се използва все повече изкуствен камък, не стана изключение и мивка от този материал. За да избирате правилно и да използвате продукта дълго време, трябва да знаете някои от неговите характеристики и сортове. Става въпрос за изкуствен акрилен камък, чиято пластичност ви позволява да създавате оригинални, нестандартни продукти от него.

 • Удобства 
 • Сортове продукти
 • Избор на измиване 
 • Дизайн решения за кухнята
 • Как да се грижим за акрилен камък?
Каменни мивки във вътрешността на луксозна неокласическа вана

Каменни мивки във вътрешността на луксозна неокласическа вана

Удобства

Със свойствата си този материал наподобява пластмаса, а не пластмаса. камък. В състава си - минерални и акрилни компоненти, както и пигмент.

Важно! Материалът не толерира много топла вода, така че автомивка не можете да излеете вряла вода. Въпреки това, тя е силно хигиенична и отнема температурата на околната атмосфера.

Независимо от факта, че изкуственият материал е устойчив на много химични вещества, дългосрочният му контакт с корозивни среди е неприемлив. Ако случайно такива течности попаднат върху повърхността на камъка, трябва да ги измиете обилно с вода и да ги изплакнете със сапунена вода. Ако не го направите, камъкът може да се повреди.

Стриктно сливане

Стриктно сливане за кухненско пространство

Към бележката! Въпреки твърдостта на материала, той може да се счупи или да се счупи, ако се удари твърдо с нещо остра или тежка.

При продължителна употреба могат да се появят драскотини, особено видими в тъмни нюанси. За да се избегне появата им, продуктите трябва да се измиват с помощта на неабразивни почистващи препарати.

Уютен стил на страната

Уютен селски стил

Сортове продукти

В него форми на измиване може да се изпълни като:

 1. Площадът.
 2. Овалния кабинет.
 3. Circle.

В този случай изборът е оставен на потребителя.

Стилно решение

Стилно решение за скандинавския стил

По методите на монтаж в кухнята продуктите са разделени на следните видове:

изглед описание
брави В този случай купата няма страни. Инсталацията се извършва на нивото с плота на масата.
отгоре Този модел се вмъква в отвора, нарязан на плота, и се опира върху него.
Монолитни модели Тази опция е хвърлена заедно с плота. Те се наричат ​​и интегрирани.
С прикрепване на дъното на черупката Мивката е фиксирана към горната част на масата отдолу.
Модерен и едновременно романтичен интериор на кухнята в средиземноморски стил

Модерен и едновременно романтичен интериор на кухнята в средиземноморски стил

Ако говорим за банята, тогава има и различни начини за инсталиране на акрилни мивки:

изглед описание
конзолен Мивката е прикрепена към стената и не крие комуникациите. В този случай ще е необходимо допълнително естетично да се подреди сифона и изпускателната тръба.
Вграденият Мивката е вградена в плота. Такива модели се произвеждат в голямо разнообразие от форми и цветове.
Измиване на пиедестала Тази опция е подходяща, ако искате да скриете комуникациите.
За слънчево настроение всяка сутрин

Комфорт в банята за слънчево настроение всяка сутрин

Такива умивалници са чудесна симбиоза на функционалност и естетика за вашата баня

Такива умивалници са чудесна симбиоза на функционалност и естетика за вашата баня

Избор на измиване

Основните точки в избирайки мивка - това е размерът на стаята и структурните особености на мебелите. Важен фактор е цветът и интензивността на употребата. Методът на инсталиране трябва да бъде известен предварително, тъй като това също влияе върху избора.

Ако стаята е малка, покупка ъглова версия на продуктите. Ако има просторна кухня с възможности, ще има много повече. Можете да вземете опцията с няколко купи, да вземете всякаква дълбочина. Не вземайте обаче твърде дълбок или широк продукт: може да има проблем при избора на крана.

Рустически стил

Изискан и възвишен рустик стил

Съвет! При честата употреба си струва да изберете триизмерна версия, която трябва да има крило, където е удобно да поставите тиган или варена храна. Ако къщата е рядко подготвена, можете да изберете малка мивка.

Успешно подреждане на мивката

Успешно подреждане на дълбоко и функционално измиване

Дизайн решения за кухнята

Изкуственият акрилен камък ви позволява да създавате различни версии на продукти, които се различават по своята оригиналност и стил.

 1. Можете да изберете продукт от един цветен диапазон от плот за маса или работна престилка. Този момент е важен за любителите на самоизразяването.
 2. За любителите на оригиналните решения има огромно разнообразие от необичайни цветови опции и форми. Въпреки това, любителите на тихия интериор могат да избират и класически изпълнения.
 3. Друг дизайн метод - избор на измиване в цвета на домакински уреди и в контраст с нюансите на плота. Това е подходящо за ретро стил и неокласицизъм.

Въпреки доста високата цена на продуктите, те се радват на заслужена популярност сред потребителите. Те могат да бъдат избрани за различни кухненски интериорен дизайн и за всеки вкус на собственика.

Искрено класически стил

Искрено класически стил

Луксозни шоколадови цветове

Луксозни шоколадови цветове

Как да се грижим за акрилен камък?

Ако гарантирате правилната грижа за акрилната мивка, можете значително да удължите живота й.

Към бележката! Благодарение на гъстата структура, акриловият камък не абсорбира мръсотия и грес, лесно може да се измие със сапунена вода. Микроорганизмите и гъбите не се умножават по тази повърхност.

Морски мотиви

Морски мотиви

Промишлеността също така произвежда специални битови химикали за такива повърхности. Той е безопасен и нежно почиства, без да оставя никакви драскотини и петна. Идеалният е обикновен сапунен разтвор, който не оставя филм на повърхността.

Важно! Ако се грижите за продукта неправилно, той може да образува устойчиви петна от вино, кафе, масло и т.н. Отстранете ги е специална течност, гел или прах за камък. Използвайте прах за почистване за ястия в екстремни случаи.

Съвременните класики винаги са от значение

Съвременните класики винаги са от значение

От плаката се използват специални инструменти, които са подходящи за почистване на акрилни камъни. Нанесете ги за няколко минути на повърхността, след това изплакнете с вода. При отсъствието на такова средство може да се използва оцетен разтвор от 2,5%. Важно е да държите такъв инструмент за кратко време: само за няколко минути, в противен случай горният слой може да реагира на решението. Избършете добре с мека гъба и изплакнете с вода.

 

Оригинална форма

Оригинална форма за миене

За дезинфекция могат да се използват хлорсъдържащи вещества. Те не могат да навредят и са измити без следа. Моля, обърнете внимание, че измива от акрилен камък Не е необходимо да дезинфекцирате, защото не се размножават микроорганизми.

Съвет! След почистване и измиване е желателно да изтриете продукта. Ако това не стане, сухите капки могат да оставят следи, които ще се виждат на тъмен фон.

Красива баня

Ефективно решение за бани

Към бележката! Ако сте закупили артикул от акрилен камък, трябва да купувате специални химически продукти за грижа за материалите и да ги използвате за удължаване на срока на експлоатация.

Мивки от изкуствен камък, разбира се, изглеждат стилни и скъпи. Различни форми и цветни вариации ги правят много популярни. Въпреки това, при избора на такава домакинска артикула, струва си да се обърне внимание на нюансите, изброени в статията и придържайки се към препоръките. В този случай ще придобиете нещо, което ще ви служи за дълъг период от време.

Мивки от акрилен камък: 65+ стилни дизайнерски варианта за кухня и баня

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 10 = 11